Прескочи до съдържание

Търся вдъхновение за 2014


Препоръчани мнения

2013 отмина. Вече официално. Та време е грубо да начертая накъде да се запътя през 2014. Накъде по-напред?!

Идеи? Какви са вашите планове?

И като подгрявка към темата:

http://www.roughguides.com/best-places/2014/top-10-countries/

Връзка към коментар

Е при мене пък идеи много и пари има,но не може да се пътува.Тази година(а може и следващата) ще ми е най-постната от към пътувания,откак това ми стана начин на живот от преди 5 години.

Връзка към коментар

Нов континент! Или поне нов район от посетен такъв. Била си в Азия, но нещо много плахо така като дистанция, защо не Китай или Югоизточна Азия? Също с Африка, малко по на юг от Сахара :) Северна Европа, Скандинавия? За Южна Америка да не говорим :)

 

20 дни е около месец, което е достатъчно за където и да е. 

Връзка към коментар

Тези 20 дни наведнъж ли? Или трябва да се разпределят в няколко по-кратки пътувания? Дай някой жокер в каква посока да са пътуванията, какво те влече :)

Редактирано от Бръмбар
Връзка към коментар

Ами ако са наведнъж няма да мога да изкарам годината преди/след това.

Точно като имам много бели петна по картата, търся нещо да кажа "Ето това ще е дестинацията за тази година". Както стана с Грузия през миналата - говориха ми, показаха ми няколко снимки и аз - хоп - в Грузия. Изобщо не ми беше в плановете, нито в близките, нито в далечните.

Иначе бях писала вече - много искам да ходя в Иран  - от години, но не мога да се реша, защото там със сигурност ще ходя сама и това ме притеснява, т.к. съм много разсеяна. Уча испански неуспешно от не знам вече колко години, та Испаноамерика ми е друга мечта. Африка също ме влече. И чакам да огранизирате магеланската сбирка в ЮАР ;)  Иначе Далечният изток ми е в по-далечни планове, ако доживея. Само Нова Зеландия се издигна в класацията пак заради разкази на приятели, но съм си я харесала за дестинация по Нова година.

 

Мисълта ми беше и вие да споделите какви мечти ще осъществявате тази година.

Редактирано от Childish
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хммм, мойте даже и не са мечти, но мисля да попълвам разни бели петна - Копенхаген, Брюксел, Берлин и се надявам на поне 2 морета в Гърция :P  В плановете ми са също Португалия и Петербург, но до там ми се струва, че по-скоро няма да стигна. Естествено навсякъде с детето, така че бавно, славно и без много зор ;)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Оф, и аз нещо като Зани <_<

Но пък имам доста бели петна из България,  само трябва да постегна колата. Имам няколко маршрута вече за през пролетта. Ако всичко върви по план, мисля да направя едно Малмьо - Копенхаген през летните месеци. Дори имам съмишленици вече. За есента не съм мислила.

Скромно!

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако не си ходила в Мароко-горещо ти го препоръчвам. Хем е приказно, хем не е много скъпо. Към края на октомври е идеално времето. Като се сетя сега-пустиня, планини, оазиси, миризми, цветове, абе уникален колорит.

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Хм, ми то като си открил вече тръпката от пътуването мечти колкото искаш, време и пари - ограничени. :)

Аз като начало се сдобих с билети до Бергамо,  за края на февруари за около 10 дни с връщането, естествено без да му мисля много и все още не знам от там накъде ще се ходи.  Имаше предложение от половинката да се ходи до Гвинея Бисау за карнавала там през февруари, но аз от страх категорично ги отхвърлих. Абе лошо е, когато интересите са различни :(, а отпуските малки.

През май проучваме възможностите за Кабо Верде, организирано, за да се ползват чартъри, но все още всичко е много мъгляво.

От 2013 год. ми остана неизпълнена мечтата за Португалия с включена Мадейра, но този план едва ли ще се изпълни в цялост. Ама това са само идеи, пък накрая ще видим накъде.......

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз ти препоръчвам Някоя от държавите в Централна Америка. Куба, Мексико или Коста Рика. Сигурен съм, че ще си прекараш страхотно. Доста е различно от държавите, които си посетил досега.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

снимката е супер

 

А иначе, може просто да следиш офертите и да четеш темите и в един момент следващата дестинация сама ще те удари в лицето  :)

Аз таман се наканих да купувам билета до България и сега научавам, че ще има някаква промоция от 6.1, е как да не изчакам и да видя... то така с това чакане плановете се смениха няколко пъти

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Хм... места хубави много... време и пари да има човек... Хм, 20 дни и то не на един път...

 

Аз бих направил Югоизточна Азия храмовете Ангкор в Камбоджа, някой и друг Тайландски остров в Андаманово море (да не е Пукет или друг от пренаселените), има и един полуостров в провинция Краби, където се достига само с лодка с огромни скали в двата края - Railay Beach (като намеря време ще направя албум). Към това може да прибавиш и някой голям град (в зависимост от изгоден полет) - я Куала Лумпур, я Сингапур, я Бангкок. Аз лично бих прибавил и Мианмар, но тогава става малко дълго... За там обаче или трябва да тръгваш съвсем скоро (до средата на Февруари) или отиваш в кофти за Андаманово море сезон. Много любим за мен район - 3 пъти по 25+ дни и пак бих отишъл...

Има и един плаж на Phi Phi Islands, който не е пренаселен и е много красив - Laemthong Beach, качил съм снимки в албум

 

Друга дестинация, където не съм ходил, но съм правил подробни планове на няколко пъти - Филипините - о-в Palawan - El Nido и Coron. Чукни ги на Гугъл - изключително красиво...

 

Друга идея е Индия - един "Златен триъгълник" + Варанаси няма да ти дойде зле. Има и сума ти други места, където не съм ходил, страната е огромна и различна, горното е най-популярно, но е само "драскане по повърхността"...

 

Иначе аз съм силно влюбен в Африка (под-Сахарска) и за други континенти просто не мисля в момента (човек като е влюбен и не мисли) :)

 

Южна Америка е супер интересна, Мексико и Куба са друга опция и могат да се направят в едно пътуване... Португалия в комбинация с нещо друго... Ню Йорк в комбинация с други места в САЩ (според мен човек трябва да отиде до Ню Йорк поне веднъж през живота си) - Grand Canyon или някой друг национален парк...

 

Има значение и дали пътуваш сама или с някой, с когото можеш да делиш разходи (много неща се предлагат на база двама делящи или поне са по-евтини така)... Ако си обвързана с определено време на годината, сезоните могат да ти подскажат и дестинация, която е подходяща за определеният момент.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 

Тъкмо го изтрих от пощата без дори да си направя труда да го отворя и веднага след това виждам, че ти пускаш същия линк тук във форума. Сега обаче го отворих и разгледах "поредната класация", което още веднъж доказва ролята и значението на нашия форум. Това последното по повод следновогодишните дискусии за живота, вселената и всичко останало... ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хм,12, че кьде живееш, това е нечовешко. В България според Кодекса на труда имаш минимум 20.

Тук живея, но не съм на трудов договор, а на граждански и въпреки това имам норма и за работно време. България - страната на неограничените възможности :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тук живея, но не съм на трудов договор, а на граждански и въпреки това имам норма и за работно време. България - страната на неограничените възможности :lol:

Разбирам. Голяма несправедливост са гражданските договори... :(

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.