Прескочи до съдържание

Съвети за кратка Андалусия

jul

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

Абе не знам ама чак толкова ли няма какво да правите, та трябва да караш каяк през зимата?

Обичаме да сме активни, и се чудя какъв подарък за имен ден да измисля...

Публикувано:
преди 21 часа, Bellaero каза:

Благодаря! Успях да букна безплатно Алказар. За съжаление е чак в 16:30, сигурно ще е тъмно вече. За Катедралата засега не се оправям със сайта им за безплатните билети в неделя.

Залезът в момента е в 18:30, не е тъмно в 16:30. Ние влязохме с платен вход в 15:30, с включени кралски стаи към билета. В 18:00 почнаха да ни гонят от градините, защото до март има едно светлинно шоу и трябва да подготвят коридорите за него.

Кога ще ходиш в Севиля? За Катедралата неделните билети са за месеца, т.е. не вървят много напред. Ние ходихме на платено и на безплатно, защото последното заради религиозни служби тази неделя включваше само Giralda - кулата. Много добре ни се получи, но нямам никакво време да пиша и показвам тук 😄

@searus имаше и сега хора с каяци по реката - зависи от времето, ние хващаме всякакво, без сняг де 😆

Сега сигурно ще ме анатемосате, но аз харесах много Кадис и бих препоръчала отбивка до този чаровен град. 
Добро утро от Кадис - точно в момента съм 😉

IMG_0876.jpeg.a1fe3c4b6c2a224fdff15b855ce3c2d6.jpeg

IMG_0875.jpeg.75587530c3bd80879b572a790f392f99.jpeg

Нямам сили за снимки дори и от вчера 😂

• Харесвам 8
  • Браво 3
Публикувано:

Да, Испания е една темпорална аномалия, защото не са си в часовата зона, в която е редно и затова и изгрев и залез са доста по-късно, отколкото бихме очаквали. А пък Андалусия е и доста на юг, така че зимният ден е поне с час по-дълъг, отколкото тук. И заради тия астрономически детайли Испания си е идеална за зимни пътувания. Слънцето залязва достатъчно късно, че да си уплътниш почти целия ден на светло. Миналата зима всеки месец от ноември до февруари си правихме по едно испанско пътуване 🙂 

• Харесвам 5
Публикувано:

Андалусия

Седем нощувки ноември-декември 2025г.

Ваши публикации ми помогнаха да си организирам това пътешествие и затова искам да върна жеста, като дам впечатления и отзиви за него. Ще се опитам да бъда максимално обективен, въпреки, че когато човек се чувства добре е трудно да търси и негативи. Започвам с общите неща.

Пътуване с „Райънеър“ - неустоима оферта от 320 лева за двама души със запазени места, до там и обратно. Тръгване 14.30ч. от София. 17.45ч. връщане от Малага. Целта ми бяха Гранада, Кордоба и Севиля. След дълго обмисляне и консултации от ваши публикации, реших да са 2 нощувки в Гранада, 1 в Кордоба, 3 в

Севиля и последната в Малага. Спане запазих през „Букинг“ , като основното изискване беше хотелите да са на добро разстояние от гарите и центъра на градовете. Запазих предварително билети за транспорта през „Омио“, защото за кой ли път, не се оправих с испанските сайтове. Посредника взима доста голям процент, но ви съветвам да си уредите транспорта предварително, защото с наближаването на датите, цените се вдигат два до четири пъти. Общо транспорт / включително за самолет/, нощувки и билети за Алхамбра излезе около 1600 лева за двама. Цялото пътуване струваше 3 000 лева, без да се ограничаваме от нищо – ресторанти, пазаруване, градски транспорт, хубави вина и бири, посещения на забележителности – всичко. Според мен си струваше всяка стотинка, защото последния ден гледах странно и се чудех, кога минаха цели осем дни. Сякаш съм заспал и съм се събудил в обратният полет. Приказка.

Общите впечатления са ми, че това е спокойна, сигурна и уредена част от Испания /изключение са автогарите/. Малага е около 20-30 процента по-скъпа от другите градове. Транспорта е точен, чист и безпроблемен. Шофьорите продават билети с карта или кеш, без да те гледат лошо. Храната на повечето места е хубава. Има и ресторанти, които са просто невероятни. Тях специално ще ги спомена в описанието на градовете.

Имам навика да ставам много рано сутрин и понеже съм пушач, излизам да пуша,да се разходя и да разгледам. Направи ми впечатление /за разлика от Мадрид/, че във всичките градове е много спокойно. Момичета на по 16-17 години се прибират от нощни заведения сами, възрастни жени и мъже, отиват на някъде. Няма оглеждане, държане на чанти и притеснени погледи настрани. Това е за всичките градове, които споменах. Колкото до цигарите, те са нежелателни. Изключение е местен да пуши и хвърлят фасовете на земята в заведенията с външна част. Изключение прави Малага, където при поискване дават пепелник. Говори се, че скоро ще има още повече рестрикции.

• Харесвам 3
Публикувано:

Гранада

Добре, че не запазих предварително билети за автобуса от Малага, защото самолета закъсня с половин час. Пред летището е спирката на „Алса“ и от водача, за 15 евро на човек, си купихме билети. След два часа и 45 минути бяхме на автогарата в Гранада. Пред нея е стоянката на автобус 33, който те откарва в центъра /1.60 евро билет/. Настаняваме се в хотел „La Casa de Los Mosaicos by Maxi Hoteles „ , бюджетна стая. По принцип избягвам такива, но за моя изненада, през ноември нямаше свободни нормални стаи. Стаята е малка, без гардероб, но безкомпромисно чиста и с голяма баня. От хотела съм доволен. Вечерта е пред нас. Търсим ядене. Подминахме местната „кръчма“, за което съжалявам и се насочихме към центъра. Първото разочарование – тапас бар , почти ни изгониха. Собственика усилено ни обясни, че не е ресторант, а тапас. Съответно се врътнахме обидено. В съседство ядохме изключително хубава пица и пихме в друг/ хубав / тапас бар. Заведения има достатъчно.

Посещението на Алхамбра, се чудех дали си струва. Гледал съм толкова снимки и различни коментари, че не знаех дали да го направя. Не се колебайте. Каквото и да сте гледали на компютъра, не е същото. Дворецът на Насридите е черешката на тортата, но и другото си заслужава. Вземете автобус 30 или 32, но непременно от площад „Изабела Католика“ иначе ще ви закарат в квартал „Албасин“. През ноември градините не са красиви, но разходката и гледките са достатъчни. Купете си билети предварително. Спазват се часовете и са много стриктни. Доволен съм, че не го пропуснах. Гранада е красив град. Има и забутани стари улички, и красиви булеварди, и площади със статуи и хубави сгради. Ден и половина не ми стигна.

Тук имах и две „греди“. Уморени от 3-4 часа разходки, седнахме в първото появилло се заведение на улица с ресторанти /туристически капани/ и ядох най-лошата храна в Андалусия изобщо. После седнахме да пием по питие с мезе на хубав площад и се оказа фюжън ресторант. Бляк. Вечерта седнахме в местната кръчма и ядохме семпла, хубава храна и пихме хубаво пиене. Местната бира „ Алхамбра“ е страхотна, а червеното вино Рибера дел Дуеро, на някаква марка „Санта Мария“ , беше много, много добро.

IMG_20251127_122253.jpg

IMG_20251127_123427.jpg

IMG_20251127_123709.jpg

IMG_20251127_123835.jpg

IMG_20251127_124440.jpg

IMG_20251127_124817.jpg

IMG_20251127_130258.jpg

IMG_20251127_140009.jpg

IMG_20251127_160801.jpg

IMG_20251127_161811.jpg

• Харесвам 9
Публикувано:

Кордоба

От Гранада до Кордоба с ж.п. е много по-скъпо, а времето за път е почти същото. Автобуса е пак 2 часа и 45 минути. Минава се през хектари и хектари маслинови гори. Мислех, че в Гърция отглеждат маслини. Там е хоби. Тук е „мегало“. До където ти поглед стига през хълмистата местност, само маслинови дървета.

От гарата до хотел „Sercotel Córdoba Medina Azahara“ са пет – десет минути пеша. Хубав хотел, много добре оборудван. От него до „Мескита де Кордоба“ са двадесет минути разходка. Пак е красиво. Разглежда се за час., включително моста. Можеш да се изгубиш в еврейския квартал, както и направихме. Бих препоръчал да излезете от там, защото и новият център е красив, с хубави улици, площади и магазини. Сега ще ви препоръчам един ресторант и това правя много рядко, защото всеки си има вкус - „ Таберна Сан Кристобал“. Нямам думи. Нямаше ядене, което да не ме накара да ахна от удоволствие. Единствената забележка ми е, че беше без добра вентилация и се усещаха миризмите от кухнята. Препълва се. Или резервирайте, или чакайте на вратата, когато отварят в 20.00ч. вечерта, но ако сте в Кордоба, го посетете.

IMG_20251128_164227.jpg

IMG_20251128_165503.jpg

IMG_20251128_175334.jpg

IMG_20251128_180012.jpg

IMG_20251128_180829.jpg

IMG_20251128_181035.jpg

IMG_20251128_214315.jpg

IMG_20251129_092223.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:

Севиля

Кордоба – Севиля с „Iryo” . Евтино, влак „ Фречия роса“ , за 40 минути си в Севиля. Хотелът е в квартал „Триана“ - „Eurostars Guadalquivir“ и го препоръчвам. /Благодаря на пътешественика, който го е препоръчал и аз го послушах./ Намира се на пешеходно разстояние от центъра и около него има всичко. За града е писано много, затова ще съм кратък. Красиво, красиво, красиво. Спокоен, уреден, има всичко. Магазини, ресторанти, атракции, забележителности. Разхождайте се и се наслаждавайте. Дори правят хубаво еспресо, което за Испания е изключение. Градският транспорт е добър/1.40 евро/, така че и той е опция, но ние само се разхождахме. Един от дните сме минали над 24 000 крачки! Това, което бихте пропуснали, а не трябва, е картинната галерия. Безплатна е за граждани от европейския съюз и е наистина хубава. Това, което не трябва да правите е изкачването в кулата „Хиралда“ - 34 етажа и толкова мрежи, че не може дори да видиш хубавата гледка. Бих препоръчал един ресторант близо до катедралата „Pelayo Bar“. Туристически, но с хубава храна и приятна обстановка. Посетихме го два пъти, а това си е препоръка.

.trashed-1767197633-IMG_20251201_170407.jpg

.trashed-1767199938-IMG_20251130_172416.jpg

.trashed-1767199957-IMG_20251130_172344.jpg

.trashed-1767200113-IMG_20251130_161932.jpg

.trashed-1767200188-IMG_20251130_142316.jpg

.trashed-1767200327-IMG_20251130_134527.jpg

.trashed-1767200355-IMG_20251130_130235.jpg

.trashed-1767200378-IMG_20251130_124507.jpg

IMG_20251129_164716.jpg

IMG_20251130_130222.jpg

IMG_20251130_135419.jpg

IMG_20251130_164158.jpg

IMG_20251130_172433.jpg

IMG_20251130_172512.jpg

IMG_20251130_184553.jpg

IMG_20251201_120841.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

Малага

Севиля – Малага с автобус, отново 2 часа и 45 минути. Хотелът „Carlos V Malaga“ е до катедралата и става. Не е от качеството на другите, които споменах, но е приличен и евтин за този град. Центърът е компактен и хубав за разходка. Иначе градът е голям с нови и красиви многоетажни сгради. Особено препоръчвам морската храна. Много хубаво приготвена и прясна. Като съм на темата - ресторант „Дон Хуан“. Паеята и пържените калмари бяха на ниво. Забележки: Не пийте алкохол на пейките в парка. Има камери и цивилни полицаи. Нещо не се кефят на тази дейност. От гарата вземете влака за Фуенхирола и на третата спирка е летището.

Равносметка

Ако можех, щях да разделя пътуването на два пъти. Липсва ми още един ден в Гранада и още един ден в Кордоба. Да не говорим, че не съм посетил Фуенхирола, Марбея, Сетенил, Кадис и каквото се сетите друго. Транспорта между градовете е скъп и разстоянията са големи. Това, което не бива да пропускате са Алхамбра, Алказар, Мескитата, катедралата в Севиля. Не си допаднахме с фламенкото, но за някой може да си е атракция. По това време на годината имаше много намаления в магазините и то реални. Учуди ме, че китайската стока не е навсякъде, а по-скоро е изключение. Европейски и американски марки на напълно достъпни цени. Получих остра забележка от съпругата, че не съм платил допълнителен багаж за връщането и не може да си напазарува спокойно. /Аз тайничко бях доволен./ Храната е хубава, но проверявайте заведенията в Гугъл, защото има много „фюжън“ ресторанти, на които не съм фен. Долнопробните ресторанти с лоша храна са изключение. Твърд алкохол се предлага като изключение и не си струва цената. Вината са хубави. От бирите харесах „Алхамбра“и „Виктория“ , „Круз Кампо“, която предлагат на повечето места не ми хареса, но наливната става. Ако намерите ресторант с местна кухня е най-добре, но дори да вземете нещо от пекарна или улична храна – вкусно е. Преди седем сутринта, нищо не работи. Няма вендинг машини, с изключение на летището. Кафето на повечето места е странно и пият капучино. Не говорят английски. Дори, където се опитват, положението е плачевно. Нямат и нужда. Все пак испанският е от най-говоримите езици по света.

Хареса ми. Много е спокойно и уредено. Отношението към туристите е добро, въпреки, че усетих лека неприязън на три пъти за цялото пътуване.

Ако планувате ходите там, планирайте умно, защото има много за гледане и усещане, и внимателно трябва да изберете, какво точно да видите и какво да пропуснете. Няма да успеете да видите всичко, което си заслужава.

Желая ви приятни и безпроблемни пътешествия, като това, което направих аз!

IMG_20251202_193624.jpg

IMG_20251203_125407.jpg

IMG_20251203_132043.jpg

IMG_20251202_223007.jpg

IMG_20251203_105541.jpg

IMG_20251203_123938.jpg

IMG_20251203_123526.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 4 часа, Bellaero каза:

@ДиянаВ, на 11.01. живот и здраве съм там. Дава ми, че са изчерпани билетите за деня, в сиво са. Нищо де, ще си платим.

При мен сега излиза, че има за 11.01. Пробвай сутрин да проверяваш.

https://catedraldesevilla.entradasdemuseos.com/visit/catedral-y-giralda-gratuita

При нас на безплатния достъп имаше значително по-малко хора, отколкото при платения, но може да е било заради затворената катедрала - само кулата можеше да се посети. То там е блъсканицата и чакането на място за гледка.

IMG_1247.png.b7181fe38f7bbddf2b81745686c86146.png

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, планирам една седмица в Андалусия. Не е чак толкова кратко, но тази тема ми се видя подходяща. Мисля да разделя нощувките на 3 места и да наемем кола. Фрихилиана - 2, Севиля - 2, Фуенхирола - останалите, и лъчове оттам до определени забележетелности. Опитвам се да намеря оптимум в нощувките. За първите 2 нощи се чудя дали да са там или в Гранада. Хем ми се иска да ми е по-лежерно и да се потопя в атмосферата на малките градчета,  хем се чудя дали няма да ми липсват вечерите в града. Все пак имам 2 вечери в Севиля...Приемам съвети. 

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, предстои ни в края на май пътуване до Андалусия имаме 3 пълни дни кацане в 9сутринта  и излитане в 9 сутринта на 4-тия ден 

Насочила съм се към Ронда Севиля и Гибралтар, с рент а кар сме обикаляме доста, но не съм сигурна дали няма да е много набързо всичко 

Имаме билети за Алказар .. чудя се за Хиралда дали да се изкачваме , понеже много обичаме места с гледки , но пък доколкото разбрах има мрежи.. така че може ли да ми препоръчате друго място за наблюдение или заведение .. Една вечер ще бъдем на Гъбите .Заведение с Фламенко или просто улични музиканти не съм го решила още, но в тази връзка къде има най много от тях и оживление привечер ? 

ако от Малага веднага тръгнем за Севиля и оставим Гибралтар и  Ронда по залез за последния ден ? 

Публикувано:

Ами правилно мислиш, че всичко ще е прибързано да не казвам друго.

реално ще имате 1,5 дни за Севия и последния  ден ще е каране..

Слагай 3 часа от Севия до Гибралтар с паркиране и минаване на граница, после 2,5 часа до Ронда и накрая още 1,5-2 часа или станаха 7 часа поне само пътуване..

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, marble_beach каза:

Имаме билети за Алказар .. чудя се за Хиралда дали да се изкачваме , понеже много обичаме места с гледки , но пък доколкото разбрах има мрежи.. така че може ли да ми препоръчате друго място за наблюдение или заведение ..

Ако имате време, качете се на Хиралда, но си букнете предварително билети онлайн на сайта на катедралата. Наистина сложиха мрежи заради мобилните телефони, да не ги изпуснат на главата на някой.

Около катедралата има няколко руфтоп бара с хубави гледки. Ако напишеш в гугъл марс "rooftop bars Seville", ще ти излязат. 

Обиколила съм ги, някои по няколко пъти. На мен най-много ми допада Pura Vida Terazza, като комбинация от гледка, огромна тераса, релаксиращо е, цена и качество на напитките, специално на сангрията. Дъщеря ми е на същото мнение. 

https://photos.app.goo.gl/hm52ZuimKLfLHCEv7 

Севия е прекрасна и няма да можете да ѝ се нарадвате за това картко време, но със сигурност ще искате и ще се връщате пак :))) 

Публикувано:
преди 2 часа, marble_beach каза:

Здравейте, предстои ни в края на май пътуване до Андалусия имаме 3 пълни дни кацане в 9сутринта  и излитане в 9 сутринта на 4-тия ден 

Насочила съм се към Ронда Севиля и Гибралтар, с рент а кар сме обикаляме доста, но не съм сигурна дали няма да е много набързо всичко 

Имаме билети за Алказар .. чудя се за Хиралда дали да се изкачваме , понеже много обичаме места с гледки , но пък доколкото разбрах има мрежи.. така че може ли да ми препоръчате друго място за наблюдение или заведение .. Една вечер ще бъдем на Гъбите .Заведение с Фламенко или просто улични музиканти не съм го решила още, но в тази връзка къде има най много от тях и оживление привечер ? 

ако от Малага веднага тръгнем за Севиля и оставим Гибралтар и  Ронда по залез за последния ден ? 

Защо ви е Гибралтар в това пътуване? Оставете го за друг път. От Севиля до Ронда ще ви е по- разтоварено пътуването. А ако искате още нещо да включите, то може да е Setenil de las Bodegas или Zahara de la Sierra. Или пък Ронда да отпадне за сметка на Гибралтар. Двете за 3 дни със Севиля за мен е безумие.
При мое трето посещение из Андалусия бих направила това - или от Малага към Ронда и бели села, или от Севиля към Южна Португалия. И пак ще имам непосетени места и мераци за още едно пътуване🙂

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам въпрос относно маймуните в Гибралтар .. 

Нали не са агресивни като азиатските си братя ? Нямаме намерение да ги храним, знам че не бива и да носим храна с нас, но се притеснявам дали посягат да крадат - примерно диоптрични очила и дали стават агресивни без причина ?

Публикувано:
преди 27 минути , marble_beach каза:

Нали не са агресивни като азиатските си братя ?

Маймуните са си маймуни и не бива да се разчита на доброто  поведение на европейските. 😃

Горе, където са повечето снимки с маймуни, надали ще ви закачат.

Ние обаче тръгнахме по тесните стръмни стълби да слизаме към града и там беше пълно с табелки,  че на тясното стълбище могат да станат агресивни.

Нашите не станаха, но един маймун скочи на раницата на другарчето и тръгна да отваря ципа (вътре си е имало някакви бисквити).

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 47 минути , marble_beach каза:

Имам въпрос относно маймуните в Гибралтар .. 

Нали не са агресивни като азиатските си братя ? Нямаме намерение да ги храним, знам че не бива и да носим храна с нас, но се притеснявам дали посягат да крадат - примерно диоптрични очила и дали стават агресивни без причина ?

Трябва да се внимава с тях и да не ги предизвикваш. Чуят ли шум от найлонов плик моментално се втурват,защото знаят че има храна. На една жена бяха дръпнали слънчеви очила и 10 ина минути се занимавахме с тях,докато загубят интерес и ги върнат. Имам снимки със знамето от там и ми беше притеснено да не го дръпнат,защото обикаляха наоколо и дебнеха за храна. Служителите на лифта предупреждават за поведението им и има предупредителни табели навсякъде каво да не се прави.

• Харесвам 2
Публикувано:

Повечето хора коментират храната, но истината е, че те познават и напитките. Имахме неблагоразумието да отворим картонена кутия със сок (тетрапак да съм точен). Отнякъде една маймуна ни видя и веднага ни я грабна от ръцета, сложи я на земята легнала на голямата страна, отхапа част от картона отгоре и се получи като купичка. Излочи целия сок и накрая ни върна празната разкъсана кутия. Така че и с напитките трябва да се внимава. А найлоновият ми дъждобран, който висеше отзад на раницата ми, за да се суши, стана повод за игра на по-младите маймуни. Него дори не ми го върнаха, за да го хвърля в близкия кош за боклук.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Хич не ме успокоявате 😄 

Аз имах доста по - романтична представа за тези маймунки, понеже съм гледала видеа от Бали и не само , които са доста стресиращи

И много исках в Гибралтар да им се порадваме отблизо, без премеждия 

Публикувано:

Макаците са диви, нахални и хапливи животни и ми е странно, че някой възрастен иска да им се радва. :smile: Още от Маугли ги помня като голяма напаст. :smile:

Тази година в Ангкор на едно място наизлизаха единични бройки от гората и какво да кажа - маймунска работа. :lol:
Едната тръгна към нас на циганско колело :lol:, подърпа другарчето за дългия крачол, аз вървях малко по-отзад с тънък шал в ръка, закачи се на него и започна да се люлее. Всичко това за около три секунди. :lol:
Въобще не искам да ми се мяркат, защото едно ухапване води до сериозно губене на време, т.е. търсене на ваксини за тетанус и бяс, а по пътувания не ми е до това. Има нахапани хора от форума.
По-спокойните за „порадване“ маймуни може би са сивите лангури – бавни и неособено нахални. Ние ги видяхме на Malawati Hill в Малайзия, но има и другаде.

20260213_185405.jpg.f985dbf4c97b94e279d0f8ddcd5d8569.jpg

(тук има и макаци - в кафяво - имаше огромна разлика в поведението на двата вида)

20260213_185447.jpg.0585fbb65c6f917d53587a7e060583b5.jpg

По-спокойни макаци съм виждала само на водопада Узуд в Мароко, но там бяха толкова прехранени, че не им беше до маймунджилъци.

DSC_1095.JPG.8a120244fb319d85e18207a8f638d945.JPG

DSC_1109.JPG.166d0d4ce52d48d7fd403df41b9a74b1.JPG

• Харесвам 4
Публикувано:

Макаците са "нисши"-те маймуни с най-висок процент процент на генетично сходство с човека и по тази причина дълги години са използвани за различни експерименти, включително генетични. Не е място да се говори за последните, но сякаш начина по който се държат е ответен на начина, по който гората са се отнасяли дълги години към тях.

• Замислям се 1
Публикувано:
На 14.05.2026 г. в 15:38, marble_beach каза:

Хич не ме успокоявате 😄 

Аз имах доста по - романтична представа за тези маймунки, понеже съм гледала видеа от Бали и не само , които са доста стресиращи

И много исках в Гибралтар да им се порадваме отблизо, без премеждия 

Какво разбираш под отблизо? За мен не трябва да се допуска да се качват по теб.

Иначе като цяло останах с впечатлението, че са по-скоро отегчени от маймунджилъците на хората. Не налитаха на блещукащи неща, като например гръб на телефон Сваровски. По стъпалата са най-нахалните - там може и някоя да бутне яке, но не агресивно. От съображения не сме яли пред тях, но няма реципрочна съобразителност -  една двойка направо си направиха секс пред публиката за няма и минута 😂

Позволих си да бутна само едно много малко бебе-маймунче.

Около Saint Michael's Cave бяха по-възпитани, не толкова нахални и позиращи маймуните.

Поне такива впечатления добих от един декемврийски ден на скалата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-важното е, че са почти като в зоологическа или напълно безопасно от гледна точка на бяс, че доста хора сме патили по други места на света.

Ако не се завираш в тях, няма никакви проблеми. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ходихме 🙂 и всичко мина страхотно 

Макаците са навсякъде , и общо взето не обръщаха внимание на хората , които вървят покрай тях или ги снимат 

до Пещерата снимахме една маймуна при което тя се изправи и тръгна на някъде бавно и след 10 метра стигна до входа на сувенирния магазин и скочи да открадне някакъв снакс, който една жена тъкмо отваряше .. Шофьор на бусче се намеси , скара се на маймуната и тя супер отегчено си изслуша конското:) после на въжения мост попаднахме на 2 отново много отегчени маймунки - едно семейство им подаваше ядки и те си хапваха . Моя мъж тръгна да шумули и да вади и той , при което маймуните тръгнаха към него . Аз им казах не не и те спряха , изчакаха малко и пак си получила ядките, но бяха готови да бъркат и в раницата. Не са били агресивни, не са скачали по нас.. просто който има моята дилема да отида смело , но с с едно наум :) 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.