Прескочи до съдържание

Съвети за кратка Андалусия

jul

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , ДиянаВ каза:

Потвърждавам мнението си за Гранада. Кордоба е също много чаровна, но по-малка и компактна откъм забележителности - може да се комбинира попътно от Севиля до Гранада. В Гранада освен Алхамбра има повече места за разходки и сокаци за катерене🙂 - Албасин, центъра на града. От Гранада до Малага - летище и град има редовен транспорт на Alsa. 
На мен Малага ми хареса и не я зачерквам. Там прекарах една оживена нощ и един заспал предиобед 😃. Също може да се ползва като база за нощувки, но ще трябва да правиш двупосочни курсове към Кордоба и Гранада, ако в тази посока са ти интересите.

Благодаря! Аз също се бях настроил така, но реших да попитам. Друго си е да подкрепи мнението ти, някой, който е бил там. 🙂

• Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Rokset каза:

Благодаря! Аз също се бях настроил така, но реших да попитам. Друго си е да подкрепи мнението ти, някой, който е бил там. 🙂

Ще ти хареса пътуването. Миналата година декември направих 5 дни по триъгълника Малага-Кордоба-Гранада. Тази в средата на декември продължавам 8 дни с ромба Севиля-Кадиз-Гибралтар-Марбея 😃 Нямам търпение да идва🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 33 минути , ДиянаВ каза:

Ще ти хареса пътуването. Миналата година декември направих 5 дни по триъгълника Малага-Кордоба-Гранада. Тази в средата на декември продължавам 8 дни с ромба Севиля-Кадиз-Гибралтар-Марбея

Ние в последния момент сменихме Гибралтар със Сеута и сме мнооого доволни от импулсивното решение. Плюс това огледахме Гибралтар добре от корабчето и от Сеута. Без маймуни:)))

Щастлив път!

И ние сме в тази посока, но коледно-новогодишно и по на запад: Тарифа, Уелва и Португалия.

преди 1 час, Rokset каза:

Седем пълни дни, като три задължително в Севиля.

Ако имате възможност, сложете и една нощувка в Кордоба. Градът е чудно хубав и много приятен дори за безцелно размотаване. И е много добре осветено в историческия център. За хапване също става:)

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, Madelin каза:

Ние в последния момент сменихме Гибралтар със Сеута и сме мнооого доволни от импулсивното решение. Плюс това огледахме Гибралтар добре от корабчето и от Сеута. Без маймуни:)))

Щастлив път!

И ние сме в тази посока, но коледно-новогодишно и по на запад: Тарифа, Уелва и Португалия.

Ако имате възможност, сложете и една нощувка в Кордоба. Градът е чудно хубав и много приятен дори за безцелно размотаване. И е много добре осветено в историческия център. За хапване също става:)

Планът е две нощувки в Гранада, една в Кордоба, три в Севиля с еднодневен трип до Кадис и една в Малага. Чудех се дали да са две нощувки в Малага с ходене до Фуенхирола или Ронда, но ми се струва, че ще ми дойде в повече пътуването напред - назад. 

Публикувано:
преди 41 минути , Rokset каза:

Планът е две нощувки в Гранада, една в Кордоба, три в Севиля с еднодневен трип до Кадис и една в Малага. Чудех се дали да са две нощувки в Малага с ходене до Фуенхирола или Ронда, но ми се струва, че ще ми дойде в повече пътуването напред - назад. 

На мен ми се струва, че и с този план ти е в повече пътуването напред-назад, но ти си знаеш. Според мен само за Севиля си предвидил достатъчно време, за останалите места е малко. Кадис е много чаровен включително затова, че е на море и има ваканционен вайб. Остави си време да хапнеш прясна морска храна, отиди на Mercado Central, има всичко - стриди, миди и т.н. Сега в Кадис още е лято, в края на ноември предполагам, че времето ще е меко. От Севиля до Кадис има влак. 

Андалусия не е за препускане, а да пиеш, ядеш и да й се наслаждаваш. Най-вкусната rabo de toro съм яла в Casa Pepe Hillo в Севиля.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз изобщо не мога да се изкажа ласкаво за Кадис, в сравнение с другите градове там ми се стори най-скучно, занемарено и еднакво. Премного има за гледане и ходене из Гранада, Малага и Кордоба, за да се търчи до Кадис за дневен трип. Определено бих предпочела Ронда например, някое от малките селца, или Антекера... 

• Харесвам 3
Публикувано:

Извън календарните страсти, да питам за препоръки по трасето Tarifa → Vila Real de Santo António? На запад от оста Кадис - Севиля, там сме били. Загледала съм се в Moguer + Isla Cristina/Ayamonte, но може да имате по-добри идеи. Става въпрос за време между Коледа и Нова година, така че плажните дестинации не са приоритет, освен ако не е нещо супер красиво за виждане.

Знам, че Ayamonte е срещу Vila Real и даже има феринце, но пък последното е в 18:00, няма да успеем за него, но пък и сухопътното трасе не е дълго.

Аз съм най-любопитна за Aracena и Almonaster la Real, но това доста ще удължи пътя, а и не е ясно дали ще е подходящо времето за там точно този ден.

Публикувано:

Не знам какво би търсила в Ayamonte и Vila Real през зимата.
Все едно да отидеш на Слънчев  бряг или Златните декември.

Няма никой и нищо.

Публикувано:
преди 20 часа, searus каза:

Аз изобщо не мога да се изкажа ласкаво за Кадис, в сравнение с другите градове там ми се стори най-скучно, занемарено и еднакво. Премного има за гледане и ходене из Гранада, Малага и Кордоба, за да се търчи до Кадис за дневен трип. Определено бих предпочела Ронда например, някое от малките селца, или Антекера... 

и за мен Кадис е доста назад, има толкова много по-добри места в Андалусия 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

Не знам какво би търсила в Ayamonte и Vila Real през зимата.
Все едно да отидеш на Слънчев  бряг или Златните декември.

Няма никой и нищо

Точно това, да няма никой. А за нищо - има достатъчно неща за гледане без тълпи, Тавира, Фаро и т.н.

Освен това е единствения период в годината, когато мога да мръдна някъде по-спокойно, без да се налага да работя по няколко часа на ден на лаптопа. И предпочитам да е дестинация с поне повече слънце и топлинка.

Публикувано:

Какво общо има Фаро с Аямонте  и особено със селцето Вила Реал?

Май ти до Лисабон ще стигнеш накрая.

Има десетки или дори стотици по-подходящи места, но като си решила отиди там.
Андалусия е колкото България все пак и пак ще е топло.

Публикувано:

@Alexander, зададох конкретен въпрос за конкретна част от Андалусия. Не ми е ясно защо това предизвика толкова снизходителни и назидателни коментари.

И защо идеята за някакво съчетаване на Андалусия и Южна Португалия е чак толкова скандална по което и да е годишно време.

Това не е пренебрегване на андалусийските красоти, била съм там, и искам и пак, и пак. Но до нея има и други интересни неща.

Общото между Фаро и селцето Вила Реал е 1 час разстояние. Общото между "забутаното село" и Аямонте е реката Гуадарана. Европейска граница.

Ако смяташ, че мястото на въпроса не е тук (все пак питах за съвет за част от Андалусия, а не за Алгарве/Алентежу), ами изтрий го, доколкото виждам, имаш права за това.

Публикувано:
преди 21 часа, Madelin каза:

Извън календарните страсти, да питам за препоръки по трасето Tarifa → Vila Real de Santo António? На запад от оста Кадис - Севиля, там сме били. Загледала съм се в Moguer + Isla Cristina/Ayamonte, но може да имате по-добри идеи. Става въпрос за време между Коледа и Нова година, така че плажните дестинации не са приоритет, освен ако не е нещо супер красиво за виждане.

Знам, че Ayamonte е срещу Vila Real и даже има феринце, но пък последното е в 18:00, няма да успеем за него, но пък и сухопътното трасе не е дълго.

Аз съм най-любопитна за Aracena и Almonaster la Real, но това доста ще удължи пътя, а и не е ясно дали ще е подходящо времето за там точно този ден.

преди 38 минути , Madelin каза:

@Alexander, зададох конкретен въпрос за конкретна част от Андалусия. Не ми е ясно защо това предизвика толкова снизходителни и назидателни коментари.

И защо идеята за някакво съчетаване на Андалусия и Южна Португалия е чак толкова скандална по което и да е годишно време.

Това не е пренебрегване на андалусийските красоти, била съм там, и искам и пак, и пак. Но до нея има и други интересни неща.

Общото между Фаро и селцето Вила Реал е 1 час разстояние. Общото между "забутаното село" и Аямонте е реката Гуадарана. Европейска граница.

Ако смяташ, че мястото на въпроса не е тук (все пак питах за съвет за част от Андалусия, а не за Алгарве/Алентежу), ами изтрий го, доколкото виждам, имаш права за това.

Ще може ли да си прочетеш мненията?

Аз ли не разбирам, но в първото питаш за препоръки за конкретни населени места Аямонте и Вия Реал, а след това не ти харесват коментарите, да не казвам, че се обиждаш без причина. 

След това се появиха Фаро и други, които били само на час, явно не знаеш къде ще ходиш, но от Тарифа до Фаро обсега не е малък.

Ти ще си решиш къде да ходиш, за мен е все едно. Отговорих на питането ти, а накрая си недоволна...

Последна насока от мен, Huelva, много хубав, не толкова известен град, без тълпи. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 43 минути , Alexander каза:

Последна насока от мен, Huelva, много хубав, не толкова известен град, без тълпи. 

Наистина благодаря за Huelva, ще се възползвам от препоръката. Затова питах, тази част на Испания не е от най-популярните, вкл. и във форума.

Извинявам се, ако съм била по-остра, но питането ми беше за трасето между Тарифа и Вия Реал, което си е изцяло в Западна Андалусия, а не за селото, Фаро и т.н. 

Какво ще правя в едно безлюдно село си е наистина моя работа, няма да ви губя времето с това.

Публикувано:
На 19.10.2025 г. в 20:13, Madelin каза:

огледахме Гибралтар добре от корабчето и от Сеута. Без маймуни:)))

А защо се сещаш за маймуни тогава? 🐒🤪

Публикувано:

Как е разходката с лодка по реката в Севиля? Има ли нещо интересно за гледане от вода към брега, освен кулата - Torre del Oro?

Защо питам? Искам да използвам едни бонуси от Ех и се чудя за лодка или за светлините на Setas de Sevilla през нощта. Друг вариант е за фламенко шоу, но като че ли там предпочитам да си избера и платя, защото не знам дали, ако не е подарък от магеланка, пак ще имам късмета да съм на първа линия 🙂(незабравимо беше ❤️)

Публикувано:

Щом е безплатно , защо не ? Ходил съм три пъти по за няколко дни , но още не съм се качвал на лодка.Иначе ми изглежда мързеливо , с коктейлче или вечеря  ...едва ли е лошо, няколко моста , гледка към кулата ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

Как е разходката с лодка по реката в Севиля? Има ли нещо интересно за гледане от вода към брега, освен кулата - Torre del Oro?

Защо питам? Искам да използвам едни бонуси от Ех и се чудя за лодка или за светлините на Setas de Sevilla през нощта. Друг вариант е за фламенко шоу, но като че ли там предпочитам да си избера и платя, защото не знам дали, ако не е подарък от магеланка, пак ще имам късмета да съм на първа линия 🙂(незабравимо беше ❤️)

Там и каяци се карат. И ваучери продават за дейността. 😉

Инак за фламенкото - някога ходихме в Casa de la memoria (продават ваучери за тях, ние от Getyourguide купихме тогава, беше ни като препоръка в списък от хазяйката в нашия чудесен нетуристически квартал северно от Гъбите). Не съм ходила на фламенко оттатък реката, баш където трябвало, но случилото се в Каса-та определено ми остана спомен за цял живот. Няма вино и храна и според мен по-добре. Отидохме доста по-рано и седяхме на реда пред сцената. Емоцията на танцьорите просто се излива върху теб. 

image.jpeg.9df6615f13f98fe8444c48e05a671636.jpeg

На нас нещо не ни привлякоха корабчетата по реката. Обаче взимахме вело-четириколка под наем в парка до площад Еспаня два поредни дни. Голям смях падаше. Добра скорост се развива. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

А мерси. Да се удавя ли искаш 🤪

Може да ти дадат розов пояс-фламинго... 😜

• Смея се 3
Публикувано:

Бе аз по едно време се замислих вместо да давам пари да ми тропат фламенко, не е ли по-добре един урок за начинаещи да направя 😀 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Крясъците в тоя танц не ми допадат 🙂

А фламенко се танцува и по улиците , в парка , по време на Ферията пък цяла Севиля е фламенко.По-автентично от туристическите капани.Не знам дали всеки чужденец у нас си слага в списъка "Хаджидрагановите къщи" примерно , че да гледа народни песни и танци.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Инак за фламенкото - някога ходихме в Casa de la memoria (продават ваучери за тях, ние от Getyourguide купихме тогава, беше ни като препоръка в списък от хазяйката в нашия чудесен нетуристически квартал северно от Гъбите).

Тези твоите имат много добри отзиви в мапс, но точно през декември 2 седмици ги няма. Може да гастролират някъде.

IMG_8324.png.180b46bf3f2f25281d98b5cee0bbaef9.png

Аз досега двата пъти - в Мадрид и в Малага, бях в табляо, чак с ядене пред сцената не, но с питие и си ми хареса комбинацията с представлението. Сега пак за такова ще се насоча. Четох, че основното предимство на фламенко театъра е в сцената - по-голяма е и дава възможност да се развихрят и разперят 😄 

При бара пък е по-интимно, не си като на кино, абе по-кръчмарско, пияндурско 😁

Това съм си харесала в Триана - Tablao flamenco Pura Esencia 

Нощувките ни ще са в съседния квартал Лос Ремедиус, който е изцяло жилищен. По въпроса с яденето дружката каза: аз мога и кренвирши да ям, но от атракции с изживяване няма да спестявам 😃. Все си мисля, че хамон ще можем да си позволим, че и вино 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

Крясъците в тоя танц не ми допадат 🙂

На мен ми допада и затова го избирам, не защото е нещо уау автентично 🙂

Моя приятелка от Мадрид в училищните си години ми разправяше  как се е случвало по средата на учебен час някой да почне да пляска в такта на фламенко и друг/и да се включат. Тя и сега като голяма си харесва фламенко и ходи понякога на табляо за кеф.

Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

А мерси. Да се удавя ли искаш 🤪

Еееее... Все пак си от Русе... Има време за няколко тренировки в Дунав..... 

Иначе наблюдаваме изпълнения на фламенко на Plaza de Espana. Бяха някаква група , която направи страхотно шоу. Включиха се и зрители и стана много забавно. 

IMG_20241129_161100.jpg.784775ef873a5e52909952f3743cfaae.jpg

IMG_20241129_163042.jpg.13b0f323d67e31ee33a4771a8609214d.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.