borislavpetkov84 Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 преди 4 часа, Tesh каза: Желая да посъбудя малко темата с един конкретен въпрос. Посетилите Филипини да споделят за готини дневни трипове, които са правили и са им харесали. Място, ако има име и контакт още по-добре. Ако са били частни трипове(както съветва @T.E.Lawrence), ще е хубаво да помните местата, които са посетени или името на фирмата. Благодаря предварително Има една жена, която има агенция и от нея взехме почти всичко - трансфер от Пуерто Принцеса до Порт Бартон и Ел Нидо, частен тур около Порт Бартон, частен тур около Ел Нидо и най-якото приключение 3 дневна експедиция с лодка между Ел Нидо и Корон. Жената има фейсбук и се пише Jenny Lagan. И между другото тя ни даде най-добрите цени и то без да отстъпва по качество. 1 1
Tesh Публикувано: 22 октомври, 2024 Публикувано: 22 октомври, 2024 преди 33 минути , borislavpetkov84 каза: Има една жена, която има агенция и от нея взехме почти всичко - трансфер от Пуерто Принцеса до Порт Бартон и Ел Нидо, частен тур около Порт Бартон, частен тур около Ел Нидо и най-якото приключение 3 дневна експедиция с лодка между Ел Нидо и Корон. Жената има фейсбук и се пише Jenny Lagan. И между другото тя ни даде най-добрите цени и то без да отстъпва по качество. Звучи много яко, дай малко повече инфо за експедицията, какво представлява, какво включва, къде се нощува, за колко души е и т. н.
Guinness Публикувано: 23 октомври, 2024 Публикувано: 23 октомври, 2024 По време на нашето пътуване ние направихте следните частни екскурзии: https://oneticketjustgo.com/coron-super-ultimate-tour/ https://oneticketjustgo.com/coron-island-escapade-tour/ И двата тура бяха частни и горещо ги препоръчвам. 1
Tesh Публикувано: 29 октомври, 2024 Публикувано: 29 октомври, 2024 Само AirSwift ли пътуват Боракай - Корон директно ? Все още нямат дати и цени за месец февруари, надявам се , че със сигурност, ще пътуват, защото всичко друго е с прекачване.
borislavpetkov84 Публикувано: 30 октомври, 2024 Публикувано: 30 октомври, 2024 Ами ние пътувахме с прекачване, защото отмениха директния полет 3 дни преди полета и се наложи да решаваме в последния момент. И летяхме със Себу Пасифик 1
Чайка Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари Здравейте,малко да съживя темата за Филипините с едно запитване. Пътуваме през март и ще разполагаме с около 17 пълни дни. Първоначалният ми план беше да летим от Сингапур директно до Себу и да останем 5 нощувки на о-в Бантаян. След това, с вътрешен полет да летим до о-в Камигин за още 5 нощувки и после с ферибот до Бохол (Dumaluan Beach) за 4 нощувки, преди отпътуване към Манила. Хотелите вече са запазени, остава само да купя вътрешните полети. Започнах обаче да имам съмнения за Бохол, след като видях няколко видеа от Ел Нидо. По принцип не обичам свръхтуристически места и навалици, търсим природа, шнорхелинг, хайкинг и т.н. Четох, че Ел Нидо е по-популярна и натоварена дестинация в сравнение с Бохол, и се чудя дали наистина си заслужава да сменям плана. Интересува ме дали някой е бил в Ел Нидо през март и може да сподели впечатления. Нещо от типа на Пи Пи в Тайланд ли е? Аз горе-долу така си го представям. Промяната на маршрута би ни оскъпила с около 300–400 евро общо, което не е фатално, но все пак бих искала да си заслужава. Много ме отблъсква, когато пътуваме да има прекалено много хора, навсякъде да те дърпат и да ти викат за турове и услуги. Затова ще съм много благодарна, ако хора, които са били на Бохол и в Ел Нидо, споделят реални впечатления от двете места. Благодаря предварително!
T.E.Lawrence Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари Ел Нидо триповете са може би най-хубавото нещо във Филипините, не ги пропускайте. За съжаление мястото е малко и се усеща като пренаселено, но много си заслужава. Задължително частни турове с лодка, не организирани и сте в Рая. Аз наскоро бях на Камиган острова и съм меко казано доста разочарован. Да, туристите бяха почти нула, приятелски настроени местни и експати, но нищо да си заслужава толкова летене. Единият път в Ел Нидо бях в малък градски ужас, февруари, след няколкодневен тайфун и изнервени и зажаднели за трипове хора, но пак бих отишъл. С частния тур с малката лодка спираш на места, където големите организирани не могат и имаш плаж само за теб или за шепа хора. Бохол си е ок, и там съм бил два пъти по стечение на обстоятелствата. Триповете из водопадите на острова ми харесаха повече от хълмовете. Думалуан бийч е мега плитък, такова нещо не бях виждал. Бял пясък, но става за къпане само за нещо колкото чихуахуа. 🙂 Накратко във Филипините, за мен нещата са дневните трипове от Ел Нидо и всичко останало. 3
Чайка Публикувано: 9 януари Публикувано: 9 януари Здрасти, Аз всъщност най-много се бях ентусиазирала за Камигин. Когато търсих острови, останах с впечатление, че има доста неща за правене и точно този тип вайб, който търсим. Само заради летенето ли имаше разочарование, или и други причини? Вместо Камигин можеш ли да препоръчаш други места със сходна атмосфера, но без толкова прехвърляния и летене? Гледах и Порт Бартон, но на доста места пише, че през март има много медузи и това ме отказа. За Бохол също бях се насочила към тур за водопадите. Иначе това, че Думалуан бийч е с по-плитка вода, не ми пречи, при положение че има и други турове със шнорхелинг и т.н. По принцип за Ел Нидо гледах стандартните island hopping турове, ти на място ли резервира? Частни турове онлайн намирам за над 100 евро на човек и се чудя дали през март, като силен сезон, няма да е по-трудно с резервациите на място.
T.E.Lawrence Публикувано: 9 януари Публикувано: 9 януари Ами, аз никога не бях ходил до класически сандбар и най-накрaя бях решил там. Зверска жега с вятър и няма къде да се скриеш. 🙂 Другото уж топ - водопадите , не ме впечатлиха също. Единият си е направо един излят бетон. Вайбът - спокойствие почти без туристи го има на Камиган, островът е евтин, с готини хора, но някак си за това летене очакваш нещо повече... А и щото е изграден от вулкани привлича облаците като магнит. В разгара на уж сухия сезон облаци и си валеше немалко. Единственото по-добро време беше да изгорим на сандбара. 🙂 На Бохол водопадите са си много ок. Къпеш се в тях, чисти и при двете ми ходения там, обикновено нямаше хора или най-много 2-3 човека още. Всички ходят основно заради шоколадовите хълмове, за мен водопадите са по-хубави места. Думалуан за шнорхелинг е трагедия, букнете с тур с лодка до съседния остров, там е местният рай за гмуркачите. Ел Нидо централната му част е мега малко място и всичко можеш да намериш на място. Предварително е скъпо. Имам предвид туровете, да не отидете без резевации за спане. Виждах хора, вървяха и ревяха, обикаляли цяла ден, всичко резрвирано. Отделно има само шепа места, които са ок цена-качество, другите или мега скъпи за нищо ,или евтини пълни дупки. Частна лодка само за вас за туровете, дори да е скъпо, е най-невероятното нещо ,което можете да си подарите. Заслужава си много. 1
Чайка Публикувано: 10 януари Публикувано: 10 януари Благодаря за споделения опит. Почти на 90% съм сигурна, че ще сменим Бохол с Ел Нидо, а ChatGPT усилено се опитва да ме убеди, че Ел Нидо не е за мен 😀 Все пак мисля да запазим Камигин, защото иначе ще ми дойде в повече, ако го сменим с Панглао, а след това отидем директно на Ел Нидо, който също е доста туристически. Хотелите вече съм ги резервирала, даже два 😁 Един в района на Коронг Коронг и един в района на Каалан Бийч, като най-вероятно ще оставя този в Коронг Коронг. Със сигурност няма да тръгна да търся хотели на място в най-натоварения сезон. Започнах да се ровя из редит, трип адвайзър и по фейсбук страниците за тур агенции и мисля да се свържа с някоя за пакетна оферта на частни турове и да се пазаря за цена.
T.E.Lawrence Публикувано: 10 януари Публикувано: 10 януари Аз бих препоръчал в центъра на центъра хотел ,където е навалицата, но имате всичко пеш около вас на топ цена - шопинг, храна ,турове. Близките плажове не стават да се търси хотел само заради тях. Големият чар на Ел Нидо са туровете с лодка и с маршрутка към Накпан бийч, ако искате наистина топ хубав плаж., т.е. приемете хотела като необходимо зло, заради другите неща. Пазарете се там на място за турове, онлайн ще платите в пъти повече. Също може да резервирате първия тур през агенция и после да се резберете директно с лодкаря за другите турове. Местните също са отзивчиви, така бях намерил нашия лодкар и бях споделил контакт тук в други теми, но вече не се занимава. 1
Blago Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Ще имам 8 пълни дни на Филипините към средата на Февруари. Още не съм планирал нищо и се оглеждам за острови/места, на които да се спра. Кацането и тръгването са от Манила, но планирам да прекарам само последния ден там. За сега съм се насочил към Себу и околията (какво най-много си заслужава да се види/направи наоколо?) и Бохол/Панглао. Искаше ми се да вмъкна Ел Нидо и Корон, но като гледам логистиката за транспорта е много сложна и скъпа и не си заслужава за толкова малко време. Ще го оставя Палаван за някой друг път, като го планирам по от рано. Също погледнах и Боракай, но по-скоро ще ми се стори скучен. Не видях нещо кой знае какво там освен плажовете. Ще съм соло и ще мога да се движа доста бързо, но понеже дните не са много, не искам да убивам излишно време по дълги автобуси и фериботи. Предимно търся места предлагащи различни активности и интересна природа, плажовете и релакса не ме блазнят особено. Имате ли някакви препоръки за местата, на които съм се спрял? Да заменя нещо с друго? Неща, които си заслужават да се видят там или наблизо? Всякакви допълнителни съвети също са добре дошли.
Pepi Popova Публикувано: 20 февруари Публикувано: 20 февруари На 10.01.2026 г. в 11:56, Чайка каза: Благодаря за споделения опит. Почти на 90% съм сигурна, че ще сменим Бохол с Ел Нидо, а ChatGPT усилено се опитва да ме убеди, че Ел Нидо не е за мен 😀 Все пак мисля да запазим Камигин, защото иначе ще ми дойде в повече, ако го сменим с Панглао, а след това отидем директно на Ел Нидо, който също е доста туристически. Хотелите вече съм ги резервирала, даже два 😁 Един в района на Коронг Коронг и един в района на Каалан Бийч, като най-вероятно ще оставя този в Коронг Коронг. Със сигурност няма да тръгна да търся хотели на място в най-натоварения сезон. Започнах да се ровя из редит, трип адвайзър и по фейсбук страниците за тур агенции и мисля да се свържа с някоя за пакетна оферта на частни турове и да се пазаря за цена. Здравейте, дали случайно сте намерили агенция, от която сте останали доволни и сте спазарили добра цена и бихте ли я препоръчали? Ако предлага и частни турове ще е супер. 5 човека ще сме ние. Мерси предварително!
Ivko Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март В какъв диапазон вървят и се намират добри цени от София за Филипини/Манила? Обмислям първо посещение през март догодина знам, че е рано още де ама да си ги следя. Сега има по 800 евро с Катар
palioto Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Преди 1 час, Ivko каза: В какъв диапазон вървят и се намират добри цени от София за Филипини/Манила? Обмислям първо посещение през март догодина знам, че е рано още де ама да си ги следя. Сега има по 800 евро с Катар В момента Cebu Pacific имат промоция. Сутринта мернах за ноември месец 170 евро от Дубай до Манила. Ако те устройва да си сглобиш от София до Дубай или Абу Даби, имай предвид, че със сигурност ще бъде обвързано с една-две нощувки допълнително. 2
Ivko Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 34 минути , palioto каза: В момента Cebu Pacific имат промоция. Сутринта мернах за ноември месец 170 евро от Дубай до Манила. Ако те устройва да си сглобиш от София до Дубай или Абу Даби, имай предвид, че със сигурност ще бъде обвързано с една-две нощувки допълнително. Да това го мисля и аз то и през Атина също има евтино, но зависи колко ще трябва нощувки и отделно полети от/до Атина примерно и ако стане цена разлика от около 100 евро не си струва цялото занимаване, но ако са 300 евро и нагоре вече се замислям. 1
palioto Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Тук вече трябва сам да си прецениш има ли смисъл. Този маршрут съм го правил преди 10 години(има много голяма разлика отпреди)и ми излезна 250 евро , тотал на човек. С три нощувки в Дубай. Като само първата отсечка от София до Дубай ми беше 250 лева. Ако си решил да правиш тази схема, имаш много опции. Много често от Атина изпадаха цени до Абу Даби за 100 и кусур евро с Etihad. През Истанбул много опции с Пегасус, Еър Арабия,дори и от Букурещ. Да не забравяме и Уиз еър. А най-хубавата програма за Филипините е на @ruwenzogy, обаче не я намирам в форума. 1
Ivko Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Да сега гледам двупосочен със Себу за януари примерно 350 евро с багаж чекиран от Дубай.
palioto Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Много са 350 евро! Търси минимум за да ти излезе сметката.Огледай се за дати от ноември месец. В този период спират ураганите и до май е ок.Бил съм там за 16 дни ноември и ни валя един път порой за 15 мин. след един час по нищо не се разбираше,че е валяло . Остават шест дни до края на промоцията. Като свършат промоционалните дати, добавят нови.Иска се дебнене.😀 3
Blago Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Аз летях преди 3 седмици със Saudia от Рим. 370€ всички полети (включително и тези от/до България). Нямаше нужда от допълнителни нощувки никъде. 2
Madonna Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 6 часа, palioto каза: Много са 350 евро! Търси минимум за да ти излезе сметката.Огледай се за дати от ноември месец. В този период спират ураганите и до май е ок.Бил съм там за 16 дни ноември и ни валя един път порой за 15 мин. след един час по нищо не се разбираше,че е валяло . Остават шест дни до края на промоцията. Като свършат промоционалните дати, добавят нови.Иска се дебнене.😀 Може ли линк към промоцията моля? 1
palioto Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Преди 1 час, Madonna каза: Може ли линк към промоцията моля? https://www.cebupacificair.com/en-PH/ По тези схеми са пътували поне петдесет магеланци навремето. Дори предната година билетите бяха още по-евтини, но имаше едни допълнително дразнещи такси. Да те предупредя, преди обичаха да закъсняват! преди 1 час, Blago каза: Аз летях преди 3 седмици със Saudia от Рим. 370€ всички полети (включително и тези от/до България). Нямаше нужда от допълнителни нощувки никъде. Пропуснах да добавя и 3 вътрешни полета . Нощувките ми бяха бонус и презастраховка,че няма да увиснем с малко дете някъде по средата. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега