Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Аз по-скоро за Софийското летище питах. Идвайки с полет от Германия, някой ще проверил ли дали преди това съм дошла от САЩ? Освен по тага на багажа, ако някой изобщо го гледа в София.

Преди 2 седмици се върнахме от Мале през Доха и Франкфурт .  На нашето летище една кака преди паспортната проверка стоеше пред опашката от хора , гледаше всеки втренчено и с висок назидателен тон питаше " Начална точка " ,   " Начална точка " .  

Аз тайно махнах катарските етикети от ръчния и издекламирах Франкфурт 🙂  . Както и всички останали . Едни по-чернички чужденци направо ги отделиха за обработка 🙂  .

Та това е контрола по нашенски 🙂 . 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 13
Публикувано:
На 20.09.2020 г. в 22:14, tch каза:

При положение, че имат по над 10-хиляди случая на ден е по-скоро въпрос на време.....

нещо ново за франция?

Публикувано:
преди 23 часа, MatriXa каза:

нещо ново за франция?

Спокойно е. 

Освен маските, които стават част от кожата. Но, заведенията работят и след 22 часа. Купонът в петък вечер е на макс. 

IMG_20200925_220531.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 20 часа, antony2001 каза:

Спокойно е. 

Освен маските, които стават част от кожата. Но, заведенията работят и след 22 часа. Купонът в петък вечер е на макс. 

IMG_20200925_220531.jpg

не казаха ли Че затварят заведенията

Публикувано:
преди 1 час, Tim каза:

Случайно ми попадна сайта по-долу, може би ще е от полза за някой....

https://reopen.europa.eu/bg

Аз гледах за Германия

https://reopen.europa.eu/bg/map/DEU

Същият сайт е забоден отгоре на темата с мнение от 15 юни. Нищо ново. 

Публикувано:

Някой ходил ли е скоро до Дания? Разгледах разни сайтове и се ориентирах, че маските са задължителни в транспорта и закрити обществени пространства. И иска ли се тест на отиване или връщане насам? И тук май е отрицателен отговора, но ще съм доволна на лични впечатления. Имам билети за 3-6 октомври.

Публикувано:

Аз бях миналата седмица. Маските са задължителни само в транспорта, както и в някои магазини - има си надпис, че се изисква маска за да се влезе. Няма изискване за тестове нито за влизане в Дания, нито при връщане в България. Попълних декларации, които ми изпратиха Wizz, но никой не ги поиска. В Швеция (ходихме до Малмьо), маските не са задължителни дори в транспорта, но и там има магазини, които искат да си с маска.

• Харесвам 6
Публикувано:

Здравейте пътешественици. Тъй като следите ситуацията предполагам по-добре от мен, да попитам, къде е най-разумно да се пътува в момента в Европа?

1. Ситуацията с Ковид да е сравнително нормална.

2. Да не изискват тестове или карантина за българи.

3. Мерките на ниво държава да не са супер затегнати.

През лятото ходихме до Прага, тъй като ситуацията там беше сходна с тази тук и нямаше никакви изисквания за тестове и карантити и си изкарахме супер, но сега там май не е ОК да се пътува. Та, давайте педложения! 🙂

Публикувано:

Какво е положението в Прага та не е ок да се пътува, не съм проследила информацията?

Румъния и Хърватия мисля, че отговарят на изискванията.

Публикувано:
преди 45 минути , Bell@ каза:

Здравейте пътешественици. Тъй като следите ситуацията предполагам по-добре от мен, да попитам, къде е най-разумно да се пътува в момента в Европа?

1. Ситуацията с Ковид да е сравнително нормална.

2. Да не изискват тестове или карантина за българи.

3. Мерките на ниво държава да не са супер затегнати.

Швеция

Публикувано:
преди 36 минути , Моника каза:

Какво е положението в Прага та не е ок да се пътува, не съм проследила информацията?

Румъния и Хърватия мисля, че отговарят на изискванията.

Никакво не е положението. Нормално. Маски се носят в затворени помещения и в транспорта. За сега не съм чувала за рестрикции, освен за хора, които ще пребивават дълго и то тест се изисква от работодатели и учебни заведения.

• Харесвам 1
Публикувано:
22 minutes ago, EliDion said:

Никакво не е положението. Нормално. Маски се носят в затворени помещения и в транспорта. За сега не съм чувала за рестрикции, освен за хора, които ще пребивават дълго и то тест се изисква от работодатели и учебни заведения.

Имах в предвид, че се повишиха доста болните в последните дни, иначе предполагам ако не те е шубе си е ОК.

Швейцария и Германия знаете ли как са?

• Харесвам 2
Публикувано:

@BlackArt77 Трябва PCR тест, направен 48 ч преди пристигане. А и едва ли ще пускат да се разглеждат пирамидите, вероятно само отдалеч, което за толкова път...

https://mfa.bg/bg/situationcenter/26319

И аз гледах също, НО бих изчакала за 2021 г, за да завършат новия Grand Museum, който щял да струва 1 млрд (явно ще сложат това, което англичани, французи и италианци не са извлачили през вековете)

• Харесвам 3
Публикувано:

Grand Museum и Пирамидите са отворени за посещение...изисква се маска навсякъде, ако се пътува през Истанбул теста е доста евтин...така, че май сега му е времето да се види Египет без тълпи, уловката е многото заразени и болни от Covid 19 което стряска доста...

• Харесвам 2
Публикувано:

Карантината за Италия е удължена и валидна до 7 октомври. Четох вчера някъде из официалните източници.

За Египет питам, защото се замислям за нова година да отидем до там с полета до Александрия от Милано на Уизз. Обмислям 3 дни Кайро и 4 дни Александрия, но още го обмислям как да стане.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.