Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

@BlackArt77 съвета ми е да изчакаш и само да оглеждаш нещата, защото ситуацията е много динамична и Египет, а и не само Египет едва ли ще устискат втора година без туристи...В fly4free много активно почнаха оферти от централна Европа за Хургада, Шарм и т.н.т  та най-вероятно ще почнат някакви коридори с най-малкото по дълъг срок на теста, а не 48 часа само...

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, BlackArt77 said:

Карантината за Италия е удължена и валидна до 7 октомври. Четох вчера някъде из официалните източници.

За Египет питам, защото се замислям за нова година да отидем до там с полета до Александрия от Милано на Уизз. Обмислям 3 дни Кайро и 4 дни Александрия, но още го обмислям как да стане.

Няма карантина за Италия. И аз днес четох ето тук  https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html 

• Харесвам 1
Публикувано:

Нашите туристически агенции почнаха да пускат оферти за Нова Година в Египет с чартъри и включени тестове. Ако не е за разглеждане, а само за плаж и почивка, Хургада и Шарм ел Шейх са добър избор. Аз по принцип винаги предпочитам да се организирам сама, но точно за Египет няма удобни полети и накрая излиза същото. С по-малко ядове 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 18 минути , feel_the_rush каза:

Нашите туристически агенции почнаха да пускат оферти за Нова Година в Египет с чартъри и включени тестове. Ако не е за разглеждане, а само за плаж и почивка, Хургада и Шарм ел Шейх са добър избор. Аз по принцип винаги предпочитам да се организирам сама, но точно за Египет няма удобни полети и накрая излиза същото. С по-малко ядове 🙂

Теста е най-малкия проблем. По големият проблем е дали ако взема билети ще стигнем до там, да не затворят пак всичко, че тая година ми писна. Не, че сме капо, но паднаха сигурно 10 пътувания, че даже и подарихме на Уиз едни билети за Италия.

Публикувано:
преди 4 часа, Bell@ каза:

Имах в предвид, че се повишиха доста болните в последните дни, иначе предполагам ако не те е шубе си е ОК.

Швейцария и Германия знаете ли как са?

За Швейцария няма ограничения за българи (живеещи в България), а за Германия само област Благоевград е сложена като рискова, останалите части на България се смятат за безопасни и не са необходими тестове или карантина.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, mary_shery каза:

За Швейцария няма ограничения за българи (живеещи в България), а за Германия само област Благоевград е сложена като рискова, останалите части на България се смятат за безопасни и не са необходими тестове или карантина.

Това е от последното обновяване на списъка от 25 септември.  Ако немците спазват собствените си критерии, а те ги спазват, при следващото обновяване в списъка на рисковите области трябва да включат и Бургас.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Само, че това което не пише е, че са въведени бързи тестове, чиито резултат излиза за 11мин, и ако случайно теста не е отрицателен оставаш в карантина 14дни за твоя сметка. 

Второ, повечето области са въвели изискването за носене на маски и на открито (кампания, Сицилия, Болоня и тн) освен задължителното такова от 18-6ч. И според мен е въпрос на време да въведат навсякъде маски на открито. 

• Харесвам 1
Публикувано:
18 minutes ago, Радо said:

Само, че това което не пише е, че са въведени бързи тестове, чиито резултат излиза за 11мин, и ако случайно теста не е отрицателен оставаш в карантина 14дни за твоя сметка. 

Второ, повечето области са въвели изискването за носене на маски и на открито (кампания, Сицилия, Болоня и тн) освен задължителното такова от 18-6ч. И според мен е въпрос на време да въведат навсякъде маски на открито. 

Тези бързи тестове не се ли отнасят до лица, които идват от Хърватия, Гърция, Малта, Испания,  френски региони Оверн-Рона-Алпи, Корсика, О-дьо-Франс, Ил-де-Франция, Нова Аквитания, Окситания, Прованс-Алпи-Лазурен бряг? Аз поне така го разбирам, но превеждам с гуглето 🙂  Ние ще пътуваме в края на октомври, мисля преди това да звънна в посолството, за всеки случай. 

https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

• Харесвам 1
Публикувано:

Бързите тестове са за произволни лица, тоест може да те тестват, а може и да не те тестват. 

България до скоро беше рискова страна, така че с един бърз допълващ указ и нещата се променят.

Освен това италианците са доста кисели, стреснати и изплашени от вируса, че скандалите заради маските са меко казано повсеместни.

Кампания е във полу-локдаун - за един ден въведоха нови мерки, в Сицилия от 28.9 ( влиза в сила от 30.9) задължителни маски на открито и тн. 

Оффтопик:

Това е лично мое мнение, но гледам част от снимките в другия раздел "В момента съм" на част от хората и забелязвам по снимките, че улиците са празни и пусти. Чак потискащо е. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Не че е за тук въпроса, но да питам -

Някой да знае как може едно руско момиче да се добере до България?

Приета е да учи в НБУ, но сега заради карантината нищо не може да направи...а и в НБУ се върнаха към присъствена форма на обучение, така че възможността за онлайн  от миналата година отпадна...

Публикувано:

Предполагам си видял условията за директно пътуване, друг вариант е да намериш къде пускат хора, идващи от Русия, и оттам в България...

Примерно ако на мен ми се налага да отида в Щатите мога да отида в България, да стоя 14 дена и оттам да пътувам към Щатите...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , rainbou1 каза:

Приета е да учи в НБУ, но сега заради карантината нищо не може да направи...а и в НБУ се върнаха към присъствена форма на обучение, така че възможността за онлайн  от миналата година отпадна...

Мисля, че през Турция е напълно възможен вариант. 

• Харесвам 2
Публикувано:
21 minutes ago, rainbou1 said:

Мисля, че забраната за влизане в България от трети страни не се отнася за учащите - т.2, буква к от заповедта на МЗ, но трябва тест или карантина за Русия. Освен това тази заповед е до края на месеца, т.е. още един ден и не се знае в новата как ще е.

Публикувано:
преди 26 минути , rainbou1 каза:

Bulgaria Air пуснаха с Aeroflot code share. Лети се София-Лондон-Москва. Може да е вариант.....

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 минути , ДиянаВ каза:

Мисля, че забраната за влизане в България от трети страни не се отнася за учащите - т.2, буква к от заповедта на МЗ, но трябва тест или карантина за Русия. Освен това тази заповед е до края на месеца, т.е. още един ден и не се знае в новата как ще е.

Да, сега погледнах заповедта, абсолютно сте права. За съжаление обаче визовият център в Москва е затворен и въобще не може да се добере дори до виза.

Публикувано:
преди 25 минути , Lindt каза:

Мисля, че през Турция е напълно възможен вариант. 

Сега го изкоментирахме - дори и да се добере до Турция, няма да и издадат виза за БГ оттам.

Публикувано:
преди 10 часа, schnappsyy каза:

Някой ходил ли е скоро до Дания? Разгледах разни сайтове и се ориентирах, че маските са задължителни в транспорта и закрити обществени пространства. И иска ли се тест на отиване или връщане насам? И тук май е отрицателен отговора, но ще съм доволна на лични впечатления. Имам билети за 3-6 октомври.

В момента съм в Дания!За обществения транспорт нямам идея дали е с маска,аз си обикалям с колата, но като сядаш в заведение задължително с маска,като седнеш на масата я махаш, в мола и други магазини не се носи маска, в Швеция е рая-навсякъде без маска!

• Харесвам 6
Публикувано:
47 minutes ago, rainbou1 said:

Сега го изкоментирахме - дори и да се добере до Турция, няма да и издадат виза за БГ оттам.

Тогава може би трябва да търсите информация по руски форуми или @epetkov, ако нещо може да каже по въпроса с визите.

53 minutes ago, rainbou1 said:

Да, сега погледнах заповедта, абсолютно сте права. За съжаление обаче визовият център в Москва е затворен и въобще не може да се добере дори до виза.

Публикувано:
преди 1 час, rainbou1 каза:

Защо не пробвате през визов център дали няма да ви разяснят / помогнат : https://www.vfsglobal.com/bulgaria/russia/Moscow/how-to-apply.html

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, master_of_germs каза:

Това е от последното обновяване на списъка от 25 септември.  Ако немците спазват собствените си критерии, а те ги спазват, при следващото обновяване в списъка на рисковите области трябва да включат и Бургас.

На теория си прав, но на практика селата в руенски и айтоски балкан не са чак толкова големи и предполагам (надявам се), че вече който може да се зарази там, се е заразил и няма да има други такива пикове. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, master_of_germs каза:

Ако минат 200 заразени за 1 седмица със сигурност ще ги сложат. Въпросът, е че от Бургас няма полети към Германия следователно забраната няма да засяга никого.

Публикувано:

Аз така и не разбрах едно нещо. Ако идваш от рисков регион в Германия, безплатен ли ще бъде тестът? По едно време се завъртя една такава информация, но не знам дали е достоверна. 

Публикувано:
преди 5 минути , Suunto каза:

Аз така и не разбрах едно нещо. Ако идваш от рисков регион в Германия, безплатен ли ще бъде тестът? По едно време се завъртя една такава информация, но не знам дали е достоверна. 

Безплатен и задължителен е, но поне на теория докато ти излезе резултат си в карантина

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Suunto каза:

Беше безплатен, до 15.09 но си остава задължителен когато се връщаш от рискови държави (или области) и си го правиш на 5 ден след връщането ти, ако е отрицателен теста си освободен от карантина!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.