Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 18 часа, neuromancer каза:

включените тестове на излизане към Египет ли са или на връщане в България? 😀

Взехме пакет за Египет от агенция ХХХ и в лаборатории Рамус правят тестове в двете посоки, като договорената цена в двете посоки е 80 лв./посока. Тестът на идване към България се прави след пристигане тук - доколкото разбрах има опция за извозване туристите с автобус или който желае, с личен автомобил. Благодаря на @Ивайла за препоръчаната ТА. Наши приятели се върнаха преди дни - допълнителни екскурзии до Луксор и т.н. се правят. Хотелът е бил наполовина пълен. Цените на пакетите (хотел + чартър) в момента наистина са доста ниски - един от плюсовете на Ковид.

Редактирано от Mary
Име на агенция
  • Харесвам 13
  • Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте,

Тъй като в неделя планирам ходене до Одрин, може ли инфо по последни данни дали има някакво по-специално изискване за там?

Публикувано:
преди 21 минути , Plamsi каза:

Здравейте,

Тъй като в неделя планирам ходене до Одрин, може ли инфо по последни данни дали има някакво по-специално изискване за там?

Прочети тази тема 

• Благодаря 1
Публикувано:

Не е ли по-добре да се ходи до Одрин с автобус? Има пътнически превози на няколко фирми с тръгване от София. Аз пътувах до Истанбул в средата на септември и чакането на границата и на отиване и на връщане бе не повече от 20 мин.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди 2-3 страници се говореше за карантината в Нидерландия за идващите от БГ. Защото сме оранжеви по някакви холандски критерии.

Е, както и тогава казах - няма такова нещо.

Синът ми се прибра от БГ в Амстердам в понеделник. Освен проверка на личната карта нищо друго не се е случило. Нито устни/писмени препоръки за карантина, нито попълване на форми и формуляри, нито искане на тестове или покана да се направи тест, ... - нищо.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Преди 2-3 страници се говореше за карантината в Нидерландия за идващите от БГ. Защото сме оранжеви по някакви холандски критерии.

Е, както и тогава казах - няма такова нещо.

Синът ми се прибра от БГ в Амстердам в понеделник. Освен проверка на личната карта нищо друго не се е случило. Нито устни/писмени препоръки за карантина, нито попълване на форми и формуляри, нито искане на тестове или покана да се направи тест, ... - нищо.

Някакъв сайт за следене? В края на октомври ми предстои 4-дневно ходене до Нидерландия.

Публикувано:
преди 7 минути , Kamen каза:

Някакъв сайт за следене? В края на октомври ми предстои 4-дневно ходене до Нидерландия.

https://reopen.europa.eu/bg/    и от там линковете към холандските сайтове.

Но идеята е, че според нидерландското законодателство, човек, който не е болен, не можело да бъде вкаран/ограничен в карантина т.е. карантините в Нидерландия са силно препоръчителни, но не и задължителни.

Разбира се, не говорим за болни хора.

• Харесвам 2
Публикувано:

Украйна от вчера е отново отворена за чужденци.

The norm in the Resolution of the Cabinet of Ministers of Ukraine №641 on banning the entry of foreigners into the territory of Ukraine until 00:00 on September 28 expired, and from Monday foreign citizens are allowed to enter Ukraine, explained the spokesman of the State Border Guard Service of Ukraine Andriy Demchenko.
...
 "At night, this rule banning foreigners from entering our country has ceased to apply. From now on, foreigners are not banned from entering our country," Demchenko told Interfax-Ukraine on Monday.
...

According to Demchenko, there are currently no separate requirements for foreigners regarding self-isolation or insurance policy when entering Ukraine. "This norm has ceased to apply, so there are currently no specific points that the government would have identified for foreigners when entering Ukraine for the period of quarantine," he explained.

А Ryan предлага полети от София до Киев  на цени, започващиот 40€ , например :

image.png.c5ffa4881deda52028621f7cecb5c0e0.png

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

И на страницата на италианското посолство не пише нищо за тестове на българи. Също и за маски нищо не пише, освен задължително носене в закрити обществени места /с изключение на заведения за хранене/. 

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/02/informazioni-su-covid-19-nuovo.html

Пише, обаче, че е възможно съответните области да въведат допълнителни мерки. В сайта на област Пулия, където ще ходим, има раздел "Ковид". Там не намирам допълнителни изисквания, мерки или указания. В повечето случаи се препраща към националните указания.  Има съобщение в червено, че трябва да се попълни декларация. 

@Радо, да не си помислиш, че се заяждам, но имам билети до Бари за края на октомври и всякаква информация ми е важна 🙂  Това ми е четвърти опит за това пътуване за тази година 🙂  Освен това съм юрист и за мен е важно да знам имат ли правно основание да ми бъркат в гърлото или не 🙂  И в сайта на посолството и в сайта на Министерство на външните работи е посочено, че тестовете са за влизащи от Хърватия, Гърция, Малта, Испания,  френски региони Оверн-Рона-Алпи, Корсика, О-дьо Франс, Ил-де-Франция, Нова Аквитания, Окситания, Прованс-Алпи-Лазурен бряг. 

Ще съм благодарна, ако някой сподели какво се случва конкретно при кацане на летището в Бари 🙂 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 17 минути , Eva eva каза:

Ще съм благодарна, ако някой сподели какво се случва конкретно при кацане на летището в Бари 🙂 

Аз аз за информация за летище Чампино в Рим, ако имате такава. Полетът ни е този петък и подскочих на стола, когато прочетох коментарите на @Радо за карантина и тестове 🙂

Публикувано:

Относно Украйна - отворена е от 28-ми септември, като до днес вече има две допълнителни разпоредби в тази връзка. Иска се задължителна мед.застраховка срещу Ковид, като (тук става интересно) застраховката трябва да е издадена от украйнска застрахователна компания или от международна такава с официално представителство в Украйна. Какво още ще измислят, не се знае. Освен това днес Вашингтон Пост обяви Украйна за новата гореща точка на епидемията, защото бройките в Украйна се вдигат много бързо. Днес минаха 4000 новозаразени за ден. Вече имат 112 хил. активни случая при 42 мил.население по офиц.данни.

Отново има зелена и червена зона, като в момента повечето страни са в зелената зона, вкл. България. Ако се идва от червена зона, трябва пср тест, направен до 48 часа преди влизането в страната, за да няма карантина.

Отделно в самата страна има 4 зони - зелена, жълта, оранжева и червена. С две думи в зелената много неща са разрешени, в червената почти всичко е забранено вкл. и градския транспорт. Киев засега се движи м/у жълта и оранжева зона, да видим докога. Коя област и кой град в коя зона попадат се променя всяка седмица. Маските за задължителни навсякъде вътре в сградите, градски транспорт, училища и т.н. Мери се температура. Навън все още не са задължителни. Има си сериозни мерки, които се спазват. Просто бройките идват от други неща. 

Заради лични нужди се радвам за Райън, но не съм сигурна дали ще започнат отново да летят през ноември, защото вече два пъти сменяха началото на полетите, но един съвет: от ноември до края на март, времето е ужасно за туризъм, градски туризъм. 😉

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 27 минути , DaBo каза:

Отделно в самата страна има 4 зони - зелена, жълта, оранжева и червена.

Къде може да се види карта със зоните? 

• Харесвам 2
Публикувано:
2 hours ago, A.D.A said:

Аз аз за информация за летище Чампино в Рим, ако имате такава. Полетът ни е този петък и подскочих на стола, когато прочетох коментарите на @Радо за карантина и тестове 🙂

Аз мисля да си разпечатам тази информация и ако поискат да ми правят тест да им я покажа 🙂 Няма да се заяждам, ама ще им обърна внимание, че не идвам от посочените държави, за които се искат тестове.

https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html 

Весело изкарване, всичко ще е наред 🙂 И моля, споделете после как е минало от гл.т. на мерките за вируса 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Фичо каза:

Украйна от вчера е отново отворена за чужденци.

The norm in the Resolution of the Cabinet of Ministers of Ukraine №641 on banning the entry of foreigners into the territory of Ukraine until 00:00 on September 28 expired, and from Monday foreign citizens are allowed to enter Ukraine, explained the spokesman of the State Border Guard Service of Ukraine Andriy Demchenko.
...
 "At night, this rule banning foreigners from entering our country has ceased to apply. From now on, foreigners are not banned from entering our country," Demchenko told Interfax-Ukraine on Monday.
...

According to Demchenko, there are currently no separate requirements for foreigners regarding self-isolation or insurance policy when entering Ukraine. "This norm has ceased to apply, so there are currently no specific points that the government would have identified for foreigners when entering Ukraine for the period of quarantine," he explained.

А Ryan предлага полети от София до Киев  на цени, започващиот 40€ , например :

image.png.c5ffa4881deda52028621f7cecb5c0e0.png

също така от днес има заповед за отрицателен PCR тест на лица, пристигащи в България от Украйна

Цитат

Със Заповед № РД-01-547/30.09.2020 г. за лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Eva eva каза:

Аз мисля да си разпечатам тази информация и ако поискат да ми правят тест да им я покажа 🙂 Няма да се заяждам, ама ще им обърна внимание, че не идвам от посочените държави, за които се искат тестове.

https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html 

Весело изкарване, всичко ще е наред 🙂 И моля, споделете после как е минало от гл.т. на мерките за вируса 🙂 

Ева, единственото, което се сещам във връзка с твърдението на Радо е, че още на 3 юни, когато Италия разреши свободно влизане за страните от ЕС правилото беше, че при съмнение могат да подлагат лица на тест. В тази връзка дори и да не си от страна в списъка, властите имат право да те подложат на тест. Не зная до колко прилагат това правило, защото тогава не правеха списъци. 

• Харесвам 1
Публикувано:

По повод коментарите за Нидерландия да кажа, че ситуацията там е динамична. Имат нови мерки считано от вторник. Работя в холандска фирма, колегите холандци споделят от понеделник насам, че пак са се прибрали вкъщи да работят хоум офис по препоръка на тяхното правителство. Наложили са им маски в магазините, досега нямаха. Напоследък регистрират почти 3000 позитивни случая дневно, което е много за 17-милионна държава. Германия май им е наложила нови ограничения за влизане. Няма да е изненадващо, ако холандското правителство затегне мерките и за влизащи отвън в страната. 

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

В Италия удължават епидемиологичната обстановка до 31 януари 2021г... 😷

ps. За сега е само като предложениe, но нищо чудно да го приемат..

https://www.corriere.it/cronache/20_ottobre_01/cosa-comporta-proroga-stato-emergenza-il-covid-italia-240e7332-03ab-11eb-84c6-5a6c097a97a1.shtml

ps2. Жалко, явно тази година не й е писано на Италия. 3 опита досега безуспешни, 4ти няма да правя 😞

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, bad kid каза:

Е нали няма карантина за българи!?

Иначе не очаквам особена промяна в епидемиологичната обстановка поне още година...

Нашите деца, преди два дни заминаха за Неапол, през Франкфурт. Няма карантина за българи, няма и тестове.

Навсякъде се ходи с маска, навсякъде мерят температурата - в магазини, по кръчми.Туй рекоха - информация от първа ръка:)))

• Харесвам 7
Публикувано:
1 hour ago, AlexandraKo said:

Нашите деца, преди два дни заминаха за Неапол, през Франкфурт. Няма карантина за българи, няма и тестове.

Навсякъде се ходи с маска, навсякъде мерят температурата - в магазини, по кръчми.Туй рекоха - информация от първа ръка:)))

Благодаря за полезната информация. Бих искала да попитам - какво значи маски навсякъде? И по улиците ли или в транспорт и затворени помещения?

Публикувано:
56 minutes ago, bad kid said:

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/campania/napoli/piazza-dei-martiri.html

Тука като гледам , всички са с маски навън

😞 Ние ще бъдем в Бари и околията в края на месеца. Вчера търсих камери, но не успях да намеря. На снимки, обаче, от септември имаше доста хора без маски. Дано в Бари да е различна област и да няма такова изискване, че няма да мога да ги изтърпя тия маски. Макар, че до края на месеца кой знае как може да се променят нещата....

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.