Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Декларацията за влизане в Италия в официалния сайт на министерството им и декларацията, която ми пратиха от уиз са различни, някой има ли идея коя е актуална? Предполагам първата?

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Най-вероятно въпросът ми е поставян не веднъж, но все пак да попитам - къде е най-добре да се следи след завръщане от кои държави ни очаква задължителна карантина в България?

Връзка към коментар
преди 4 минути , FlyTraveler каза:

Най-вероятно въпросът ми е поставян не веднъж, но все пак да попитам - къде е най-добре да се следи след завръщане от кои държави ни очаква задължителна карантина в България?

Аз следя ФБ страницата на Външно министерство. Актуализират информацията постоянно, ако има нови ограничения: https://www.facebook.com/MFABulgaria

Дават коректна информация и на тел: +359 2 948 24 04; Звъняла съм и в почивен ден - вдигат.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Яничка каза:

Аз следя ФБ страницата на Външно министерство. Актуализират информацията постоянно, ако има нови ограничения: https://www.facebook.com/MFABulgaria

Дават коректна информация и на тел: +359 2 948 24 04; Звъняла съм и в почивен ден - вдигат.

Много благодаря! Погледнах ФБ страницата, но предполагам там на timeline се показват последните промени. Има ли някъде нещо като списък с държавите,  при пристигане от които не се изисква карантина, който все пак да се обновява от време на време?

Връзка към коментар
9 minutes ago, FlyTraveler said:

Аз бих следила заповедите на министъра на здравеопазването, примерно последната такава  https://coronavirus.bg/bg/521

Обикновено ги има и на сайта на министерството на здравеопазването, но мисля, че идеята на на горния сайт е да обединява всичката информация (макар пак да е несъвсем подреден).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , Kristinna каза:

Декларацията за влизане в Италия в официалния сайт на министерството им и декларацията, която ми пратиха от уиз са различни, някой има ли идея коя е актуална? Предполагам първата?

Преди месец моя позната пътува София-Рим с Раян. Декларацията, която й пратиха беше 4 листа и беше идентична с тази в официалния сайт. При кацането, на летището са им раздали друга декларация - 1 листче, което са попълнили.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
29 minutes ago, FlyTraveler said:

Има ли някъде нещо като списък с държавите,  при пристигане от които не се изисква карантина, който все пак да се обновява от време на време?

Няма официален сайт, който да предоставя информацията в онагледен и ясен вид под формата на списък, цветна карта. Даже в сайта на МЗ дори не са се постарали да напишат относно какво е дадена заповед и трябва да се отваря наред, докато се стигне до нужната https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravilnitsi-instruktsii/

В сайта covonavirus.bg поне пише за какво е заповедта.

Сайта на Раян - https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/NEW_Other_Markets_Travel-_Update_21SEP.pdf също може да е от помощ, но за по-сигурно трябва да се проверява по правителствените платформи. Сега погледнах, че за България информацията хич не е вярна още от първата спомената държава - Португалия. Т.е. няма лесен източник 🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
39 minutes ago, Vunkara said:

Здравейте, днес ми отмениха полетите от София до Милано за края на октомври. Сега имам идея за Декември за същата дестинация, но от Букурещ. Доколкото знам за румънците все още има карантина в Италия или се бъркам ?

За Румъния карантината остана, поне до 7.10. http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

Връзка към коментар
преди 33 минути , feel_the_rush каза:

Някой летял ли е от страна извън ЕС, с прекачване в ЕС, да ми каже дали е имал проблеми на летището? Примерно, от САЩ през Германия до София.

Теоретично ако не влизаш в държавата нямаш проблеми, проучвах го (не съм го правил още, но то иначе съвсем никакви пътувания не може да има). Ама да не е на отделни билети и взимане и чекиране на багаж, това няма да стане вероятно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Eva eva каза:

Възможно ли е прекачване на някое от лондонските летища, без да се излиза от самото летище?

Хийтроу и Гатуик със сигурност, другите по-скоро не

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Така като гледам, единственият шанс за да се върнем от Бари е с полет през Станстед, Лондон. Има 4 ч. между полетите съответно Бари-Станстед и Стантед-София. Няма да чекираме багаж, няма да излизаме от летището....не знам какво да правя 🙂 Изрових нета, друг шанс за връщане просто няма.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

Така като гледам, единственият шанс за да се върнем от Бари е с полет през Станстед, Лондон. Има 4 ч. между полетите съответно Бари-Станстед и Стантед-София. Няма да чекираме багаж, няма да излизаме от летището....не знам какво да правя 🙂 Изрових нета, друг шанс за връщане просто няма.

От Рим, Неапол няма ли полети? Иначе даже не знам има ли транзитна зона на Станстед. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Just now, neuromancer said:

От Рим, Неапол няма ли полети? Иначе даже не знам има ли транзитна зона на Станстед. 

Няма. Гледам, търся, няма и това е. Е, може от Рим, ама трябва една допълнителна нощувка преди това, пък и полетът е с България еър и става доста нагоре. 

Връзка към коментар

Теоретично може да се пишете карантина в Англия, след което да си тръгнете, но това не е официално и не би трябвало да давам такъв съвет, защото ако е минал номера преди не значи, че ще мине и после.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз по-скоро за Софийското летище питах. Идвайки с полет от Германия, някой ще проверил ли дали преди това съм дошла от САЩ? Освен по тага на багажа, ако някой изобщо го гледа в София.

Връзка към коментар
59 minutes ago, Мари Николова said:

@Eva eva, Раян имат полети от Бари до Бергамо, които в някои от дните се връзват много удобно с полетите от там до София.

Знам, ама моето е каръщина тотална 😄 За дати /06 или 07 октомври/ няма нищичко от Бергамо към София.

Връзка към коментар

Четох в новините, че били задържали някакви чужденци, дето не знаели, че е забранено влизането...

Ако се отнася за българи, не може ли да отървете карантината с тест?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

Нямаш абсолютно никакъв проблем с транзит през Станстед. Не е нужен pcr и не се налага карантина.

Ще трябва само предварително да попълниш британския plf и в Лондон да минеш паспортен контрол (това летище няма транзитна зона), но след това веднага отиваш на секюрити и влизаш обратно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

Няма. Гледам, търся, няма и това е. Е, може от Рим, ама трябва една допълнителна нощувка преди това, пък и полетът е с България еър и става доста нагоре. 

Раян летят от София Рим-Чампино и поне за момента ги има на сайта им. В петък Чампино-София е сутринта, в неделя е късно вечерта.

Връзка към коментар
1 minute ago, iaia_mama said:

Раян летят от София Рим-Чампино и поне за момента ги има на сайта им. В петък Чампино-София е сутринта, в неделя е късно вечерта.

И това го проучих, за моите дати /06 или 07 октомври/ няма полети. Ще помисля още малко, щом през Станстед става, сигурно ще е от там. Благодаря на всички 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.