Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 1 час, Eva eva каза:

Благодаря за полезната информация. Бих искала да попитам - какво значи маски навсякъде? И по улиците ли или в транспорт и затворени помещения?

И по улиците, навсякъде. 

Те отидоха на едно изложение и понеже бяха с официална покана, им бяха изпратили специално писмо, за да го покажат при кацането в Неапол, че са освободени  от карантина. Но трябваше да направят PCR тест, като пристигнат.

Ден преди това, карантината  отпадна, не се е наложило, нито да показват тяхното писмо, нито тест. Но казаха, че туристи си има достатъчно. Те, понеже всяка година ходят, по това време и могат да направят разлика. Не чак гмеж, но си има народ.

• Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз да дам инфо от Порто, Лисабон и Милано - идентични са мерките, строги, в заведенията на закрито с маски, които се свалят само при хранене т.е ако искаш до WC- то - с маска. Ние затова избираме заведения с маси навън.В градския и магазини и всичко закрито също. По улиците не е задължително, но наблюденията са ми, че грубо казано половината хора, с които се разминавам са с маска. Все пак са големи градове и е яко навалица, то ти идва от вътре да я носиш постоянно 😄

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
10 minutes ago, Фичо said:

Дали е възможно в самолет да се ползва минишлем от този тип вместо маска? 

image.png.bb5ac2e0a4ec028adb4df0aeb5308c9c.png

Чудна идея ми даде - ще си взема такова да си вървя по улиците в Италия, където се налага. Надявам се, че е допустимо да се ползва и в градския транспорт и затворени пространства. Ще сложа и една маска в багажа, за всеки случай. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 минути , Eva eva каза:

Чудна идея ми даде - ще си взема такова да си вървя по улиците в Италия, където се налага. Надявам се, че е допустимо да се ползва и в градския транспорт и затворени пространства. Ще сложа и една маска в багажа, за всеки случай. 

Ева,аз си поръчах такъв мини шлем, но лично на мен изобщо не ми е удобен. Тази джаджа на брадичката много дразни!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Blagovesta78 каза:

Тази джаджа на брадичката много дразни!

И мен така 🙂

Взех няколко броя от подобен модел от Гърция и ги раздадох. Много зависи от типа лице.

Лично на мен ми е най-комфортен(ако може да използвам тази дума въобще) за пътуване  стандартният шлем. Можеш да дишаш и не прави мазоли зад ушите 🙂 Усещаш само ластика около главата, все едно носиш шапка.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Eva eva, бладодаря за пожеланието. Много си мила!

Вече сме в Рим. На летището всичко мина нормално, дори не искаха декларации. 

Маските са задължителни на закрито, но навън също има доста носещи ги. В заведенията дезинфектират ръцете при сядане.

Доста по-празно е, но това поне на мен не ми действа подтискащо. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , MatriXa каза:

някой знае къде къде да се провери Швейцария кой страни е добавила за рискови и от кой искат карантина и тестове

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#1918240392

Общо взето, сложили са карантина за половин Европа от 28-ми септември...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , master_of_germs каза:

България И франция не са в списъка( дори не са изброени Грешка ли е или?

Връзка към коментар
преди 1 минута , MatriXa каза:

Определени региони от Франция само. Реално половината Франция.

• Region Bretagne
  • Region Centre-Val de Loire
  • Region Corse
  • Region Hauts-de-France
  • Region Île de France
  • Region Normandie
  • Region Nouvelle-Aquitaine
  • Region Occitanie
  • Region Pays de la Loire
  • Region Provence-Alpes-Côte d’Azur
  • Overseas area French Guyana
  • Overseas area French Polynesia
  • Overseas area Guadeloupe
  • Overseas area La Réunion
  • Overseas area Martinique
  • Overseas area Mayotte
  • Overseas area Saint-Barthélemy
  • Overseas area Saint-Martin

Точно на 28ми летяхме от Базел.

От Италия само Лигурия, от Австрия само Виена и лендерите Горна и Долна Австрия.

Но това според мене важи само за полети. Иначе по земя няма никакъв граничен контрол. ня няколко пъти влизахме и излизахме от Швейцария към Германия и Франция предните дни, а през лятото влязохме от Австрия и излязохме към Италия. С обществен транспорт.

Връзка към коментар
преди 30 минути , MatriXa каза:

https://wizzair.com/bg-bg/poleti/karta-za-planirane-na-putuvaniyata

В момента няма ограничения до/от Швейцария.

Връзка към коментар

Преди няколко часа пристигнахме в Германия през Сърбия,Хърватска,Словения и Австрия.През бившите югославски републики минахме безпроблемно като кажем,че пътуваме за Германия.

На влизане в Австрия попълвахме декларации за транзитно преминаване,съответно и паспортен контрол.Полицаят културно ни обясни,че можем да спираме само за зареждане и тоалетна.

На влизане в Германия също имаше масово проверяване на документи.Доста въоръжени полицаи проверяваха всички.Питаха ни къде отиваме,съответно им показах покана от дъщерята.Взе ни личните карти и ходи някъде да ги проверява.

Никъде обаче нямаше лошо или подозрително отношение.

И в Австрия и Германия по бензиностанциите много съвестно се спазва спазване на дистанция и носене на маски.

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 3 часа, BlackArt77 каза:

Как стои въпроса с ограниченията в Дания? Има или няма.

В Дания маските са задължителни само в транспорта и в заведенията за бързо хранене докато стигнеш до масата. Носят се както трябва и няма мърдане. Във влаковете сигурно има камери,  защото я свалих от носа, нямаше никой около нас и веднага по уредбата казаха, че маските трябва да покриват носа. В гарата има патрулиращи,  които постоянно следят. 

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Доколкото четох е отворено само летището в Аман и има списък от държави - зелен, жълт и червен, от които може да се влиза в Йордания. България не е в нито един от тях. Може би с прекачване отнякъде не би било проблем, както правеха всички сърби това лято през България. Но някой трябва да пробва и да каже 🙂

Връзка към коментар

@Kristinna, ако си още в Португалия - има ли знак, че се затягат мерките в повече от това, което си писала?

@Alexander, чета, че Мадрид е блокиран. Знаеш ли дали се очаква нещо подобно и за Барселона? Имаме прекачване скоро там, но с нощувка.

Благодаря.

Връзка към коментар
7 hours ago, Яничка said:

@Kristinna, ако си още в Португалия - има ли знак, че се затягат мерките в повече от това, което си писала?

@Alexander, чета, че Мадрид е блокиран. Знаеш ли дали се очаква нещо подобно и за Барселона? Имаме прекачване скоро там, но с нощувка.

Благодаря.

Върнахме се преди няколко дена, за това не мога да кажа, но не мисля че за това кратко време се е променило нещо. Относно декларациите забравих да спомена, че нито в Италия, нито в Португалия ни ги иска някой на летището.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , muchachote каза:

Някой ЗА и ОТ Испания може ли да сподели новости за пътуванията? След 2 седмици пътувам за Мадрид /би трябвало/, за сега полетът си стои.

Попълваш си Spain Travel Health. На нас ни сканираха баркода от телефоните и това беше. Нямаше и минута. Не са ни мерили температурата, но имаше едно медицинско лице с термометър в ръка. Явно избирателно. Инфо от вчера.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.