Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Флай пита какво мислим, аз казах какво мисля, а дали и какво ще стане най-вероятно само една шепа хора знаят.

Аз не знам дали ще летя след 10 дни в Европа, какво остава за след 2  месеца извън Европа!

Както и предните две излизания от България със самолет август и септември  до 2 дни преди полетите не беше ясно нищо..

Има и заведения които не работят изобщо отново, не е само вечерен час

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , tch каза:

И двете летища с полети към Австрия са в кюпа, така че реално разхлабване няма : ( 

Да не говорим, че има и огнище сред персонала на летище София. 

Не всички се придвижват с летене.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 56 минути , FlyTraveler каза:

В светлината на развиващата се Ковид-19 обстановка у нас и в Европа, мислите ли, че ще затворят летищни hub-ове като Истанбул, Амстердам? Ако са отворени, дали ще може да се преминава през тях транзитно без изисквания за тестове? Много ми се прави една Танзания за Нова година, та затова се чудя...

Специално Амстердам беше отворено и имаше полети през март и април, дори за Бразилия, където беше забранено движението на хора (освен граждани) и в двете посоки. Катарците също летяха през цялото време (не до всички дестинации). Други като Панама (с предимно транзитен трафик) спряха абсолютно всички полети и затвориха летището и отвориха съвсем наскоро. Така че надали някой ще ти каже със 100% сигурност.

Лично аз си мисля, че след локдауна и с тези намалени пътувания сега едно ново пълно затваряне окончателно ще убие авиокомпаниите и няма да се случи...

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Не мисля, че ще затварят държавите и летищата, както пролетта. Просто ще сложат карантина. На базата на нея, обаче, авиокомпаниите могат да почнат да отменят полети поради ниско търсене. За трансфер не се притеснявай - за тях няма проблем и в момента, дори за държави като Канада.

Моят съвет, ако имате намерение на пътувате, е да купувате самолетните билети от-до, тоест, никакви малки отсечки с Уиз за по-евтино и никакви връзки аха-аха на магия. Така ако се обърка нещо, авиокомпанията ще се погрижи да ви превози и прибере по някакъв начин. Също, засега ЕС превозвачите са по-надеждни, защото има повече варианти за прекачване. Както и по-добри партньорски програми. 

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искат тест 72 часа по-рано или правят безплатен в континентална Португалия, ако лети от там.

https://www.madeira.gov.pt/Governo-Regional-Madeira/ctl/Read/mid/4829/InformacaoId/66153/UnidadeOrganicaId/9/CatalogoId/0

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, FlyTraveler каза:

В светлината на развиващата се Ковид-19 обстановка у нас и в Европа, мислите ли, че ще затворят летищни hub-ове като Истанбул, Амстердам? Ако са отворени, дали ще може да се преминава през тях транзитно без изисквания за тестове? Много ми се прави една Танзания за Нова година, та затова се чудя...

Аз също не мисля , че ще ги затворят .  По скоро въпроса е с кой да летиш . Катарците от вчера възстановиха полетите от София до Доха през Букурещ . Цените до Дар са почти индентични с КЛМ за ноември , но няма дълъг престой в Найроби . Не знам от морето как е по добре .

За сега положението  е ясно . Само на един билет всичко . Колкото може по малко предварителни плащания за каквото и да е . Застраховчица , която и без друго си правиш . Аз бих си пернал и един тест на тръгване за всеки случай 🙂 . Важното е стигането , пък на връщане все някак ще се добереш до в къщи 🙂 .  И си взимаш късмета с теб 🙂 . 

Отивай да се забавляваш Флай ! Не му мисли толкова 🙂 !   

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , ivooo каза:

Аз бих си пернал и един тест на тръгване за всеки случай.

Да де, ама този тест може да излезе фалшиво-положителен и това да прецака всичко...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Спретнах си жадуваното Палермо другата седмица с прибиране през Рим. За момента няма рестрикции за пътуване към Италия, но ако след пристигането ми там наложат местни ограничения /каквито от днес супер строги има за две малки селца до Агридженто и Палермо/, какво се случва със сицилианско-италианските ми щения и навързаните 4 полета, за съжаление не на един билет 🙂 Маските са ясни, дистанцията също, но как се кара евентуална карантина на такова място? Предварително поднасям извинения, ако е дискутиран подобен казус.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Белгия влезе в сила вечерен част от полунощ до 5 ч. сутринта. Близките контакти извън дома се ограничават до един човек, у дома ще бъдат приемани до четирима гости, баровете и ресторантите затварят изцяло, работата от дома става правило. След 20.00 ч. ще бъде забранена продажбата на алкохол. Правителството ще преоцени тези мерки след две седмици.

Някой може ли да ми разтълкува в какво се изразява второто изречение? Плануваме уикенд 5ма души, но ако не можем да сме в една кола или да се движим заедно по улиците няма смисъл.

Връзка към коментар
преди 10 минути , Raindrop каза:

но как се кара евентуална карантина на такова място?

Както вкъщи, така и на друго място, само дето си плащаш наем за квартирата. Предполагам, че има възможност да си тръгнеш, ако има полети, но така наизуст какво да коментираме...

Връзка към коментар
преди 13 минути , CarpeDiem каза:

В Белгия влезе в сила вечерен част от полунощ до 5 ч. сутринта. Близките контакти извън дома се ограничават до един човек, у дома ще бъдат приемани до четирима гости, баровете и ресторантите затварят изцяло, работата от дома става правило. След 20.00 ч. ще бъде забранена продажбата на алкохол. Правителството ще преоцени тези мерки след две седмици.

Някой може ли да ми разтълкува в какво се изразява второто изречение? Плануваме уикенд 5ма души, но ако не можем да сме в една кола или да се движим заедно по улиците няма смисъл.

Че освен семейството/домакинството може да се срещаш с един човек навън. 

Връзка към коментар
преди 25 минути , tch каза:

Че освен семейството/домакинството може да се срещаш с един човек навън. 

Разбирам, някой, който живее там дали може да каже какво реално се следи и можем ли 5 души да се возим и разхождаме заедно?

Връзка към коментар

"Че освен семейството/домакинството може да се срещаш с един човек навън. 

Нали уж разбрахте пояснението? 

А  ако този някой не е видял да се следи, но пък се случи точно на вас? 

Продължението е известно  :

"Ама ние сме туристи, не сме оттук, ама не знаехме"  и т. н.  

Ако мине мине тоя стар номер. 

Правилата са нови и едва ли някой ще има задълбочен поглед върху контрола над тях. 

Рискувайте на своя глава. Винаги може да се разхождате през метър-два като непознати.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, stanimir каза:

"Че освен семейството/домакинството може да се срещаш с един човек навън. 

Нали уж разбрахте пояснението? 

А  ако този някой не е видял да се следи, но пък се случи точно на вас? 

Продължението е известно  :

"Ама ние сме туристи, не сме оттук, ама не знаехме"  и т. н.  

Ако мине мине тоя стар номер. 

Правилата са нови и едва ли някой ще има задълбочен поглед върху контрола над тях. 

Рискувайте на своя глава. Винаги може да се разхождате през метър-два като непознати.

Благодаря за желанието да ми поясните! Все пак вторият ми въпрос е насочен към хора, които живеят в Белгия.

Връзка към коментар
преди 5 часа, stanimir каза:

Баааси конспирацията... Направо звучи като нелегално пребиваване в Северна Корея или в някой контролиран от ислямистки групировки район на Сирия... 🙂🙂  Какво доживяхме да видим...

П. П. От известно време се чудя с какво точно помага вечерния час в борбата с вируса? То точно по това време би трябвало най-малко хора да има навън и да е най-безопасно да се излезе.

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 26 минути , FlyTraveler каза:

П. П. От известно време се чудя с какво точно помага вечерния час в борбата с вируса? То точно по това време би трябвало най-малко хора да има навън и да е най-безопасно да се излезе.

Ограничава се консумацията на алкохол, посещения на барове, дискотеки. До колко е смислено с настъпването на зимата не знам, но особено лятото по-младите масово пукат по паркове и градинки в големи компании.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте,
имам билети за следващата неделя (25.10) и търся практическа информация относно начинът на живот в столицата в момента за да преценя дали има смисъл изобщо да заминавам. Въпросите, които изникват на първо време в главата ми са:

1. Към момента няма карантина за оставане в Испания или прибиране в България от там, но каква е процедурата като цяло по влизане и излизане от страната?

2. Ограничен ли е достъпът за влизане и излизане от града?
3. Как стои въпросът с посещение на музеи и други закрити обекти?
4. Работят ли ресторанти, закрити пазари?

Всякаква информация от кухнята, относно ежедневието в Мадрид би ми била от ползва и благодаря предварително!

Връзка към коментар

https://www.rtve.es/noticias/20201017/mapa-confinamientos-espana-coronavirus-restricciones/2041269.shtml

Тук се виждат актуалните забрани подробно по градове и квартали.

Баровете работят с 50% от възможностите си. 

Най-общо не може да се влиза или излиза от забранените  зони за кеф, ако кацнеш на летището може да идеш до центъра и след това да се върнеш.

Какво ще стане след 25.10 никой не знае, тогава изтичат ограниченията  или на 24.10. не знам как ги броят тези 15 дни. 

Дали ще сменят кварталите, ще махнат забраните или ще ги увеличат никой не знае.  Аз имам полет на 28.10 и засега нищо не предприемам, но  аз няма да влизам в града, от летището ще взема кола под наем и заминавам надалеч.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, 

Може ли някой да сподели какви са изискванията за пътуване до Бразилия и съответно, ако се прибираш от там дали има карантина или някакви други изисквания? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Plamsi каза:

Здравейте, 

Може ли някой да сподели какви са изискванията за пътуване до Бразилия и съответно, ако се прибираш от там дали има карантина или някакви други изисквания? 

Малко нагоре писах. Няма изисквания за влизане, освен здравна застраховка с включено покритие за ковид19. На излизане според зависи от държавата, но почти никъде не можеш да отидеш, освен там, където си гражданин. За България има карантина, освен ако представиш отрицателен тест, Англия карантина, повечето държави от Европа няма да те пуснат, ако не са минали 14 дни откакто си излязъл от Бразилия.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

На няколко пъти виждам страховни снимки от Прага - празно, спокойно, без туристи. И си мисля... сега е момента да се направи посещение на този град. Ходил съм 3-4 пъти и всеки път е било мазало. Виждам, че към момента няма никакви ограничения за Българи, но как стои въпроса със стигането до там? Правенето на схеми с прикачване с нискотарифна компания са ми доста рискови, а ходенето с кола не знам дали е възможно, т.к. Унгария е затворена...

Някой има ли предложения?

Връзка към коментар

На 23.10 има полет Варна-Прага за 18,99лв, следващите са чак декември.Берлин - Прага е 4 часа с автобус, ама...сигурно си видял данните за Чехия. Над 800 заразени на 100 000, май няма толкова заразена страна в Европа.То и наземен транспорт не е вариант, защото във всеки един момент околните държави може да затворят границите си с Чехия, ако не са го направили вече.

Връзка към коментар
преди 10 минути , П.Кръстев каза:

На няколко пъти виждам страховни снимки от Прага - празно, спокойно, без туристи. И си мисля... сега е момента да се направи посещение на този град. Ходил съм 3-4 пъти и всеки път е било мазало. Виждам, че към момента няма никакви ограничения за Българи, но как стои въпроса със стигането до там? Правенето на схеми с прикачване с нискотарифна компания са ми доста рискови, а ходенето с кола не знам дали е възможно, т.к. Унгария е затворена...

Някой има ли предложения?

Малко си закъснял. Имаше директни полети от Варна/понеделник, петък/, остана последен полет този петък 23.10, 18.99лв с дискаунт. Връщането е проблем вече, поразрови се за чартъри Варна - Прага/чешки/ до преди седмица две си летяха, сега не знам.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.