Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Благодаря за инфото, аз по скоро ще следя обстановката и евентуално за края на Ноември може да измисля нещо. То дотогава всичко може да е различно, но знаеш ли...

Връзка към коментар
преди 22 минути , П.Кръстев каза:

И си мисля... сега е момента да се направи посещение на този град.

преди 5 минути , Kamen каза:

Малко си закъснял.

Моментът беше преди 35 години 😎

• Харесвам 3
  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 1 час, П.Кръстев каза:

На няколко пъти виждам страховни снимки от Прага - празно, спокойно, без туристи. И си мисля... сега е момента да се направи посещение на този град. Ходил съм 3-4 пъти и всеки път е било мазало. Виждам, че към момента няма никакви ограничения за Българи, но как стои въпроса със стигането до там? Правенето на схеми с прикачване с нискотарифна компания са ми доста рискови, а ходенето с кола не знам дали е възможно, т.к. Унгария е затворена...

Някой има ли предложения?

Ние  се върнахме от Прага миналата седмица, точно преди да затворят всичко. Поради големия бум на заболели, решихме да вземем кола под наем и пообиколихме на юг. Чешки Крумлов, Чешка Будьовице, Пилзен, Хлубока и Прага. Предварително решихме, че няма да влизаме в музеи и дворци. Влязохме в няколко църкви и изкачихме 2 кули. Останалото - разходки и гледки отвън. Бях чела лоши мнения за Прага, че е мръсна, пълна с просяци, тълпи от хора. Нищо такова не видях. Прага беше прекрасна. Имаше малко хора през деня на разходка, вечер почти нямаше. Заведенията тогава работеха до 20ч., но беше достатъчно. Сядахме отвън. Местните вечеряха вътре. В Чехия маски не се носеха тогава, дори и сервитьорите. Рядко някой носеше маска. Но сега нищо не работи вече, само храна за дома. Но вдигнат ли ограниченията, който не се притеснява, сега е времето за Прага.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Панама предлага пср тестове на пристигащите ( срещу 50 USD) в случай,ч е не сте смогнали с теста в рамките на 48ч преди пристигането.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-panama-idUSKBN27402D?taid=5f8d2eee5eece80001cf551b&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

Освен това:

... If a passenger’s COVID-19 test was taken more than 48 hours before arriving at the airport, they will be mandated to take a rapid COVID-19 test at the airport before customs and the traveler will have to cover the costs of said test.
If the test results are positive, the Panamanian government will facilitate a hotel stay at no cost to the traveler for a mandatory quarantine period.

https://www.visitpanama.com/information/travel-guidelines

p.s. За Италия - на 23.10 е обявена общонационална стачка, която ще засегне всички видове транспорт!

• Харесвам 8
  • Шок 1
Връзка към коментар
На 17.10.2020 г. в 22:07, FlyTraveler каза:

П. П. От известно време се чудя с какво точно помага вечерния час в борбата с вируса? То точно по това време би трябвало най-малко хора да има навън и да е най-безопасно да се излезе.

В Белгия излизането по това време означава, среща с други хора и най-вече пиене, а не - разходка... предполагам, затова 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, gini каза:

В Белгия излизането по това време означава, среща с други хора и най-вече пиене, а не - разходка... предполагам, затова 🙂

Наистина ли масово излизат по принцип хората в Белгия да пият по баровете от полунощ до пет сутринта, примерно в дни различни от петък и събота? От моя гледна точка комендантския час е по-скоро психилогическа мярка.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, muchachote каза:

На 24 заминавам за Мадрид. Неприятни новини има ли за там? Ограничения, тестове иска ли някой, карантина и други глупости???

Виж на предната страница. 

Връзка към коментар

Взеха масово да слагат вечерни часове, явно това ще са новите мерки за сега.

Всеки ден има нови градове с вечерен час в Испания, Италия, днес гледам за цяла Белгия са сложили.

За Мадрид понеже се пита ден през ден, днес се обмислят нови мерки от петък когато изтича сегашните.

Искат да слагат вечерен час, което е по-добре от сегашните забрани. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, muchachote каза:

На 24 заминавам за Мадрид. Неприятни новини има ли за там? Ограничения, тестове иска ли някой, карантина и други глупости???

За момента няма тестове, няма ограничения. Влязох в Мадрид на 16-ти и се прибрах на 19-ти окт!

Трябва да попълниш формуляр за SpTH - теглиш го от приложения и попълваш всичко-даже и мястотов самолета.

Проверките са за 3 минути.

В Мадрид е спокойно, всички ходят с маски

Кръчмите работят, ограничения не забелязах.

Редактирано от antony2001
Уточнение!
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, antony2001 каза:

За момента няма тестове, няма ограничения. Влязох в Мадрид на 16-ти и се прибрах на 19-ти окт!

Трябва да попълниш формуляр за SpTH - теглиш го от приложения и попълваш всичко-даже и мястотов самолета.

Проверките са за 3 минути.

В Мадрид е спокойно, всички ходят с маски

Кръчмите работят, ограничения не забелязах.

Дай Боже нещата да не се променят поне до края на месеца.

Връзка към коментар
На 16.10.2020 г. в 12:57, Nik каза:

Отскоро в една много известна лаборатория, май е само столична, цената на PCR e 63лв. В комплект с антитела цената е 100лв. 

За да не подведа някой, тестът за 63лв. е кръстен " Коронавирус диагностичен пакет", но не съм сигурна, че включва PCR.  Не съм я ползвала тази лаборатория. Правихме в друга, с карта на СБА за 80лв. +5лв. за манипулацията. Тестът го взеха в 10ч., резултатът излезе в същия ден в 16ч.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, giafil каза:

Усещам как ще изкарам зимата на топло в Турция...тя Европата нещо съвсем полудя и подивя рестрикции бетер тъмните векове...

А и аз така мисля, особено покрай петте почивни дни покрай Коледа. Дано и Турция не въведе нови рестрикции.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

От една седмица се чудя за зимата за едни ски пакети. Сто процента зимните курорти ще са развъдник на зараза и карантина. Закритите чайни може да са затворени, а ние сме с три годишно дете и цял ден няма да издържа само на открито... Ако купя пакет сега, като нищо да изгоря с парите... Дали да рискувам? 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Coo каза:

От една седмица се чудя за зимата за едни ски пакети. Сто процента зимните курорти ще са развъдник на зараза и карантина. Закритите чайни може да са затворени, а ние сме с три годишно дете и цял ден няма да издържа само на открито... Ако купя пакет сега, като нищо да изгоря с парите... Дали да рискувам? 

E ти как го описа, още ли се чудиш?

Аз бих отишъл някъде, където можеш да си на открито през цялото време. Ако ще е Европа, примерно Канарските острови...

Аз до България няма да идвам през зимата.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@neuromancer Топлите държави през зимата не са лоши, но много ми се кара:) На Витоша ще се качваме, различно е като сме на "ваканция" някъде другаде. 
Гадая дали да взема за януари, така че дори нещо да се скапе, да има време за по-нататък през зимата да презаверяват... Ако разбира се, по-нататък през зимата ние вече не сме болни.
Половинката ми както беше ентусиаст, сега гледа брой заразени и разни негови приятели болни като пребити и взе да се отказва. Аз - обратното. На нас ще ни е втора зима с карантина - миналата един по един се разболявахме от варицела, тъкмо се освестихме и те взеха, че всичко затвориха. 

• Шок 1
Връзка към коментар

ами не знам

то и да вземеш отсега, няма гаранция, че ще може да отидеш точно там,  където си взела

най-добре в последния момент - гледаш къде изглежда най-поносимо и действаш

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 14 минути , neuromancer каза:

най-добре в последния момент

И аз съм на това мнение и всички пътувания така правим тази година, доколкото и ценово са ок - всичко в последния момент. Не е перфектно, но е сто пъти по-добре от това никъде да не пътуваш.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.