Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

не, точно за този номер става дума, преди малко го тествах с няколко номера на сертификати на роднини, и на всички ми позволи да ги изтегля

@Цвете а ако си го валидираш първо номера тук - https://www.his.bg/certificate, какво ти излиза?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , antea каза:

който го има само на хартия и не разполага с НРН-то и няма ел.подпис, така ще си го свали директно, вместо да го сканира от хартията си, примерно май @Фил се интересуваше от такъв вариант

Благодаря ти, изтеглих го. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 27.06.2021 г. в 22:10, jul каза:

За Малага питам, да. И ние имаме сертификати, но детето е без. Понеже ще си с един полет напред /летим в понеделник/, би ли споделил какво ви пращат уиз като изисквания? Пък и на летището нещо, ако разберете, ще съм благодарна да пишеш. 

@jul, @Jorro, Понеже и ние ще ходим до Малага на 23-ти (малко след вашите полети), моля да споделите за изискванията, ако разберете повече. Най-вече за тези от Wizz...

Има 3 седмици до тогава и всичко може да се промени, но се надявам, че няма да се наложи да правим тестове. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , Цвете каза:

Аз не успявам да продължа след НРН - изписва ми несъществуващ номер. Сертификатът ми е от няколко дни - на хартия, като единственият номер е една комбинация от 24 букви цифри наклонени черти и #. Или аз нещо не откривам?

Виж дали изписваш правилно номера.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Zencheg каза:

@jul, @Jorro, Понеже и ние ще ходим до Малага на 23-ти (малко след вашите полети), моля да споделите за изискванията, ако разберете повече. Най-вече за тези от Wizz...

Има 3 седмици до тогава и всичко може да се промени, но се надявам, че няма да се наложи да правим тестове. 

В момента сме на Летището в София. Трябва да се мине през гише за преиздаване на бордната карта макар в приложението да си имаш генерирана такава. Там ти искат QR кода аз си показах и сертификата за ваксинация, но май само кода ги вълнуваше. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 минути , Zencheg каза:

Ще пишем, разбира се. Жоро пръв ще пробва трасето и чакаме с нетърпение. 

Днес чета в ФБ страницата на българи в Испания, че на половината хора от полет Малага-София с Райън нищо не са искали, но други не са ги качили, защото нямали тестове.

Ние сме със сертификати, но детето не е. Пробвах да запазя час за тест на летището - всичко е заето. Не че държа да правя тест на чужда територия.

Голяма кушия. А като не знам и кога ще излезе следващата заповед и в коя зона ще е Испания, като се прибираме....

@Jorro, по скоро ме вълнува обратния полет 🙃

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , jul каза:

Ще пишем, разбира се. Жоро пръв ще пробва трасето и чакаме с нетърпение. 

Днес чета в ФБ страницата на българи в Испания, че на половината хора от полет Малага-София с Райън нищо не са искали, но други не са ги качили, защото нямали тестове.

Ние сме със сертификати, но детето не е. Пробвах да запазя час за тест на летището - всичко е заето. Не че държа да правя тест на чужда територия.

Голяма кушия. А като не знам и кога ще излезе следващата заповед и в коя зона ще е Испания, като се прибираме....

@Jorro, по скоро ме вълнува обратния полет 🙃

Благодаря ви! Аз си мислих, че връщането ще е по-сигурно 🙂 явно и в двете посоки трябва да се правят тестове... 

@jul а вие кога пътувате за Сф? 

Връзка към коментар
преди 2 минути , jul каза:

Защо в двете? За Испания е без нищо.

На 9-ти летим обратно, живот и здраве.

Нямаше ли също някаква подобна бъркотия, че от АК са искали тестове?

Или това беше само в началото, след като испанците са премахнали ограниченията? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , bad kid каза:

Аз четох, че и в Барселона правели проблеми на връщане понякога. 

Дано се прояснят нещата. Ние трябва да се връщаме на 25 от Барселона и нямаме сертификати за ваксина, наистина звучи притеснително с това да не те качат на самолета.

Връзка към коментар
преди 21 минути , Zencheg каза:

Нямаше ли също някаква подобна бъркотия, че от АК са искали тестове?

Или това беше само в началото, след като испанците са премахнали ограниченията? 

Поне никой не пише за отказан бординг България - Испания на такова основание. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес пътувах от Неапол до София. На гейта в Неапол ми поискаха Ковид тест. Аз казах на служителката, че нямам, но имам сертификат за ваксинация. Дадох й го с неохота, като й казах, че не трябва изобщо да ми го иска, защото съм български гражданин и мога да остана под карантина в България и не може да ви откаже бординг. Тя ми каза троснато да не й казвам как да си върши работата...И ми смени мястото в самолета - от среден ред в средата между непознати, на почти краен ред до прозореца. Нямам представа дали двете събития са свързани, хаха.

Явно всичко може да се очаква в чужбина. Служителите може да не са запознати с актуалните правила и може да има разправии. Но винаги правилото е да се иска писмен документ при отказан бординг.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

По повод последните мазеляци, които сътвориха от нашето МЗ , си мисля за неваксинирани и деца, дали това би помогнало на чуждото летище, ако се тръшнат, че искат тест. На стр.2 е на английски ( от сайта на Раян  е). Тръшкаме се и ние при нужда, че това са офиц.изисквания на БГ здравни власти в момента ? 

BG-Passanger-DATA.PDF

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 23 часа, Stryper каза:

Не мога да открия информация дали ще ни трябват тестове или нещо друго ако отидем за 1 ден в северната част на Кипър в турската територия. Не откривам Турция в списъка със страни на сайта на министерството им.

Питах. Казаха ми така: за кипърските гърци и турци преминаването на границата е свободно без изисквания. За чужденци като нас, обаче има 14-дневна карантина в Севернокипърската турска република. Това предполагам е с цел да откаже такива като теб от еднодневни посещения на турската част. Съжалявам за лошите новини.

Забравих , казаха ми, че имат увеличение на случаите, 500 заразени за ден и Кипър ще го поставят в червена зона. Кога, не знам.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , Мари Николова каза:

@bibi, това е бланка, която отдавна никой никъде не иска. Не е зле, да си я носите за всеки случай, но не виждам как ще ви помогне, ако ви искат тест.

Това не е ли всъщност бланката, която трябва да се попълни на влизане в БГ ? Не зная откъде другаде мога да намеря изискванията за влизане на българи в България в момента, но на английски. Скандализира ме прочетеното по-горе как в един полет половината са качени без тест, а другите са оставени. АК и наземните оператори направо безчинстват в определени ситуации ! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Предполагам, че от тук би трябвало да се изтегли последната заповед на министъра на английски:

https://www.mfa.bg/en/customnews/main/24737

Аз успявам да я изтегля, но не мога да я отворя през телефона.

Друг е въпроса, че ние на чист български я четохме и се затруднихме с анализа, как ще се справят служителите по чуждите летища, не знам. Може пък, като се зачетат от жал да ви пуснат.🥺 Дано да нямате такива преживявания, разбира се. 🙂

• Смея се 10
Връзка към коментар
преди 33 минути , Мари Николова каза:

https://www.mfa.bg/en/customnews/main/24737

Аз успявам да я изтегля, но не мога да я отворя през телефона

Пак някаква простотия. Версия на английски с име на файла на кирилица, и не е пдф, а документ на Уърд

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

Пак някаква простотия. Версия на английски с име на файла на кирилица, и не е пдф, а документ на Уърд

И Бразилия си е все така упорито повторена. Много си държат на нея да си се знае, ако някой не я види от първия път😄

Връзка към коментар
преди 25 минути , bibi каза:

Свалих я. Благодаря !  Дори са я качили в word да можем да си я преправяме. ГоУеми са ! 

Сигурно знаят, че има нужда от корекции. Примерно да добавим оранжевите държави към червените в т. 8, че странно да ги няма споменати 😄

Връзка към коментар

Най-накрая сме в зеления списък на Финландия и не задължително да ни тестват на пристигане:

Finland also welcomes residents of countries/regions where the COVID-19 incidence level is less than 25 cases per 100 000 inhabitants to travel to Finland for leisure. As of 1 July these include:

Germany

Austria

Italy

Poland

Slovakia

Czech Republic

Liechtenstein

Iceland

Hungary

Malta

the Vatican

Bulgaria

Romania

San Marino

Albania

Australia

South Korea

Hong Kong

Israel

Japan

Lebanon

Macao

North Macedonia

Singapore

Taiwan

New Zealand

There is no mandatory testing or quarantine for residents from the above mentioned countries on arrival in Finland.

Но приемат само със сертификат.Но пък деца родени след 2005 пътуват без тест.

Leisure travel from EU and Schengen countries to Finland is possible if

The person can present a certificate of having received the full COVID-19 vaccines 14 days prior to arriving in Finland.

The person can present a certificate showing that they have had the COVID-19 disease and have received at least one COVID-19 vaccine shot at least a week prior to arriving in Finland.

The person can present a certificate of having had the COVID-19 disease under 6 months prior to arriving in Finland.

Children born in 2005 or thereafter are not required to take part in a health examination or a COVID-19 test.

https://www.visitfinland.com/article/practical-travel-information-for-travelers-to-finland-during-coronavirus-pandemic/

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.