Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

Знаех за промяната, но забравих и си платих скъпо. От 01.04 TransCard имат нова такса в тарифата си, каквото имат и Банка ДСК.

(Да не говорим, че месечната такса за поддръжка скочи рязко от 1.00лв./месец на 2.00лв./месец.)

fddfsssf.jpg

dasdadsa.jpg

Връзка към коментар
преди 3 часа, Guinness каза:

Има ли яснота тук?

Изчаквах няколко дни след осчетоводяването на транзакцията, но на този етап нямам начислена такса за зареждане на Револют с дебитна Виза. 

Забелязах, че при теб в извлечението пише, че получателят е LTU GBR Revolut 1710 и т.н, а при мен излиза като LTU GBR Revolut 1440 на всички зареждания, които съм правил до сега. Не знам дали има значение, но не съм се присъединявал към Револют банката. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, yordanov каза:

Изчаквах няколко дни след осчетоводяването на транзакцията, но на този етап нямам начислена такса за зареждане на Револют с дебитна Виза. 

Забелязах, че при теб в извлечението пише, че получателят е LTU GBR Revolut 1710 и т.н, а при мен излиза като LTU GBR Revolut 1440 на всички зареждания, които съм правил до сега. Не знам дали има значение, но не съм се присъединявал към Револют банката. 

Ясно. Нямам представа защо излиза така, но аз също не съм се присъединявал към банката им. Нали говорим за обикновена дебитна Виза карта, а не виртуална? 

Връзка към коментар
преди 50 минути , Guinness каза:

Ясно. Нямам представа защо излиза така, но аз също не съм се присъединявал към банката им. Нали говорим за обикновена дебитна Виза карта, а не виртуална? 

Да, обикновена дебитна Виза. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Revolut имат много виртуални POS терминали и не е задължително всички да са настроени по еднакъв начин, може първият POS да подава един код на банката, а вторият друг. От там и разминаванията под каква категория ще мине съответното плащане и начинът, по който ще го таксува системата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Guinness каза:

Има ли яснота тук?

Аз миналото лято нарочно си изкарах виртуална Виза, за да дам последен шанс на ДСК преди да си закрия сметките там. Засега трансакциите минават като "Изпращане на суми" и няма такси 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 19.05.2021 г. в 10:35, WanderlustME каза:

Аз миналото лято нарочно си изкарах виртуална Виза, за да дам последен шанс на ДСК преди да си закрия сметките там. Засега трансакциите минават като "Изпращане на суми" и няма такси 

Не бях зареждал революта от октомври, днес заредих от виртуалната Виза от ДСК, ще пиша, ако има такса. Преди нямаше проблем с нея 

Връзка към коментар
преди 9 часа, Таньо каза:

Заредени с Виза Електрон на Уникредит Булбанк 100 лева. От сметката са взети 100.59 лева. Тип плащане ДЕБИТ.

Изчакай да се осчетоводи трансакцията и ще се оправи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Patrick K каза:

Изчакай да се осчетоводи трансакцията и ще се оправи.

Не съм зареждал от февруари и реших, че има промяна.

Зареждане с дебитна Виза на ОББ в извлечението отчита P2P, преди беше плащане на ПОС.

Връзка към коментар
преди 18 часа, Таньо каза:

Заредени с Виза Електрон на Уникредит Булбанк 100 лева. От сметката са взети 100.59 лева. Тип плащане ДЕБИТ.

След осчетоводяване ще върнат горницата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Забелязах, че като зареждам револют с дебитна мастъркард на българо-американска кредитна банка, след около седмица от банката ми начисляват такса превалутиране в размер на 0.3%. Става въпрос за зареждане от лева в лева. Обадих се на съпорта и ми казаха, че тази такса е, защото ПОС устройството е в чужбина. Реших при последното зареждане, да заобиколя  таксата за превалутиране и си направих Pay by Vivacom акаунт с виртуална карта към него. Захраних Pay by Vivacom акаунта с картата на Българо-американска кредитна банка и после с виртуалната мастеркард на Pay by Vivacom ги прехвърлих в Револют. Отначало всичко изглеждаше ОК, но след седмица в електронното ми банкиране се появи същата такса за превалутиране, за зареждането на 980лв с картата, към акаунта Pay by Vivacom, банката  ми беше начислила 3.05лв такса. Побеснях и им се обадих отново, накараха ме да им пратя имейл и след няколко часа получих следното обяснение за таксата:

"При плащане с карта при търговец, който се обслужва от банка в чужбина и сметка към картата в лева (BGN) каквато е Вашата, винаги има превалутиране през евро (EUR). Това е курсова разлика при плащане при търговец, който се обслужва от чуждестранна институция, тъй като международния сетълмент на Банката минава през международните картови организации (VISA и MasterCard) и е в евро. Превалутирането се извършва два пъти, веднъж, при плащането, когато се блокира сумата по картата Ви от лева в евро и, втори път, когато се осчетоводява транзакцията – от евро в лева.

При платежни операции, обработени чрез сетълмент през международните картови организациии (VISA и MasterCard), банката получава сумата на операцията в евро по курс, определен от съответната картова организация. Превалутиране към сметката на титуляря се извършва:

за сметки в BGN – превалутирането е от евро към лева по курс „продава“ за безкасови операции на банката;
    ако платежната операция е извършена през националния сетълмент в национална валута, не се извършва превалутиране.

Посочената информация е достъпна и в „Общите условия на Банката за предоставяне на платежни услуги и свързаните с тях платежни инструменти“, в  чл. 32. от VI.4.1. ПЛАЩАНИЯ И ТЕГЛЕНИЯ В БРОЙ.

При извършените от Вас транзакции, плащанията са извършени в България, но терминала се обслужва от финансова институция извън страната. По тази причина няма как осчетоводяването на операциите да се извърши без превалутиране."

Какво излиза, при зареждането на револют с виртуална мастеркард на Pay by Vivacom няма такса превалутиране. И в двата случая е с мастъркард, от лева в лева и един и същ ПОС(наРеволют). С мастъркард на банката има превалутиране, а с мастъркард на Pay by Vivacom няма. Мизерници, дано фалират.

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@nomad, това с картите на БАКБ не е от вчера и днес. Преди повече от година имах такава карта, но след няколко зареждания на Револют и получаване на същото съобщение, закрих всичко в тази банка, незасимо че картата беше с добри условия без такси по сметка и без такси за тегления,/беше някаква промоция/.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@nomadсъщата е ситуацията и при картите на наглеците от Пощенска банка (с изключение на World Debit MC, но там пък има други такси).

Там се води "такса за плащане на ПОС в чужбина" 0.5% и тъй като по горепосочената логика левовете стават уж евро и после обратно има и такса превалутиране (последно май беше 2%). 

За да няма такива такси, картата ти трябва да е в евро, а не в лева, но Пощенска логично не издават кредитни карти в евро, за да могат да лапат от превалутирането. Питай БАКБ дали издават карти в евро или просто си смени банката.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@agenta и при мен нещата отиват към закриване на всичко е тази банка. Ти, коя банка използваш, за да захранваш револют? Мисля да ги отсвиря тотално, тези мошеници от БАКБ. Иначе и при мен бяха уж добри условия, с мастъркарда им имах право да ползвам салона на летище София, първата година нямах никакви такси, но това няма значение, с тези такси за превалутиране напълно ме загубиха за клиент.

@cybersimo направо ще сменям банката, доходите ми са в лева и за да захранвам сметка в евро в българска банка, ще трябва да купувам евро по курс на банката, а предпочитам, да ползвам по-благоприятния обменен курс на револют. Засега, единственото решение е да сменя банката, но като гледам и това не е лесна задача, май почти не са останали банки без някаква такса при захранване на револют с карта.

Връзка към коментар
преди 1 минута , nomad каза:

Засега, единственото решение е да сменя банката, но като гледам и това не е лесна задача, май почти не са останали банки без някаква такса при захранване на револют с карта.

Отоври си сметка в ЛВ в ДСК и си направи Електронно банкиране (безплатно е). След това си подай искане за виртуална карта към сметката (безплатно е). През електронното банкиране си зареждаш виртуалната карта (аз ползвам виртуална Виза) безплатно и след това с нея зареждаш Револют безплатно.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 7 минути , nomad каза:

@agenta и при мен нещата отиват към закриване на всичко е тази банка. Ти, коя банка използваш, за да захранваш револют? Мисля да ги отсвиря тотално, тези мошеници от БАКБ. Иначе и при мен бяха уж добри условия, с мастъркарда им имах право да ползвам салона на летище София, първата година нямах никакви такси, но това няма значение, с тези такси за превалутиране напълно ме загубиха за клиент.

@cybersimo направо ще сменям банката, доходите ми са в лева и за да захранвам сметка в евро в българска банка, ще трябва да купувам евро по курс на банката, а предпочитам, да ползвам по-благоприятния обменен курс на револют. Засега, единственото решение е да сменя банката, но като гледам и това не е лесна задача, май почти не са останали банки без някаква такса при захранване на револют с карта.

Аз използвам ПИБ с пакета им - Моят Избор онлайн - ТУК съм доста доволен. Не се начисляват такси при зареждане на Револют. Имах безплатни тегления на всички АТМ-и в страната. Имаш и два безплатни превода през БИСЕРА на месец. Мисля ,че в момента никоя друга банка не може да им стъпи на този пакет като такси и включени услуги. Вече може да им станеш клиент и дистанционно и да ти донесат картата у вас.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , cybersimo каза:

Отоври си сметка в ЛВ в ДСК и си направи Електронно банкиране (безплатно е). След това си подай искане за виртуална карта към сметката (безплатно е). През електронното банкиране си зареждаш виртуалната карта (аз ползвам виртуална Виза) безплатно и след това с нея зареждаш Револют безплатно.

Да, това е вариант. Засега се колебая, между ДСК(виртуална карта) и ЦКБ. Остава да проуча малко по-детайлно условията на двете банки, за да избера. Макар че, банките често променят таксите и няма никаква гаранция след няколко месеца, как ще е.

преди 2 минути , agenta каза:

Аз използвам ПИБ с пакета им - Моят Избор онлайн - ТУК съм доста доволен. Не се начисляват такси при зареждане на Револют. Имах безплатни тегления на всички АТМ-и в страната. Имаш и два безплатни превода през БИСЕРА на месец. Мисля ,че в момента никоя друга банка не може да им стъпи на този пакет като такси и включени услуги. Вече може да им станеш клиент и дистанционно и да ти донесат картата у вас.

Благодаря! Ще разгледам и условията на ПИБ, за мен те бяха в черния списък, защото, имаха такса за плащане на ПОС в чужбина, но сега от твоя линк виждам, че вече нямат такава такса, може и да им дам втори шанс.

Връзка към коментар
преди 1 минута , nomad каза:

Да, това е вариант. Засега се колебая, между ДСК(виртуална карта) и ЦКБ. Остава да проуча малко по-детайлно условията на двете банки, за да избера. Макар че, банките често променят таксите и няма никаква гаранция след няколко месеца, как ще е.

Благодаря! Ще разгледам и условията на ПИБ, за мен те бяха в черния списък, защото, имаха такса за плащане на ПОС в чужбина, но сега от твоя линк виждам, че вече нямат такава такса, може и да им дам втори шанс.

ДСК е доста тромава и там с таксите за Револют е има, няма и не е ясно кога ще се усетят за виртуалната карта, а тя е пластика също / не е традиционна виртуална/. 

При ЦКБ всичко е доста дървено  взимат такса с картовата авторизация и после, след като се осчетоводи поне засега връщат сумата и не взимат таксата. Но тази такса е същата като при БКБ€

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , agenta каза:

ДСК е доста тромава и там с таксите за Револют е има, няма и не е ясно кога ще се усетят за виртуалната карта, а тя е пластика също / не е традиционна виртуална/. 

При ДСК има доста негативни неща, но при виртуалните карти до сега не е имало "грешка с такса". Случаите описани в темата са били винаги свързани с "нормални карти".

А тази е наистина виртуална, дори и да има пластика към нея. Тази пластика е неизползваема на АТМ, ПОС или където и да е било другаде. Няма нито чип, нито магнитна лента. Просто пластика с написан номер, име, валидност и CVV

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, cybersimo каза:

Добре дошъл отново! 🙂

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , logist13 каза:

Да, май наистина ПИБ са махнали глупавата такса за плащане на ПОС в чужбина. Идеално, тъкмо си мислех да бия дузпата на ДСК.

Това е само при този пакет - "Моят избор Онлайн", при кредитните карти има отново такса - Превалутиране при трансакции във валута, различна от валутата на сметката.

П.С. ПИБ издават кредитни карти във валути различни от лева, независимо дали си получаваш доходите в лева или в евра и пр.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , agenta каза:

Това е само при този пакет - "Моят избор Онлайн", при кредитните карти има отново такса - Превалутиране при трансакции във валута, различна от валутата на сметката.

П.С. ПИБ издават кредитни карти във валути различни от лева, независимо дали си получаваш доходите в лева или в евра и пр.

Идеята ми е да се разкарам от частното банкиране на ДСК. Мисля в ДСК да оставя само обикновена сметка в лева заради Wizz картата, която и без това не става за плащания във валута. А в ПИБ да си открия еврова сметка с еврова карта за плащанията в чужбина в евро. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.