Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

преди 4 минути , logist13 каза:

Идеята ми е да се разкарам от частното банкиране на ДСК. Мисля в ДСК да оставя само обикновена сметка в лева заради Wizz картата, която и без това не става за плащания във валута. А в ПИБ да си открия еврова сметка с еврова карта за плащанията в чужбина в евро. 

Разбирам те напълно. Аз в ДСК имам само Wizz картата и кредитната сметка към нея, нямам други сметки там. Иначе в ПИБ сиреши кое ще ти е най-удобно РС или кредитна,, ако решиш там да се местиш и не на последно място, таксите са с доста голяма разлика при Частното банкиране в ДСК и този пакет на ПИБ, ако говорим конкретно за него.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, cybersimo каза:

При ДСК има доста негативни неща, но при виртуалните карти до сега не е имало "грешка с такса". Случаите описани в темата са били винаги свързани с "нормални карти".

Не е вярно това. Аз преди имах сметка в ДСК и с виртуалната ме таксува и в същото време имаше хора, които не ги таксуваха дори с дебитна MasterCard. Логика? Няма! По-интересното беше, че ту те таксуват, ту не те таксуват с една и съща карта. Решението бе да ги разкарам!

@nomad Аз пък ти предлагам да не си откриваш сметка в ДСК, защото само по себе си, че имат такава такса за зареждане на виртуални портфейли, би означавало, че могат да те таксуват, когато си поискат и ще трябва отново да смениш банката.

УниКредит Булбанк ползвам аз срещу 1.80лв. месечна такса. Имат промоция, ако минеш процеса по откриване на сметка онлайн, тогава таксата ти е 1.60лв./месец + безплатно теглене от техни банкомати. https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankirane/bankovi-smetki/kak-da-stana-klient/ Нямат в тарифата си такава такса, като Банка ДСК.

Друга подобна промоция, но от РББ https://www.rbb.bg/bg/individualni-klienti/produkti-uslugi/bankirane/smetki-i-paketni-produkti/smetka-online/ 1.30лв/месец + 3 месеца без такса, но няма безплатно теглене от банкомат. Също нямат такава такса, като Банка ДСК.

В случая имаш Revolut и можеш да ползваш нея да теглиш до 5 пъти на месец безплатно(общо 450лв.), а ако имаш и Curve - още 10 безплатни тегления на месец(макс около 450лв. към днешен курс на теглене, тоест реално 4500лв. на месец общо), но макс. 1 теглене на ден е безплатно и при това от всички банкомати, а не само на определени банки.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Patrick K благодаря за съвета, евентуални такси от страна на ДСК при зареждане на Револют,  биха обезсмислили да ги ползвам като банка. Ще прегледам и условията на Уникредит и РББ. Със сигурност ще сменя БАКБ с друг банка, още не мога да реша с коя.

За Curve не съм проучвал, не знаех че може да се тегли безплатно в такива размери. Ако вържа карта на Револют към Curve, ще мога ли да тегля безплатно до 4500лв на месец от сметката в Револют?

Връзка към коментар
преди 12 часа, Patrick K каза:

Не е вярно това. Аз преди имах сметка в ДСК и с виртуалната ме таксува и в същото време имаше хора, които не ги таксуваха дори с дебитна MasterCard. Логика? Няма! По-интересното беше, че ту те таксуват, ту не те таксуват с една и съща карта. Решението бе да ги разкарам!

Ако в описанието на зареждането ти от виртуалната карта не пише това, значи не си заредил с виртуална виза.

VISA P2P - ИЗПРАЩАНЕ СУМИ 

За такъв тип плащане (mcc code) няма такса и никога не е имало

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз пък от край време зареждам с напълно нормална дебитна Виза на ДСК и такси нямам. @Guinness беше се оплакал преди време, че прави същото, но при него пък имаше такси...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, nomad каза:

@Patrick K благодаря за съвета, евентуални такси от страна на ДСК при зареждане на Револют,  биха обезсмислили да ги ползвам като банка. Ще прегледам и условията на Уникредит и РББ. Със сигурност ще сменя БАКБ с друг банка, още не мога да реша с коя.

Виж и сметка Онлайн на Райфайзен - открива се онлайн, има месечна такса от 1.30 лв. 

За Curve не съм проучвал, не знаех че може да се тегли безплатно в такива размери. Ако вържа карта на Револют към Curve, ще мога ли да тегля безплатно до 4500лв на месец от сметката в Револют?

Биха ти разрешили да теглиш по толкова на месец, само ако имаш и голям оборот на ПОС терминали.

Цитат

In addition to the fees listed above, any behaviour which Curve deems to be “cash recycling” is not permitted. This is where high volumes of cash (e.g. defined by a high cash to spend ratio) are taken out of an ATM using a credit card or other payment card and then used to repay the card in order to gain rewards on the funding card or Curve Rewards. Depending on the account activity, “high volumes of cash withdrawals” could include spending which is under £200/ month as it will be assessed on the volume and frequency of ATM withdrawals compared to non-ATM spend.

https://www.curve.com/legal/fair-use/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Потвърждавам, че от много време насам зареждам Револют с виртуалната си карта на ДСК и никога не са ми начислявали такса.

@logist13 преди няколко месеца бях силно издразнен от ДСК и минах през същите мисли за закриване на частното банкиране. Но принципът "по-малкото зло", а и поглед към силно влошените условия на другите банки, рязко ме отказаха. Елементарна сметка показа, че за 20-те си лева месечна такса (моят пакет частно банкиране е още от 2015-а на безсрочен договор и не могат да ми пипнат таксата) получавам предостатъчно много екстри и няма смисъл да си причинявам неудобството от смяна на банка. Отделно, ако сметна и 600-те лв. кешбек по кредитната карта, то дефакто частното банкиране даже ми носи годишна печалба - в добавка на това, че всички банкови услуги са ми напълно безплатни. Та посмятай и ти, в зависимост от оборотите и начина на употреба може и при теб сметката да покаже нещо подобно. Понякога първосигналната реакция невинаги е най-доброто решение.

Жокер. Ако си откриеш еврова кредитна карта в ДСК ще се родиш 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Няма значение картата, но не трябва да е кредитна.

И понеже е хубаво думите да се подплатени с факти:

When starting with Curve, you'll be able to withdraw up to £200 per day and up to £3500 per month from ATMs. If your withdrawal exceeds these amounts, your transaction will be declined.

(Тези лимити могат да бъдат вдигнати.)

https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/214176825-Can-I-use-Curve-at-ATMs-

ATM domestic frequency fair usage

ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal.

https://www.curve.com/legal/fair-use/

П.П. Важно е избраната валута на картата в Curve да е същата, в която ще се тегли от банкомат. В България е BGN, а в Германия се сменя на EUR, защото се тегли EUR. Така няма превалутиране от страна на Curve и важат тези 10 безплатни тегления от банкомат.

Редактирано от Patrick K
П.П.
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Потвърждавам, че от много време насам зареждам Револют-а си с виртуалната карта на ДСК и никога не са ми начислявали такса.

@logist13 преди няколко месеца бях силно издразнен от ДСК и минах през същите мисли за закриване на частното банкиране. Но принципът на "по-малкото зло", а и поглед към силно влошените условия на другите банки, рязко ме отказаха. Елементарна сметка показа, че за 20-те си лева месечна такса (моят пакет частно банкиране е още от 2015-а на безсрочен договор и не могат да ми пипнат таксата) получавам предостатъчно много екстри и няма смисъл да си причинявам неудобството от смяна на банка. Отделно, ако сметна и 600-те лв. кешбек по кредитната карта, то дефакто частното банкиране даже ми носи годишна печалба - в добавка на това, че всички банкови услуги са ми напълно безплатни. Та посмятай и ти, в зависимост от оборотите и начина на употреба може и при теб сметката да покаже нещо подобно. Понякога първосигналната реакция невинаги е най-доброто решение.

Жокер. Ако си откриеш еврова кредитна карта в ДСК ще се родиш 🙂

В интерес на истината не е въпрос на пари, някой или друг лев повече или по-малко на месец няма значение. Обаче смени ми се частния банкер и новия е потресаващо зле, 2-3 пъти за елементарни неща ми обяснява как няма начин да станат, вкл. и за оспорване на транзакция по карта. Да си плащам за такова чудо не виждам никакъв смисъл… 

Връзка към коментар
преди 35 минути , logist13 каза:

В интерес на истината не е въпрос на пари, някой или друг лев повече или по-малко на месец няма значение. Обаче смени ми се частния банкер и новия е потресаващо зле, 2-3 пъти за елементарни неща ми обяснява как няма начин да станат, вкл. и за оспорване на транзакция по карта. Да си плащам за такова чудо не виждам никакъв смисъл… 

И моят се смени юни, а на новия още не съм виждал очите. В чест на истината не ми и трябва - ако стигна до там, че банкерът ми да знае нещо повече от мен значи съм изпуснал нещата от контрол 🙂 В моя случай става въпрос за сметка - в която и друга банка да отида ще плащам минимум тройно, предвид услугите, които ползвам. А и както споделих, на практика в края на годината банката на мен ми плаща, та имаме едно ползотворно сътрудничество...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 45 минути , logist13 каза:

Моята банкерка съм я виждал само когато си подписах договора, още тогава се разбра, че знам повече от нея и от тогава не съм я търсил за нищо.

Дори и не стъпвам в банката. Внасям си пари на банкомат и си управлявам всичко с електронното банкиране.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , cybersimo каза:

Моята банкерка съм я виждал само когато си подписах договора, още тогава се разбра, че знам повече от нея и от тогава не съм я търсил за нищо.

Дори и не стъпвам в банката. Внасям си пари на банкомат и си управлявам всичко с електронното банкиране.

Де да беше толкова лесно, пробвай примерно да си извадиш кредитна карта през банкирането. Или да оспориш транзакция 🙂 

Връзка към коментар
преди 1 минута , logist13 каза:

Де да беше толкова лесно, пробвай примерно да си извадиш кредитна карта през банкирането. Или да оспориш транзакция 🙂 

Не ми се е налагало, тъй като си извадих еврова Visa Gold още с подписването на частното банкиране. И Wizz също тогава.

А иначе съм оспорвал по имейл, след дребна караница по телефона, че по време на пандемия няма да им стъпя в банката.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Patrick K каза:

УниКредит Булбанк ползвам аз срещу 1.80лв. месечна такса. Имат промоция, ако минеш процеса по откриване на сметка онлайн, тогава таксата ти е 1.60лв./месец + безплатно теглене от техни банкомати. https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankirane/bankovi-smetki/kak-da-stana-klient/ Нямат в тарифата си такава такса, като Банка ДСК.

След кратко проучване, реших за проба, да мина процеса по откриване на сметка онлайн в Уникредит, хареса ми това, че услугата може да бъде прекратена по всяко време, пак онлайн. Таксата от 1.6лв на месец е ОК, а и безплатното теглене от банкомати на Уникредит ми допада. Обаче при откриването на сметка онлайн, ударих на камък, приложението им не е добре премислено, поне относно процеса на верификация. Искаха ми да си снимам ID, което е стандартно, после видео селфи, което също е стандартно, но след видео селфито ми излезе съобщение, че има проблем и трябва да продължа верификацията с оператор, пита ме дали съм съгласен, потвърдих и моментално ме изхвърли от приложението. Естествено, веднага го отворих, за да продължа и тук започна проблема, дава ми две опции, съществуващ клиент, при което за да продължа ми иска освен ЕГН и част от кода на картата, а по обективни причини, карта нямам. Другата опция е като нов клиент, но като стигнах до стъпката да снимам отново ID, получих нотификация, че това ID вече е регистрирано и не мога да продължа. Параграф 22! Писах на съпорта, но след подобен старт, вече имам едно на ум, дано да е случаен инцидент.

Връзка към коментар
преди 4 часа, yordanov каза:

Аз пък от край време зареждам с напълно нормална дебитна Виза на ДСК и такси нямам. @Guinness беше се оплакал преди време, че прави същото, но при него пък имаше такси...

Разбрах защо така се получаваше. Имам две виртуални карти на ДСК - Виза и Мастъркард. Първоначално зареждах с Мастъркард и имаше такса, после започнах с виза и там нямаше. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте

Много банка в България започнаха да удържат такси на Револют. В края на август ми преведоха 120 лв от сметка в Револют към моя сметка в в ОББ и получих 117 лв . ОББ ми удържа такса 3 лв. На 01/09 изтеглех 400 лв от банкомат на ЦКБ и ме таксуваха 7 лв , без да ме предупреди банката че ще ми се удържи такса. Ако някои знае за други банки които удържат такси за Револют освен ОББ за получен превод и ЦКБ за теглене на пари от техен банкомат  моля да сподели.

Благодаря

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lyudmil Lazarov каза:

Здравейте

Много банка в България започнаха да удържат такси на Револют. В края на август ми преведоха 120 лв от сметка в Револют към моя сметка в в ОББ и получих 117 лв . ОББ ми удържа такса 3 лв. На 01/09 изтеглех 400 лв от банкомат на ЦКБ и ме таксуваха 7 лв , без да ме предупреди банката че ще ми се удържи такса. Ако някои знае за други банки които удържат такси за Револют освен ОББ за получен превод и ЦКБ за теглене на пари от техен банкомат  моля да сподели.

Благодаря

ЦКБ винаги на последния екран питат със или без превалутиране. Не е само за Револют, но за всички карти в чужда валута.Избираш без и не би трябвало да имаш такса.

Връзка към коментар
преди 1 минута , iMari каза:

ЦКБ винаги на последния екран питат със или без превалутиране. Не е само за Револют, но за всички карти в чужда валута.Избираш без и не би трябвало да имаш такса.

Сметката от която бях задал в Револют беше в лв. Няма причина да има обмяна

Връзка към коментар
В момента, Lyudmil Lazarov каза:

Не се изразих добре. Револют я разпознават като UK банка и по презумпция при някои банкомати се появява опция за превалутиране от паунд. Исках да кажа, че банкоматите на ЦКБ винаги показват съобщение накрая и трябва да избереш опция без превалутиране. Тогава не би трябвало да има такса.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Lyudmil Lazarov каза:

Банкомата няма връзка с Revolut, че да знае какво си избрал в Revolut.

Важно е картата с BIN на коя държава съответства. Можеш да провериш тук https://binlist.net/ (пишеш първите 8 цифри от картата) Новите карти на Revolut са с BG BIN за потребителите в България, така вече няма подобни проблеми. Между другото същото направиха и Curve.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Patrick K каза:

Банкомата няма връзка с Revolut, че да знае какво си избрал в Revolut.

Важно е картата с BIN на коя държава съответства. Можеш да провериш тук https://binlist.net/ (пишеш първите 8 цифри от картата) Новите карти на Revolut са с BG BIN за потребителите в България, така вече няма подобни проблеми. Между другото същото направиха и Curve.

Да проверих сметка, UK банка. Благодаря за информацията.Странно , че ползвам Револют по вече от година и това е първия път когато съм в лимита за теглене и ми се удържа такса. Явно  е така, щом не внимаваш за таксите при теглене си плащаш.

Връзка към коментар

Банкоматите на Райфайзен имат такса (мисля, че беше 3 €) за чужди карти. Тя си е от самия банкомат и съответната му банка и няма общо с това дали си достигнал лимита или не. В случая с конкретния банкомат на ЦКБ, както са казали по-нагоре, банкоматът разпознава картата ти като английска и няма как да знае какви валути има в нея. Пита дали искаш да ти превалутира той или да остави превалутирането на картоиздателя ти. Ако не внимаваш и се съгласиш банкоматът да извърши превалутирането, при теглене на 100 лв примерно, той ще ги превалутира в паунди по неговия си курс, ще поиска съответното количество паунди от картата ти, която на свой ред ще обмени наличните ти левове в паунди. И така накрая теглиш от лева в лева, но минаваш през двойно превалутиране през паунд, което води до загуба на 7+ лв.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте,

Някой пробвал ли е да зареди Револют с карта на Пощенска банка? Преди 3 дни направих два превода с кредитна карта Мастъркард на Пощенска банка и днес установих, че имам такси точно 1% на всеки превод. Имам дебитна карта Мастъркард и още една дебитна карта Mastercard (Prepaid), по която прехвърлям натрупаните пари от наградите MyRewards. Всичко това е на Пощенска банка. Някой знае ли какви биха били таксите, ако има такива, при превод от въпросните дебитни карти?

Връзка към коментар
преди 2 часа, vino4erpec каза:

Здравейте,

Някой пробвал ли е да зареди Револют с карта на Пощенска банка? Преди 3 дни направих два превода с кредитна карта Мастъркард на Пощенска банка и днес установих, че имам такси точно 1% на всеки превод. Имам дебитна карта Мастъркард и още една дебитна карта Mastercard (Prepaid), по която прехвърлям натрупаните пари от наградите MyRewards. Всичко това е на Пощенска банка. Някой знае ли какви биха били таксите, ако има такива, при превод от въпросните дебитни карти?

От всички карти на Пощенска ще имаш 1% такса за зареждане. От предплатената още повече, защото там има и такса за плащане на терминал различен от Пощенска.

Ако пък решиш да заредиш валута различна от ЛЕВ, ще имаш и още 2% такса превалутиране.

Моят съвет е или да си смениш банката или ако държиш да зареждаш револют да си откриеш еврова сметка в Пощенска и да пращаш СЕПА преводи в евро към Револют. В противен случай теслата е голяма.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@cybersimo, благодаря! Това за 2% превалутиране при транзакции в чужда валута от кредитната карта го знам, именно затова направих Революта. Понеже нямам никакви такси при плащане на ПОС в БГ с кредитната карта, затова я вързах нея към Револют, защото реших, че зареждането ще е безплатно, само дето днес видях таксата от 1%.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.