Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

преди 1 час, Kristinna каза:

Миналата седмица беше трансфера от мастъркард на дск към револют виза обаче, възможно е заради това да е такава таксата, на мъжа ми революта е мастъркард ще пробвам към него да видя ще има ли разлика.

По-скоро, ако имате дебитна Виза на ДСК, пробвайте да заредите Револют с нея. 
Ако нямате, вижте дали може да си изкарате. Мисля, че няма такса за допълнителна дебитна карта към сметката. 

Връзка към коментар
преди 4 часа, Zlia каза:

Нито казвате каква е картата( кредитна или дебитна)...

Написано е много ясно какви са картите

На 11.09.2020 г. в 18:04, Kristinna каза:

от дебитна карта дск - 15 лв. такса

от дебитна карта в пощенска банка -  5лв. такса 

преди 4 часа, Zlia каза:

...нито каква е била сумата на зареждане и съответно таксата за тази сума. 

Сумата, заредена от ДСК също е ясна - 1400 лв. Таксата е 1 лв + 1% - в тарифата е описана ката такса паричен трансфер.

От Пощенска банка сумата очевидно е била 1000 лв - 0.5% такса при търговец в чужбина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, chandni каза:

Написано е много ясно какви са картите

Сумата, заредена от ДСК също е ясна - 1400 лв. Таксата е 1 лв + 1% - в тарифата е описана ката такса паричен трансфер.

От Пощенска банка сумата очевидно е била 1000 лв - 0.5% такса при търговец в чужбина.

Ама нещо се обърках май. Проследих постовете и няма ясно тип карта, вид карта(виза, мастър) сума, ясно написани пък дори и в писледователни постове. Та има мегдан за интерпретации всякакви. Щото аз видях “ става въпрос за една и съща сума” 🙂

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 23 минути , agenta каза:

Здравейте,

Имате ли информация към момента дали ОББ и ЦКБ начисляват такса паричен трансфер като се зарежда Револют или някаква подобна такса?

Дебитните MK на ЦКБ - Не

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Към днешна дата зареждам лева без такса от:

Дебитна карта на Тексим банк

Дебитна карта Visa на Райфайзенбанк

Дебитна карта TransferWise... Като нея може да зареждате с лева чрез сметката им в Райфайзенбанк България.

Интересувам се и аз как стоят нещата с дебитните карти (Visa/MasterCard) на ОББ

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

С Мастър дебит на Уни зареждам редовно, няма такса. Едва ли с Виза Електрон да е по-различно. Такава беше предишната карта и години зареждах с нея, пак без такса. Зареди малка сума и ще видиш как се осчетоводява.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

През януари заредих с кредитна мастер кард на УниКредит и няма такса. Отчетено е като плащане в търговски обект в чужбина. Инфото е от банковото извлечение, което дойде през февруари, зареждането е в началото на януари. Надявам се няма промени. С Виза Електрон към УниКредит също няма такса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте Магеланци,

Ето какво правя аз, като целата операция ми струва 50 ст. и отнема времето за БГ-БГ трансфер.

1. Акаунт в Paysera (безплатно е, за който няма)

2. Paysera в БГ са в Post Bank, но поддържат сметки/IBAN-и в Alliannz, ДСК, FIB, Eurobank Bulgaria, UBB). Разбира се, може да им преведете пари от всяка друга банка. Аз собствено съм с ДСК и вътрешнобанковият трансфер ми коства 50 ст.

3. Превеждате си левове или евро от вашата си сметка към сметката Ви в Paysera. Чакате полвин-един ден и готово. Paysera от тяхна стана нямат такса.

4. В Paysera превръщате левовете в евра и зареждате Revolut, чрез Paysera-та без такса / 0 лв и става мигновено.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 3 минути , MARTiNSHO каза:

Здравейте,
Да попитам ЦКБ имат ли такса при зареждане на Револют? Debit Mastercard World е картата.

Не...засега. Аз зареждам с такава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

опитах се да заредя Револута с дебитна карта Ви Пей на Булбанк през мобилното приложение, но не стана. Ходих в офис на Булбанк и там ми казаха,че през мобилното не може, защото картата не е с български  IBAN. Можело с тази карта, но с онлайн банкиране през лаптопа, и за целта трябва да си направя Е токен, което ма навежда на мисълта, че ще има такси (забравих да питам на място най-важното, но явно ще звъня на кол центъра им).

Та въпроса ми е вие като казвате ,че сте заредили с дебитна карта на еди коя си банка и примерно няма такса , как пращате парите - през мобилно приложение или с онлайн банкиране ? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, nino каза:

Здравейте,

опитах се да заредя Револута с дебитна карта Ви Пей на Булбанк през мобилното приложение, но не стана. Ходих в офис на Булбанк и там ми казаха,че през мобилното не може, защото картата не е с български  IBAN. Можело с тази карта, но с онлайн банкиране през лаптопа, и за целта трябва да си направя Е токен, което ма навежда на мисълта, че ще има такси (забравих да питам на място най-важното, но явно ще звъня на кол центъра им).

Та въпроса ми е вие като казвате ,че сте заредили с дебитна карта на еди коя си банка и примерно няма такса , как пращате парите - през мобилно приложение или с онлайн банкиране ? 

По принцип Револют се зарежда от дебитна карта все едно правиш покупка онлайн с картата. Не се ползва никакво банкиране. От това, което казваш изглежда, че специално тази карта Ви Пей има някакви ограничения.

Връзка към коментар
преди 17 минути , neuromancer каза:

По принцип Револют се зарежда от дебитна карта все едно правиш покупка онлайн с картата. Не се ползва никакво банкиране. От това, което казваш изглежда, че специално тази карта Ви Пей има някакви ограничения.

Благодаря за отговора, явно ще трябва да пробвам с друга карта. 👍

P.S. Стана, през  > добави пари > веднага ги видях по сметката в Револут, а в другата от където тегля още не са дръпнати. Може би след два работни дни.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Хубавците от ДСК отново са започнали да отчитат превод към Револют като паричен трансфер. Преди няколко дни ми се наложи да прехвърля малко пари и сега видях, че са ме таксували.

image.png.2988522caeeb9b38b7d584084de82b36.png

Връзка към коментар
преди 8 минути , Guinness каза:

Хубавците от ДСК отново са започнали да отчитат превод към Револют като паричен трансфер. Преди няколко дни ми се наложи да прехвърля малко пари и сега видях, че са ме таксували.

image.png.2988522caeeb9b38b7d584084de82b36.png

Хм, аз на 5.05 зареждах Револют с дебитна Виза на ДСК и нямам отразена такса за паричен трансфер. С каква карта зарежда ти?

Връзка към коментар
преди 7 часа, yordanov каза:

Хм, аз на 5.05 зареждах Револют с дебитна Виза на ДСК и нямам отразена такса за паричен трансфер. С каква карта зарежда ти?

С дебитна Виза. Можеш ли да пишеш при следващо зареждане дали ще те таксуват, ако не да се разходя до някое офисче на банката.

Връзка към коментар
преди 33 минути , Guinness каза:

С дебитна Виза. Можеш ли да пишеш при следващо зареждане дали ще те таксуват, ако не да се разходя до някое офисче на банката.

Да, заредих сега, ще кажа като се осчетоводи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.