Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , Ivko каза:

Ако пътувам и на връщане реша да се тествам в държавата на излитане и се окажа положителен и се карантинирам да кажем в хотел дали мога да напускам стаята примерно и да ползвам фитнеса? 😀 защото то така и така ще съм под карантина предпочитам да не съм в Бг още повече ако ми покрива застраховката, както сега ми предстои Дубай...ами предпочитам да съм под карантина тук:

283075725.jpg

А коя е застраховката, покриваща карантината?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , slujitel каза:

А коя е застраховката, покриваща карантината?

Ами не знам още ще питам първо агента при който си правих застраховка последно и включваха Ковид и ще споделя

п.с. Някой ползвал ли е на Уиз застраховката и бива ли я? Сега гледам, като цена не знам дали е ок или е много в сравнение ако ида да си правя другаде. В моя случай ако си я добавя към полета сега ми излиза 83 евро за 4-ма за 10 дена т.с. по около 40лв на човек 🙄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Ivko каза:

Ами тъпото е, че ми се пада да си идвам на 28-ми април и сега един познат след прибиране и отрицателен тест чака вече трети ден да му отменят карантината и му казват, че имали много обработка на тестове и да си чака реда....и ще изпусна Великден 🙄😬😁

Това не трябваше да ми го пишеш 😄 Точно се чудех след Доминикана дали да мина да си направя тест, е ако отидем изобщо 🙂 Но така или иначе ще кацнем късно, това значи да отида за тест на следващия ден, един да чакам теста, след това ако трябва да чакам 3 дни да ми махнат карантината и минали 5 дни. При това положение по-добре да си стоя карантина и да не се занимавам с глупости 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 12 минути , Ivko каза:

Ами тъпото е, че ми се пада да си идвам на 28-ми април и сега един познат след прибиране и отрицателен тест чака вече трети ден да му отменят карантината и му казват, че имали много обработка на тестове и да си чака реда....и ще изпусна Великден 🙄😬😁

Аз го обясних някъде из темите:

Понеже, същото упражнение го правих в събота:

Кацнахме в 2 сутринта, в 8 отидохме на тест, в 14 излезе и го изпратих в СРЗИ.

Веднага се обадих по телефон, за да питам, кога ще ни махнат карантината.

Колегата ми обясни, че до 24 часа, ще пратят мейл. Аз рекох, ако не ми пратят, какво да правя - да ходя ли на работа в понеделник?

Жената каза: " отивайте си на работа спокойно, имате си доказателства - отрицателен тест и изпратено писмо, в срок".

Понеже бях изпратила две писма поотделно  - за мен и за Съра, скоро, след час, за него пристигна имейл, с текст: " карантината е отменена!"

За мен , обаче - не. Почаках още два часа и препратих отново писмото с теста. Веднага пристигна и моята отмяна.

Така че, на твоя приятел, няма как да не са му отговорили - по закон, трябва за 24 часа да му отговорят. Я му е писмото в Спам, я го е пропуснал:)))

Нагоре в темата бях дала и телефоните за събота-неделя, най-добре, като пратите теста, да се обадите като мен, за да сте спокойни.

преди 3 минути , Eva eva каза:

Това не трябваше да ми го пишеш 😄 Точно се чудех след Доминикана дали да мина да си направя тест, е ако отидем изобщо 🙂 Но така или иначе ще кацнем късно, това значи да отида за тест на следващия ден, един да чакам теста, след това ако трябва да чакам 3 дни да ми махнат карантината и минали 5 дни. При това положение по-добре да си стоя карантина и да не се занимавам с глупости 🙂

Тъкмо го обясних:)))

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , Ivko каза:

Ако пътувам и на връщане реша да се тествам в държавата на излитане и се окажа положителен и се карантинирам да кажем в хотел дали мога да напускам стаята примерно и да ползвам фитнеса? 😀 защото то така и така ще съм под карантина предпочитам да не съм в Бг още повече ако ми покрива застраховката, както сега ми предстои Дубай...ами предпочитам да съм под карантина тук:

283075725.jpg

Басейнчето само за вашия апартамент ли е? Сподели координати, моля!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

Ами не знам още ще питам първо агента при който си правих застраховка последно и включваха Ковид и ще споделя

Ама те, всички включват Ковид, ама, карантината - не. Питай, изрично - дали покрева разходите по карантина.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Басейнчето само за вашия апартамент ли е? Сподели координати, моля!

Ами не сме в този апартамент точно, но сме в същия хотел пак с гледка към морето в Марина и в момент има отсъпка за дълъг престой направо през сайта си букнахме иначе бях през Букинг и 10 нощувки в триспален апартамент за 6-ма излезнаха 2700лв

• Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 30 минути , bad kid каза:

В Рамус София за колко време излиза резултат от ПСР? Има ли шанс до края на деня?

преди 28 минути , bad kid каза:

Пробата е взета вече преди час. Мерси.

Има шанс. При последните ми Рамус тестове давах проба в 8:30 и резултатът винаги излизаше към 15:00 същия ден. Провери онлайн след 18:00 часа и би трябвало да си ок.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 22.03.2021 г. в 18:10, Георги Матеев каза:

Супер! Чакам те като Главна Шерпа в сряда в 12 на летището, не закъснявай и носи пакета с теб.

На летището съм!😎 Кой Терминал? 

• Смея се 10
Публикувано:
преди 53 минути , Ivko каза:

Шегуваш ли се?

Не, не се шегува, в обща стая с афганистански, пакистански и индийски имигранти, топла вода веднъж седмично !😀

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 45 минути , AlexandraKo каза:

Жената каза: " отивайте си на работа спокойно, имате си доказателства - отрицателен тест и изпратено писмо, в срок".

Не бих рискувала. С моя късмет ще вземе да ме спре най-умният полицай по улиците и не си представям как ще ме разбере, че не съм под карантина, като им светя в системата, че съм 🙂  Съвсем хипотетично си разсъждавам, разбира се 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Интересно изследване на университета в Мичиган (или мичигански университет, знам ли). Ваксинираните срещу грип се зарязават по-рядко с ковид и ако се заразят, го карат по-леко. 

Flu shot associated with fewer, less severe COVID cases | EurekAlert! Science News

Обаче дали е просто защото са по-предпазливи по принцип или има биологична връзка между грипната ваксина и ковид-а, не се знае. Според мен е първото просто.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

При мен нещата се развиха по друг начин. За първи път в живота си се ваксинирах срещу грип миналата есен, бях напълно здрава. След 2 дни имах леки температура и хрема. Питах доктора - може да е от ваксината, от настинка, от ковид, всичко е възможно. На 5-я ден правих тест +. Последва нелеко боледуване, двустранна пневмония, повече от месец болнични... Така и не ми стана ясно дали съм била заразена преди ваксинацията (пазех се много) и има ли връзка между ваксината за грип и короната

3 дни съм ходила заразна на работа - никого не успях да заразя.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 19 минути , noshtna_ptica каза:

При мен нещата се развиха по друг начин. За първи път в живота си се ваксинирах срещу грип миналата есен, бях напълно здрава. След 2 дни имах леки температура и хрема. Питах доктора - може да е от ваксината, от настинка, от ковид, всичко е възможно. На 5-я ден правих тест +. Последва нелеко боледуване, двустранна пневмония, повече от месец болнични... Така и не ми стана ясно дали съм била заразена преди ваксинацията (пазех се много) и има ли връзка между ваксината за грип и короната

3 дни съм ходила заразна на работа - никого не успях да заразя.

Според мен, просто е съвпаднало. Била си заразена , около времето на ваксината.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 19 минути , Childish каза:

Броят на повторно заразените в Прага за февруари е 1400

Не знам доколко е достоверен източникът, но ако е вярно, това е доста притеснително.

тук има тракер за потвърдени реинфекции, а тук - за suspected такива - там има данни и за тези съобщените за Чехия

• Харесвам 2
Публикувано:

Все пак мина година вече, никой не е очаквал имунитета да трае чак толкова много.

Чехия миналата пролет имаше ли заразени или като България мина без първа вълна?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Childish каза:

Не знам доколко е достоверен източникът, но ако е вярно, това е доста притеснително.

Недей сега, да започваш и за това да се притесняваш!

Така, както си върлува, така може и след месец да го няма, този проклет вирус.

Аз лично, все се надявам, че този път, ще стане, като миналия път:))))/Не да ми откраднат куфара, като във вица, ами, като Сарс и Мерс да се метлоса.

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Публикувано:

Това можеше да стане миналия януари, ако бяха приложили карантина по-рано, сега вече е късно

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , Childish каза:

Много по-важно е да се види как са изкарали инфекцията и дали са умряли. В крайна сметка никой не твърди, че не може да се заразиш, въпроса е да се кара леко. Има и смъртни случаи, но като гледам, процентно са доста малко. 

На мен в доказаните случаи ми се стори много интересно един случай в Холандия с 10 дни разлика (?), и един в Колумбия ли беше, пак с няколко дни само. Което е малко нелогично, но като е Бог PCR, бог е. 

Това за грипната ваксина е интересно, ние се ваксинирахме тази година, барабар с децата и го карахме леко. Ако е помогнало, супер. 

Публикувано:
преди 45 минути , neuromancer каза:

Все пак мина година вече, никой не е очаквал имунитета да трае чак толкова много.

Чехия миналата пролет имаше ли заразени или като България мина без първа вълна?

Пролетта беше добре, но от края на лятото е много зле положението и като брой заразени и като смъртност. Първо имаше протести и искаха оставки, че правителството не въвежда мерки, после протестираха срещу мерките. Всички околни държави затвориха границите си с тях.Една от страните, които са най-зле в Европа и от есента е в тъмночервени тонове. Не знам какво правят или не правят, но вече 10-15% от населението е прекарало вируса, при смъртността също са на едно от челните места.Нямам обяснение защо не се подобряват нещата при тях.

• Харесвам 3
Публикувано:

Германската канцлерка Ангела Меркел отмени решението за налагане на строги противоепидемични мерки по време на великденските празници около 4 април, съобщи Ройтерс. 🙂

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31167338.html?fbclid=IwAR179JJ93g4YbdXOt7aAcPCRGUo9kNEQml5FR0mLrmTUs0q0obYnRMoUqGY

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, funny каза:

Германската канцлерка Ангела Меркел отмени решението за налагане на строги противоепидемични мерки по време на великденските празници около 4 април, съобщи Ройтерс. 🙂

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31167338.html?fbclid=IwAR179JJ93g4YbdXOt7aAcPCRGUo9kNEQml5FR0mLrmTUs0q0obYnRMoUqGY

Точно и аз идвах с това. Абе и тя прихванала от наш Бойко, днес едно, утре друго, не случайно са приятели. 

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.