Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 14.11.2020 г. в 14:00, chandni каза:

Сьомга котлет с печени зеленчуци за гарнитура и каперси.

IMG_20201114_143044.jpg

Много красиво си го подредила! Браво!

• Благодаря 1
Публикувано:

Направих тази рецепта на @Роца, на която (рецепта) се каня от доста време. Напомня ми на времето, когато живеех в Брюксел 🙂

Благодаря ти, Роца! Получи се и на вид, и на вкус, много близо до това, което си спомням оттогава. Може би следващия път единствено бих намалила малко захарта - нямах кафява захар насипна, а само на кубчета, и сложих 2.5 кубчета, което ми идва леко сладко.

И понеже си имам оризоядец вкъщи, гарнитурата е леко изменена 🙂

IMG-ae67522f0745df6652fbcd2026b9a650-V.jpg

• Харесвам 11
Публикувано:

@MCC, много добре изглежда! Радвам се, че рецептата ви е допаднала. 

За захарта, да, става леко сладко, особено ако сложите и меденки, затова си го нагласи по ваш вкус 😀.

• Харесвам 1
Публикувано:

Снощи сготвихме традиционна исландска супа от риба. За първи път правим, но я докарахме много добре на вкус.

125465743_2741676682749717_4097018552980368536_n.thumb.jpg.88834b00510816b26802a7c625556489.jpg

125491537_379511983321799_7109834329338072178_n.thumb.jpg.5b9aea154a67a435b21666337aadc709.jpg

И тъй като имахме и повод за почерпка, си угодихме и с шоколадова торта с ганаш.

125785702_819743028868700_848461377905632742_n.thumb.jpg.258df52a59b3d96adb4edf0c7bc4d148.jpg

125376474_384535269267778_2507882124759323252_n.thumb.jpg.e8f993e2aee6e565d5ec3ab8655cf230.jpg

• Харесвам 24
  • Браво 6
Публикувано:
преди 24 минути , Бръмбар каза:

@DenitsaS, може ли рецептата за тази традиционна исландска супа от риба? Много апетитна изглежда.

Разбира се, освен че е много вкусна, стана и много бързо 😉

Продукти:
1 кг риба треска
1/2 главеста целина (celeriac)
1 голям картоф
1 глава лук
1 консерва белени домати
3 с.л. винен оцет
6 с.л. червено вино (ние нямахме и го направихме с бяло) или 3 с.л. шери/порт и 3 с.л. сухо вино
3 с.л. масло
3 литра зеленчуков бульон
250 мл. течна сметана
1/2 ч.л. къри

За гарниране:
скариди
заквасена сметана или маскарпоне
няколко стръка див лук
черен пипер и сол на вкус

Целината, лукът и картофът се нарязват на ситно. Лукът и целината се запържват в маслото, след което се добавя и картофът. След 10 минути се добавя виното и  зеленчуците се задушават за няколко минути. Добавят се бульона, доматите и оцетът, и супата се оставя да заври - вари се докато картофът и целината са готови, не много дълго. След това се слага рибата на големи парчета и за не повече от 2 до 4 минути. Последно се добавя сметаната и се разбърква. Сервира се със скариди, ситно нарязан див лук, черен пипер и по желание малко заквасена сметана. Ние ползвахме маскарпоне, защото ни беше останало от тортата.  

• Харесвам 14
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 18 минути , DenitsaS каза:

Разбира се, освен че е много вкусна, стана и много бързо 😉

Продукти:
1 кг риба треска
1/2 главеста целина (celeriac)
1 голям картоф
1 глава лук
1 консерва белени домати
3 с.л. винен оцет
6 с.л. червено вино (ние нямахме и го направихме с бяло) или 3 с.л. шери/порт и 3 с.л. сухо вино
3 с.л. масло
3 литра зеленчуков бульон
250 мл. течна сметана
1/2 ч.л. къри

За гарниране:
скариди
заквасена сметана или маскарпоне
няколко стръка див лук
черен пипер и сол на вкус

Целината, лукът и картофът се нарязват на ситно. Лукът и целината се запържват в маслото, след което се добавя и картофът. След 10 минути се добавя виното и  зеленчуците се задушават за няколко минути. Добавят се бульона, доматите и оцетът, и супата се оставя да заври - вари се докато картофът и целината са готови, не много дълго. След това се слага рибата на големи парчета и за не повече от 2 до 4 минути. Последно се добавя сметаната и се разбърква. Сервира се със скариди, ситно нарязан див лук, черен пипер и по желание малко заквасена сметана. Ние ползвахме маскарпоне, защото ни беше останало от тортата.  

Благодаря! Аз готвя някаква риба/ морски дарове поне веднъж в седмицата и съм поизчерпана откъм идеи, така че в най-скоро време ще я пробвам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Направо съм ви изтървала и в тази тема. Но гледам да не се свъртам вкъщи докато времето позволява да сме навън с бебето. А и каката учи онлайн. Иначе приготвям нещо набързо- последно лещичка. Но като се зазимим, ще се включвам отново (сега ви поразгледах за някоя идея). До скоро! 🍽️

• Харесвам 6
Публикувано:

Есенна класика по морето- чернокоп на скара и Giaini Nazzaro с "Vino amaro". 

Ех, bella belissima, не се видяхме тази година... 😞 Та лирично-носталгично,  spaghetti ai funghi porcini. Доволно манатарки, 1:1 към спагетите. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 55 минути , Светославов каза:

Есенна класика по морето- чернокоп на скара и Giaini Nazzaro с "Vino amaro". 

Ех, bella belissima, не се видяхме тази година... 😞 Та лирично-носталгично,  spaghetti ai funghi porcini. Доволно манатарки, 1:1 към спагетите. 

И аз това готвих вчера - талятеле с манатарки, но не стигна до снимки. То май нищо не стига до снимки напоследък 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Къде се продава активен въглен за готвене? Проверих в няколко магазина, ама е само за козметични цели. Да не би да е в аптеките?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , oli_mali каза:

Къде се продава активен въглен за готвене? Проверих в няколко магазина, ама е само за козметични цели. Да не би да е в аптеките?

В аптеките има активен въглен на таблетки. 

• Благодаря 1
Публикувано:

@Alexander, това е моята рецепта за френската лучена супа: https://marmottesetchocolat.com/blog/2018/02/soupe-gratinee-loignon.html

Подсещаш ме, че отдавна не съм я правила, а времето сега е баш супено 😂

• Харесвам 5
  • Благодаря 7
Публикувано:
преди 5 часа, oli_mali каза:

В аптеките - на таблетки и на прах. 

Аз не знам, от къде се яви таз мода, да се туря въглен у печива и манджи:(((Които изглеждат ужасТно.

Много внимавайте, ако се прекали, има стомашни проблеми, под формата на обстипация. Или, на прост език - запек.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, Eva eva каза:

Хихи, @Роца мисля, че преди време правих лучена супа точно по твоята рецепта 🙂 

522.JPG

Оу, даже и със сърце! 😍

• Харесвам 3
Публикувано:

Една крем супа от тиква с кокосово мляко и синьо сирене и домашно филенцеза обяд. Още малко май му трябваше да съхне, но нямахме търпение.

Тази седмица съм хоум офис и вече се изчерпах с идеите за готвене 😥

IMG_20201120_135648~2.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:

Сафрид на клечка 🙂, по рецепта на @ДиянаВ! И аз предпочитам чернокоп, но нямаше. Много добре стана и за в бъдеще ще ползвам тази марината за риба ☺️

IMG_20201120_155722306.thumb.jpg.4b299cee4e4fc0e1e67b72e1e2cbad70.jpg

И един страшно неуспешен опит за милфьой 😆Обаче пък се получи вкусен(макар и неугледен) десерт с ванилов крем и круши, задушени в ром и масло - демек Марифьой🤪

IMG_20201120_162239181.thumb.jpg.bb88f2999c16bf1b939097a632f638e3.jpg

IMG_20201120_162643458.jpg.c1abc720478e3fd37f94f8d9fde519e5.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:

@Мари Николова при тази техника само внимавай да е по-лекичко провирането през очите. На мен това ми е най-гадния момент, но заради вкусотията го преживявам. Един път като дадох по-голям ряз и изхвръкна цялото око 😛

Много ти е апетитна вечерята, а така съм гладна 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 40 минути , ДиянаВ каза:

@Мари Николова при тази техника само внимавай да е по-лекичко провирането през очите. На мен това ми е най-гадния момент, но заради вкусотията го преживявам. Един път като дадох по-голям ряз и изхвръкна цялото око 😛

преди 40 минути , ДиянаВ каза:

По-вкусна ли става рибата промушена през очите или е важно за "плейтването". Защото изгледа малко гадно,да не помислите,че съм веган.😉

• Харесвам 1
Публикувано:
9 minutes ago, traveler said:

По-вкусна ли става рибата промушена през очите или е важно за "плейтването". Защото изгледа малко гадно,да не помислите,че съм веган.😉

Чрез клечката за шиш стоят изправени в тавата и се изпичат равномерно от всички страни.

Иначе на морските животинки гадното е, че в чинията могат да се окажат сервирани с очи. Моята дъщеря например затова отказва да яде скариди. Имали очи 🙂.

Какво да се прави, няма пълно щастие🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние тази вечер бяхме на салата, от тези, дето са си направо цяло ядене 😂: с варени яйца, изостанало сирене от раклета онзи ден и гъши воденички конфи.

20201120_192248.jpg

• Харесвам 20
Публикувано:
Цитат

traveler

•  

Та като рече "веган", се сещам за оня въпрос, дето... бе, кат' гледам една цвърчаща сочна пържола в тиганЯ и устата ми почва да се пълни със слюнка, та чуденката ми е един веган докато гледа как някой коси трева, дали ще му потекат лигите?

• Харесвам 2
  • Смея се 12

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.