Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Паста от магазин не сме купували от години... Когато ядем паста, си я замесваме прясна вкъщи. Веднъж като опиташ прясна, не можеш да се върнеш към сушена. Става изключително лесно - на 1 яйце 100 гр. брашно, щипка сол и една супена лъжица зехтин. Замесва се тестото, увива се в стреч фолио получената топка и се оставя тестото да почине около час, след което се разточва. После ако нямате машина за паста набрашнявате всяка кора добре, навивате я и с остър нож я нарязвате на каквато дебелина ви харесва. Прясната паста се вари много по-кратко от сушената - след като заври водата се пуска за 3 минути, след което се отцежда от водата и се добавя сос по избор - доматен, песто или просто зехтин.

• Харесвам 18
  • Благодаря 3
Публикувано:

Малеее, какви мъчни манджи сте наготвили!:)))

Хайде, от мен, най-после, един боб.

Снощи бях толкова уморена, че съм забравила да сложа снимка.

Класика в жанра - боб със зелена, червена чушка, много праз, задушени в масло и с пресен джоджен.

И салатата - и тя - класика, вървяща с боба  - маруля, пресен лук,краставица и репички.:)))

6E0F0FAB-49AA-406E-85A9-F7CEF4E9C880.jpeg.321e01daaf655b0f46a732eb78871d67.jpeg

У нас, днес, сме се разделили на лов и риболов:)

Сър Антъни нарами пушките и посред нощ, отиде на хайка за лисици. Ще чакаме лисичи кожи за палто.:girl_cray2:

А пък аз, след малко, ще взема въдицата и ще тичам да ловя шаран, може би, в Метро.

Че ловецът ми поръча, да е над 3 кила, щото ги мрази кльощави.:girl_cray2::girl_cray2:

• Харесвам 14
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Ахаха и аз оня ден готвих боб, беше ни се прияло.

20201130_210757.thumb.jpg.c6d151bd0045a2ffe006c388a9b5c254.jpg

За пастата и аз предпочитам да правя, но като много ме мързи купувам готова. Ето днешната- с 4-5 вида сирена и бекон, сложих и малко гъби.

20201205_190325.thumb.jpg.008bf62ffcd36db82876e36ce76be38e.jpg

Пробвах да почна коледни сладки, но доста топло и не ми идва вдъхновение още.

20201203_215435.thumb.jpg.1bb794ea4880715f780143de871b41af.jpg

• Харесвам 20
Публикувано:

Само давам идея за домашната паста, обаче трябва да имате машинка за паста, приготвяте тестото, две дози, да има много за правене и ядене, и го връчвате на децата, едно два часа си осигурявате спокойствие, за жалост съвсем лекинко изморявате наследниците, но поне ще ги обзаведете с полезни умения. И накрая ги карате и да почистят пода. Въобще ползите са много от домашната паста.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 45 минути , Костов каза:

Напукани орехово-какаови сладки.

20201205_151536.jpg.0cab120654507fbd8ea87d7b3dfa7e11.jpg

Стомасите ви едва ли ще са против да ги хапнете напукани. Важно е да са вкусни.

А кагато мои сладки нямат супер вид,  това е причина за радост. Сами си ги хапваме.

• Харесвам 2
Публикувано:

Домашно пиленце с кисело зеле 😊. Къкри на котлона. 

Сега чакам любимият да ми нареже една тиква (аз изпитвам ужас от рязането на тикви и дини). Щото е домашна и тя. Иначе щях да си взема готова обелена и нарязана... И до сега да съм направила тиквата с прясно мляко и яйца. 😉

• Харесвам 7
Публикувано:

Хехе, моят риболов беше сууууупер успешен:):girl_cray2:

Доведох си на синджирче, един шаран, 3 кила и половина. :girl_cray2:

Напълнен е, вече и се пече, ама ще се яде утре.

Довлякох и половин сьомга, ама я разфасовах и замразих.

Да видим, ловецът, какво ще носи на гръб:))))))

Днес, ходих на Метро, мислех, там да ловя шарани. Ама, опашката беше, до следобед. И децата ме светнаха, че в Кичука , на Събота пазара са направили магазин за жива риба. Та там,  си имаше всякакви риби и без опашка.

За да  съм в темата - набръжко, един десерт. Маскарпоне, какао, блендирани ягоди и заквасена сметана. 2 лъжици еритритол. Нали ще се подмазвам, за лисичи кожи:)))))))

2CE46795-763E-4313-BB18-EA1386CC3400.thumb.jpeg.11914da2d91caa665840ad426defb0e2.jpeg

3DF12ABE-C9F0-40CF-97F1-440B43538BB6.thumb.jpeg.7bfe04f662ee4e7784db31a82be319e1.jpeg

Коледно ми е вечИИИИ!:girl_cray2::curtsey::curtsey:

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Стомасите ви едва ли ще са против да ги хапнете напукани. Важно е да са вкусни.

А кагато мои сладки нямат супер вид,  това е причина за радост. Сами си ги хапваме.

Между другото сладките така се казват. Оригиналната рецепта е с бадеми, но аз ги направих с орехи.

• Харесвам 12
Публикувано:

Да, напуканите сладки трябва да са напукани, търси се такъв ефект, като снежинки, @Костов ги е направил супер професионално.

От мен шоколадови сандвич _сладки с фъстъчено масло. Купих миналата седмица един буркан, и сега го влагам в какво ли не-това са втория вид сладки с него, а онзи ден правих пиле със специален сос с фъстъченото масло. Аз съм малко така - като си подхвана една темата и до изчерпване. 

IMG_20201205_135928.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 години заедно. Направихме си една чудесна разходка до мъгливия Пловдив, в стария град бяхме само ние тримата 😊

Бърза вечеря - паста с горгонзола. 

П. С. Последните години купувам от Виа Тракия паста Руммо и ми харесва повече от Барила. 

IMG_20201205_190553.jpg

IMG_20201205_190731.jpg

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 10 минути , Juliaaa каза:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 години заедно

Да сте живи и здрави!

Пожелавам ви вълнуващи пътешествия и прекрасни моменти!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 минути , Juliaaa каза:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 години заедно...

IMG_20201205_190553.jpg

IMG_20201205_190731.jpg

Пожелавам Златна сватба да стигнете! Заедно, един до друг, гледайки в една посока.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Juliaaa каза:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 години заедно. Направихме си една чудесна разходка до мъгливия Пловдив, в стария град бяхме само ние тримата 😊

Бърза вечеря - паста с голгонзола. 

П. С. Последните години купувам от Виа Тракия паста Руммо и ми харесва повече от Барила. 

IMG_20201205_190553.jpg

IMG_20201205_190731.jpg

Честито!
Пожелавам ви, да ни настигнете!🍾
Което, хииииииич , няма да е скоро.:curtsey:

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 48 минути , Костов каза:

Между другото сладките така се казват. Оригиналната рецепта е с бадеми, но аз ги направих с орехи.

Не знаех, че така се казват. Прозвуча ми като самокритика и реших да те успокоя, че на всеки може да се случи. Ха ха! Сгафих! Посипвам си главата с ... курабийки! И моля за извинение!

преди 27 минути , Juliaaa каза:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 годин

преди 27 минути , Juliaaa каза:

Днес имаме годишнина със съпруга ми. Вече 11 години заедно. 

IMG_20201205_190553.jpg

IMG_20201205_190731.jpg

Честито! Все така млади и щастливи и на себърната, златната и т.н. годишнини!

• Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Не знаех, че така се казват. Прозвуча ми като самокритика и реших да те успокоя, че на всеки може да се случи. Ха ха! Сгафих! Посипвам си главата с ... курабийки! И моля за извинение!

Няма проблем. Усетих аз, че искаше да ме успокоиш и затова реших да пиша, че всъщност сладките така се казват. И тук да споделя с всички, че сладките са по идея на @luba_rizova. Един неин пост в клюкарника ме предизвика да ги направя. Малко твърди станаха, като престояха, на ще се опитам да намеря грешката си. Все пак съм доволен от полученото.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ей го и шаранът за утре. С клъцната опашка, че не се събираше в тавата и с лимонче в устата:))))))Като прасенце:))))

E32F20EF-DCDB-4D6A-9049-E9A1956774FD.thumb.jpeg.d0cf3615dea90aabe71170124d13c909.jpeg

• Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:
преди 12 минути , Костов каза:

Малко твърди станаха, като престояха

Има ли още или ги изядохте? Ако има още и са твърди, сложи ги в метална кутия, вътре парченца ябълка и им дай един ден шанс така да стоят. Омекват страхотно и даже поемат аромата на ябълките.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Juliaaa, честито! Още много години заедно да изкарате! 😀

Свекърва ми се върна преди 3 седмици от Португалия и ми донесе лук, отгледан от нейната приятелка на село. Пускам ви снимка на чудовището, което беше близо 700 г (ръката ми е с диаметър 18 см,  за сравнение).

И с него направих писаладиер (тарта с лук от района на Ница). А докато месех тестото, си мислех за дискусията за миксерите онзи ден, интересно защо ли 😂

20201122_120501.jpg

20201205_193023.jpg

• Харесвам 15
  • Шок 3
Публикувано:

Днес за вечеря имаше един еко, био, щастлив, или другояче казано истински селски петел, пълнен с ориз, горски гъби, дреболии и стафиди, заобиколен от картофи с масло и бира, и напъхан в чугунен гювеч под капак. За преглъщане домашно вино и за уравновесяване на РН-то - ванилов сладолед със сладко от череши.

Снимки няма и няма да има! 

• Харесвам 5
  • Браво 4
  • Смея се 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.