Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 29.10.2020 г. в 18:25, elenitta каза:

Иначе във Змееборец има всякакви сладкарски формички и украси, фондан, шоколад, захарни фигурки.

Разшири  

Ооо, много ти благодаря!
В тоз Змееборец има елхички и дядо Коледовци, утре ще заръчам. Те нали могат да седят дълго в еме?
Ще видя и в Лидъл.

  • Харесвам 1
Публикувано:
  На 29.10.2020 г. в 19:40, Julian999 каза:

Гювечета с колбас и сирена 

IMG_20201029_201650.jpg

Разшири  

Заради  вас, купих тиган, сега ще тичам и за гювечета:))))))))

@Julian999, Толкова апетитно изглежда!

  • Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:

Скоро не съм се записвала.

 

Първо днес сме само на салата:

 

20201030_175510.jpg.1b753eed0b3b247e91a924d9544e23cc.jpg

 

Миналите дни правих торта за едно детенце:

 

20201007_173352.jpg.5c601a5e848e17e991108e87927deabe.jpg

 

 

И едни равиоли с рикота и винен сос, гарнирани с бекон и салвия. 

 

20200909_204924.jpg.409b129c6bb390ec8a603b00393e7c5b.jpg

 

 

И също тиква с крем карамел:

 

20201028_112731.thumb.jpg.e40a245b56f592ba98bd32e54c517946.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 1
Публикувано:

Днес залових една норвежка сьомга, та я пекнах с лимонче и подправчици.

За гарнитура - манатарки, с мексикански  микс. По- скоро - мексикански микс с манатарки:)))))

 

7FB4A507-EB4C-41EE-A174-CB66CB5F23AE.jpeg.f7944410b199b75e06192ec83a1cad36.jpeg

 

21D3F553-338D-4E2F-BD57-7375F3EB8AC2.jpeg.ac625f101daa18e7647d2cef74abe8b2.jpeg

  • Харесвам 17
Публикувано:

Нещо избирателно от тия дни, че времето захладня и се завъртяхме покрай печките

Руло-запеканка.

За основен продукт използвах чайот.

20201025_165107.thumb.jpg.cf92d24e83d0eeee85c7a0439c3b5d68.jpg

 

20201025_165215.thumb.jpg.7531b3712d7e87355f05940baf785e9e.jpg

 

Сладкиш с ябълки и извара. 

Доволна съм от резултата, записвам и ще го пробвам и с други плодове.

20201030_172243.thumb.jpg.28d7b8c22fcbdb04859e59a6b67f6956.jpg

 

20201030_172746.jpg.e456f30430fddd9fcf0e357fddd788a9.jpg

 

 

  • Харесвам 21
  • Браво 8
Публикувано:

В моето меню беше Денят на карфиола:

 

Пълнени чушки с кайма, карфиол и още зеленчуци

 

stuffedpaprika.jpg.e3d376abaf43d84deabee956210dba7c.jpg

 

За вечеря: кюфтета от карфиол, изпечени на фурна, придружени от неочаквано супер вкусен крем сос от кашу.

 

cauliflower.jpg.edc4d78a6dd2ac4b48398e8688b1367b.jpg

 

 

  • Харесвам 23
  • Благодаря 2
  • Браво 5
Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 0:01, Sju каза:

В моето меню беше Денят на карфиола:

 

Пълнени чушки с кайма, карфиол и още зеленчуци

 

stuffedpaprika.jpg.e3d376abaf43d84deabee956210dba7c.jpg

 

 

 

cauliflower.jpg.edc4d78a6dd2ac4b48398e8688b1367b.jpg

Разшири  

Както викат кифлите: “ Аууууууу, муцка, това ти го крадА”!
Страхотна ти е идейката, за пълненана чушка - много е красиво така, на две половинки!Много!
Обожавам красиво поднесената храна:))))
 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Запазената ми марка - постна супа от 10 зеленчука:

Гъби, тиквичка, морков, зелена чушка, червена чушка,пресен лук, кервиз, джинджифил, домат, картоф, накрая - лимон и копър. Сол, черен пипер и куркума .

Аз я обичам студена, Сърът - гореща.

 

D3909F21-1A8E-422E-A122-C2C8CFEC1DBE.thumb.jpeg.476c27f3e3350779682c705c7a2cbda3.jpeg

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 0:01, Sju каза:

stuffedpaprika.jpg.e3d376abaf43d84deabee956210dba7c.jpgЗа вечеря: кюфтета от карфиол, изпечени на фурна, придружени от неочаквано супер вкусен крем сос от кашу.

cauliflower.jpg.edc4d78a6dd2ac4b48398e8688b1367b.jpg

Разшири  

Може ли рецептата за тези карфиолени кюфтета? 

  • Харесвам 2
Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 6:39, Juliaaa каза:

Може ли подробносни за крема от кашу😊

Разшири  

Ядох сирене от кашу и се зарових за технологията. Така достигнах до крема.

 

Накиснах кашуто (в моя случай 50г, за първя проба) за 3-4 часа във вода. Тази вода после се изцежда. Омекналото кашу се слага в блендер с 1 с.л лъжица сок от пресен лимон, с лайм сигурно също ще е вкусно, ще опитам по-натам. Добавих  щипка розова хималайска сол, блендирах на висока скорост. Постепенно започнах да добавям по с.л.вода (общо долях около 30мл) и блендирах пак след всяка. Така, докато стигне гъстота на крем сирене за мазане и до възможно най-фино смилане на ядките. Доовкусих с още малко лимонов сок, черен пипер. Ще си отива и чесън, но у нас се недолюбва.

 

@DaBo, импровизация бяха, на база картофени кюфтета или такива от тиквички. Карфиолът омекотих на пара за 10 минути. Намачках го с вилица, добавих сол, 2 яйца, 2 с.л. кокосово брашно, сушен риган, пресен наситнен магданоз. Ако консумираш млечни, за спойка сигурно ще е супер и с настъргана моцарела, вместо брашното. В тава, покрита с хартия за печене, изсипах по 1,5 сл и сплесках купчинката с лъжицата до форма на кюфте. Пекох 20-тина минути на 200 градуса до лека златиста коричка.

  • Харесвам 11
  • Благодаря 5
Публикувано: (редактирано)

В подготовка за довечера:) за първи път пробвам домашни бонбони, шоколадови бухалчета с два вида пълнеж, белите — с ганаш шоколад и инстантно кафе, черните  — с бадемов марципан и амарето, по рецепта на Йоли

 

Ще напълня и аз чушки с карфиол, много благодаря за идеята, тамън малко да неутрализирам захарта в бухалите:)

 

 

C7BAF088-6173-4657-9461-F7D38DCE1BC7.jpeg

2DDFCB74-4D5F-4450-A3CB-4BA5435F525C.jpeg

Редактирано от chandni
Корекция на линка
  • Харесвам 15
  • Браво 4
Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 12:26, Deskar каза:

В подготовка за довечера:) за първи път пробвам домашни бонбони, шоколадови бухалчета с два вида пълнеж, белите — с ганаш шоколад и инстантно кафе, черните  — с бадемов марципан и амарето, по рецепта на Йоли. https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%B6

 

Ще напълня и аз чушки с карфиол, много благодаря за идеята, тамън малко да неутрализирам захарта в бухалите:)

 

 

C7BAF088-6173-4657-9461-F7D38DCE1BC7.jpeg

2DDFCB74-4D5F-4450-A3CB-4BA5435F525C.jpeg

Разшири  

Линка не се отваря.

Публикувано:
  На 29.10.2020 г. в 18:07, AlexandraKo каза:

Някой знае ли, къде се продават захарни фигурки онлайн?

Разшири  

Ние си поръчваме от Сладката къща. Доставят ги със Спиди. Имат огромен асортимент за какви ли не неща, добре опаковат продуктите и не идват натрошени. 

Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 12:45, Rumiana каза:

Може ли рецептата за сладкиша с ябълки и извара, моля!

Разшири  

Заповядай:

4 яйца +150гр захар разбиваме до пухкав крем+ 50гр меко масло(в рецептата липсваше мазнина, аз я добавих),

200гр извара+3сл заквасена сметана смесваме и разбиваме на висока скорост (ако изварата е по едрозърнеста, ако е кремообразна само разбъркваме)+щипка сол, 1чл екстракт ванилия (по желание).

Смесваме и хубаво разбъркваме двете смеси с миксер.

Прибавяме 200гр брашно+ 1пак (10гр)бакпулвер. Изсипваме в предварително намазана с масло форма. Моята е 24см, с откопчаващ ринг и сладкиша изглежда прилично. Заравняваме сместа и нареждаме часовникообразно⏱️ нарязани на резени червена и зелена ябълка(след изпичане, не си личат цветове, така че каквито имаме налични), като ги притискаме към сместа, така се получават характерни улеи.

Всичко това отнема 10 минутки

Печем 30-40 мин  на 180 С в предварително загрята фурна.

Воала...Готово. Поръсваме с пудра захар-пак по желание.

Сладкиша е с влажна текстура, пухкав и много приятен на вкус.

Аз не харесвам много сухи и много сладки десерти, за това много ми допадна.

Мисля, че с круша ще се получи още по добре.

Дано и на вас се хареса.

 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Правя локум, по тази рецепта https://privanya.blogspot.com/2016/12/blog-post_9.html  🙂  Няма много търговски вид, но в локумките няма да си личи 🙂  Мъжът ми зареди мръвка за филе Елена, по рецептата на @DaBo 🙂   След малко ще направя едни сърми с кисело зеле. 

 

 

DSC_0954-2.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:
  На 31.10.2020 г. в 14:12, DaBo каза:

И нашата поредна доза филе е заредих за сушене вчера:

 

38DA4E2B-F20E-4F3E-BCE1-63D96C91CDD9.thumb.jpeg.cd175f107e0fd7a2180b5ee8eec4e7e4.jpeg

 

784A5D46-AFE1-4A4F-98B0-18BAC0E46C48.thumb.jpeg.7bdc8715a5d7ae6661ab667066cacd59.jpeg

 

Топла супа в днешния мрачен и дъждовен ден в Киев:

 

6257A1B6-E34C-4E87-858D-3BECFC058F67.jpeg.dfd38bf87878b2a25657d518e2695898.jpeg

Разшири  

И аз заредих едно филенце още е в солта ... Скоро ще докладвам

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Първо ходих за гъбки и намерих само тези две чудесни манатарки,но и малко диви печурки.В момента пека един гювеч със свински джуланчета,гъбки,морковки,лук,чушка,чесън и пр.Като стане готов ще опека и една тиква със стевия и орехи.И червеното вино го почнахме,няма кой да го чака повече.

 

BC29F748-518A-4B6D-AA51-8B14EECA7B6F.jpeg

  • Харесвам 20
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.