Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Роца каза:

Днес пробвах едно хавайско ястие, loco moco : ориз, говеждо кюфте, сос грейви с лук и най-отгоре - пържено яйце. 

Плюс тортичка (шварцвалдска черешова) за почерпка, понеже за поредна година оставам млада и хубава 😂

20250529_123554.jpg

1000030179.jpg

Честит твой ден! Бъди щастлива! Пътувай, откривай и ни вдъхновявай все така с кулинарните си шедьоври!

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, Роца каза:

Днес пробвах едно хавайско ястие, loco moco : ориз, говеждо кюфте, сос грейви с лук и най-отгоре - пържено яйце. 

Плюс тортичка (шварцваДа лдска черешова) за почерпка, понеже за поредна година оставам млада и хубава 😂

20250529_123554.jpg

1000030179.jpg

Да си честита!

Много нови юнеско, плажни и кулинарни дестинации!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Роца каза:

почерпка, понеже за поредна година оставам млада и хубава 

Честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и все така креативна!

• Благодаря 1
Публикувано:

В края на деня, честит празник, @Роца!  

Бъди здрава! И винаги "близнак", с безброй идеи, планове и мечти, и възможност да бъдат реализирани! 

• Благодаря 1
Публикувано:

ЧРД @Роца, мила Мира🎂

Да ти е цветно … 

IMG_3312.jpeg.65083c839dfd106816f0e415073b34b5.jpeg

както цветчетата намират различни места да се покажат, така и при теб да се случва😘

IMG_3323.jpeg.725bbd4ef1c9d93c0edb6ebdbcb44cdf.jpeg

Много здраве и наздраве🍻

IMG_3349.jpeg.1dad4e37e2fbe67d291aafea8796bc0b.jpeg

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:

Яхния с безплатен протеин, сервирана върху препечена филия франзела. Охлюви  с много подправки, домати, бяло вино и сръбска подправка за рибена чорба.
IMG_0398.jpeg.a0e7f685f4f94838d5f73972d0dfeea1.jpeg

• Харесвам 10
Публикувано:

Много благодаря на всички за пожеланията 😍 🤗

Да не е само празен пост - stir-fry, както го нарекох "донбури пиУе със зеУе" Grinning - купичка ориз (с малко умебоши в него) и отгоре пилешко със зеле и сос с мисо и чесън:

20250518_192532.jpg

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Роца, Честит рожден ден и от мен! Бъди много, здрава, щастлива и обичана 🙂 Пожелавам ти да посетиш много нови, прекрасни дестинации и да продължиш да готвиш чудно вкусни манджи 🙂 

От мен - сандвич с тортили 🙂 Попаднаха ми розАви тортили в Лидъл, но става с всякакви, разбира се 🙂 По идейка от нета 🙂 В голям тиган (голям колкото тортилята) метнах едно разбито яйце и малко масло, захлупих с тортиля, върху нея наредих кашкавал и шунка, след това пак тортиля, домати на кръгчета, поръсих с микс италиански подправки и сол, тортиля, пак шунка и кашкавал, завърших с тортиля. Преместих сандвича в чиния. В тигана отново сипах едно разбито яйце и масло и върнах тортилята да се запече от другата страна. Това е 🙂 

DSC_0965-3.jpg

DSC_0960-3.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 7
Публикувано:

Любимият ми период от годината, в който с удоволствие си береш малките лозови листенца от асмите и си навиваш сармите. 

20250603_143015.jpg.b516ff279c4f9ca263d5267a83b40b92.jpg

Вече са на котлона и къкрят тихичко, ухае на... По старата бабина рецепта - телешка кайма, задушен лук и чесън, мерудийки от двора, ориз за допълнение и търпение за навиването. Е, и бутилка бяло вино в хладилника! 🙂

• Харесвам 18
  • Браво 11
Публикувано:

И аз направих една тенджера със сармички тази неделя по желание на щерката, ама не със собственоръчно брани лозови листа, ами от буркан от магазина и не с телешка кайма, а с кълцано свинско, пък и не са ми толкова прилежно навити 😉 Ама са вкусни де, едно любимите ни ястия вкъщи.

• Харесвам 10
Публикувано:

Еййй, да взема да направя и аз, само трябва да намеря лозови листа някъде из арабските магазини

Едно време правих, ама сега като се замисля, децата ми въобще не са яли лозови сарми.

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вчера се наложи да работя от вкъщи и между другото направих два хляба с квас, зехтин и розмарин. Отделно вечерта направих фритата, която стана безумно вкусна. Две глави лук към 350гр на полумесеци се задушават и карамелизират до златно, добавих пресен розов домат на кубчета към 450гр и сол. След извирането на водата се сваля от котлона и прехвърля в купа да изстине. По принцип тази смес се смесва с яйца, пече се в тиган на котлона, а накрая във фурната само отгоре. Но на мен ми беше малко постно и взех и рецептата за фритата с картофи, там са пържени, но няма кой да пържи в 2 пръста олио и затова нарязах картофите на тънки кръгчета, овкусих със зехтин, сол и черен пипер. Наредих ги леко застъпващи в тигана от доматите и ги мушнах да се пекат във фурната. Междувременно разбих 7-8 яйца, добавих доматено лучената смес, настъргах грана падано. Овкусих със сол и пипер. Залях готовите картофи, нарязах пресен босилен, сложих кръгчета моцарела. Пече се във фурната докато стегне. Рецептата е вдъхновена от книгата Essentials of Classic Italian Cooking. За хляба просто си направих брускета с розов домат, чесън и босилек. Пуснаха много сос, но това е перфектно за хляба.

20250721_213239.jpg

20250721_225219.jpg

20250721_220527.jpg

20250721_211408.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 15
Публикувано:
преди 4 минути , horus92 каза:

Вчера се наложи да работя от вкъщи и между другото направих два хляба с квас, зехтин и розмарин.

Представих си как аз, работещата от вкъщи, пиша това изречение и още се смея. 😄 Особено на „между другото направих“ и „два хляба“. 😄 То не че има кой и да ги яде, де.

По същество: адмирации към @horus92 и от другите му постове личи, че му е интересно в кухнята и му се отдава.

Спам: ако мъжете знаеха колко точки печелят при противоположния пол с готварските си умения или със старанието да овладеят такива, нямаше с гордост да заявяват, че ама въобще не могат да готвят и това е женска работа. :wink:

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
34 minutes ago, Argentique said:

Представих си как аз, работещата от вкъщи, пиша това изречение и още се смея. 😄 Особено на „между другото направих“ и „два хляба“. 😄 То не че има кой и да ги яде, де.

По същество: адмирации към @horus92 и от другите му постове личи, че му е интересно в кухнята и му се отдава.

Спам: ако мъжете знаеха колко точки печелят при противоположния пол с готварските си умения или със старанието да овладеят такива, нямаше с гордост да заявяват, че ама въобще не могат да готвят и това е женска работа. :wink:

Където е един хляб, там са и два, даже тестото за два се меси по лесно. Реално не е никаква философия, просто при работата с квас процесът е продължителен, но не си ангажиран постоянно. По 5 минути на определено време. Затова и рядко меся хляб, защото предпочитам да ходя в офиса. Вторият хляб го подарявам обикновено на някого. За мен кулинарията е тест за способностите и съм любопитен дали ще се справя. Затова и харесвам пекарството.

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 1 час, horus92 каза:

Вчера се наложи да работя от вкъщи и между другото направих два хляба с квас, зехтин и розмарин. Отделно вечерта направих фритата, която стана безумно вкусна. Две глави лук към 350гр на полумесеци се задушават и карамелизират до златно, добавих пресен розов домат на кубчета към 450гр и сол. След извирането на водата се сваля от котлона и прехвърля в купа да изстине. По принцип тази смес се смесва с яйца, пече се в тиган на котлона, а накрая във фурната само отгоре. Но на мен ми беше малко постно и взех и рецептата за фритата с картофи, там са пържени, но няма кой да пържи в 2 пръста олио и затова нарязах картофите на тънки кръгчета, овкусих със зехтин, сол и черен пипер. Наредих ги леко застъпващи в тигана от доматите и ги мушнах да се пекат във фурната. Междувременно разбих 7-8 яйца, добавих доматено лучената смес, настъргах грана падано. Овкусих със сол и пипер. Залях готовите картофи, нарязах пресен босилен, сложих кръгчета моцарела. Пече се във фурната докато стегне. Рецептата е вдъхновена от книгата Essentials of Classic Italian Cooking. За хляба просто си направих брускета с розов домат, чесън и босилек. Пуснаха много сос, но това е перфектно за хляба.

20250721_213239.jpg

20250721_225219.jpg

20250721_220527.jpg

20250721_211408.jpg

преди 39 минути , horus92 каза:

Където е един хляб, там са и два, даже тестото за два се меси по лесно. Реално не е никаква философия, просто при работата с квас процесът е продължителен, но не си ангажиран постоянно. По 5 минути на определено време. Затова и рядко меся хляб, защото предпочитам да ходя в офиса. Вторият хляб го подарявам обикновено на някого. За мен кулинарията е тест за способностите и съм любопитен дали ще се справя. Затова и харесвам пекарството.

А може ли да резюмираш и работата си от вкъщи.:wink:

За пореден път си затвърждавам мнението колко е "ефективна" работата от вкъщи.

BTW, това се осъзнава и от голяма част от компаниите. Наблюдавам го по много приятели и познати в Нидерлания, на които работодателите им изискват все повече дни (2-3-4) седмично присъствие в офисите.

Не го тълкувай като заяждане, а като лека завист за вкусните хлебчета. 

:biggrin:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , ven62 каза:

BTW, това се осъзнава и от голяма част от компаниите. Наблюдавам го по много приятели и познати в Нидерлания, на които работодателите им изискват все повече дни (2-3-4) седмично присъствие в офисите.

Понякога и аз си мисля, че не е много ефективно, но после се сещам колко време в офиса минава в разговори с колеги или зяпане на телефона, докато чакаш работата да се появи, например при обслужване на клиенти. 

Та според мен по-добре е да изпече човек хляб, да пусне пералня, да поиграе с бебето, да излезе на разходка и пазар вместо 2 часа да се бори с трафик, транспорт и паркиране.

При равносметка за деня е по-вероятно да е щастлив от работното си време и да се постарае повече. 

Ето една понеделнишка обедна почивка: 

PXL_20250721_073718466_MP2.jpg.853919f12199c129af55f5d07670b83b.jpg

• Харесвам 32
  • Браво 6
  • Смея се 2
Публикувано:
15 minutes ago, ven62 said:

Ами аз съм от IT сферата, та мога и от парка да работя, стига да имам интернет. Реално месенето го направих сутринта преди работа. После има едни сгъвания на тестото през 30 мин, втасвания по 2 часа два пъти. Както казах не ме отвлича от работата. Другите неща си ги готвих след работа. Лично предпочитам да имам контакт с колегите и затова ходя в офиса всеки ден. Но всичко е до човек и колко си съвестен, имаш си задача и срок. Когато някой скатава или не се справя, прави впечатление и рано или късно бива освободен. Леко и ме дразни, когато нови колеги от първата седмица решат да не се появят, поне смятам, че в началото е добре да опознаеш с кого ще работиш.

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

Понякога и аз си мисля, че не е много ефективно, но после се сещам колко време в офиса минава в разговори с колеги или зяпане на телефона, докато чакаш работата да се появи, например при обслужване на клиенти. 

Та според мен по-добре е да изпече човек хляб, да пусне пералня, да поиграе с бебето, да излезе на разходка и пазар вместо 2 часа да се бори с трафик, транспорт и паркиране.

При равносметка за деня е по-вероятно да е щастлив от работното си време и да се постарае повече. 

Ето една понеделнишка обедна почивка: 

PXL_20250721_073718466_MP2.jpg.853919f12199c129af55f5d07670b83b.jpg

Мислех да ти опонирам, но тази малка, нахилена динозавърка ме обезоръжи.:girl_haha:

• Смея се 12
Публикувано:

Като напълно работеща от къщи - не си давам хоум офиса! Едно, че спестявам около 4 часа, които бих прекарвала в път до офиса и обратно и второ, имам възможност да експериментирам с разни екзотики като корейски лимонов сироп и японска туршия от динени кори 😂

Но, както казва @horus92, всичко опира до задачи, срокове и професионална съвест. Клиентът ми иска задачата да е завършена на уговорената дата (или по-рано 😆) и не го интересува колко перални съм пуснала, колко ваканции сме обсъдили с колегите или колко вечери съм оставала след работно време, за да изпълня нещата в срок. 

20250629_150300.jpg

20250717_192910.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 5
Публикувано:

Което ме подсеща да затворя фейсбука и магеланци, че работният ден свърши почти, а още не съм почнал да си чета пощата даже. 😄

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 14
Публикувано:

Ако заплатата е свързана с „постигнатите резултати“ – за производителността няма никакво значение дали работиш в офис, вкъщи или на море в Гърция. Искаш повече пари, работиш. :wink: От 18 г. съм така. Около 10 от тях губех по 3-4 ч. на ден в път (пеш + кола/ГТ). Като му се насъбере на човек такава рутина, започва да оценява плюсовете на домашния офис и свободата да си разпределяш сам времето (и локацията). 

• Харесвам 11
Публикувано:

Искаше ми се да подмина, но тази тема ме кара да настръхвам всеки път, защото трябва яростно да пазим това което ни е предоставенo, в случая - хоум офиса. 😄 

Единствените противници на "пускането на перални" и "вършенето на лични задачки" по време на работа са хората, които по една или друга причина или не могат никога да бъдат хоум офис, или хората които имат някаква лична изгода от това другите да се върнат по офисите(най-често топ мениджмънт, заради сделки по наеми на офис сгради, или псевдо бг-мениджъри, за които работата се измерва в това да ти надничат в компютъра 8 часа). 
Аргумент от сорта на "баба ви само хоум офис е работела, много сте се разглезили, аз как мога да пътувам всеки ден" са абсолютно неадекватни, времената се променят, хората, процесите и какво ли още не се развиват и това е повече от прекрасно.

Още по време и след ковида излязоха статистики, че работата от вкъщи е вдигнала производителността В ПЪТИ и това е категорично неоспоримо. 

Пиша този пост в работно време от Бургас, където последните години живеем лятото, вместо София, и ако не беше хоум офиса нямаше да я имам тази възможност. И да - задачите ми за деня отново ще са свършени както трябва и в срок, сега ще се порадвам на малката за 5 минути и пак се връщам към задачите, а поддръжниците на офиса могат да си киселеят колкото искат "на по фас пауза" за по 20 минути, по 5-6 пъти на ден в офиса, за "скатаването" на работещите от вкъщи. 😄 

• Харесвам 10
  • Браво 3
Публикувано:

31 години хоум офис :) Работи се интензивно, докато се работи, и има време за всичко останало, изброено по-горе :)
Най-трудното е да се научиш "да затваряш вратата" :) Щом съм казала стига за днес, значи стига , а не да си проверявам служебния мейл или да се изкушавам да доработвам нещо. Е, случва се и това, все по-рядко обаче, удържам :)

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.