Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз го правя по следния начин - в тенджерата сипвам 1 бутилка хубаво червено вино и 1 ч.ч. вода, добавям подправките - канела, карамфил, няколко зрънца черен пипер, кардамон. Добавям 1 портокал и 1 лимон, нарязани на парченца и 1-2 с.л. мед. Загрявам, без да завира и наздраве 🙂 

940.JPG

• Харесвам 20
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Така го правят тук: https://art-lunch.ru/recipe/glintvejn_foto/, на руски е, но ако има нужда от превод, кажете.

Често използват мед вместо захар и изсушен портокал вместо пресен. Заради един коктейл на мъжа ми и заради греяното вино (купувам си го горещо от ъгъла за домашна консумация), изсуших си портокали:

131681356_297626601672229_1710458068816500599_n.jpg.d7830bc366a0f8fd7d17094e076117f1.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:

Най- прости чушки с кайма и ориз.

Понеже чушките бяха като камби ги режа на половинки и така ги пълня.

20201215_212841.jpg

преди 4 минути , DaBo каза:

Така го правят тук: https://art-lunch.ru/recipe/glintvejn_foto/, на руски е, но ако има нужда от превод, кажете.

Често използват мед вместо захар и изсушен портокал вместо пресен. Заради един коктейл на мъжа ми и заради греяното вино (купувам си го горещо от ъгъла за домашна консумация), изсуших си портокали:

131681356_297626601672229_1710458068816500599_n.jpg.d7830bc366a0f8fd7d17094e076117f1.jpg

@DaBoЩях да те питам  сушила ли си чушки в него? Че днес ще пробвам да намеря при турците сушени червени чушки, но  ако не успея го замислям като вариант?

• Харесвам 6
Публикувано:
3 minutes ago, Тони said:

20201215_212841.jpg

@DaBoЩях да те питам  сушила ли си чушки в него? Че днес ще пробвам да намеря при турците ама ако не успея го замислям като вариант?

Не съм сушила чушки. Суших чери доматчета и домати Рома. Идеални станаха. Купихме си уреда след като бяха свършили червените чушки, подобни на българските. Сортът е Капия, но горе-долу го има до края на септември. Следващото лято ще опитам за червен пипер. 👍

През останалото време чушките са тип камби.

• Харесвам 2
Публикувано:

Среднощно печене за настройване за среднощна работа.

scones.jpg.aa5dbccfb39386e6a357a20db0d165af.jpg

Не съм опитвала оригинални, английски скоунс и имам съмнение, че моите не са бухнали. Тези са алтернатива с кокосово и ленено брашно, но ще търпят подобрение във вкуса. Налазих ги още топли, ядливи са 😄

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 5 часа, Julian999 каза:

Гъби Portobello пълнени с синьо сирене пуешко филе и царевица...

2020_12_15_22_24_52_891.jpg

От теб, пак нова , хубава идейка, благодаря!:give_rose:

• Харесвам 1
Публикувано:

Гъбите портобело и за мен са откритие, откакто се предлагат в Лидл. Имат големи шапки и поемат доста плънка, правих с няколко вида и все бяха хубави.

За греяното вино. Последните години по Коледа се прибират наши приятели от къде ли не и се събираме на серия домашни събития, та традиционно единия ден сме на английски коледни сладкиши + греяно вино, което приготвя наш приятел германец, както го е правил баща му и дядо му. Ама като отидем, то винаги е било готово вече, а много ми харесва. Та от миналия уъркшоп на мъжете (писах малко по-горе), понеже бях надала някое ухо и око - първо се карамелизира захарта, после се разтваря с малко количество ром и след това се налива вино, вода и съответните подправки. Винаги свързвам греяното вино с коледните базари и тези сбирки и хич не се сещам да си направим. Как хубаво ме подсетихте да забъркаме, че носи много коледно настроение 🍷

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Публикувано:

Започнах и аз с Коледните сладкории. Направих бисквитките на Мари, уникални... Много са вкусни, няма да останат до Коледа. Ясно е, ще правя втора доза 😂

20201216_120633.jpg

• Харесвам 23
Публикувано:

Днес сме на рибена крем-супа. Рецепта - сварявам няколко картофа в леко подсолена вода и отцеждам. Отделно сварявам рибата, каквато имам. Най-често сьомга, често слагам и 2-3 вида различна риба. Ако рибата е  филе може да се нареже на парченца, да се маринова леко с малко соев сос, черен пипер, бяло вино и да се запържи, вместо да се вари. Половината от рибата мятам при сварените картофи, добавям малко масло, сол,  черен пипер, девисил, топло прясно мляко, малко от водата в която се е варила рибата и пасирам. Отделно запичам крутонки, поръсени със зехтин и девисил. Сипвам супата по чиниите и отгоре поръсвам с останалата риба.  Снимка няма 🙂 

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Снимка няма

Не си права!😊

Рецептата е чудесна,дори и не бях чувала,че може да има крем супа от риба.Фърст.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Бре, днес никой ли не готви? Да не сте на съботно пречистване по Лидия Ковачева?

У нас се гощаваме с телешко рагу с пакери.

https://www.kulinarno-joana.com/2008/10/paccheri-ragu/

Колкото е нефотогенично ястието, толкова е вкусно!

Да ти стане жал за вегетарианците!

• Харесвам 3
Публикувано:

Гювеч от зеленчуци, с масло и без картофи, на фурна.

Тиквички, патладжани, гъби, домати,чушки, праз, няколко скилидки чесън и настъргана целина.

A16F5115-F092-4689-8EEA-F412EDB3677A.thumb.jpeg.3717d965fa9393214a4a2acd9c1ed49e.jpeg

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Гювеч от зеленчуци, с масло и без картофи, на фурна.

Тиквички, патладжани, гъби, домати,чушки, праз, няколко скилидки чесън и настъргана целина.

Тъй де, коледни пости са!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, но нейм каза:

Бре, днес никой ли не готви? Да не сте на съботно пречистване по Лидия Ковачева?

Тцъ, днес ми готвят (бяхме на обед при свекърва ми 😃 ). Но пък, както се заричах, че аз тази година коледни бисквити няма да правя, в хладилника ми в момента отлежават 2 вида тесто 😉 .

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 32 минути , Светославов каза:

Тъй де, коледни пости са!

Тъй, тъй! Не спазваме стриктно, но гледам, да не е все с месо. Че колко пържоли предстоят, не ми се мисли:((((

Даже, днес се замислих, дали да не готвя дивеч, по тия празници - имам във фризера, фазани и яребици, цяло чекмедже. 

Имаме приятели, с ферма за  гъски, вчера донесоха, къде 10 кила гъши черен дроб, но го разпратих на децата. То не може всичко да се изплюска, дори да дъвчем денонощно:(((

Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

Че колко пържоли предстоят, не ми се мисли:((((

Е тЕ тука е спорът с жената за Коледа, тя държи на пържолките, а аз искам да се пробвам с пълнена тиква с ярешко, ама с жена спори ли се 😞 

Освен да опитам да я склоня за Нова година. 

Да си имам проблемите 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Светославов каза:

Е тЕ тука е спорът с жената за Коледа, тя държи на пържолките, а аз искам да де пробвам с пълнена тиква с ярешко, ама с жена спори ли се 😞 

Освен да опитам да я склоня за Нова година. 

Да си имам проблемите 🙂 

Дай, Боже, такива проблеми! Да няма други.

Публикувано:
преди 33 минути , Светославов каза:

Е тЕ тука е спорът с жената за Коледа, тя държи на пържолките, а аз искам да се пробвам с пълнена тиква с ярешко, ама с жена спори ли се 😞 

Mи, права е жената! Животът се крепи на здравите традиции. 

К'ви са тия либерални ястия - тиква с ярешко. Защо хАбиш ярешкото, не разбирам.

Публикувано:

Не е кой знае какво, но давам като идея. Една от вкусните ми лесни вечери. За другите и без това не ме търсете😄

Филета сьомгова пъстърва, печена на фурна и варени картофи с червен лук и балсамов оцет.

3B3EE626-C697-41F5-A18A-CC0D4E6D4E9C.jpeg

• Харесвам 9
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.