Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Нарисувай някоя абстракция в кафявата гама, докато не си изчистила😄

Тази сутрин детето така си направи домашното по изобразително изкуство с утайка от кафе - абстрактни цветя 🙃

4715DA82-FF00-47EF-AABB-B015EF0764D2.jpeg

Ма какви абстрактни, това са прелестни глухарчета! Браво на детето!

преди 32 минути , funny каза:

Не само в ъгъла , ами на коленца върху оризови зрънца. ( за моето "вихрене" в кухнята пак ти си виновна  :grin:)

ПП. Още чистя от "опита"

А момчето, похапвайки доволно , вкусен мус, си мисли:

” Ех, каква ми е пъргава и сръчна...”😜

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 46 минути , AlexandraKo каза:

Я да питам - някой ползва ли червен ориз

Ми сякаш, трудно увира, не е като другите видове. Но пък, е много вкусен.

Някой има ли впечатления?

Аз използвам само червен ориз още по времето на малайзийския ни период. Високо качество водеха виетманския червен ориз. Както и фиде от червен ориз, пак оттам е купувано. Оризът увира по-трудно, затова е добре да го киснеш в студена вода поне час преди готвене. Иначе го дават като много подходящ за диабетици и подобни метаболитни заболявания.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

Аз използвам само червен ориз още по времето на малайзийския ни период. Високо качество водеха виетманския червен ориз. Както и фиде от червен ориз, пак оттам е купувано. Оризът увира по-трудно, затова е добре да го киснеш в студена вода поне час преди готвене. Иначе го дават като много подходящ за диабетици и подобни метаболитни заболявания.

@DaBo, благодаря ти! Интересно е, защо така,  като е бланширан . Аз друго правя - преди да го сложа в яденето, го слагам за малко в МВ. Равносилно на накисването. 

Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

@DaBo, благодаря ти! Интересно е, защо така,  като е бланширан . Аз друго правя - преди да го сложа в яденето, го слагам за малко в МВ. Равносилно на накисването. 

Аз не знам какъв е червеният ориз в БГ. Все още имам купуван, когато си тръгвахме от Малайзия. Бях си купила няколко големи пакета виетнамски червен ориз и го шипнах с багажа. Също и фидето. На този ориз пише, че се кисне в студена вода дори 2 часа. Но аз често забравям и понякога го кисна за половин час. Пак става, но стои по-твърд.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , AlexandraKo каза:

А рецептата, може ли?
Много апетитен вид има, препечен, с коричкааа:)))

Благодаря! Наистина добре се получи. Веднага се отлепи от формата за кекс.

Използвах тази рецепта, но не съм слагала киселите краставички. Вместо олио ползвам зехтин. Вътре може да се сложи и колбасче по избор. :P

https://recepti.gotvach.bg/r-116255-%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D1%81%D1%8A%D1%81_%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5_%D0%B8_%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Що да е зле? Може, малко готварска сметана или куркума, малко пармезан.

Направих зеленчукова крем супа, а отгоре литовски кашкавал, за да скрия ужасния цвят на супата. Нямах паармезан, но и така стана добре. 

Трудно ще ме спечелите за постни манджи, но се старая

20210328_181156.jpg

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 1 час, TinkerBell каза:

Благодаря! Наистина добре се получи. Веднага се отлепи от формата за кекс.

Използвах тази рецепта, но не съм слагала киселите краставички. Вместо олио ползвам зехтин. Вътре може да се сложи и колбасче по избор. 😛

https://recepti.gotvach.bg/r-116255-Солен_кекс_със_сирене_и_маслини

Благодаря, но не се отваря, този линк:(

П.П. Вече се отваря.

• Харесвам 1
Публикувано:

Днешната вечеря - гювеч. И друг път съм показвала, но не пречи пак, нали?! 😉

Все още из фризера се намира някой друг пакет със смеска за гювеч с летни зеленчуци. Цял следобед в бавната тенджера, а тук преди да го метна във фурната за кратко:

IMG_6713.jpg.ce8251496ae2c897dac7efb55a826453.jpg

• Харесвам 23
Публикувано:

Големи вкусотии готвите, благодаря ви за идеите. Нещо и от мен днес- сос грибиш, май си е съвсем кето, много беше вкусно, ядохме го с печени половинки картофи. 

рецептата е тук 

сос грибиш.JPG

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 6 минути , Deskar каза:

Големи вкусотии готвите, благодаря ви за идеите. Нещо и от мен днес- сос грибиш, май си е съвсем кето, много беше вкусно, ядохме го с печени половинки картофи. 

рецептата е тук 

сос грибиш.JPG

Благодаря за клипчето, много е хубаво!
Не знаех, че се казва грибиш - иначе, ние също го харесваме и правя понякога:))

• Харесвам 1
Публикувано:

Така, аз не умея да правя хубава салата. Опс. Не умех да правя хубава салата. Когато се събираме с приятели, винаги казвам, че няма да пипна салата. Колкото и пъти да ми са ми казвали "слагам каквото имам, слагам зехтин, сол и то става, не е сложна работа". Но колкото и пъти да си правех, просто не ми беше вкусно и някакси не се получаваше едно цяло. Все едно ям домат, краставица, мариля по отделно, не заедно.

Намерих един клип, в който този influencer обяснявa как да изграждаш сос за салата и самата салата. Следвах го и вече два пъти си правя салата със соса със сушените домати. Ей, чудна е, изядох си я с кеф 😄 Абсолютно съм доволен от резултата.

Ето тук и детайлите само че написани:
https://www.prohomecooks.com/post/how-to-make-a-salad-that-doesn-t-suck

Също така проверих и подхода му за запазване на зелените треви (маруля, градинска салата и спанак). Измивам хубаво в центрофугата, после слагам кухненска хартия в купа и я запачетвам хубаво. Ами, за 1 седмица листата остават доста свежи и с приятно зелено. 

Ето и моя резултат:
20210328_190741.jpg.d51cb900033b94e90e1b754870340524.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 5
Публикувано:

Днес, след като цял ден обикаляхме из района на въжения мост към с. Лисиците, Перперикон, каменните гъби и т.н., се прибрахме доста изморени и изгладнели и "силите" стигнаха само за един хумус... 😋

IMG_20210328_195500.jpg

• Харесвам 23
Публикувано:
преди 19 минути , Граф Вронски каза:

Така, аз не умея да правя хубава салата. Опс. Не умех да правя хубава салата. Когато се събираме с приятели, винаги казвам, че няма да пипна салата. Колкото и пъти да ми са ми казвали "слагам каквото имам, слагам зехтин, сол и то става, не е сложна работа". Но колкото и пъти да си правех, просто не ми беше вкусно и някакси не се получаваше едно цяло. Все едно ям домат, краставица, мариля по отделно, не заедно.

Намерих един клип, в който този influencer обяснявa как да изграждаш сос за салата и самата салата. Следвах го и вече два пъти си правя салата със соса със сушените домати. Ей, чудна е, изядох си я с кеф 😄 Абсолютно съм доволен от резултата.

Ето тук и детайлите само че написани:
https://www.prohomecooks.com/post/how-to-make-a-salad-that-doesn-t-suck

Също така проверих и подхода му за запазване на зелените треви (маруля, градинска салата и спанак). Измивам хубаво в центрофугата, после слагам кухненска хартия в купа и я запачетвам хубаво. Ами, за 1 седмица листата остават доста свежи и с приятно зелено. 

Ето и моя резултат:
20210328_190741.jpg.d51cb900033b94e90e1b754870340524.jpg

хих, значи сме готови да готвим заедно. Аз почти на всичко слагам сушени домати и винаги ми е вкусно. 

Иначе някога едни колеги си правеха смути шопска салата. Защото е коренно различно да опиташ всички съставки едновременно. Но лукът се усеща много повече, отколкото в салата, където просто го отделям настрани 🙃

• Харесвам 1
Публикувано:

Да ви покажа и днешната вечеря: сандвичи с каквото е изостанало и всеки си ги подреждаше в чинията. Ръжен хляб, салата, варено пиле, краставици,  авокадо, репички, чушка... и два вида сос: с индийско (кисело мляко и чътни с манго) и с японско влияние (бяло мисо, лимон и зехтин). Щерката каза, че ядем като в Калифорния 😂.

20210328_193413.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:
преди 3 минути , Роца каза:

Да ви покажа и днешната вечеря: сандвичи с каквото е изостанало и всеки си ги подреждаше в чинията. Ръжен хляб, салата, варено пиле, краставици,  авокадо, репички, чушка... и два вида сос: с индийско (кисело мляко и чътни с манго) и с японско влияние (бяло мисо, лимон и зехтин). Щерката каза, че ядем като в Калифорния 😂.

20210328_193413.jpg

Ауу как уважавам такива идеи за вечеря

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой може ли да ми даде идея как да превърна 300 мл кондензирано мляко в някакъв крем? Моят приятел го е взел по погрешка, а не обичам да изхвърлям хранителни продукти и се сетих, че преди време се обсъждаха тези кондензирани млека доста подробно, но не знам на коя страница беше 😄 Имам останал бананов хляб и може да импровизирам с крема отгоре, но не знам какво количество мляко да сложа и на каква температура да го варя, че така е много сладко...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, DenitsaS каза:

Някой може ли да ми даде идея как да превърна 300 мл кондензирано мляко в някакъв крем? Моят приятел го е взел по погрешка, а не обичам да изхвърлям хранителни продукти и се сетих, че преди време се обсъждаха тези кондензирани млека доста подробно, но не знам на коя страница беше 😄 Имам останал бананов хляб и може да импровизирам с крема отгоре, но не знам какво количество мляко да сложа и на каква температура да го варя, че така е много сладко...

@DenitsaSДеничка, няма да го вариш, то си е готово за ядене . Коментирахме Сгущенка от Берьозка - това е същото.

Ма, как ще го изхвърлиш, такава вкуснотия! Най-хубавият тортен крем, става, точно с него.

Аз го разбивам със сметана, може готварска, може заквасена, горе-долу по равно и става супер крем за торта. На вкус е като сметанов сладолед.

Можеш да ползваш банановия хляб за блат или, да направиш , бисквитена торта.

Тука е обяснено/показано:

https://1000.menu/cooking/29008-krem-iz-smetany-i-sgushchenki-dlya-torta

Аз лично, захар не дослагвам - кондензираното мляко е достатъчно сладко. Но ти опитай, ние ядем и по-несолено и по-несладко.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, DenitsaS каза:

Може да направиш и сладолед само с две съставки - кондензирано мляко (посдладено) и сметана  - търпи разни импровизации и добавки: http://www.mycookingbookblog.com/sladoled-bez-iaica-osnovna-recepta/

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 8 часа, DenitsaS каза:

Смесвала съм го със заквасена сметана и с несолено крема сирене/маскарпоне. С крема сирене ми хареса повече. Разбиваш леко с миксер и си готова с крема.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да споделя моя опит с маскарпонето, за който питах по-горе.

Разбх сметаната с три лъжици еритритол, смесих с маскарпонето, добавих пасирани замразени плодове (от Лидл). 

На консистенция се получи добре.

На вкус също (даже ми дойде малко сладко), но ще трябва да се консумира в по-умерени количества 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Да споделя моя опит с маскарпонето, за който питах по-горе.

Разбх сметаната с три лъжици еритритол, смесих с маскарпонето, добавих пасирани замразени плодове (от Лидл). 

На консистенция се получи добре.

На вкус също (даже ми дойде малко сладко), но ще трябва да се консумира в по-умерени количества 😉

Еритритола го слагам най-накрая. Много често, плодовете са достатъчни. И аз слагам замразени- малинки, ягодки, къпинки.

Публикувано:

Може и плодова салата - нарязваш няколко вида плодове и заливаш с конд. мляко отгоре.

Жената прави крем карамел и мляко с ориз и подобни, ама аз не съм по десертите и не ги знам наизуст.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.