Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, elenitta каза:

Рисувах го със смес, към която добавих бои. Ползвах рецептата на Йоли за рисувано руло. Може да погледнеш там.

https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/рула/рисувано-руло

@funny рулото не беше бързо, но за сметка на това се получи както трябва, само на вид. Докарах го на красота и дотам. Далече е от пандишпан и това как трябва да изглежда.  Ама поне хората ще наблягат на вида му, не на вкуса. Поне желание имах. 🙂

Що бе, страхотно ти е рулото! Какво му е на вкуса - нали си тУрила сметана и шекер, няма , как да не е вкусно:)))

преди 1 час, funny каза:

Не се оправдавай. Игнорирах ви вече. :yes: Само едното око още не съм си го събрала от темата ама ще събера сила и ще го измъкна и него

Хайде сега, прихванИ нЕкоя лесна рецептичка, подмажИ му се на човека, Великден иде, може и ти да намериш нещо, из между боядисаните яйца. Виж, аз лани, как се старах и имаше защо:))))

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , bobole4e каза:

Незнам как я обичате, но ако не си пробвала-пробвай с малко синьо сирене отгоре накрая, много интересно се променя вкуса.

Имах отворен пакет настърган пармезан и поръсих от него, но и със синьо сирене би ни харесало. Ще пробвам, благодаря🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , ДиянаВ каза:

Имах отворен пакет настърган пармезан и поръсих от него, но и със синьо сирене би ни харесало. Ще пробвам, благодаря🙂

Имам две глави броколи в хладилника и тъкмо се чудех защо съм ги купила и какво да ги правя. Ще ми дадеш ли рецептата за супата?

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

Имам две глави броколи в хладилника и тъкмо се чудех защо съм ги купила и какво да ги правя. Ще ми дадеш ли рецептата за супата?

Първо в една тенджера сварих два картофа и два моркова - не бяха големи, нарязани на по едри парчета и една глава лук, беше по-голяма и я нарязах на четири. В друга тенджера сварих розичките на една китка броколи. Отделих и от двата бульона за разреждане до желаната гъстота. После пасирам, осолявам на вкус и разреждам.

Ето от тук взех компонентите, но по начин на приготвяне сама си я натъкмих, като с други крем супи🙂

https://www.cookwithasmile.com/крем-супа-от-броколи-и-картофи/

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 53 минути , jul каза:

@ДиянаВ, малко хорър супа се е получила 😝

Ееее, кво и е на супата? Ако я беше сготвил, NOBU, Рамзи,  щеше да е една камара пари:)))) Нали ви разправях, как веднъж изпуснах зелената боя в тестото за  сладките и те станаха, кат едни жаби същи - отровно зелени.

Ма пък, взех награда, на състезанието за 8-ми март в поликлиниката.

Да не разправям, преди колко години...

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Отидох днес до магазина със задача да купя скир "за мускули" и нещо за ядене, че нищо си нямахме 🙂 Намерих скир и се въртях, въртях, съвсем безидейно, докато не мернах едни замразени миди и се сетих да предястието с миди на @AlexandraKo. И от там вече ми дойде ентусиазма и ми се нареди менюто за близките дни - свинче със сини сливи, сьомга печена и патешко. Да сте живи и здрави с чудните идеи 🙂 Прибрах се и забърках едно кокосово-ягодово кремче и предястието с миди /малко го измених/ 🙂 Даже ми дойде ентусиазма да снимам 🙂 Сега чакам да стане време за пиене, да си сипя едно бяло вино няколко пъти с това невероятно предястие и да ви пожелая НАЗДРАВЕ 🙂 

За кремчето - 1 заквасена сметана, 2 с.л. мед, няколко ягоди, около 50 г. кокос /пробвайте как е на вкус, може да добавите мед по желание/

За предястието с миди - 1 плик замразени миди /450 г/, които сварих, 1 кутия скир, 2 скилидки чесън, 3 кисели краставички на ситно, шепа смлени орехи, малко сол и черен пипер, зехтин, малко лимонов сок, копър.

DSC_0604-2.jpg

DSC_0608-3.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 9
Публикувано:

Пилешки шницели на фурна с магданозено песто и задушени на пара картофи с масло и чесън - вкъщи се хареса комбинацията, а често нямаме единодушие ;-)). Картофите не бяха пресни и пестото стана малко едро смляно (може би трябваше да смеля първо бадемите, аз наблъсках всичко наведнъж и понеже не беше много количеството (както винаги правих с половин количества), се разлетя по стените и не се смели много фино, но нищо. Рецептата е от Бон Апети: https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-shnitseli-s-magdanozeno-pesto/

DSC03558.JPG.5c9b0db99b7f388b8992ec7e8f880902.JPG

• Харесвам 14
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 58 минути , Eva eva каза:

Отидох днес до магазина със задача да купя скир "за мускули" и нещо за ядене, че нищо си нямахме 🙂 Намерих скир и се въртях, въртях, съвсем безидейно, докато не мернах едни замразени миди и се сетих да предястието с миди на @AlexandraKo. И от там вече ми дойде ентусиазма и ми се нареди менюто за близките дни - свинче със сини сливи, сьомга печена и патешко. Да сте живи и здрави с чудните идеи 🙂 Прибрах се и забърках едно кокосово-ягодово кремче и предястието с миди /малко го измених/ 🙂 Даже ми дойде ентусиазма да снимам 🙂 Сега чакам да стане време за пиене, да си сипя едно бяло вино няколко пъти с това невероятно предястие и да ви пожелая НАЗДРАВЕ 🙂 

За кремчето - 1 заквасена сметана, 2 с.л. мед, няколко ягоди, около 50 г. кокос /пробвайте как е на вкус, може да добавите мед по желание/

За предястието с миди - 1 плик замразени миди /450 г/, които сварих, 1 кутия скир, 2 скилидки чесън, 3 кисели краставички на ситно, шепа смлени орехи, малко сол и черен пипер, зехтин, малко лимонов сок, копър.

DSC_0604-2.jpg

DSC_0608-3.jpg

Супер, как са мидите с чесън?

Че аз, все с кромид ги правя.
Да ти кажа, замразените миди не ги варя, само ги кисна, в лимонов сок, ако има лайм, по-добре.По рецептата на перуанското Севиче.

Щото те, за да се отворят, са подварени. 
Понякога ги режа на ситно, а понякога ги слагам цели, още по-хубаво:))

Аз нали наготвих, за цялата седмица, забърках едно кремче, пак, свободно съчинение:)))

200 мл. течна сметана

2 лъжици какао на прах

2 лъжици орехов тахан

1/2 голяма кутия Маскарпоне

Настъргана, една изостанала, голяма, червена ябълка.

Смлени орехи, няколко капки подсладител, стана супер ароматно и вкусно.

Отгоре - повечко орехи:)))

Японката съм ви я снимала, заедно с кремчето, за разкош:))))

D87038E4-ACA1-48CD-9DE6-9EECB09000AC.jpeg.2ef3d66764731d3ec75573880ad5930f.jpeg

преди 28 минути , Бръмбар каза:

Пилешки шницели на фурна с магданозено песто и задушени на пара картофи с масло и чесън - вкъщи се хареса комбинацията, а често нямаме единодушие ;-)). Картофите не бяха пресни и пестото стана малко едро смляно (може би трябваше да смеля първо бадемите, аз наблъсках всичко наведнъж и понеже не беше много количеството (както винаги правих с половин количества), се разлетя по стените и не се смели много фино, но нищо. Рецептата е от Бон Апети: https://www.bonapeti.bg/recepti/pileshki-shnitseli-s-magdanozeno-pesto/

DSC03558.JPG.5c9b0db99b7f388b8992ec7e8f880902.JPG

Като стане тъй, добавям по мъничко или заквасена сметана, или маскарпоне, Та да стане гладко.

• Харесвам 14
Публикувано:

@AlexandraKo, екстра станаха мидите, другия път ще ги пробвам с кромид 🙂  Пишеше на пакета да се консумират след термична обработка и затова ги сложих за няколко минути в гореща вода. Иначе да, права си, сигурно са леко сварени, щом са отворени 🙂 

Чудно ти е кремчето "Фантазия" 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз малко измишльотини

Боб с бекон и ориз както винаги, couve (това зеленото - португалски зеленчук) с чесън, панирано пилешко филе на фритюрника с горещ въздух (по принцип е с пармезан, ама сложих сирене Минас, че имам много) и омлет с каквото артиса от яйцето

IMG_20210323_124806617.jpg

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

@AlexandraKo, екстра станаха мидите, другия път ще ги пробвам с кромид 🙂 

Ще те чакам и лятото да си хапваме миди на воля, че нали знаеш... съкровището не яде мекотели... 😂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

@AlexandraKo, екстра станаха мидите, другия път ще ги пробвам с кромид 🙂  Пишеше на пакета да се консумират след термична обработка и затова ги сложих за няколко минути в гореща вода. Иначе да, права си, сигурно са леко сварени, щом са отворени 🙂 

Чудно ти е кремчето "Фантазия" 🙂 

А пък аз, с чесън:))

Трябва да си намеря едни снимки от Сардиния. Срещу хотела ни имаше голям хранителен  магазин, с топла кухня изцяло, с морски дарове. Ние бяхме 7 души и през ден си заръчвахме Сен Жак , разни риби, салати, каквото си решим - но от предния ден, за да го заръчат на рибарите- доставчици.Колко миди изядохме за 10 дни, брой нямат:)))Трябва да питам някой от компанията, дали има снимки от софрите, дето си ги спретвахме вечер. В хотела бяхме 4-те стаи, с нещо, като вътрешно дворче и от ресторанта ни дадоха прибори и чинии, да си ядем/пием там, без да пречим на останалите хора. Па що бЕло вино се изпииии! Па що панетонета се изядоха, че беше след Великден:)))С носталгия ще си спомняме за онези свободни и спокойни времена.

Та се сетих, покрай мидите на @Eva eva:)))

преди 22 минути , neuromancer каза:

Аз малко измишльотини

Боб с бекон и ориз както винаги, couve (това зеленото - португалски зеленчук) с чесън, панирано пилешко филе на фритюрника с горещ въздух (по принцип е с пармезан, ама сложих сирене Минас, че имам много) и омлет с каквото артиса от яйцето

IMG_20210323_124806617.jpg

А, те измишльотините, стават най- вкусни:))) Мразя да спазвам точно по рецептите - прочитам и веднага знам, кое ще махна/сменя. Ама ти и красиво си ги подредил, дето викат руснаците: разноцветни ингредиенти:)))

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 минути , AlexandraKo каза:

Ама ти и красиво си ги подредил, дето викат руснаците: разноцветни ингредиенти:)))

Ами занимавам се, нали деца храня, това е детска порция.

Ама те не са злояди де 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 26 минути , neuromancer каза:

Ами занимавам се, нали деца храня, това е детска порция.

Ама те не са злояди де 🙂

Ми тъкмо е добре. И като хранителна стойност, има от всичко - белтъчини, мазнини, бавни въглехидрати+зеленчук. А колко са ти големи девойките?

Публикувано:

Днес пекна слънчице и рязко смених линията 😜

Запечено агнешко с картофки, спанак и кашкавал и коприва с поширани яйчица и пармезан. Нека да е пролет 🤞🏵️🍀

IMG_20210323_192657.jpg

IMG_20210323_192527.jpg

IMG_20210323_192459.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

Ееее, кво и е на супата? Ако я беше сготвил, NOBU, Рамзи,  щеше да е една камара пари:)))) 

Точно на Рамзи имам една рецепта за крем-супа от броколи със синьо сирене и карамелизирани круши 😂. Не е лоша, между другото. 

Ние вчера и днес сме на пилешко къри по Найджела Лоусън (снимано точно 20 секунди преди да седнем на масата).

20210322_193608.jpg

• Харесвам 15
Публикувано:

От доста време не съм писала в темата, така че се отчитам след този уикенд. В неделя имах рожден ден и тъй като бях малко болна не отидохме на ресторант, но пък вкъщи ми готвиха по поръчка 🙂 От японските палачинки на Роца (които вече правим почти редовно) с кленов сироп и горски плодове, любимата паста с морски дарове и торта Victoria sandwich с маслен крем и сладко от малини:

IMG_4231.JPG.a8f0f67557ca187d21e5281856d43f08.JPG

IMG_4478.JPG.2bd079c7b73f3068ed0e462e321c989b.JPG

IMG_4236.JPG.801de8332963c5057e6575597cca2232.JPG

IMG_4483.JPG.4d78a08b17134ead7a41d36ca3dcfe1a.JPG

И тъй като тази година ми хрумна, че няма да ям месо между Сирни заговезни и Великден, сега се чудя какви постни манджи да готвя. През последните дни сътворих къри с нахут и леща и до там, май ще го карам основно на салати 😁 

IMG_4189.JPG.4aa811f7fae12aaa99aa0b13c1d8b181.JPG

IMG_4487.JPG.4e8428f495d0994c0660c84fe8d0eaf1.JPG

• Харесвам 18
  • Браво 5
Публикувано:
преди 3 часа, DenitsaS каза:

сега се чудя какви постни манджи да готвя.

Честит рожден ден със закъснение 🙂 !

Тъй като вчера си направих спаначена супа, ти давам идея с нея. Спанак с ориз, ориз с маслини и гъби на фурна, прясно зеле с доматен сок на фурна, кюфтета от тиквички, патладжан с доматeн сос или рататуй, ориз със зеленчуци, картофи на фурна с други зеленчуци, пълнен лук със зеленчуци и орехи (това го видях в една книга и ми е в плановете да го пробвам), пулнени чушки с ориз, пълнени тиквички с ориз, веган суши. С тези продукти сигурно и по-завъртяни идеи могат да ти хрумнат ако нещата са за блясък и не толкова до оцеляване 😄

В този дух, едни моркови със зелении от мен:

1223715689_Screenshot_20210324_0251592.jpg.3cda9867c6aed3d48e1b8417e262b9cb.jpg

Пестото е от магданоз, копър, зехтин, лимон и орехов тахан.

• Харесвам 15
Публикувано:

@DenitsaS Деничка, бързо да оздравяваш!
Пожелавам ти, да си жива, здрава и да имаш успех, във всичко, с което се заемеш,

Едни цветенца за настроение:)))

538193E6-C532-4C16-84CA-8F09EF63B297.jpeg.a2cec013fec546a00d67e689a43b6278.jpeg

А пък, тази принцеса си ти!

03C2C205-BB09-454F-9651-5D5E7B15D5B1.jpeg.ace2cc61ea63ed953a9302cca7944384.jpeg

• Харесвам 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, DenitsaS каза:

От доста време не съм писала в темата, така че се отчитам след този уикенд. В неделя имах рожден ден и тъй като бях малко болна не отидохме на ресторант, но пък вкъщи ми готвиха 

IMG_4189.JPG.4aa811f7fae12aaa99aa0b13c1d8b181.JPG

IMG_4487.JPG.4e8428f495d0994c0660c84fe8d0eaf1.JPG

Честит рожден ден на патеричка!

Или както казва моята артистична тригодишна внучка "Честит празник на катеричка"!😄

Да си жива и здрава! Бързо да премине болестта и да имаш сили и време за нови обиколки на тази прекрасна страна! Да успееш да откриеш и видиш  нови неща, които се срещат трудно и рядко!

Благодяря за чудесния фотопис! Запали ме! 

20210314_121651.jpg

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.