Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

@AlexandraKo @Бръмбар @Дани Магелани @neuromancer Благодаря за идеите, сигурно ще го смеся със заквасена сметана/крема сирене и ще добавя и плодове, защото и ние не обичаме много сладко. Ако става за споделяне, ще сложа и снимки 😁

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

От години си мисля, че пуканките са толкова вкусни само от пакетче за микровълнова фурна. А нямам. 

Днес вече реших, че мога да пропусна обяда и да се опитам да направя пуканки в тенджера. Много от рецептите бяха споменали максимален огън, ама според мен с индукция на макс и тенджерка от икеа ще изгорят.

От лакомия сложих 30 грама масло, малко зехтин и сол и...май 200 грама пуканки. Изпръсках всичко с мазнина, пуканките сами си вдигнаха капака и започнаха да се сервират по плота, но си имам поне 3 литрова купа и половин тенджера само за мен 🥳. И са супер вкусни, а не като на една баба, при която ме водеха на гости като дете и ги правеше с мас.

 167328185_754426598556097_3922117870656980036_n.jpg.7bb3c4cb3729a713f89bc7bed43ab7c7.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 5
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз имам специална тенджера за пуканки с една перка отдолу, иначе трябва да се разклаща май. И се слагат съвсем малко пуканки, колкото да покрият дъното с един слой, иначе няма да има място. В микровълнова не ни харесват.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Lindt каза:

а допускал ли си, че той би могъл да е толкова странен, че да не обича пуканки? 

Кефи ме, че пак намери начин да прехвърлиш топката към него... 😛 

  • Смея се 5
Връзка към коментар

Аз имам машина за пуканки, купена някога от Джъмбо, лошото е, че маслото се добавя след като са изпукани и не е много равномерно, но да кажем,  че са по-диетични. Щерката си ги пука сама, аз не съм кой знае какъв любител.

Като я купувахме имаше и машина за захарен памук и бях поставена пред ултиматума или машина за пуканки или машина за захарен памук, та избрах пуканките 😀. Само машината за захарен памук ми липсва вкъщи, за да е пълен панаира.😂

  • Харесвам 3
  • Смея се 11
Връзка към коментар

Тази вечер пак сме на запаси от фризера: пълнени чушки. Всъщност суровите чушки за замразени, а плънката е прясна. Този път са абсолютно кето-мето: каймата е задушена с гхи и разни зеленчуци, а вместо ориз има гъби.

 

IMG_6725.jpg.ab6641558c906eeac11b1c709bbed55d.jpg

 

Вкъщи (България) нямаме  микровълнова, но вкъщи (където живеем по света) имаме (имали сме) микровълнова, та ще взема да опитам пуканки. Не съм яла... ами не помня откога. 🍿

  • Харесвам 15
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , DaBo каза:

Тази вечер пак сме на запаси от фризера: пълнени чушки. Всъщност суровите чушки за замразени, а плънката е прясна. Този път са абсолютно кето-мето: каймата е задушена с гхи и разни зеленчуци, а вместо ориз има гъби.

 

IMG_6725.jpg.ab6641558c906eeac11b1c709bbed55d.jpg

 

Вкъщи (България) нямаме  микровълнова, но вкъщи (където живеем по света) имаме (има ли сме) микровълнова, та ще взема да опитам пуканки. Не съм яла... ами не помня откога. 🍿

Абе, по - добре не яж:(( Не е добре за зъбите, често се забиват разни люспички по венците, понякога правят големи бели, особено, ако си има човек пародонтитни проблеми:(

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , AlexandraKo каза:

Абе, по - добре не яж:(( Не е добре за зъбите, често се забиват разни люспички по венците, понякога правят големи бели, особено, ако си има човек пародонтитни проблеми:(

Ами ще мириша само, хаха. Така или иначе нямам такива неща вкъщи и не купувам... 🤗

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ние днес сме в Съчуан 🙂 Много хубави станаха тези кюфтенца, препоръчвам 🙂 Зеленчуци - моркови, чушки и червен лук, за няколко минутки в тигана.

Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/03/homemade-szechuan-sauce-and-cocktail.html 

 

 

DSC_0679-4.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 16 минути , AlexandraKo каза:

Абе, по - добре не яж:(( Не е добре за зъбите, често се забиват разни люспички по венците, понякога правят големи бели, особено, ако си има човек пародонтитни проблеми:(

@AlexandraKo на мъжа ми преди време му се заби точно семка от чушки. Естествено първоначално не знаеше от какво точно го боли венеца, но ходи на зъболекар. Като му почистиха джоба това се оказа- семка от чушка. И проста чушка може да направи проблем 🙂

  • Харесвам 1
  • Шок 2
Връзка към коментар
На 27.03.2021 г. в 18:14, DaBo каза:

А, ето отвътре:

 

63717426-0A08-4043-9E20-9AB2D8097BCA.jpeg.a4d56ab03f49e3fae4b6b59d6b178ca5.jpeg

 

Вече почти свърши, де! Пак стана супер! Аз не правя за първи път, просто с още 1 яйце щеше да е тамън. 😋

Прекрасна е, може ли рецептата?

Връзка към коментар
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

@AlexandraKo на мъжа ми преди време му се заби точно семка от чушки. Естествено първоначално не знаеше от какво точно го боли венеца, но ходи на зъболекар. Като му почистиха джоба това се оказа- семка от чушка. И проста чушка може да направи проблем 🙂

Ми да, еднакво твърди са:(Ако си има човек проблеми с венците, трябва да се лиши от чипсове, ядки, пуканки, препечени филии...

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Хм, па няма да спра да ям от страх да не ми влезе семка във венчето 😁 Стоматолози има 😆

Иначе не вечеряхме пуканки, а миди с/ц/аганаки, че даже по едно узо си сипахме. Май Гърция скоро през крив макарон ще гледаме, но можем да си консумираме 😂

  • Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Raindrop каза:

Прекрасна е, може ли рецептата?

Да, разбира се. Вече я пуснах, но от повече глава не боли, нали? 🤗

 

Тортия

 

Това е рецептата, която използвах в началото. В последствие малко на око я карам.

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 11 минути , Eva eva каза:

Ние днес сме в Съчуан 🙂 Много хубави станаха, препоръчвам 🙂 Зеленчуци - моркови, чушки и червен лук, за няколко минутки в тигана.

Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/03/homemade-szechuan-sauce-and-cocktail.html 

 

 

DSC_0679-4.jpg

Да не си забъркала прилеп в каймата, че си толкова хепи? 

  • Смея се 4
Връзка към коментар

@DaBo спокойно, твоите чушки са перфектни. За да стане беля от една семка, трябва преди това да се е породил проблем. Тогава съпругът е имал джоб, в който е влязла семката и затова така се е възпалило мястото. При проблеми с червата също трябва да се внимава за семки. Аз като ги изтърбуша чушките, после пак ги мия, особено при салати, когато са по-твърди.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Може ли някой да ми даде рецепта за най-лесните кантучини на света? @Eva eva, ти имаш ли? Доста месеци си носим на преходи пакет от лидл, ама днес се сетих, че сигурно мога да си направя, да ги скрия от Жижо и да си имаме домашни когато ходим някъде.   

Намерих си една рецепта, ама не знам какво значи това нещо: 

" 100 г. излишен квас, 100% хидратация"

 

https://www.cookwithasmile.com/италиански-бишкоти-кантучини/

 

 

Връзка към коментар

Момичета /и момчета, разбира се/ имам следното чудене още от миналата година 😄 Ще се радвам, ако ударите едно рамо и ми помогнете 🙂 Чуденето ми е следното - имам една рецепта за Неаполитанска пастиера. Това е десерт с жито и маслено тесто, който се прави на Великден в района на Неапол. Само като чета какви продукти съдържа и мога да си представя какъв ще е вкусът с тези наситени аромати - канела, портокал. От друга страна - нежния вкус на рикотата, житото и яйцата... И цялото това нещо в обвивка от маслено тесто... Всичко хубаво де, ама знаем житото с какво го свързваме 🙂 Затова съм подготвила и друга рецепта - Еврейска Бабка с тахан и халва или с тахан и шоколад. Тази бабка си прилича на нашия козунак, но да кажем, че има някои разлики. 

Та това ми е чуденето - да рискувам ли с тази пастиера или да си карам по-традиционно с бабката 🙂 

 

Рецепта за пастиерата:

https://dolceamorefantasia.wordpress.com/2018/11/25/неаполитанска-пастиера/

 

Рецепта за бабката:

https://www.kulinarno-joana.com/2020/04/evrejska-babka-s-tahan-i-halva-ili-s-tahan-i-shocolad/ 

 

@Lindt, това е твоята рецепта, но нали си знаеш, твърдички са 🙂  https://loisslokoski.blogspot.com/2008/11/cantuccini.html

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Eva eva каза:

Момичета /и момчета, разбира се/ имам следното чудене още от миналата година 😄 Ще се радвам, ако ударите едно рамо и ми помогнете 🙂 Чуденето ми е следното - имам една рецепта за Неаполитанска пастиера. Това е десерт с жито и маслено тесто, който се прави на Великден в района на Неапол. Само като чета какви продукти съдържа и мога да си представя какъв ще е вкусът с тези наситени аромати - канела, портокал. От друга страна - нежния вкус на рикотата, житото и яйцата... И цялото това нещо в обвивка от маслено тесто... Всичко хубаво де, ама знаем житото с какво го свързваме 🙂 Затова съм подготвила и друга рецепта - Еврейска Бабка с тахан и халва или с тахан и шоколад. Тази бабка си прилича на нашия козунак, но да кажем, че има някои разлики. 

Та това ми е чуденето - да рискувам ли с тази пастиера или да си карам по-традиционно с бабката 🙂 

 

Рецепта за пастиерата:

https://dolceamorefantasia.wordpress.com/2018/11/25/неаполитанска-пастиера/

 

Рецепта за бабката:

https://www.kulinarno-joana.com/2020/04/evrejska-babka-s-tahan-i-halva-ili-s-tahan-i-shocolad/ 

 

@Lindt, това е твоята рецепта, но нали си знаеш, твърдички са 🙂  https://loisslokoski.blogspot.com/2008/11/cantuccini.html

Благодаря, даже го няма онова излишното нещо 🙃

Понеже не обичам тахан, гласувам за пая. Ама кой точно ще е разочарован? Дали ще разбере, че има жито? То и в тестото ще има жито, ама е смляно по-ситно. Ако все пак не искат да го ядат твоите питомници, аз мога да...така де...да помогна малко 🙂

  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.