Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тия копчета мислех веднъж преди време да ги правя за Коледа, ама толкова хубави като на @elenitta нямаше да ги докарам, нямам нито търпението, нито уменията. Много ти идват отръки такива красиви, детайлни и креативни рецепти и оформления,  @elenitta! Браво!

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 33 минути , funny каза:

ЪЪЪ тези копчета  не ми казвайте че са за ядене :girl_to_take_umbrage:

Ако не беше споменала @AlexandraKo, не бих си и помислила :scratch_one-s_head:

Щях да напиша в отговор на @elenittaТези копчета ще ги ядете ли? 😄. Но ме досрамя да простея пред таланта. Талант си е и евала. Няма уроци за това👏

преди 34 минути , funny каза:

Даже предлагам да ги блокираме директно. Не са човеци :shok:

Няма да ги блокираме. Иначе няма да имаме идеалното оправдание, че не правим нищо повече извън вечерята, защото после се яде😜

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 35 минути , Бръмбар каза:

Тия копчета мислех веднъж преди време да ги правя за Коледа, ама толкова хубави като на @elenitta нямаше да ги докарам, нямам нито търпението, нито уменията. Много ти идват отръки такива красиви, детайлни и креативни рецепти и оформления,  @elenitta! Браво!

Копчетата ги правихме с малкото и то много се забавляваше. Направи тестото и го връчи на някой дребен наоколо. Малко по-бавно става с помощници, ама е по-весело.

преди 33 минути , ДиянаВ каза:

Щях да напиша в отговор на @elenittaТези копчета ще ги ядете ли? 😄. Но ме досрамя да простея пред таланта. Талант си е и евала. Няма уроци за това👏

Няма да ги блокираме. Иначе няма да имаме идеалното оправдание, че не правим нищо повече извън вечерята, защото после се яде😜

Благодаря Ви много за вдъхновяващите думи! Направо не стъпвам по земята! Истината е, че имам едно злоядо човече, което ме кара понякога да му откъсна вратлето и се опитвам да му разнообразявам храната с интересна визия. Редовно се прибира гладен от градината, харесва предимно жълто-бели ястия и основния продукт във всичко готвено за него е картоф.

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 минути , elenitta каза:

Копчетата ги правихме с малкото и то много се забавляваше. Направи тестото и го връчи на някой дребен наоколо. Малко по-бавно става с помощници, ама е по-весело.

Благодаря Ви много за вдъхновяващите думи! Направо не стъпвам по земята! Истината е, че имам едно злоядо човече, което ме кара понякога да му откъсна вратлето и се опитвам да му разнообразявам храната с интересна визия. Редовно се прибира гладен от градината, харесва предимно жълто-бели ястия и основния продукт във всичко готвено за него е картоф.

И моето беше злоядо, ама като не ми идваше отвътре това разнообразяване на храната, пеех песнички😂. Още е злоядо, но и аз бях така за разлика от сега😄🙃

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

И моето беше злоядо, ама като не ми идваше отвътре това разнообразяване на храната, пеех песнички😂. Още е злоядо, но и аз бях така за разлика от сега😄🙃

Леле , добре че детето ми беше ящно и пуФкаво, иначе ни копчета мога правя, ни да пея :wacko:

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
На 27.04.2021 г. в 21:41, elenitta каза:

Абе, сега прочетох за злоядото дете. Това е щастливо дете, погледни само, колко дебели дечица има. От глад никой не е умрял, в наше време, ама - от преяждане - бая народ.

Не го тъпчИ, нека си яде като птиченце, то си знае, какво и колко.

Аз и друг път съм ви разправяла. Понеже бях ужасно злояда и кльощава, мама ме гледА до 4-ти клас, с постоянно тъпчене, докато ме направи дебела. И после-цял живот- борба с килограмите, с променлив успех, вече съм се предала:((((

Така че, не си тъпчете децата, хранете ги здравословно - по мъничко и с качествена храна.

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Абе, сега прочетох за злоядото дете. Това е щастливо дете, погледни само, колко дебели дечица има. От глад никой не е умрял, в наше време, ама - от преяждане - бая народ.

Аз и друг път съм ви разправяла. Понеже бях ужасно злояда и кльощава, мама ме гледА до 4-ти клас, с постоянно тъпчене, докато ме направи дебела. И после-цял живот- борба с килограмите, с променлив успех, вече съм се предала:((((

Така че, не си тъпчете децата, хранете ги здравословно - по мъничко и с качествена храна.

При нас беше обратно - като бебе дъщеря ми беше пуфкаво бебе, ако я храниш редовно, други драми с нея нямах. После след пубертета естествено отслабна.

ПП. Направихте ме разногледа с 2 теми за готвене значи - тук ли човек да наднича или при козунаците сега. Уфф. Ама и аз съм голям мазохист - хем не мога, хем не обичам да готвя, ама зяпам... :wacko:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, funny каза:

При нас беше обратно - като бебе дъщеря ми беше пуфкаво бебе, ако я храниш редовно, други драми с нея нямах. После след пубертета естествено отслабна.

ПП. Направихте ме разногледа с 2 теми за готвене значи - тук ли човек да наднича или при козунаците сега. Уфф. Ама и аз съм голям мазохист - хем не мога, хем не обичам да готвя, ама зяпам... :wacko:

ЧетИ, четИ, има случаи, само с четене, специалисти станаха:))))):girl_crazy:

Току виж, сме те направил мастър -шеф!
В другата тема, ще сложиш Великденската украса, а пък тука - агнето, като го опечешш:girl_crazy:

• Смея се 2
Публикувано:

Пак правя коледните бисквитки на @Роца, явно не ми е попаднало правилното великденско изкушение.

IMG_20210430_153742.jpg.e89f50708a989cd510365e0ce419b355.jpg

Покрай чакането за ваксина, ни пропадна пикникът с  приятели на руло и сладки днес. И го нарязах вкъщи, поне има пролетен вид. Точно се зарадвахме, че ще си е само за нас, и сестра ми разви неочаквано интерес да се видим, по-скоро с храната ни де. 

IMG_20210429_115551.jpg.3f76339e74a3700237f65dee7733e1de.jpgIMG_20210429_115648.jpg.e84d4a7bbf371eebebf337c1a553cb0c.jpgIMG_20210430_144726.jpg.6d47c6059ab2bba1be9e5d71f1e9207f.jpg

• Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:
преди 19 часа, AlexandraKo каза:

Аз не го тъпча в никакъв случай, просто ми се иска да хапва по-разнообразно, че основните продукти, с които готвя за него, са пет. Иначе се старая всичко да е домашно и да има манджички, да не се учим от малки на сандвичи и пици.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, elenitta каза:

Аз не го тъпча в никакъв случай, просто ми се иска да хапва по-разнообразно, че основните продукти, с които готвя за него, са пет. Иначе се старая всичко да е домашно и да има манджички, да не се учим от малки на сандвичи и пици.

Точно така - научи го на домашна храница и на ядки, вместо солети/чипсове/глупости и това ще си муостане за цял живот.

Идин  мой приятел, Царство му Небесно, проф. Милчев,казваше:

”Малкото дете е бял лист хартия - каквото вие напишете на него, това ще остане.”

• Харесвам 6
Публикувано:

Не знам това какво е - събери каквито остатъци имаш в хладилника (броколи, гъби, морков), настържи остатъци кашкавал и изсипи останалата сметана:

D674BAB6-C0BD-4976-9E0F-12524D273EF6.jpeg.cfd62950298f87e836adc9d704af730c.jpeg

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

Давам идея за предястие, великденската салата е ясна:)))

Половинки авокадо, пълни с настъргано авокадо, морков, скилидка чесън,крема сирене и копър.

0EDCA8EE-0862-43E2-8438-126361CCD310.jpeg.88fbbdf8d9f1661b65bb51edbe181827.jpeg

Новите ми любими чинии, подарък от децата ,за празника:)))

Донесоха ги,  още преди десетина дни и веднага ми станаха любими. Може другите двеста+, да се сърдят:(((((, ама, това е положението, като се появи нов фаворит:))

• Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:

Абе,  вегетарианстващите и веганстващите биологични единици, какво ядат тия дни?

Че съм се присетила. Ни козунак, ни яйце, ни дроб сарма, ни агнешко. Па и вино, сигурно не пият. 
За разлика от нас, дето доволно си отяждаме на агнешко и дроб сармица, с бЕло винце. Като се има предвид, че ние, основно , от месата готвим агнешко, друго си е , празничното, на Великден:)))))

Хайде, наздраве, че Никейският Магелански събор, удължи празнуването, до день ПобедьI:)))*
* @master_of_germsго съобщи в темата “В момента съм”:)))

2A4472B5-B065-4770-B24D-A8B32A1E47F8.jpeg

• Харесвам 12
Публикувано:

EE, вече писах, че съм виждал вегански яйца, пък виното се прави от грозде, не от изстискани агнета...

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

преди 14 минути , neuromancer каза:

EE, вече писах, че съм виждал вегански яйца, пък виното се прави от грозде, не от изстискани агнета...

Е, то само името им е яйца - иначе, боб и трици :)))))

А пък за виното - тезата им е, че за избистрянето на виното, се ползвали, разни животински агенти - желатин, например:))))По едно време се поинтересувах, има цяло ръководство, за веган алкохоли - кое може и кое не може.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Е, то само името им е яйца - иначе, боб и трици :)))))

А пък за виното - тезата им е, че за избистрянето на виното, се ползвали, разни животински агенти - желатин, например:))))По едно време се поинтересувах, има цяло ръководство, за веган алкохоли - кое може и кое не може.

По-добре не ги информирай, че и винцето ще откажат.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Ей го и кето-тортЕто, с къпинов крем и украса от орехи и боровинки.

За сега - само общ изглед:)))

Трябва да се стегне.

2 тънки блата:

2 яйца, еритритол, 100 гр смлени орехи, 2 лъжици бадемово брашно, 2 лъжици заквасена сметна1/2 пакетче бакпулвер, няколко капки ванилена есенция.

Крем: голяма кофичка маскарпоне и 200 гр. пасирани къпини, с малко подсладител.

3CC45DA6-A593-49CB-8336-EF8BCE8A1947.jpeg.304924270879d55a718f62aedf0be088.jpeg

Тази тортичка, много я харесахме и напоследък, все нея правя, само кремът и украсите , са различни.

• Харесвам 13
Публикувано:

Тортата е нарязана/клъвнах едно кьошенце, супер е/, козунакът е нарязан, новите Великденски чашки са пълни с кафенце -започваме деня, с Великденската закуска.

F3230B4F-1D84-4ED3-B876-2137AA85A12E.jpeg.d03d707f1d96d0ef5990815d9cbd7bd8.jpeg

6855058C-E854-4D23-A305-649838FCC0B4.jpeg.51d66a60f40093ea1dafcd3a8d1d1c4c.jpeg

Христос Воскресе!

image.jpeg.64eb71d539bc7ff4b4ef103f367e0e0d.jpeg

• Харесвам 16
Публикувано:

Метнах сутринта във фурната една ярешка плешка, шпикована, обмазана, завита. Та сгових за празничния обяд 🙂 Е, то разните салати, торти, баници, козунаци, яйца са подробности и не са мъжка работа 🙂 

• Харесвам 5
  • Браво 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 47 минути , Светославов каза:

Метнах сутринта във фурната една ярешка плешка, шпикована, обмазана, завита. Та сгових за празничния обяд 🙂 Е, то разните салати, торти, баници, козунаци, яйца са подробности и не са мъжка работа 🙂 

Ти си свършил най-важното, а и за това ястие се иска майсторлък! Не е като да нарежеш една маруля. Поздравления! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

Ти си свършил най-важното, а и за това ястие се иска майсторлък! Не е като да нарежеш една маруля. Поздравления! 

Благодаря, Дани!

И нали съм скромен, ще кажа само, че каквото  мога, го мога 🙂 

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 минути , Светославов каза:

Благодаря, Дани!

Пожелавам ти дълги години да радваш близките си с умения!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Светославов каза:

Благодаря, Дани!

Давай тавата, моля, на фото, иначе не вярваме:)))))

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.