Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Светъл Великден!

Аз даже и до мръвка не стигнах днес 🙂 

Както довчера се заричах, че тази година нито яйца ще боядисвам, нито козунаци ще меся, пръстът на съдбата се намеси и вчера следобеда замесих една доза козунак. Даже стана и вкусен 😂 и беше включен в неделния брънч:

20210502_111440.jpg

 

20210502_113359.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 5
Публикувано:

Честито Възкресение Христово! 🍀

 

И при нас закуската беше с козунак и яйца - много съм благодарна, че покрай темата миналата година се научихме да правим вкусен домашен козунак 🙂 Празничният обяд беше с агнешка пържолка, картофено пюре с много кашкавал, масло и мляко, сладко от боровинки, и сотирани моркови и пащърнак с кленов сироп, зехтин, чесън и розмарин. За вечеря ще има от същото, а за десерт имаме шоколадови зайци "сглоби си сам" от ИКЕА 😆 Весели празници на всички!

 

IMG_6276.JPG.2d8db896d8ede0e5c299b246f89ca82d.JPG

 

IMG_6286.JPG.d562ee7ad9fad6576c68bbb8d04a8096.JPG

 

IMG_6296.JPG.77c4f59bdbe6b8d6690fc42fa3738e55.JPG

  • Харесвам 18
  • Браво 6
Публикувано:

Козунакът изглежда страхотно! Кажи на Матю, че сме го нахвалили много и ще си спестиш месенето и за напред:))))))

Ние точно, една седмица ядем агнешко печено, сега имаме и една голяма тава дроб-сарма, Та скоро няма да готвя друго и без това пък, иде Гергьов ден. Най-много, да сваря някоя постна супа:))))))

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Козунакът изглежда страхотно! Кажи на Матю, че сме го нахвалили много и ще си спестиш месенето и за напред:))))))

Ние точно, една седмица ядем агнешко печено, сега имаме и една голяма тава дроб-сарма, Та скоро няма да готвя друго и без това пък, иде Гергьов ден. Най-много, да сваря някоя постна супа:))))))

Ааа, как, похвалите към него са толкова много, че той даже вече не ми дава и рецептата да му превеждам, ами сам си гледа клипчето (същото, което ти беше споделила миналата година) и си прави козунака - мен ме вика само за сплитането и украсата 😂 Ние си взехме пакет с 8 агнешки пържоли (даже на промоция, че техният Великден мина отдавна) - 4 за днес и 4 за Гергьовден. Агнешкото месо тук е много хубаво, но не ни се пече цяло бутче само за двама човека. А на мен след 40 дни без месо, пържолата днес ми се видя още по-вкусна 😄

  • Харесвам 13
Публикувано:

 

преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Давай тавата, моля, на фото, иначе не вярваме:)))))

Тавата... като вече скромно казах, това го умея и какво остава, като се стръска месото? Та това остана след обяда със сина, снахата и внуците. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 29 минути , DenitsaS каза:

Ааа, как, похвалите към него са толкова много, че той даже вече не ми дава и рецептата да му превеждам, ами сам си гледа клипчето (същото, което ти беше споделила миналата година) и си прави козунака - мен ме вика само за сплитането и украсата 😂 Ние си взехме пакет с 8 агнешки пържоли (даже на промоция, че техният Великден мина отдавна) - 4 за днес и 4 за Гергьовден. Агнешкото месо тук е много хубаво, но не ни се пече цяло бутче само за двама човека. А на мен след 40 дни без месо, пържолата днес ми се видя още по-вкусна 😄

Значи, радвай се, че те отменя в тази досадна работа - месенето:))))И го хвалИ непрекъснато, да не му мине меракът:))))

преди 24 минути , Светославов каза:

 

Тавата... като вече скромно казах, това го умея и какво остава, като се стръска месото? Та това остана след обяда със сина, снахата и внуците. 

Браво, ама то, на приказки, всеки го докарва. Другия път, не приемаме хвалби, без снимки:)))))😆

Поне са беше снимал, доволните внуци:)))

  • Смея се 4
Публикувано:

От години сме свикнали да пътуваме някъде по такива празници и много се радвам, че тази успяхме пак. Празничната ни вечеря в Сплит:

 

410EBFE2-761C-4C7B-806E-8474B461C8B8.jpeg.090090cd83af793e54f9676114eab350.jpeg

 

B4E2DA4D-561B-46F3-927D-DF3215591A60.jpeg.41c6f90bdf31a60f2a610b6552dda389.jpeg

 

На ета тази гледка:

 

E944E4A6-F947-4F97-B353-CFB854E007EE.jpeg.dddb280461c4d7b9851045f5a00ab911.jpeg

 

Обядът не е много за показване - на летището в Загреб, чакайки полета за Сплит:

 

A53F94E9-DB04-4220-B4BF-204039764D3E.jpeg.0afd2da5273a83e7a0cf3fb1411e1eb7.jpeg

 

27431B2F-3ADC-4ABE-8E32-99D9C8BEBC9D.jpeg.a8eed829be5667a47f76f5cdc182d62f.jpeg

 

Христос Воскресе! Трапезите ви са страхотни! 

 

 

  • Харесвам 28
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 минути , Alexander каза:

Малко късно, но успях да ги пробвам преди малко.

163CA613-6811-4153-B028-F316C214248D.jpeg

44B4CFDB-6D39-4B78-876D-A3E1CDA6B0E2.jpeg

B4DA0D81-CAA3-4D5D-B78B-1428351A740F.jpeg

A890D536-A47D-49FB-881C-1D11D8A72728.jpeg

CCB649DC-9AC7-4D50-83A2-FFDAA9F2C411.jpeg

Е, па то идват и други празници - 6-ти, 9-ти:)))):girl_crazy:

Публикувано:

Решихме да облекчим менюто, откъм меса тия дни.

Сколасах нещо, даже , не знам, как да го нарека:)))

Не е баница, не е огретен, но стана вкусничко.

6 яйца, 300 грама настъргано твърдо испанско сирене, 1 кофичка заквасена сметана, 3 лъжици брашно от Амарант и 1/2 кг попарен и нарязан на ситно лапад. За разкош, две лъжици сусам. Всичко разбъркано, за 50 минути/180 градуса:

 

8B6CF3F2-9F87-420F-8BAD-634FCB1E9671.jpeg.74cea5508c63f8324614b3d1e6dd3b45.jpeg
 

Хапнахме го с кисело млекце на Фермата.

 

D83738DC-ECCF-47F6-9764-809E8BDB3A2C.jpeg.8dcbfb639c152d258d29fe8f0edd4903.jpeg

  • Харесвам 13
Публикувано:

Аз агнешко не обичам и хапвам малко само на Великден. 

И днес ми се дояде сутлияш.

Много вкусен ми се получава по рецепта на Щипка серотонин.

20210503_124336.jpg

20210503_124356.jpg

  • Харесвам 14
Публикувано:

Понеже стана дума за месата на Попов в Пловдив, да дам и моите 5 стотинки по темата.

 

Минахме в петък през магазина на Коматевско шосе да напазаруваме меса за празниците. Първите впечатления от магазина бяаха добри - голям, просторен магазин, голямо разнообразие от меса... Избрахме си вратни пържоли, свински ребра, сурова наденица за скара, кюфтета и кайма, като на табелката гордо се мъдреше надпис, че каймата не съдържа соя и други примеси! Започнаха да ни обслужват едновременно двама-трима души - от една страна е хубаво, че би трябвало да стане по-бързо, но от друга се появиха някои доста сериозни недостатъци на този тип "обслужване". Първо се оказа, че не са ни сложили ребърцата, на които мъжът ми толкова се зарадва. Второ - докато ни слагаха каймата и кюфтетата, на другия край служителка неумело надъвка нещо, което трябваше да бъдат вратни пържоли, но мъжът ми забеляза това и поиска да му отрежат хубави и нормани пържоли, а не това надъвкано, безформено месо. След опичането на кюфтетата на барбекю, същите вместо да се отопят и да се смалят, както би станало с истинска кайма, се надуха почти двойно! Същото се получи и с топчетата в супата топчета, която направихме от каймата! И кюфтетата, и топчетата бяха изключително "гумени" и кой каквото иска да си пише по етикетите, това не беше истинска кайма! Иначе при пържолите изненади нямаше - все пак е цяло месо. Надениците също бяха вкусни. Определено не бих купила повече кайма и кюфтета от тях! Въпреки, че цената на каймата беше над 10 лв за килограм, т.е. не е нещо от 4 лв/кг, което е ясно, че няма как да съдържа месо, беше ужасна!

  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 51 минути , chandni каза:

Понеже стана дума за месата на Попов в Пловдив, да дам и моите 5 стотинки по темата.

 

Минахме в петък през магазина на Коматевско шосе да напазаруваме меса за празниците. Първите впечатления от магазина бяаха добри - голям, просторен магазин, голямо разнообразие от меса... Избрахме си вратни пържоли, свински ребра, сурова наденица за скара, кюфтета и кайма, като на табелката гордо се мъдреше надпис, че каймата не съдържа соя и други примеси! Започнаха да ни обслужват едновременно двама-трима души - от една страна е хубаво, че би трябвало да стане по-бързо, но от друга се появиха някои доста сериозни недостатъци на този тип "обслужване". Първо се оказа, че не са ни сложили ребърцата, на които мъжът ми толкова се зарадва. Второ - докато ни слагаха каймата и кюфтетата, на другия край служителка неумело надъвка нещо, което трябваше да бъдат вратни пържоли, но мъжът ми забеляза това и поиска да му отрежат хубави и нормани пържоли, а не това надъвкано, безформено месо. След опичането на кюфтетата на барбекю, същите вместо да се отопят и да се смалят, както би станало с истинска кайма, се надуха почти двойно! Същото се получи и с топчетата в супата топчета, която направихме от каймата! И кюфтетата, и топчетата бяха изключително "гумени" и кой каквото иска да си пише по етикетите, това не беше истинска кайма! Иначе при пържолите изненади нямаше - все пак е цяло месо. Надениците също бяха вкусни. Определено не бих купила повече кайма и кюфтета от тях! Въпреки, че цената на каймата беше над 10 лв за килограм, т.е. не е нещо от 4 лв/кг, което е ясно, че няма как да съдържа месо, беше ужасна!

Да ти кажа, напълно ти споделям мнението . Преди години, като прохождаха, каймата им беше хубава. Сега вече, след няколко подобни опита на вашия, в последно време, на Попов , нищо не купувам. Последно купих телешки стекове - направих ги, както винаги, а станаха, толкова твърди и безвкусни, че да се чудиш, какво ядеш:(((

Като ми трябва кайма - си избирам месце, в кварталната месарница и да ми го смелят пред мен. Единствено - купувам едни конски кюфтета, /не на Попов/, но са готови, дето зорко ги следя, кога и те ще почнат със сурогатите:((((

За голямо съжаление, у нас , с всичко е така:(((

  • Харесвам 4
Публикувано:

Вчера сварих спагети,а имах няколко ябълки,които не обичам и ги обелих и нарязах на дребно и пуснах вътре.Стана гъст компот със спагети,сол,захар,олио,доматено пюре,черен и лют червен пипер и малко канела.

 

й.jpg

  • Харесвам 4
Публикувано:

Не можах да я докарам толкова зелена на цвят, както някой беше показал:))))

Лапад, карфиол, моркови и пресен лук и чесън.

След пасирането - малко сметана.

 

D0DCBD43-5E99-4D65-8E08-40FEE1ED697E.jpeg.da2a8d28a7ef7bf20d396a5f40c575c5.jpeg
 

Ние, сякаш преоткрихме крем-супите, в последните години:))Или, просто, преоткрих лесното - бухам всичко вътре, горе-долу понарязано, овкусявам, падирам и готово:))

Миналата година в Антверпен, до хотела имаше едно кафененце, сандвичи и всеки ден, различна крем-супа, в голяма стиропорна чаша. Понеже ресторантите не работеха, само за в къщи, всеки ден, купувах и супа, освен другото. Всичките бяха вкусни - един ден от боб, друг -от зеленчуци, трети -грах или леща, но все постни.Даже, гледах  хората си купуваха и по улицата в студа,  си пийват топла супа.

  • Харесвам 14
Публикувано:

Всяка година се нервирам, че не мога да намеря форми от хартия за Панетоне.

Видях, че има в Италия на много места онлайн, но пратката е много скъпа, толкова ли няма откъде да се намерят у нас?

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , Alexander каза:

Всяка година се нервирам, че не мога да намеря форми от хартия за Панетоне.

Видях, че има в Италия на много места онлайн, но пратката е много скъпа, толкова ли няма откъде да се намерят у нас?

https://lobbi.bg/panettone-basso-hartiena-krygla-forma-za-panettone-kozunak.html

 

https://sladkatakushta.com/produkti/formi-za-keksove-bonboni-sladki/hartieni-formi.html

 

 

https://bgpartners-bg.com/product/forma-za-kozunak-i-panetone

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Alexander каза:

Всяка година се нервирам, че не мога да намеря форми от хартия за Панетоне.

Видях, че има в Италия на много места онлайн, но пратката е много скъпа, толкова ли няма откъде да се намерят у нас?

Има, що да няма:))))

 

https://sladkatakushta.com/velikden-i-prolet/baking/forma-za-pechene-panetone-750-gr.html.html

 

https://lobbi.bg/forma-za-panetone-panettone-alto.html

 

https://www.ellada-pack.com/bg/cakesforms.php

 


 


 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 29 минути , bibi каза:

Хубаво, ама пъвия линк няма цена-трябва да се пуска запитване, от втория от 17 форми, имат точно 3 налични и те не са за Панетонета, а някакви други, от третия линк също нямат налични..

 

преди 29 минути , AlexandraKo каза:

Тъкмо отговорих на Биби, нямат налични.

 

Търсенето продължава

Публикувано:
преди 7 минути , Alexander каза:

Хубаво, ама пъвия линк няма цена-трябва да се пуска запитване, от втория от 17 форми, имат точно 3 налични и те не са за Панетонета, а някакви други, от третия линк също нямат налични..

 

Тъкмо отговорих на Биби, нямат налични.

 

Търсенето продължава

Алекс, а на теб,  какви точно ти трябват?

Публикувано:
преди 24 минути , Alexander каза:

Хубаво, ама пъвия линк няма цена-трябва да се пуска запитване, от втория от 17 форми, имат точно 3 налични и те не са за Панетонета, а някакви други, от третия линк също нямат налични..

 

Тъкмо отговорих на Биби, нямат налични.

 

Търсенето продължава

Ние сме ти дали първите 3 линка, които излизат в гугъл. 🙂

Ей, тук също има и можеш да ги съчетаеш с поръчка и на други итал.продукти - балтон за копчето 😉 .

https://www.veraitalia.eu/ideya-podaratsi/hartiena-forma-za-panettone-kozunak-za-1000gr-erretre

 

Публикувано:
преди 29 минути , AlexandraKo каза:

Алекс, а на теб,  какви точно ти трябват?

pan.PNG.99ed80d207027daa85c10263c96df035.PNG

преди 15 минути , bibi каза:

Ние сме ти дали първите 3 линка, които излизат в гугъл. 🙂

Ей, тук също има и можеш да ги съчетаеш с поръчка и на други итал.продукти - балтон за копчето 😉 .

https://www.veraitalia.eu/ideya-podaratsi/hartiena-forma-za-panettone-kozunak-za-1000gr-erretre

 

Уж имат, ще ги проверя след парзниците.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Вчера много се храних, даже и пастиерата опитах. Снощи забърках набързо рула с тарама и шунка, да има за днес за прехода и за вечеря. След прехода буквално се довърших в една кръчма в Априлци. Няма да готвя известно време, че още ми е зле 🙂  

  • Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 20 минути , Eva eva каза:

Няма да готвя известно време, че още ми е зле 🙂  

Еее най сетне да може да те копираме и ние (аз) .... Използвам възможността и веднага те следвам.. и аз няма да готвя известно време !

  • Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Вчера много се храних, даже и пастиерата опитах. Снощи забърках набързо рула с тарама и шунка, да има за днес за прехода и за вечеря. След прехода буквално се довърших в една кръчма в Априлци. Няма да готвя известно време, че още ми е зле 🙂  

Дай рецептата на рулата с тарама и шунка с добро! :big_boss:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.