Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 37 минути , funny каза:

 

И аз съм "добра" в тортите, ама чак пък да ги гладя :scratch_one-s_head:

Ми от мен да знаеш, че на студено гладенето е по-лесно😄😄😄 

Сега я огладих добре, но в гадната писалката за торти не влиза, а още по-малко не излиза сладкото от боровинки за надписа. След малко пак ще гладя и ще пиша с лъжичка пък каквото стане.

Или утре да купя спринцовка от аптеката? @Eva eva, @Роца, @funny @ven62 и всички какво мислите? Трябва да има ЧРД🙂

  • Харесвам 3
Публикувано:

За първи път в тази тема 🙂 Тази вечер гювечета. За десерт сладолед -      Magnum Purgatorio ( Чистилище ), лимитирана серия, посветена на годишнината от смъртта на Данте Алигери.4192652D-88CF-4172-BFE6-58EA890ED00D.jpeg.4995c3c07b4c7d9dd070d49275936eb3.jpeg

 

 

6C7D8CBE-809A-49FD-B9CD-478344D34119.jpeg

  • Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

Ми от мен да знаеш, че на студено гладенето е по-лесно😄😄😄 

Сега я огладих добре, но в гадната писалката за торти не влиза, а още по-малко не излиза сладкото от боровинки за надписа. След малко пак ще гладя и ще пиша с лъжичка пък каквото стане.

Или утре да купя спринцовка от аптеката? @Eva eva, @Роца, @funny @ven62 и всички какво мислите? Трябва да има ЧРД🙂

С пош не става ли? С по-малка дупчица, ама първо го пасирай, да е гладко.

Или с тия пликчета с цип - като отрежеш едно връхче на ъгъла, трябва да стане:)))

Имам сет за декорация, с голяма спринцовка и не мога да синхронизирам натискането на буталото и рисуването, с пош, сякаш е по- лесно.

Ама, да кажат специалистите:))

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

Ми от мен да знаеш, че на студено гладенето е по-лесно😄😄😄 

Сега я огладих добре, но в гадната писалката за торти не влиза, а още по-малко не излиза сладкото от боровинки за надписа. След малко пак ще гладя и ще пиша с лъжичка пък каквото стане.

Или утре да купя спринцовка от аптеката? @Eva eva, @Роца, @funny @ven62 и всички какво мислите? Трябва да има ЧРД🙂

Честно - нямам никаква идея за какво говориш .:sleep:

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

Трябва да има ЧРД

Вземи си някакъв плод с контрастен цвят спрямо тортата за резервен вариант. Режеш от плода парченца и редиш буквички. Много лесно става с банан, но ако тортата ти е светла -ягоди, киви...каквото има, дори боровинки ,малини 😀 .

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Обявявам първия ден с френски рецепти за успешен, макар че за обяд просто си полях грилованите зеленчуци и салатата с дресинг с горчица. 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2018/02/soupe-gratinee-loignon.html

 

Вечерята обаче повдигна няколко въпроса: 

- защо лучената супа не изглежда толкова гъста, колкото на картинката, а я готвих повече време? Смесих два цвята лук, защото.. не помня защо така реших. Повече брашно ли се слага или само на снимките изглежда много гъста? 

- как точно се ядат тези печени филийки със сирене в купичката, без да се изгориш? 

- как точно се реже ябълка на пръчици?

image.png.6c2bad4d68f7a6570ba0cbae233252af.png

Броя и първата ни съзнателна среща с цикорията като удовлетворяваща 🤩

image.png.d44dd0e8e5c0b17e5c95ee65379b08eb.png

  • Харесвам 6
  • Браво 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Или го разреди с малко сок, за по-течна консистенция. Но задължително го пасирай, както е казала Алекс.

Каква е тортата? В краен случай, ако е само за "ЧРД", може и с малко разтопен шоколад, вместо със сладко.

 

@Lindt, много добре ти изглежда супата, браво! На снимката може да изглежда по-гъста, сигуно защото съм сложила повече лук в купата в сравнение с бульона, или пък от осветлението на снимката. Но по принцип не е гъста като крем-супа, рядка е, количеството бульон е повече, спрямо лука. А филийките се ядат, като се оставят да се напоят и поомекнати после с лъжицата си "отрязваш" хапки. На някои места могат да ти ги поднесат отделно, да си отхапваш 🙂 . Аз обичам да са ми в супата, един вид като крутони.

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

С пош не става ли? С по-малка дупчица, ама първо го пасирай, да е гладко.

С пош няма да мога да спра теча между паузите, а наведнъж не мога да пиша🙂. Разредих сладкото с една лъжица заквасета сметана. Тече от лъжицата, но тъпата писалка има едни резби, като на винт и къдри надписа, отделно, че е тънка за фини неща. 

@bobole4e имам плодове - боровинки и малини. Тях мислех да ги слагам в едната половина, а в другата ЧРД. Не съм слагала още нищо. Плодовете са измити и ги суша. Глазурата е бяла🙂

@Роца тортата е френска селска, нали сме на френска вълна😉

  • Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

С пош няма да мога да спра теча между паузите, а наведнъж не мога да пиша🙂. Разредих сладкото с една лъжица заквасета сметана. Тече от лъжицата, но тъпата писалка има едни резби, като на винт и къдри надписа, отделно, че е тънка за фини неща. 

@bobole4e имам плодове - боровинки и малини. Тях мислех да ги слагам в едната половина, а в другата ЧРД. Не съм слагала още нищо. Плодовете са измити и ги суша. Глазурата е бяла🙂

Присъединявам се към @funny, и аз не знам за какво си говорите. Може ли снимка, за да се ориентираме? 

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

С пош няма да мога да спра теча между паузите, а наведнъж не мога да пиша🙂. Разредих сладкото с една лъжица заквасета сметана. Тече от лъжицата, но тъпата писалка има едни резби, като на винт и къдри надписа, отделно, че е тънка за фини неща. 

@bobole4e имам плодове - боровинки и малини. Тях мислех да ги слагам в едната половина, а в другата ЧРД. Не съм слагала още нищо. Плодовете са измити и ги суша. Глазурата е бяла🙂

@Роца тортата е френска селска, нали сме на френска вълна😉

Аааааа, май загрях за каква писалка става въпрос. За нещо такова ли?

 

603044_0_1-2-cuilleres-plumes-manche-sil

Аз лично с тях успявам да докарам само малко точки и линийки за декорация, при това с плодов сос. И наистина трябва да си е рядък и гладък.

Но си е мъка, де (или аз не съм достатъчно сръчна 🙂 )

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , ДиянаВ каза:

имам плодове - боровинки и малини

Пробвай пак и ако не стане, замазваш отгоре отново с глазурата и смени концепцията-надпис с плодове а украсата покрая със сладкото от пош или лъжица даже, там и да спреш и да не спреш ще си тече, но ще е като борд( аз винаги имам някакви резервни варианти в главата си, така ми е по-спокойно и обикновено се получава още първия и не стигам до тях).

О, сега видях, че е френска селска-смлени орехи не останаха ли?

  • Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

С пош няма да мога да спра теча между паузите, а наведнъж не мога да пиша🙂. Разредих сладкото с една лъжица заквасета сметана. Тече от лъжицата, но тъпата писалка има едни резби, като на винт и къдри надписа, отделно, че е тънка за фини неща. 

@bobole4e имам плодове - боровинки и малини. Тях мислех да ги слагам в едната половина, а в другата ЧРД. Не съм слагала още нищо. Плодовете са измити и ги суша. Глазурата е бяла🙂

Пробвай с малки  бонбонки/ ако е за дете/ или ядливи цветя. 

Има и готови надписи /топери/, които просто се забучват в тортата.

 

Или нещо от този род, ако ти допада

topper-tort-urodziny-800x800.jpg.b24bdde2c359f54eb6bdf9ca8bffcf9d.jpg

 

Редактирано от Kalina Ivanova
  • Харесвам 3
Публикувано:

Ще я украсявам утре. 

Тая писалка е като спринцовка, но има резби и обича от вакума да цвръква, както и стана, въпреки направените преди това тестове няколко пъти🙂

Резервен вариант ми е вече зацапаната половина да я донацапам и пак загладя, а в бялата с боровинките и малините да напиша ЧРД.

Ето снимки на уреда на мъчението🙂, тортата и сладкото

 

F93ED4A8-7A72-428E-9A19-C34C24C7E7CE.jpeg

E122A1E3-CAB9-4571-8532-700190310816.jpeg

DD7F9B57-F3DD-4B2F-9E6B-BF9EBFFA9CEB.jpeg

49A2830A-BB21-405E-8ED2-D5C60B2D21A1.jpeg

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Ще я украсявам утре.

Споко, както и да стане ще се хареса и най-важното-няма да остане неизядена :tongue:

Не съм виждала такава писалка( не, че ще ми хрумне да я ползвам, де, но е интересно-нещо новичко ).

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , bobole4e каза:

Споко, както и да стане ще се хареса и най-важното-няма да остане неизядена :tongue:

Не съм виждала такава писалка( не, че ще ми хрумне да я ползвам, де, но е интересно-нещо новичко ).

Взех я за Хелоуин да правя паяжини😄. За това е перфектна😄

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Взех я за Хелоуин да правя паяжини😄. За това е перфектна

Имаш ли снимка? Да видя как и какво става.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , bobole4e каза:

Имаш ли снимка? Да видя как и какво става.

Тук бях показала, но ето пак🙂

 

4C75471B-A9FD-4951-8B38-B95BB1A24626.jpeg

  • Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Ми от мен да знаеш, че на студено гладенето е по-лесно😄😄😄 

Сега я огладих добре, но в гадната писалката за торти не влиза, а още по-малко не излиза сладкото от боровинки за надписа. След малко пак ще гладя и ще пиша с лъжичка пък каквото стане.

Или утре да купя спринцовка от аптеката? @Eva eva, @Роца, @funny @ven62 и всички какво мислите? Трябва да има ЧРД🙂

Супер си я изгладила, поздравления 🙂 Сега, за надписа - не знам какво да ти кажа 🙂 Със сладко не съм писала. С шоколад в пош ми е лесно, изчаквам го малко да поистине, да не е много течен, да започне леко да стяга и готово. И аз бих опитала с пош или пликче /ако нямаш пош/, като го стискам да не тече като пренасям буквата или подлагам другата ръка да не капе. С такова твърдо нещо не съм работила, не мога да преценя как ще се управлява. Ако оцапаш тортата направи завъртулки със сладкото и може със смлени орехи да декорираш отстрани. Вземи една свещ-фонтан, ще е ефектно. И ще пеете силно Хепи бърдей и готово 🙂 

А ако обичаш да правиш торти за рождени дни можеш да си вземеш от Алито надписи, например като този. Хем придава височина, хем е ефектно: https://www.aliexpress.com/item/4000907226042.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.10717538lCWrt0&algo_pvid=063f55d2-3ace-482e-bfbd-39eb19570e7a&algo_expid=063f55d2-3ace-482e-bfbd-39eb19570e7a-5&btsid=0b0a557216219745541892519e0b74&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

 

Успех! Ще стане прекрасно, сигурна съм 🙂 

 

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, ДиянаВ каза:

Ми от мен да знаеш, че на студено гладенето е по-лесно😄😄😄 

Сега я огладих добре, но в гадната писалката за торти не влиза, а още по-малко не излиза сладкото от боровинки за надписа. След малко пак ще гладя и ще пиша с лъжичка пък каквото стане.

Или утре да купя спринцовка от аптеката? @Eva eva, @Роца, @funny @ven62 и всички какво мислите? Трябва да има ЧРД🙂

Ти мен ли ме питаш?! Сериозно? 😀

Явно съм добър ... в актьорското майсторство. :wink:

Ако трябва да пишеш/рисуваш със сладко от боровинки не можеш ли преди това да го обработиш някак - през цедка, гевгир или с тези фунии (пош) с по-голям отвор

Или с шаблон върху който наливаш сладкото и то се процежда през надписа - както се прави надпис със спрей...:biggrin:

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

@ДиянаВ, честно, чак накрая разбрах какво значи да гладиш торта . Мислех си доста за по-странни и непонятни неща че включва процеса :biggrin: ( дано съм разбрала де - това нали е замазването на крема отгоре ? Един вид фина шпакловка :grin:)

А колкото до това да питаш мен за украса ?!?!??! - ей това още не го схващам :shok:

 

За @bobole4e - птичето е още на линия .

  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:

@funny, включих те, защото уж неопитните често имат лесни и ценни идеи и трикове🙂.

@ven62, сериозно те питах, защото знам, че се засягаш, ако не си включен в някое изреждане на магеланци в тази тема 😉. А ето, че ми даде идея, доразвита от тази на @AlexandraKo и @Eva eva - първо ще вдлъбна с лъжичка леко надписа, а после ще го запълня със сладкото. Пош нямам, но някоя кисийка ще пробия, а ако не с лъжичката и все нещо ще стане. Важен е празникът🥳

  • Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:

На гости на @Роца напълно виртуално:

 

IMG_7434.jpg.76c94b0b43e34341046af2654bce85d2.jpg

 

Дано скоро да можем да си хапнем френска лучена супа и в оригинал!

Това заведение Paul много ни харесва. В Богота сме си запазвали маса предварително, в Куала Лумпур сме стояли на опашка с приятелки, за да се освободи маса, а тук е до нас и си ни знаят и винаги намират местенце за нас.

  • Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:

За вечеря имахме веганско ястие. Винаги се изненадвам като се спра на такова чудо. 

 

https://www.kulinarno-joana.com/2009/08/provencal-brown-rice-with-vegetables/

 

Днес осъзнах, че се радвам колко са се развили кулинарните блогове в последните години и освен ляляляля, често има поместени време за приготвяне, ориентировъчен брой порции, а стъпките са номерирани. 

No description available.No description available.

No description available.

  • Харесвам 20
Публикувано:

Похвалвам се, не с лесната си торта, а с повода, желанието и любовта, заради които я направих за моето вече пораснало дете🥰

Тортата беше за домашна употреба, иначе момичешкото парти беше цял следобеб шляене по центъра с дюнери, шейкове и сладолед🙂. За втора година така го прави и е голям кеф, без никаква подготовка и всички са доволни. Всъщност и аз бих се радвала на покана от приятел във вайбър, завършваща така: ... и не си носи пари, защото всичко ще ти купя 😄

По желание на рожденичката менюто също беше лесно за мен - моята салата със пушена сьомга и зелена ябълка и суши от Хепи😁. Започва се с вълната аниме, манга ... и очаквам до година-две, като Роца да гледам в японски сериали какво ядат😄 Дотогава пожелавам на рожденичката мама и тати да я заведат в Япония 😉

 

Ето я и тортата. Благодаря Ви много за съветите. Взе, че се получи🙂🥂

 

 

7F6FF494-79AD-4708-B710-7EF5B9B0CB98.jpeg

FE8164BF-FB4B-46D1-AE18-E314D578043E.jpeg

7D799646-6017-4724-B7E6-AA054622B3E4.jpeg

05C69E42-38EC-41A1-9954-9B736CAF3A30.jpeg

  • Харесвам 15
  • Браво 17
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Похвалвам се, не с лесната си торта, а с повода, желанието и любовта, заради които я направих за моето вече пораснало дете🥰

Тортата беше за домашна употреба, иначе момичешкото парти беше цял следобеб шляене по центъра с дюнери, шейкове и сладолед🙂. За втора година така го прави и е голям кеф, без никаква подготовка и всички са доволни. Всъщност и аз бих се радвала на покана от приятел във вайбър, завършваща така: ... и не си носи пари, защото всичко ще ти купя 😄

По желание на рожденичката менюто също беше лесно за мен - моята салата със пушена сьомга и зелена ябълка и суши от Хепи😁. Започва се с вълната аниме, манга ... и очаквам до година-две, като Роца да гледам в японски сериали какво ядат😄 Дотогава пожелавам на рожденичката мама и тати да я заведат в Япония 😉

 

Ето я и тортата. Благодаря Ви много за съветите. Взе, че се получи🙂🥂

 

 

7F6FF494-79AD-4708-B710-7EF5B9B0CB98.jpeg

FE8164BF-FB4B-46D1-AE18-E314D578043E.jpeg

7D799646-6017-4724-B7E6-AA054622B3E4.jpeg

05C69E42-38EC-41A1-9954-9B736CAF3A30.jpeg

 Да ти е честита рожденичката ! 🎂

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.