Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

9 hours ago, Тони said:

@DaBo, освен с показаните неща задобрявате много и със снимките! Браво!

Благодаря!

 

Ами навремето като отидохме за първи път в другия край на света и започнах още тогава да практикувам така модерната сега "социална изолация", поради това, че не работех, имах свободно време за неща, за които дотогава все нямах никакво време. Снимането на храна беше едно от тях, даже с времето си събрах няколко кашона декорации. Но си начесох крастата, то вадене на фотоапарата, обектива, статива, та светлината, подредбата, после обработката и т.н., че и самото готвене и малко, по-малко се отказах. Даже декорациите си останаха с кашоните при едно от местенията в БГ. Сега имаме още по-хубав фотоапарат и повече обективи, ама снимам с телефона, че нещо ме мързи да го вадя. 😉

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 11.04.2020 г. в 0:31, samuraika каза:

Ако трябва да сме честни и спазваме реда - @Роца е заидвала на гости от 2011та...Но само да тръгнат самолетите - всички сте добре дошли, ще готвим, ще си правим гьоза и окономияки партита, ще дегустираме саке и ехехей...

 

 

Божеее, от толкова ли време се каня ?! 😂
Догодина, обаче, няма мърдане, бюджетът е готов, програмата - почти и ако не ни мине котка (или корона 😉 ) път, в първия ден на есенната ваканция кацаме в Токио 🙂 . 

Дотогава ще се упражнявам по една книга за японска кухня, подарена ми преди 2 седмици от благоверния.

 

Ние днес закусихме с hot cross buns по случай католическия Великден, нищо, че уж се правели за Разпети Петък. А от снощи имахме един солен кекс с пушени гърди и маслини.

 

 

 

20180318-IMG_1177.jpg

 

20200411_193140.jpg

  • Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Хайде,първият козунак ,по рецептата от клипчето:)))

На вид е добре,надявам се и на вкус:)))

Перфектен е! И това е пур льо сефте?!!?

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 22 минути , Pantelej Putnik каза:

Перфектен е! И това е пур льо сефте?!!?

Направоооо,гранде сефте:))))

Да не разправям,че децата го ометоха,тоооооочно,за три минути и половина:)))

Не беше баш на конци,но с повечко шоколад,локум,бадеми и стафиди,беше с уникален вкус.Това остана:))))

Опитите продължават:)))))

1703986234_IMG-0cc9f18e346262291ec74181cd46995b-V3.jpg.2a9aeeece491061509f27692224e25a6.jpg

 

445269863_IMG-d27e79b6d42cfc61d62c03450be09092-V2.jpg.dddcd7c0fdbc3c88220878865d042e56.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар

Днес,опекох и едни двуцветни,пълнозърнести  хлебчета.По рецептата бяха с червена боя,ама нямах,та сложих оранжева.Те по принцип си стават много хрупкави и вкусни,че ползвам готова смес ,но сега и шарени.

2131748892_IMG_20200412_1637274.jpg.f8d56055f96d7c56027668de0ad8b6c8.jpg

 

И за вчерашното агнешко,направих картофено пюре с пюре от коприва,като венче. В добавка - пресен лук и чесън,задушени в масло,черно пиперче,сол и настъргано Пармиджано Реджано.И в пюрето,и наръсено отгоре.

749445575_IMG_20200412_1655453.thumb.jpg.faee1ab4f45162d8fa5f6374848a333f.jpg

 

 

  • Харесвам 17
  • Браво 4
Връзка към коментар

Ето го и моят козунак:
Втасването- накрая в сушилнята, след като е свършила основната си работа:

 

Spoiler

IMG_20200412_145059.jpg

 

 

IMG_20200412_164206.jpg

 

IMG_20200412_175619.jpg

 

@Goal & Boss, намерих тринитротолуол (с голяма мъка, но успях) 

 

И стана на конци:

IMG_20200412_181229.jpg

  • Харесвам 20
  • Браво 9
Връзка към коментар

От последните няколко дни - спагети карбонара по рецепта на Дженаро (https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/gennaro-s-classic-spaghetti-carbonara/)

 

272059830_IMG_3427copy.thumb.jpg.29bd666dcee8fafb618585f4ea189026.jpg

 

Вчера правих домашен хумус (https://farmhopping.com/b/blog/2015/06/04/как-да-приготвите-перфектния-хумус/)...

 

1586636017421.thumb.jpg.7401334a157bb5437e0f72f04a34d709.jpg

 

... и с останалия нахут забърках едно лесно къри Chana Masala; основната рецепта е в линка, аз добавям и стафиди и вместо чили ползвам самбал (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/chana-masala).

 

1586636047046.thumb.jpg.ccfd46e6d75c554a9166184faadd095c.jpg

 

Сандвичи със салата от скариди по исландска рецепта (200 гр скариди, 3 твърдо сварени яйца, 100 гр крема сирене, майонеза, горчица и черен пипер на вкус). За гарнитура - задушени аспержи и зелен фасул с лимонов сок и чесън и салата с домати, маслини и каперси.

 

1586534391782.thumb.jpg.2ddfc6b6e05ecda1b146e4c35883ef9a.jpg

 

Хот-дог с прясно изпечено хлебче и домашна лютеница. Гарнитурата е ясна 🙂

 

1586271237015.thumb.jpg.53d673e5d59ee95a7216d784105d9609.jpg

  • Харесвам 25
  • Браво 6
Връзка към коментар

Днес реших да опитам рецептата, която "рекламира" @t_petkov, 😉.

Дооълнително, използвах опита, който сподели @chandni (дано не греша) за активиране на суха мая (нямам прясна, а сухата ми стои почти година и не бях сигурна изобщо какво ще се получи).

Показвам резултат от микро доза:

 

 

Току що изваден от фурната. Без баде, че удома има алергични. 

IMG_20200412_182906.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 28 минути , Lyubina каза:

Днес реших да опитам рецептата, която "рекламира" @t_petkov, 😉.

Дооълнително, използвах опита, който сподели @chandni (дано не греша) за активиране на суха мая (нямам прясна, а сухата ми стои почти година и не бях сигурна изобщо какво ще се получи).

Показвам резултат от микро доза:

 

 

Току що изваден от фурната. Без баде, че удома има алергични. 

IMG_20200412_182906.jpg

Екстра ти се е получило !

При всички случаи,ще е сто пъти и по-вкусен ,и по- здравословен от купешките.

Моите детски,Великденски спомени са свързани,точно с козунаците и курабийките.

На първия етаж в нашата къща,живееше една баба . И като дойдеше Великден,почваше да меси курабийки и козунаци,ама,винаги слагаше и лимонови корички и цялата махала ухаеше на вкусно. Като станах голяма, разбрах,че е и от ванилията.

И понеже,прозорците и бяха на нивото на улицата,просто си отваряше прозореца и ни раздаваше.

Бабата отдавна се пресели в другия свят,ние бутнахме къщата и направихме нова,но и за мен, и за всички съседи,на нашата уличка, на моята възраст, споменът е този:)))

 

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Честит празник на всички! Бъдете живи и здрави 🙂

По темата - готвя печени пържолки с картофи, гъби и топено сиренце 🙂 

Спам - цял ден се опитвам да снимам макро, но с този обектив няма да се разберем 🙂

 

 

1.jpg

 

 

2.jpg

 

 

3.jpg

 

 

4.jpg

 

 

5.jpg

  • Харесвам 14
Връзка към коментар

Ох, Алекс! Мирисът на моето детство! Мирис на прясно изпечени кифлички! 

А не бива да ям тестени изделия. Изобщо не трябва да ям почти нищо, че лежането в болнични миналата година ми създаде проблем с килцата. И сега не е по-лесно. 

А вие готвите и ме измъчвате!

Ама и аз ви чета и само преглъщам.

Да сте живи и здрави! Да готвите и да не ви се лепи!

 

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

През уикенда тиквеничковчено меню. @Костов да не гледа, че няма нищо драно, а само брано😁. Имам нова тавичка на Luminarc от оферта на супермаркета СВА - срещу събрани точки я купуваш за 11 лв. Рекламират я за лазаня, но стига калории🙂. Ето от рубриката просто, лесно и бързо😉

Събота - настъргани на едро ренде тиквички 4бр. /новата тавичка се оказа с по-голям обем, така че може и повече/, олио, 4 яйца, 300 гр. сирене, 4-5 лъжици царевичен грис, сух чесън и копър. В сурово състояние изглежда като ..., но вкусно беше, като сочно свежо вертикално омлетче😋

 

Неделя - съвсем постно🙂, пръцичи тиквички и моркови, поръсени отново с царевичен грис, сух чесън и копър. Като сложих вечерята, реакцията на съпруга беше ... Да поръчам пица😆, но с тавичката зеленчук се заситихме доволно🙂

На мен зеленото ми липсва. Преди вечерях по 2-3 салати. С тиквички, големия праз и други зелени зеленчуци уж компенсирам🙂

 

Хайде наздраве🤗

 

01504B76-2122-487B-A205-468CBD8EDCDD.jpeg

4AF5660A-0F78-4177-A062-B455EE55658E.jpeg

D4EB6250-16A0-4462-A743-9501B0A356A3.jpeg

E0E15E5D-5976-43B1-85D3-6DF761D72955.jpeg

ADB853AC-34B9-4786-91F2-EB1780170A9E.jpeg

29087C68-48D0-4591-9E87-36177186BA5C.jpeg

B50923F4-261E-4AF4-A029-F673E9065D88.jpeg

  • Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

През уикенда тиквеничковчено меню. @Костов да не гледа, че няма нищо драно, а само брано😁. Имам нова тавичка на Luminarc от оферта на супермаркета СВА - срещу събрани точки я купуваш за 11 лв. Рекламират я за лазаня, но стига калории🙂. Ето от рубриката просто, лесно и бързо😉

Събота - настъргани на едро ренде тиквички 4бр. /новата тавичка се оказа с по-голям обем, така че може и повече/, олио, 4 яйца, 300 гр. сирене, 4-5 лъжици царевичен грис, сух чесън и копър. В сурово състояние изглежда като ..., но вкусно беше, като сочно свежо вертикално омлетче😋

 

Неделя - съвсем постно🙂, пръцичи тиквички и моркови, поръсени отново с царевичен грис, сух чесън и копър. Като сложих вечерята, реакцията на съпруга беше ... Да поръчам пица😆, но с тавичката зеленчук се заситихме доволно🙂

На мен зеленото ми липсва. Преди вечерях по 2-3 салати. С тиквички, големия праз и други зелени зеленчуци уж компенсирам🙂

 

Хайде наздраве🤗

 

01504B76-2122-487B-A205-468CBD8EDCDD.jpeg

4AF5660A-0F78-4177-A062-B455EE55658E.jpeg

D4EB6250-16A0-4462-A743-9501B0A356A3.jpeg

E0E15E5D-5976-43B1-85D3-6DF761D72955.jpeg

ADB853AC-34B9-4786-91F2-EB1780170A9E.jpeg

29087C68-48D0-4591-9E87-36177186BA5C.jpeg

B50923F4-261E-4AF4-A029-F673E9065D88.jpeg

@ДиянаВ, хубави гарнитури си приготвила за пържоли. 😄 Ние много често си правим зелечуков сач. Трябва да го снимам някой път

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

Спам - цял ден се опитвам да снимам макро, но с този обектив няма да се разберем 🙂

Снимките са ОК, но моля да се слага червена точки при такива снимки като първата. Разтуптя ми се сърцето при такава сцена. 🤣

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
7 minutes ago, Костов said:

@ДиянаВ, хубави гарнитури си приготвила за пържоли. 😄 Ние много често си правим зелечуков сач. Трябва да го снимам някой път

И аз това си помислих. Моите тиквички стават за предястие. Пък цената им като за половин килограм пържоли😉

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

И аз това си помислих. Моите тиквички стават за предястие. Пък цената им като за половин килограм пържоли😉

Казвам ти аз, че пържоли е по-добре. Ти, тиквички та тиквички. 😉 😄 

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • DGTG
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.