Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, дядо Пепи каза:

Много благодаря за изказаната оценка за уреда. Дядо Коледа я е чул и ще зарадва моята съпруга с едно такова изделие. Та след 25.12 ще видим къде ще пиша : Искам да се похваля, или Искам да се оплача. 🤔

Ще я улесниш при всички случаи, но не забравяй  личните нещица 😉🎁

Още едно предимство съм пропуснала - може да се носи навсякъде. Ние си го взимаме на къмпинг, с кемпер.....

Ако имате нужда от напътствия, свиркайте 🙂

Публикувано:
преди 21 часа, funny каза:

Внимавай какво си пожелаваш, че след тридневното кафе с @Eva eva и @DaBo току виж и се окажем във Финикс 😂

Финикс , Франция … все с Ф

Само да кажа, че испанският лоу кост Vueling пуска евтини полети от Киев до Париж... Дръж се, @Роца, идем! 🛫

  • Смея се 8
Публикувано:

@DaBo, току-що ми се обади лично управителят на сервиза да ми съобщи, че съм си купила невроятна фурна, радост за професионалното му око, но нямало да стане работата в таз година, май 😔 Така че директно ме включвайте във вашите обиколки, белким мезна някоя коледна курабийка и други чудеса 😀 Че то сега курабийките /от екрана/ само ги миришем 😜

  • Шок 12
Публикувано:
преди 3 часа, jul каза:

@DaBo, току-що ми се обади лично управителят на сервиза да ми съобщи, че съм си купила невроятна фурна, радост за професионалното му око, но нямало да стане работата в таз година, май 😔 Така че директно ме включвайте във вашите обиколки, белким мезна някоя коледна курабийка и други чудеса 😀 Че то сега курабийките /от екрана/ само ги миришем 😜

@jul прати адрес на лични ще изпратя кутия с коледни сладки които можеш да ги направиш каквото пожелаеш.

  • Харесвам 2
Публикувано:

@Taliana, много благодаря за предложението, всъщност исках да се приеме откъм шеговитата страна ситуацията 😄🤗 А и да се вклиня в гастролиращата група си е добър повод 😀

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 53 минути , jul каза:

@Taliana, много благодаря за предложението, всъщност исках да се приеме откъм шеговитата страна ситуацията 😄🤗 А и да се вклиня в гастролиращата група си е добър повод 😀

Групата няма да откаже още един-двама-трима ....кулинарни туристи, нооо рискуваме @Роца да избяга от форума, като ни види как сме се нагласили да и ходим на гости :grin:

 

ПП. Тя още не знае за нито един от "гастролиращите " :laugh:

  • Смея се 8
Публикувано:
преди 5 часа, jul каза:

@DaBo, току-що ми се обади лично управителят на сервиза да ми съобщи, че съм си купила невроятна фурна, радост за професионалното му око, 

с еърфрайъра не ме впечатли, но, ако споделиш, коя е невероятната ти фурна, ще съм много благодарна! Имам да сменям една и още умувам. 

Публикувано:
преди 20 часа, Zaro каза:

За умението да готви с обърната надолу скара - поклон до земята!!! Вероятно е някоя изджиджана рецепта от южното полукълбо.

 

A32FD74D-4A14-4F19-AB1D-5EB712133B86.jpeg

 

🤣 ти пък! Просто това е най-подходящият ъгъл за привличане на вниманието на мръвколюбците - от скарата директо в широко отворена уста на човека, стоящ под снимката хаха (изобщо не говорим за технологичните ми умения за прикачване на файлове)

  • Смея се 8
Публикувано:

Солидарна към @jul за липсата на фурна, а и това беше нейна идея (само да не се лъжа, а ако се лъжа, посипвам си главата с пепел и на лято ще черпя с украинска водка, който я сподели):

 

Турска супа от червена леща (има си име, ама кой да го помни, някаква чорба беше...):

 

IMG_9685.jpg.3a396a8ff34675daa17ea4d7644f2466.jpg

 

В дъното са кротони по рецепта на Refika, май има предаване и по някой от бг кулинарните канали. Аз я следвам в ютюб.

  • Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:

Мерджемек 🙂 А другата чорбасъ с червена леща и булгур е езогелин 🙂

Напълно възможно да съм била аз, зимата ме влече доста към турската кухня.

Ама и водка пия, де 😜

  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Аз, като дойде зимата, се сещам за качамака, който баба ни правеше преди 100 години. Имах последна бучица домашно сиренце, което братовчедка ми донесе и реших да му отдам необходимото внимание...🙂Че чакам гости от България чак на края на януари и дотогава ще преживявам с купено.

IMG_20211209_200446.jpg

IMG_20211209_200548.jpg

  • Харесвам 8
  • Шок 1
  • Браво 5
Публикувано:
преди 8 минути , jul каза:

Мерджемек 🙂 А другата чорбасъ с червена леща и булгур е езогелин 🙂

Напълно възможно да съм била аз, зимата ме влече доста към турската кухня.

Ама и водка пия, де 😜

Ами договорились! 🤝 😉

  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 42 минути , elenitta каза:

Аз, като дойде зимата, се сещам за качамака, който баба ни правеше преди 100 години. Имах последна бучица домашно сиренце, което братовчедка ми донесе и реших да му отдам необходимото внимание...🙂Че чакам гости от България чак на края на януари и дотогава ще преживявам с купено.

IMG_20211209_200446.jpg

IMG_20211209_200548.jpg

Ама то всеки може да преглъща качамак с домашно сирене и бекон. Аз дори не знаех, че тази иначе нелюбима моя храна се комбинира с тия две вкусотии 😋

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Marusinka каза:

Ама то всеки може да преглъща качамак с домашно сирене и бекон. Аз дори не знаех, че тази иначе нелюбима моя храна се комбинира с тия две вкусотии 😋

Ох как обичам качамак.. ама без бекона . 

Ии и него никога не съм го готвила , ама съм си обещала че в тоя живот ще го пробвам да му се да го забъркам

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Ох как обичам качамак.. ама без бекона . 

Ии и него никога не съм го готвила , ама съм си обещала че в тоя живот ще го пробвам да му се да го забъркам

Ама ти какво си яла изобщо и меденки не си и сладки 😄

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 1 минута , zvezda9001 каза:

Ама ти какво си яла изобщо и меденки не си и сладки 😄

Оооо аз си ги ям, ама гледам тези дето го могат това упражнение да ги сготвят.

Имам 2 места от които поръчвам качамак - уникален !! 

Меденките не съм им намерила мястото още, ама като опитам твоите, ще ти кажа дали си ти :dance3:

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Не съм яла качамак.... Яла съм оригинална румънска мамалига на място, направена от бабата на един румънски приятел, ама май не е същото...

  • Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

Не съм яла качамак.... Яла съм оригинална румънска мамалига на място, направена от бабата на един румънски приятел, ама май не е същото...

Аууу, след кафетата в Киев идваме в София да поправим грешката.

Веднага ще те водя и на двете ми любими места

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да се поФаля, току-що я взехме от куриерската фирма. Поръчахме я от немския амазон на черен петък и днес дойде:

 

27E014AE-64F3-423D-8448-EA2388212C3F.jpeg.3ed6cfbd6962dcf64e3a87fb150a576b.jpeg

 

E4FA1363-9D98-481C-804F-1F402D5F7886.jpeg.c911a422fe7cf8f5639fe5fdaab60c2d.jpeg

 

Сега @Alexander да каже какъв камък си е взел, че да се ъпгрейднем и ние. 
 

И бързо да казвате рецепти за тестото за пица! Плийзззз! 

  • Харесвам 7
  • Браво 6
Публикувано:
преди 1 час, Marusinka каза:

Ама то всеки може да преглъща качамак с домашно сирене и бекон. Аз дори не знаех, че тази иначе нелюбима моя храна се комбинира с тия две вкусотии 😋

И масълце по-лесно да се преглъща. Комбинира се добре и с винце. Вкъщи рядко правим - 2-3 пъти годишно, но пък не остава.

преди 1 час, DaBo каза:

Не съм яла качамак.... Яла съм оригинална румънска мамалига на място, направена от бабата на един румънски приятел, ама май не е същото...

И аз ядох в Румъния, според мен нямаше голяма разлика. По рецептите пише, че се прави само царевично брашно, но баба ми го правеше с бяло и шарена сланинка. На мен само с царевично брашно ми идва малко сухо, затова го правя с 2/3 царевично и 1/3 бяло или 50:50. Доволна съм от резултата.

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , elenitta каза:

П.с. Сега погледнах, че мамалигата се прави с прясно мляко, а качамака с подсолена вода. Поне това на пръв поглед открих.

О, аз си нямам и идея бабата с какво я е направила. Предполагам, че при тях, като при нас - всяка къща си има собствена рецепта. Спомням си, че имаше някакво сирене и мазнина, но подробности не помня. Тя се беше подгтовила и с техните сарми - сармале им казват. Абе, каквото ни предложи жената, хареса ни. 😉

  • Харесвам 3
Публикувано:

Сакън, хич не си приличат мамалигата и качамакът! И двете са от царевица, но то и полентата е от същото, а има съвсем трети вкус. 

Качамак с яйце (на дъното на тавата) или с пръжки ✌️🍷

В неделя хапнахме родопски неща в с. Косово. Точно качамак не поръчахме, но имаше с пръжки и това ще ям другия път  в кръчмата "Безгрижен живот "✌️

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.