Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

Ако снимаш чинии с плодове и зленчуци/ направо супермаркета, ще те обявим за почетен участник в темата 😜

Ау, виноват ...

До миналата седмица у нас се завъртяха едни неща, дето даже и на пазара ги няма, ама не ги снимах 😳

То на снимка вкуса не се усеща, ама ако дойдете насам ще ви направя един кулинарен тур 

 

Жената като беше бременна си измисляше едни неща... "Яде ми се cajá" и други неща, дето даже не ги помня. Аз даже не го бях чувал това, отивам на пазара да питам, те ми казват "ама приятелю, сега е септември, няма такива неща, ела през март" 

😲

Ми то друг трябва да ги знае тия неща, не аз.

  • Смея се 7
Публикувано:

Вчера използвах "хипстърски" кори за баница, както нарича Жижо импулсивните ми покупки на бутикови храни, разточени ръчно със златните точилки на родопчанки. Хич не ми се отдаде да натикам цялата плънка в 3 кори, че и да я завъртя красиво, ама баницата беше възхитителна на вкус. 

 

1643367069634.jpg.ca029ed05a1b2369ee52dc11c2df4656.jpg1643367057234.jpg.bc09307c299ebcd6b084eda589125247.jpg

 

Направих и свой прочит на ризото със замразен спанак, бекон и сушени домати. 

_1283097.jpg.7d3d328655071b74a769a78fe83d4fd0.jpg

 

Въобще съм много доволна от семейното меню и ако измисля как да готвя наведнъж за две хранения, ще имам много свободно време 😄 

 

  • Харесвам 21
  • Браво 8
Публикувано:
преди 8 часа, Lindt каза:

Вчера използвах "хипстърски" кори за баница, както нарича Жижо импулсивните ми покупки на бутикови храни, разточени ръчно със златните точилки на родопчанки. Хич не ми се отдаде да натикам цялата плънка в 3 кори, че и да я завъртя красиво, ама баницата беше възхитителна на вкус. 

 

1643367069634.jpg.ca029ed05a1b2369ee52dc11c2df4656.jpg1643367057234.jpg.bc09307c299ebcd6b084eda589125247.jpg

 

Направих и свой прочит на ризото със замразен спанак, бекон и сушени домати. 

_1283097.jpg.7d3d328655071b74a769a78fe83d4fd0.jpg

 

Въобще съм много доволна от семейното меню и ако измисля как да готвя наведнъж за две хранения, ще имам много свободно време 😄 

 

И аз попаднах скоро на тези "хипстърски кори", нещо бях недогледала грамажа и не можаха да ми напълнят тавата 😀 Но вкуса ах, нямаше грешка!

Вкъщи сме се зарибили да печем хляб с квас ..отгледахме си един Пако и сега обикаляме с едни термометри из апартамента, поръчваме брашна, бием теста, оформяме, голяма забава пада 😄

IMG_20220126_101021.jpg

IMG_20220119_105042.jpg

 

IMG_20220111_101513~2.jpg

  • Харесвам 20
  • Браво 11
Публикувано:

Редовната ми торта с готови блатове за кафето. Само сменям крема. И използвам поръските, останали от голямото пазаруване за празниците.

 

20220128_183242.jpg

20220128_183926.jpg

  • Харесвам 22
Публикувано:
преди 2 часа, darinamarinova каза:

@marycap може ли рецептата?  🙂

Да, ще пиша за този най-лесен и бърз вариант, който търпи много импровизации. Ползвам готови блатове "Медовик-чернослив" от "Березка". Една кутия "сгущенка-какао"-400г и 2 бр. млечна сметана по 250 мл- 35% масленост, от същия магазин. Разбивам сметаните на сняг и после на най-ниски обороти на миксера или на ръка бъркам добавената "сгущенка" и 1 с.л. ликьор Хавана клуб triple sec. Мажа 5-те блата, отгоре съм поръсила с настърган шоколад Линд, с филирани печени бадеми и поръска с лешници от "Лидл". Престоява 8-10 часа в хладилника преди консумация.

     Ако нямаш тези материали, ползваш каквито намериш твърди блатове,  или си правиш от тесто за коледните меденки. 400г " Дулсе де лече" или каквото и да е кондензирано мляко. За млечната сметана е важна високата масленост. Може и с друг крем:1 готварска сметана+ маскарпоне+ сирене крема- общо към 550 г. И 3-4 с.л. хубаво чисто какао ("Ван Хутен"). Много хубава става тортата с яйчен крем и глазура от карамелизираните белтъци.

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Онзи ден сготвих чудни пълнени картофи. Дребното каза, че вече иска само така да готвя картофи 🙂 

Тези дни ще повторя. Не ги снимах. Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/11/cheesy-stuffed-baked-potatoes.html

  • Харесвам 7
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
На 28.01.2022 г. в 12:50, Lindt каза:

Вчера използвах "хипстърски" кори за баница, както нарича Жижо импулсивните ми покупки на бутикови храни, разточени ръчно със златните точилки на родопчанки. Хич не ми се отдаде да натикам цялата плънка в 3 кори, че и да я завъртя красиво, ама баницата беше възхитителна на вкус. 

 

1643367069634.jpg.ca029ed05a1b2369ee52dc11c2df4656.jpg1643367057234.jpg.bc09307c299ebcd6b084eda589125247.jpg

 

Направих и свой прочит на ризото със замразен спанак, бекон и сушени домати. 

_1283097.jpg.7d3d328655071b74a769a78fe83d4fd0.jpg

 

Въобще съм много доволна от семейното меню и ако измисля как да готвя наведнъж за две хранения, ще имам много свободно време 😄 

 

Охо, какво виждат очите ми.....

  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Днес си сготвих замразена пица!

 

88846814-52DD-484C-ACA0-85CE990D87BF.jpeg.94f516fabc9d49b9233450e246944065.jpeg311908F9-25A1-4FB1-91E5-02BB40B83F0F.jpeg.88377ee164e39813e96b85bb11449abe.jpeg
 

Много бързо стана …

И аз имам същата и още 2 вида във фризера за многото моменти, когато не ми се прави тесто😊

  • Харесвам 3
Публикувано:

И за да не каже пак @ДиянаВ, че готвя само през лятото, ето нещо от зимата 

IMG_20220111_191610.jpg

Бяла риба с черен ориз 

 

IMG_20211231_223031.jpg

Агнешко с арабски кус кус

 

IMG_20211231_204553.jpg.e51718cc31e76d847524ebb92cdf4841.jpg

Саладки

  • Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:

С дъщеря навлизаща в тийнейджърство, започвам първи опити с азиатската кухня😜. Засега само подобие, но знае ли се, може точно там да ми е силата😄, защото много лесно се получи и на всички се хареса измишльотината ми.

Оффф, ще трябва и уок тиган да купувам😁. Та по този въпрос с капак или без е по-добре за азиатски манджи и ако е с капак, не е ли същото като в тенджера?

DBC7DDCB-8A38-428B-8616-4B149CFA3324.jpeg

3E37F132-E6CF-408F-B5FF-CDA20C2E4629.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Орео чийзкейк с кокосово брашно и шоколадов протеин 🙂

 

За цялата смес - 655ккал, 31гр протеин

За парче (1/3) - 242ккал, 11.6гр протеин

 

No hay descripción disponible.

No hay descripción disponible.

  • Харесвам 20
Публикувано:
На 30.01.2022 г. в 20:03, ДиянаВ каза:

Та по този въпрос с капак или без е по-добре за азиатски манджи и ако е с капак, не е ли същото като в тенджера?

DBC7DDCB-8A38-428B-8616-4B149CFA3324.jpeg

3E37F132-E6CF-408F-B5FF-CDA20C2E4629.jpeg

Не знам кое е по-добре, честно казано. Моят уок е стоманен и без капак, а ако се наложи, винаги мога да му сложа едно парче алуминиево фолио отгоре. Засега не съм имала проблеми, но аз и повече го ползвам без да го покривам.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Салатка с прекрасни цветове /поне за мен; дъщерята каза “хм, чудо😆😜/

Салати Литъл Джем, манго, чери домати Кумато, зелена, жълта и червена чушка, освежени с душ от изцеден лимон и маслинов лосион за след баня🙃🙂

 

D7FD64C7-0395-4F95-A41A-1700DB8318F5.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 2
  • Смея се 3
Публикувано:

От рубриката "Да живее хоум-офисът" - днес в обедната почивка спретнах френският отговор на английския овчарски пай - hachis parmentier (наречен на френския лекар-фармацевт и естествоизпитател Антоан-Огюстен Пармантие, който с малка хитрост успял да въведе картофите на територията на Франция през 18ти век).

Аз му добавих и малко мисо в плънката, за повече умами, а за да стане фюжънът савсем пълен, поръсих с настръган пармезан. Снимката е направо на масата, секунди преди да седнем на вечеря.

 

 

20220201_193615.jpg

  • Харесвам 19
  • Смея се 1
Публикувано:

Ох, @Роца, хванах симптомите на @ven62 с твоите изкушения. Сега питаш ли ме как преди сън ще мисля за френския отговор на английския овчарски пай с японски отпор от добавка мисо, което в неделя разбрах какво е, ... а за фюжънът умами още съм боса😄

Браво за готварските ти въображения през истории, страни и континенти🤗

  • Смея се 5
Публикувано:

Аз  днес сутринта получих вдъхновение да правя мързелива мусака и бях твърдо решена да не е гръцка. Ама не устоях на доматеното пюре, канелата, карамфила и ригана. Накрая сложих и бешамел и май побългаряването се изчерпва с  печените картофи на кубчета и липсата на патладжан. Ама свърши и утре пак трябва да готвя. 

1643717978694.jpg.545e4b83865931bcb78acc960ff83d5d.jpg

 

А, една паста със спанак и сьомга. 

1643717978699.jpg.04be77695b08fab16359b741aab303c8.jpg

 

И един експеримент за нахут с кайма с пюре от чушки, канела и кардамон. 

1643717978704.jpg.3570d8682f4963a3a65ea59ba4f7a8c0.jpg

 

Добре, че тичаме и в снега, защото изобщо не ядем зеленчуци. 

  • Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:

Да се включа и аз, че отдавна не съм се разписвала в темата, с едни спагети със скариди и Hello Dolly bars. Барчетата се оказаха много вкусни, но ужасно сладки. Американските десерти винаги са прекалено сладки дори за моя вкус, а аз страшно много обичам сладкото.

IMG_20220201_193159.jpg

IMG_20220201_163340.jpg

IMG_20220202_124457.jpg

IMG_20220202_124436.jpg

  • Харесвам 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.