Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Как беше? "Отговорът е ЛЮБОВ. Въпросът няма значение!!!" или...... "Отговорът е ВИНО. Въпросът няма значение!!!" Май вино ми харесва повече 🙂  Вино в блатовете, вино в крема, в редукцията, в чашите ... 🙂 Честит празник на всички 🙂  Бъдете обичани 🙂 

Торта с червено вино, рецепта (модифицирана от мен) https://www.sofiamel.bg/bg/recipes/shokoladova-torta-s-vino-za-trifon-zarezan

DSC_0928-3..jpg

• Харесвам 11
  • Шок 2
  • Благодаря 1
  • Браво 20
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

4E145855-4EB7-4C3A-B765-5ADA0EFBCDFA.jpeg.4a60f049f1bf947c91d31135baac4a8c.jpeg

Освен това направих бульон от две пуешки бутчета и утре ще се пробвам да сглобя рамен🙂

Може ли да кажете, пуешките бутчета, производство Стара Загора ли са? Сваряват ли се бързо, като пилешките ли? Мерси.

Публикувано:
преди 10 минути , rdd каза:

Може ли да кажете, пуешките бутчета, производство Стара Загора ли са? Сваряват ли се бързо, като пилешките ли? Мерси.

Не съм ги гледала какво производство са. Купих ги от Лидл, само долна част от бутчето бяха. Аз ги варих много, защото бяха на слаб котлон, за да стане бульон. Иначе филето, пак от Лидл, си стана бързо и идеално на тиган.

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой може ли да каже откъде да купя пиле?

Всичко е много зле, ям един път на 2-3 месеца.. последно внасяха някакви свежи без това и онова  от Италия в Метро, бяха супер, но ги спряха и тях.

Пробвах Росо, ами не става..

Публикувано:
преди 26 минути , Alexander каза:

Всичко е много зле, ям един път на 2-3 месеца.. последно внасяха някакви свежи без това и онова  от Италия в Метро, бяха супер, но ги спряха и тях.

Аз пекох цяло приказно пиле скоро и го оцених като вкусно. Но го изядохме за обяд и вечеря, а аз се ориентирам дали е гадно пилешкото по това какъв вкус има на следващия ден. 

https://lepoulet.bg/

Продават го в кауфланд, където ходим рядко, но купувам от там румънски филета. 

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Аз пекох цяло приказно пиле скоро и го оцених като вкусно. Но го изядохме за обяд и вечеря, а аз се ориентирам дали е гадно пилешкото по това какъв вкус има на следващия ден. 

https://lepoulet.bg/

Продават го в кауфланд, където ходим рядко, но купувам от там румънски филета. 

Аз нещо се обърках.

Ти снимаш ли ги или ги ядеш. 

Или първо снимаш, после ядеш. :wink:

Или снимаш красивите, пък грозните ... кучета (и не само) ги яли.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 34 минути , Alexander каза:

Аз купувам и готвя само "Лудогорско пиле". Купувам го от Била или СБА. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Аз нещо се обърках.

Ти снимаш ли ги или ги ядеш. 

Или първо снимаш, после ядеш. :wink:

Или снимаш красивите, пък грозните ... кучета (и не само) ги яли.

Такава хубава шега, а я хванах на трето четене. Срам, срам... 

Всъщност Жижо снима птиците, а аз готвя, няма противоречие 🤗 

/ Личните ми интереси и разбирания убиват желанието само за дивеч и в момента размишлявам дали да не откажа да консумирам и див улов, но това доста ще ме затрудни при пътувания, а главно тогава ям риба/. 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 25 минути , rdd каза:

Аз купувам и готвя само "Лудогорско пиле". Купувам го от Била или СБА. 

Една приятелка днес ми каза, че и пуешкото в Била е добро. Не съм го пробвала. Това по повод въпроса ти за  бутчетата🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Всъщност Жижо снима птиците, а аз готвя, няма противоречие 🤗 

/ Личните ми интереси и разбирания убиват желанието само за дивеч и в момента размишлявам дали да не откажа да консумирам и див улов, но това доста ще ме затрудни при пътувания, а главно тогава ям риба/. 

@lindt, имам около себе си вегетарианци.

Синът ми не яде месо, защото чел (преди около 10-на години) че някои хора се чувстват физически по-добре, ако не ядат месо. Пробвал .. и според него е от тази категория. Но риба (питомна, дива) яде. Жена ми като направи супа топчета също яде ... без топчетата.

Снахата (немкинята) също е вегетарианка, но тя счита, че ядейки месо поема някакъв товар - един вид грях, че е допринесла за смъртта на това животно и нещо (лоша памет) чрез клетките на животното отивало в нея. (сложно ми се видя и не съм се задълбочвал в нейните терзания :wink: ) Тя, например, не убива муха, а я гони до дупка т.е. докато излети от стаята.

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

@lindt, имам около себе си вегетарианци.

Синът ми не яде месо, защото чел (преди около 10-на години) че някои хора се чувстват физически по-добре, ако не ядат месо. Пробвал .. и според него е от тази категория. Но риба (питомна, дива) яде. Жена ми като направи супа топчета също яде ... без топчетата.

Снахата (немкинята) също е вегетарианка, но тя счита, че ядейки месо поема някакъв товар - един вид грях, че е допринесла за смъртта на това животно и нещо (лоша памет) чрез клетките на животното отивало в нея. (сложно ми се видя и не съм се задълбочвал в нейните терзания :wink: ) Тя, например, не убива муха, а я гони до дупка т.е. докато излети от стаята.

Е, не задълбавам толкова в терзанията, защото наистина ми е вкусно месото. Но няма как човек многократно и по различни поводи да не се замисля с какво се храни и да не си реши някакви негови неща. И ние гоним и изнасяме буболечките от вкъщи, уморително си е, не ти е мързелива снахата 😉 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Ако това би те успокоило - аз чак на петото, точно преди да се предам и да те питам на лично ... :grin:

• Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:

И ние консумираме от румънското пиле Fragedo. Има в Метро и понякога в Кауфланд. Рекламират го като "чисто", надявам се надписите не лъжат и наистина има контрол на съдържанието.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, ven62 каза:

Тя, например, не убива муха, а я гони до дупка т.е. докато излети от стаята.

Не се тревожи не е единствена. Даже продават такива хуманни "хващачки" за насекоми.

51ObenjT9xL._AC_SL1000_.jpg

• Смея се 5
Публикувано:

Броя ли се от отбора на хуманните, ако хващам миризливки със салфетка и ги пускам в тоалетната, а паяците ги прахосмуча?😆 Май просто избягвам удар по стените😉Не знам дали има човек, който ще каже на комара хайде махни се от мен и ще го подкани с пръст да се разкара или с тази хващачка, или ще го плясне с размазваща плесница. Миризливки, мухи, комари ... това са досадни гадини🙉

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 14 часа, ven62 каза:

О-о, има!

Представям си как в 3 посред нощ се светва лампата и се почва яростна гонка на комара докато и двете страни се изтощат напълно и решат да подпишат временно примирие.

• Смея се 5
Публикувано:
преди 11 минути , tch каза:

Представям си как в 3 посред нощ се светва лампата и се почва яростна гонка на комара докато и двете страни се изтощат напълно и решат да подпишат временно примирие.

Завиват се през глава половината от страните, след като са се удавили с репелент. А, ако е вкъщи, си имаме машинка с таблетки и рядко ни навестяват. Но да, изпитвам известен гняв в 3 сутринта, когато чуя бръмченето.

За да не спамя само, ще сложа ястия с брюкселско зеле и ще си представям как половината хора поглеждат отвратено 😄

на тиган с едам: 

273699387_3155603938005037_5578460811744104073_n.jpg.a1b9fea34164c827698850542e1071a8.jpg

на фурна с бекон и балсамико: 

273616921_679653546379902_1051132679375457070_n.jpg.feb5bf5c5497b30773a91a2644c2f5b9.jpg

• Харесвам 7
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Lindt каза:

на фурна с бекон и балсамико: 

273616921_679653546379902_1051132679375457070_n.jpg.feb5bf5c5497b30773a91a2644c2f5b9.jpg

Е, защо не каза? Сега, като съм в София и не съм яла от вчера следобед на летището в Мюнхен, направо ми идва да оближа екрана. 🤣 Обожавам брюкселско зеле, въпреки че коремът ми после има някакви възражения, ама кой му обръща внимание. 

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

Е, защо не каза? Сега, като съм в София и не съм яла от вчера следобед на летището в Мюнхен, направо ми идва да оближа екрана. 🤣 Обожавам брюкселско зеле, въпреки че коремът ми после има някакви възражения, ама кой му обръща внимание. 

уф, да, цяла зима коремът ми се отнася подозрително спрямо сезонни зеленчуци, но пък и не може само картофи. Харесва ми това брюкселско зеле, има специфичен ядков вкус и като наводниха две вериги едновременно с него, бяхме принудени да изядем 6 пакета за 2 седмици.  

А и трябва да се яде по-редовно, каква е тази твоя светивалентинска невечеря? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

уф, да, цяла зима коремът ми се отнася подозрително спрямо сезонни зеленчуци, но пък и не може само картофи. Харесва ми това брюкселско зеле, има специфичен ядков вкус и като наводниха две вериги едновременно с него, бяхме принудени да изядем 6 пакета за 2 седмици.  

А и трябва да се яде по-редовно, каква е тази твоя светивалентинска невечеря? 

Какъв Свети Валентин?! Три полета за иначе разстояние от няма и 1000 км., търчане по летища и т.н. Стрес до шия бяха последните 48 часа. Дори не се сетихме, че има някакъв празник. Но като се има предвид, че на всеки полет изпивах по една бутилчица вино, май съм празнувала Трифон Зарезан. 🤪

• Харесвам 5
  • Смея се 12
Публикувано:

Брюкселското зеле ни е любимо у дома. За наш късмет, само ние си го ядем. 

Мине се, не мине някоя седмица и аз съм домъкнала поредния пакет (независимо дали прясно или замразено). 

ПП: @DaBo, радвам се, че се прибрахте безпроблемно. Всичко друго все някога ще го имаме/те отново. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.