Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Под кухненски робот планетарен миксер ли имаш предвид? Аз с моя меся много по-дълго, хем е доста мощен. Поне 10-12 мин, а често и повече. На сравнително ниска скорост. На глутена му трябва време да се развие. Мокрите съставки събирам заедно, а сухите в купата на миксера. Пускам буквално за 30 сек в началото да се разбъркат сухите съставки добре, после изливам внимателно мокрите и оставям 7-8 мин да меси. След това проверявам как е тестото - ако ми се стори много твърдо, добавям лъжица течност, ако е обратното - лъжица брашно. Аз не бях месила на ръка никога и ми отне време да разбра какво е еластично тесто и колко меко е мекото на ушната мида (както обясняват по разните готварски блогове).

Хляб да си призная не съм правила. Имай предвид, че наистина много зависи от брашното или по-точно неговото глутеново съдържание. Аз използвам високо глутеново брашно и винаги слагам по-малко брашно, отколкото пише в рецептата.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Забележка: Устройството е предназначено само за краткосрочна работа, т.е. не трябва да се работи непрекъснато повече от 4 минути. Преди да включите уреда отново, изключете го и го оставете да се охлади, така пише в упътването.

Публикувано:
преди 1 минута , rdd каза:

image.png.42e070aff954f163dd4e783b572ae6b1.png

Да, това е планетарен миксер по официалному. 😉

 

Точна рецепта за хляб не мога да дам, но със сигурност трябва да месиш по-дълго. Моят имаше 6 скорости (от 1 до 6 вкл.) + мин. и макс.скорост. Казвам имаше, защото остана в Киев... Ако не се лъжа, май беше 1000, ако ли и повече вата. Не съм месила на повече от 3 и не по-малко от 10 мин.

преди 2 минути , rdd каза:

Забележка: Устройството е предназначено само за краткосрочна работа, т.е. не трябва да се работи непрекъснато повече от 4 минути. Преди да включите уреда отново, изключете го и го оставете да се охлади, така пише в упътването.

Това е много странно... Че всичко ли може да стане за 4 мин?! Ако решиш да биеш белтъци?...

  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , DaBo каза:

Ако решиш да биеш белтъци?...

За белтъците пише следното: Разбъркайте белтъците, докато се втвърдят.

Вероятно  забележката трябва да се разбира така: да не се работи непрекъснато повече от 4 минути. След което да се изключи и пак да се включи, може би, колкото пъти искаш. Благодаря @DaBo

  • Харесвам 1
Публикувано:
На 28.02.2022 г. в 9:05, DaBo каза:

В Киев прясното мляко за кафето на мъжа ми се разваляше точно на 5-ия ден, а тук нищо му няма вече две седмици. Днес свърши, но си мисля, че можеше да издържи поне още две….

Годността на млякото зависи от това на колко висока темепература е било пастьоризирано. С други думи колкото по-бързо се разваля толкова повече микроби са останали в него след този процес.

Публикувано:

Не разбирам от млечна промишленост, но това не е само с една марка. Опитахме поне половината от предлаганите брандове, но явно проблемът е в нашия телевизор.... По-добре да пием мляко, което не се разваля.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , DaBo каза:

Не разбирам от млечна промишленост, но това не е само с една марка. Опитахме поне половината от предлаганите брандове, но явно проблемът е в нашия телевизор.... По-добре да пием мляко, което не се разваля.

Прясното на Маджаров се разваля - гарантирано от мъжа ми онзи ден, като си го сипа в кафето. :laugh:

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 5 минути , Mary каза:

Прясното на Маджаров се разваля - гарантирано от мъжа ми онзи ден, като си го сипа в кафето. :laugh:

А,това, което препоръча, не знам дали ще се задържи дълго, за да разберем. Моят мъж мнооого го хареса. 🤗 Гледам го бая си сипва в кафето.

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Направих тройна доза от този орехов сладкиш онзи ден. С него почерпих колегите за напускането ми 🙂 Толкова се хареса, че наобикаляха да си взимат по 2-3 парчета, свърши даже преди уискито 😄  Рецепта http://fedorcka.blogspot.com/2020/08/blog-post_22.html

 

DSC_0985-2.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 4
  • Смея се 2
Публикувано:

Не че ми е работата, ама що напуска? 

Аз напоследък се радвам на кулинарните умения на пенсионера у дома. И нямам оплаквания. Но тъй като творенията не са мои, не публикувам. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 46 минути , Lyubina каза:

Не че ми е работата, ама що напуска? 

Аз напоследък се радвам на кулинарните умения на пенсионера у дома. И нямам оплаквания. Но тъй като творенията не са мои, не публикувам. 

Аз работя на 3 места и малко ми идва too much вече 🙂 Бях решила да изкарам цяла пролет и лято спокойно, само с две работи, но май няма да се получи 🙂 Здраве да е, ще го измисля 🙂 

  • Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Eva eva каза:

Аз работя на 3 места

Разбирам, и аз бих напуснала при това положение. 

Две са ми много, какво остава за три.

  • Харесвам 3
Публикувано:

В събота приятели ни закара до една месарница на бул.Черни връх. Те си взеха говеждо за стекове и хайде ние покрай тях. Оказа се прекрасно. Сега се чудя само как отмириша кухнята 🤣🤣🤣

 

101D9679-39BB-4F41-AB14-96A106F82BD8.jpeg.a2f1420964c66463313f5e045fe62cb2.jpeg

 

887F1186-D122-4378-9B17-43BED8A91976.jpeg.dea236ccbf625adc53f54195a9576e66.jpeg

 

30CAC0E9-165D-4CE5-AE0D-423B1A1DA373.jpeg.ddf84310a7cf2bd79b7dbfacf302a6ad.jpeg

 

Пак приятели ни подариха ето това вино. Също го препоръчвам. Мавруд е сорт, който не ми е сред любимите, но точно това вино страшно много ми хареса. Чудесна добавка към стековете!

 

A36148EF-58F6-4807-B3B7-C930C7FCD602.jpeg.2b49a748af0b973153dec9dc4d515222.jpeg

  • Харесвам 18
  • Браво 4
Публикувано:

От вивенда ли взе?  Продават хубави меса-пробвал съм, но са на много сериозни цени, горе долу х2 от на Европа, понякога и х3. Преди седмица говежди стек от възрастно животно  в Италия беше 17евро/кг, там виж колко е..

Публикувано:

От Вивенда е според мен това месо.

Последният път от там взехме невероятно вуксни стекове, но цените наистина са доста високи.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Не, не е оттам. Ето оттук:

themeatbox.bg

бул.Черни връх 41, на самия булевард е. 

Ценово не е като Вивенда със сигурност. 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 46 минути , DaBo каза:

Не, не е оттам. Ето оттук:

themeatbox.bg

бул.Черни връх 41, на самия булевард е. 

Ценово не е като Вивенда със сигурност. 

Аз бих отишла за агнешко 🙂 Благодаря, Дабо 🙂

Всъщност има по-ниски цени от нашата месарница на Красно село, от която не съм много доволна и без друго. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Аз бих отишла за агнешко 🙂 Благодаря, Дабо 🙂

Всъщност има по-ниски цени от нашата месарница на Красно село, от която не съм много доволна и без друго. 

Колко е агнешкото в кварталната ти месарница?

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

Колко е агнешкото в кварталната ти месарница?

За агнешко изобщо не съм гледала да си призная, но виждам каймата и пържолите. Ние така или иначе като отидем за нещо конкретно, все ми казват, че е свършило и зарязвам проекта си. Добре че не сме особено месоядни и въобще не се впечатляваме. Обаче за ризотото, пастата и всичко много ми трябва хубав бекон и да си призная, нямам идея откъде да си купувам.  

 

Сега готвя някакви кюфтета от леща. Пишеше булгур и взех от магазина пакет пшеничен, но на снимките изглежда много по-фин от този в супермаркетите. Някой разбира ли от този...продукт? 

https://www.unicornsinthekitchen.com/turkish-lentil-meatballs-vegan/

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

За агнешко изобщо не съм гледала да си призная, но виждам каймата и пържолите. Ние така или иначе като отидем за нещо конкретно, все ми казват, че е свършило и зарязвам проекта си. Добре че не сме особено месоядни и въобще не се впечатляваме. Обаче за ризотото, пастата и всичко много ми трябва хубав бекон и да си призная, нямам идея откъде да си купувам.  

 

Сега готвя някакви кюфтета от леща. Пишеше булгур и взех от магазина пакет пшеничен, но на снимките изглежда много по-фин от този в супермаркетите. Някой разбира ли от този...продукт? 

https://www.unicornsinthekitchen.com/turkish-lentil-meatballs-vegan/

 

Е как от къде, старото Метро! Проблема е, че са големи парчета  по 1-1,5кг, но го режа на 3 парчета и замразявам. Говоря за италианска панчета 20-22лв/кг. 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

....

Сега готвя някакви кюфтета от леща. Пишеше булгур и взех от магазина пакет пшеничен, но на снимките изглежда много по-фин от този в супермаркетите. Някой разбира ли от този...продукт? 

https://www.unicornsinthekitchen.com/turkish-lentil-meatballs-vegan/

 

За кюфтета трябва булгур за кюфтета, той е като грис на размер. Едрият е за други работи. Има също за салати /без варене/, натурален.... Поне 4-5 вида е турският булгур 🙂 Ако си взела от българския, няма да се получи рецептата.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

За кюфтета трябва булгур за кюфтета, той е като грис на размер. Едрият е за други работи. Има също за салати /без варене/, натурален.... Поне 4-5 вида е турският булгур 🙂 Ако си взела от българския, няма да се получи рецептата.

Напълно си права. Прилича малко на цимент това в тенджерата 😄  С лимон, повече лют пипер и шепа кимион се надявам да стане поне прилично пюре.

 

П.П. както и подозирах със солидно количество ароматен зехтин и повече лимон на нас много ни хареса 😄  Много се радвам на рендето си за зест и умирам от щастие да добавям лимон и лимонена кора на всичко напоследък. 

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, DaBo каза:

 

@DaBo, пробвах кухненският робот на по-ниска степен и за по-дълго, като прекъсвах на три пъти за по 4 мин. и тестото за кифлички със сирене стана много добро, според мен. При месене на ръка не са се получавали така. Благодаря!

1646656466965.JPEG

  • Харесвам 7
  • Браво 4
Публикувано:
преди 10 минути , rdd каза:

@DaBo, пробвах кухненският робот на по-ниска степен и за по-дълго, като прекъсвах на три пъти за по 4 мин. и тестото за кифлички със сирене стана много добро, според мен. При месене на ръка не са се получавали така. Благодаря!

1646656466965.JPEG

А кифличка за дегустация? 😋 😉

  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.