Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , DaBo каза:

Имам дехидрататор (багажът от Киев дойде, три пъти ураааа) и мога да поизсуша малко черита или някакви неголеми доматки в него. Имам и вакууматор, та сега ми даваш отлична идея за последващо съхранение. Надявам се само да има прилични домати след 2 седмици, че уж морето ни чака.

 

И, моля те, кажи на жената, че ние черито го пием, не го ядем. Ако има в излишък, да изпраща. Дори и лично мога да го взема. 🤣

 

 

Ох, аз мисля, че на баба и леля червените домати са по-вкусни от черита. Вероятно тя е на същото мнение и затова каза, че ги е изкоренила миналата година, но ако й е убегнало някое коренче, пак ще ми изсуши. 

В този ред на мисли, ако на някой му е на път да ме метне от София до Павел баня тази седмица, за да си ям домати и да правя лютеница, да свирне :girl_wink:

Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

И отново блондинското в мен напира да се покаже... Да попитам за сушените домати - какви точно използвате? Тези, които са в зехтин или чисти (само сушени)?

 

И двата вида:

20220822_154128.jpg

20220822_154221.jpg

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, DaBo каза:

Тук е рецептата към клипа:

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/spiced_blackberry_pear_14830

 

Аз имам книгата на Лорейн, но е на киндъла, който не е зареден. Ще го включа да се зарежда, но не съм сигурна дали има такава рецепта изобщо в книгата.

Тази, тази рецепта търсих. Благодаря! Резултата ще покажа след два дни. Благодаря и на @Sju

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 часа, Фил каза:

Аз пък цял ден търся телефонния номер на Лорейн Паскал и не мога да го намеря. Някой има ли го пъдръка, предварително благодаря! :grin:

Ръцете долу:

517430432_Screenshot2022-08-22233808.jpg.75e44f2472d81974ab6a7bcd2ee60204.jpg

 

За дъщерята Ella Balinska обаче не знам, може там да изскочи зайче 😄 😉

 

76db73189755b713cc6b3396adee70e3.jpg.b7f40f2be759b74fa3bd207ed6c1dd6b.jpg

 

  • Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

По традиция, всяко лято, на път от морето се отиваме от магистралата и си вземам от небезизвестните сливенски праскови. Направо от производител.

И тази година пак.

 

И тъй като в Софийски условия нямам много възможности, набързо няколко еднополови бурканчета слънчева сладост за студените дни. 😉

 

Прасковите

20220823_220452.jpg

 

И компотче

20220823_215625.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:

Първата част от гръцката почивка я отказахме, заради прогнозите за дъжд (които се оказаха верни) и малко домашна имитация на гръцка ваканция:

 

313768AC-E1C7-47E2-BA24-582F1C0FD730.jpeg.a4f795ba5dc80ea7eb8cc8b296798f5f.jpeg

 

7E1B7D1E-E432-4153-B64B-3970FA6FEBDA.jpeg.2761bf11bb046d9ac83d19d284b405e1.jpeg

 

1E8A05F9-34F0-4E78-9B59-5335E3290E18.jpeg.70de18c2e1b833944dd8cf211bc60ab4.jpeg

  • Харесвам 24
  • Браво 3
Публикувано:

Последна вечер в Керамоти, гърми и трещи здраво, мариновахме си дребни сардинки за мезе по бързата рецепта, наздраве 🥂

20220824_194619.jpg

  • Харесвам 20
Публикувано:

Онази кайма, на която щеше да й изтече срокът на годност утре, се оползотвори с едни макаронки. Не е сложно, не е завъртяно, но е вкусно 🙂

20220824_194635.jpg.d29e729ff2523cd1239732db8eea44bb.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
преди 40 минути , примкаря каза:

Последна вечер в Керамоти, гърми и трещи здраво, мариновахме си дребни сардинки за мезе по бързата рецепта, наздраве 🥂

20220824_194619.jpg

Коя е бързата рецепта за маринована риба?

 

Публикувано:
преди 22 часа, Lyubina каза:

няколко еднополови бурканчета

🤣🤣🤣

 

Ох, ще умра от смях.....

Сега прочетох какво съм написала снощи през телефона, по тъмно.....

 

Идеята ми беше за едноДозови .... 

 

Чак се чудя как никой не реагира на бисерите ми  🤣🤣🤣

  • Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 10 минути , Lyubina каза:

🤣🤣🤣

 

Ох, ще умра от смях.....

Сега прочетох какво съм написала снощи през телефона, по тъмно.....

 

Идеята ми беше за едноДозови .... 

 

Чак се чудя как никой не реагира на бисерите ми  🤣🤣🤣

А как да реагираме, да се окажем невежи, че не знаем какви са тези еднополови бурканчета.😂

  • Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 16 минути , Lyubina каза:

🤣🤣🤣

 

Ох, ще умра от смях.....

Сега прочетох какво съм написала снощи през телефона, по тъмно.....

 

Идеята ми беше за едноДозови .... 

 

Чак се чудя как никой не реагира на бисерите ми  🤣🤣🤣

Зачудих се и аз какви са тези "еднополови" буркани :girl_wacko:, ама викам явно е някаква терминология от консервирането на храна. 😁

  • Харесвам 4
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

Зачудих се и аз какви са тези "еднополови" буркани :girl_wacko:, ама викам явно е някаква терминология от консервирането на храна. 😁

Аз пък си помислих, че плодовете са някакви еднополови 🤣🤣🤦‍♀️

  • Смея се 6
Публикувано:
преди 10 часа, Lyubina каза:

Чак се чудя как никой не реагира на бисерите ми 

Споко! Като филтрираме написаното през елемента на професионалното изкривяване стигаме до истината и това какво авторът е искал да каже. Няма лошо. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Днес особено нефотогеничен обяд, боб от бабината градина в гърне и неизменните патладжани, този път на Баба Гануш: 

 

 

IMG_20220825_142907.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Днес особено нефотогеничен обяд, боб от бабината градина в гърне и неизменните патладжани, този път на Баба Гануш: 

 

 

IMG_20220825_142907.jpg

Малко е небалансирано в режим "портрет", но лично на мен ми харесва това, че тъмната паничка е над светлата, както Тъмната страна винаги трябва да доминира над нещата!

 

  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

Малко е небалансирано в режим "портрет", но лично на мен ми харесва това, че тъмната паничка е над светлата, както Тъмната страна винаги трябва да доминира над нещата!

 

Не знам защо се обръщат от телефона и не мога да ги оправя, а ме е страх да погледна на голям екран тази снимка 😄

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Не знам защо се обръщат от телефона и не мога да ги оправя, а ме е страх да погледна на голям екран тази снимка 😄

Аз я гледам на 27-инчов монитор и се сещам за реплика, станала нарицателна в семейството, на малкия ми син към брат си по повод спаначената  супа на жена ми:

- Бати, супата изглежда отврат, но е вкусна.

:wink:

  • Шок 2
  • Смея се 12
Публикувано:

Хора, помагайте!! Искам да сготвя гъст боб като в гърне, но без гърнето? Брашно ли трябва да сложа? Не знам как да го сгъстя 😳 Никога не съм правила фасул, защото не обичам, но ми се налага. Имам 2 кг шарен боб и вече почнах да го кисна. Мисля да го сваря в тенджера под налягане? В много краен случай имам глинен гювеч, ама мъжът ми мрази да го мие и ме е помолил да не го ползвам.

B8103616-0D09-49CC-A851-A145D824D673.jpeg

Публикувано:
преди 9 минути , Marusinka каза:

Хора, помагайте!! Искам да сготвя гъст боб като в гърне, но без гърнето? Брашно ли трябва да сложа? Не знам как да го сгъстя 😳 Никога не съм правила фасул, защото не обичам, но ми се налага. Имам 2 кг шарен боб и вече почнах да го кисна. Мисля да го сваря в тенджера под налягане? В много краен случай имам глинен гювеч, ама мъжът ми мрази да го мие и ме е помолил да не го ползвам.

B8103616-0D09-49CC-A851-A145D824D673.jpeg

И с брашно, и с червен пипер ще го сгъстиш. Няма нужда от гърне, свари го, и после го запечи във фурна с домати, лук, чесън, чубрица, сол, олио/зехтин и подправки на фурна с много малко течност. Ако не е достатъчно гъст, тогава добави малко брашно. 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , Marusinka каза:

Хора, помагайте!! Искам да сготвя гъст боб като в гърне, но без гърнето? Брашно ли трябва да сложа? Не знам как да го сгъстя 😳 Никога не съм правила фасул, защото не обичам, но ми се налага. Имам 2 кг шарен боб и вече почнах да го кисна. Мисля да го сваря в тенджера под налягане? В много краен случай имам глинен гювеч, ама мъжът ми мрази да го мие и ме е помолил да не го ползвам.

B8103616-0D09-49CC-A851-A145D824D673.jpeg

Когато готвя боб в тенджера под налягане, освен лук, червен сладък и червен лют пипер, доматено пюре, шарена сол, джоджен, чубрица и т. н., слагам 1-2 картофа. При варенето те стават на пюре и сгъстяват боба, без да се добавя брашно. 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 57 минути , marycap каза:

Когато готвя боб в тенджера под налягане, освен лук, червен сладък и червен лют пипер, доматено пюре, шарена сол, джоджен, чубрица и т. н., слагам 1-2 картофа. При варенето те стават на пюре и сгъстяват боба, без да се добавя брашно. 

Супер!! Ще го пробвам. Сега се сетих, че майка ми слагаше на леща 1-2 лъжици сухо картофено пюре.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Справих се!! Ето резултата - една огромна тенджера с много гъст боб и две кутии с бобено пюре или както тук го наричат refried beans. Едното ще ползвам за гарнитура с ориз към такос, а пюрето се маже върху тортийята като спойка за другите компоненти. 

F2F6C6EA-BEFB-467F-810A-E643B3E4A4DF.jpeg

  • Харесвам 8
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.