Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

В момента, Alexander каза:

Ако се използва студена тава да, аз не използвам-слагам ги върху решетката.

С камък или без, най-важно за пиците е колко градуса може да вдигне фурната.

И все пак решетката не е като да имаш нагорещен камък по цялата площ на пицата....

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

И все пак решетката не е като да имаш нагорещен камък по цялата площ на пицата....

Със сигурност не е, ако се гледа коричка и равномерност, но еднакво бързо ще станат и в двата случая.

Също е сигурно, че няма вариант за печене от 15 минути, както си писала без камък  и  5 минути с камък в една и съща фурна -градуси и една и съща пица.

 

Като говоря за фурна-пица, винаги имам предвид печене с вентилатор.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Станах рано, по тъмно,опекох от онези курабийки,с лимонови корички,дето ги печеше бабата ,от моето детство.

 

398369141_IMG_20200418_1149552.thumb.jpg.5316508cc94a0436b6510a412ac4a801.jpg

Направих дроб сармата, сложих агнешкото да се пече и замесих козунака,оставих го да втаса, за два часа не мръдна .Ще го видим,колко ще се куми.Спазих всичките указания на мастер-шефа 

 @BlackArt77боядисах яйцата ,подредих ги :

744951276_IMG_20200418_1142063.jpg.af579d31838af959662e6d797fd073fc.jpg

 

Сър Антъни се събуди,сервирах закуската и след малко...екшън:)))))

Ще ида във Великденската тема,да разкажа:))))))

 

  • Харесвам 8
  • Браво 6
Връзка към коментар

Аз също нямам камък за пица и хитрувам 🙂 . Като пека пица, първо слагам тавата (плоска, метална) да се загрее, заедно с фурната на 225 - 230 градуса. После само приплъзвам пицата (вече разточена върху пекарска хартия) върху горещата тава и слагам във фурната. Така донякъде имитирам камъка.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар
13 minutes ago, Роца said:

Аз също нямам камък за пица и хитрувам 🙂 . Като пека пица, първо слагам тавата (плоска, метална) да се загрее, заедно с фурната на 225 - 230 градуса. После само приплъзвам пицата (вече разточена върху пекарска хартия) върху горещата тава и слагам във фурната. Така донякъде имитирам камъка.

И аз така хитрувам, когато ме мързи да вадя камъка или пък нямам много време, защото той си иска отвсякъде поне час загряване . Дори обръщам едната от тавите на самата фурна наобратно и после само слагам пицата отгоре. 😉 Ако ми се занимава с лопатката за пици, а като ме мързи, ги разстилам директно в/у хартия за печене. Добре, че правя пици само като ни дойдат на гости приятели с деца. Но камъкът го използвам винаги за чабата.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , Alexander каза:

Много лесен за правене, в същото време вкусен и ефектен патешки пай по Бургунски.

 

 

 

 

7F082FC1-8B22-44B4-853D-D5F667F6F742.jpeg

EDB26986-4B3A-427B-8746-FCE5912DEDA7.jpeg

Може ли рецептата?А този марселан от тук ли си го купувал и най-вече хареса ли ви? 🙂

 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Може ли рецептата?А този марселан от тук ли си го купувал и най-вече хареса ли ви? 🙂

 

За 2-3 порции се сваряват две патешки бутчета, има замразени на много места у нас, май са на една и съща фирма.

След като се сварят добре поне 1 час, се оставят да изстинат, махат се кожа, кости и пр и месото се нарязва на еднакви горе долу по размер парчета.

Запържва се лук-една средно голяма глава, добавя се мащерка, сол, черен пипер и надробеното месо.

Преди това или по време на варенето на бутчетата се варят картофи и се прави пюре с масло и сол.-

В малка тавичка, аз имам такава малка стъклена форма за хляб се слага местото с лука, отгоре се разстила пюрето и се пече 15 мин на 200гр, след това се добавя се кашкавала и се пече още 8-10 мин.

Ако се прави за повече хора с 3-4 бутчета ще е по-лесно и може да се използва нормален по размер  съд.

 

Марселана го купувам от Метро май 13лв беше, за тези пари и все пак у нас е доста добре.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, chandni каза:

Я кажи каква е цената на тази фурна и от къде може да се снабди с нея човек? 🙂

Нямам представа колко струва това чудо, на нас ни беше сред сватбените подаръци 🙂 В Италия можеш да го намериш офлайн, иначе - май съм го виждал в Amazon. Имам предвид точно това - G3 Ferrari.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, BlackArt77 каза:

@Goal & Boss какви точно са ти неяснотите за да ги изгладим. Относно печенето е мой пропуск и си взимам забележка веднага. Всичко зависи от грамажа на тестото. Стандартен козунак 370 грама на тесто се пече на 180 градуса за 25 минути, по възможност с вентилатор. В зависимост от домашната фурна, ако видите, че много започва да се препича преди тези 25 минути да са изтекли, намалете фурната на 160 градуса. 

Искам да ти поднеса специалните си благодарности за рецептата! Току-що се престраших и разрязах козунака, даже го опитах! Без да е шедьовър или някакъв връх на майсторството, е нещо, от което съм много доволен! Няма го онзи ефект „на конци“, но всичко друго си му е наред. Вкъщи беше одобрен от всички, а на мен това ми стига. В твоя чест ще си пусна Entombed :smile:

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 8 минути , DaBo каза:

Първата доза е готова, половината изядена. 😂😂😂

 

385D74CC-53ED-4FAF-9A51-07CAF29F3160.jpeg.5b19c50a9e251877d05956df72684dea.jpeg

 

169C733D-B60C-4CB2-8FB6-981B4CBAF6B0.jpeg.84f7577bcb55210a14d985443f3bc153.jpeg

 

D8CA0EAD-8623-47F3-A258-562465E2C41D.jpeg.c4e947f3ec82d9ab015a3a8fd7caf649.jpeg

Оооох, завижд, завижд, завиииижд:(((

Аз на моя от сутринта му бая и не ще и не ще да втаса, както си трябва. Еле, еле, преди малко сложих халвата и го сплетох , криво-ляво, че ми писна. Сега пак ще го  чакам малко и ще го пека.

Ама, е сигурно, че няма да става за снимки:((((((

Добре че, с другите работи се справих, с тоя козунак, голяма излагация:((((

Връзка към коментар

@AlexandraKo, то не че много разбирам, ама да не би маята нещо да не е наред? При нас не е супер топло и ги държа да втасват във фурната на запалена крушка вътре, без градуси.

 

Не е баш по темата, ама тук си имаме 3 в 1 - карантина, пожари около Чернобил и пясъчни бури - неочаквано добра комбинация.... за боксьора (Кличко) и актьора (Зеленски), щот няма жива душа по улиците. 😂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Polina каза:

Много са ви хубави козунаците на всички. Браво. 

Я, ми кажете обаче колко от вас ги месиха на ръка? 

Аз, последният е 2 големи месения, като всяко се дели на още по 2 заради маслото или мога да кажа, че са 4 по 20-25 мин всяко. 

  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , Polina каза:

Я, ми кажете обаче колко от вас ги месиха на ръка? 

Аз не съм, но докато втасваше направих една тренировка - Перфектните 10 (клекове, планкове, лицеви опори, скоци и разни други упражнения) 🙃

  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Вдъхновен от рецептите, снимките и вида на козунаците в темата днес за пръв път в живота си опитах да направя козунак.

 

715219473_viber__2020-04-18_14-22-25.thumb.jpg.ee42c6094204692597191724a1c31673.jpg

 

По малкият е разчупен и опитан. Големият е за утре - има шоколадови топчета със стафиди вътре и друг тип стафиди.

1191267031_viber_2_2020-04-18_14-22-25.thumb.jpg.9dd4c0b9608aff40d4eeb8f602a2cec6.jpg1193789349_viber_1_2020-04-18_14-22-25.thumb.jpg.35cd5a2611f9dd5f38acb1450461659f.jpg

 

@Polina , този модел не се меси. Около 5 ... 6 минути съставките се бъркат с обикновен ръчен миксер с приставките за тесто.

 

  • Харесвам 12
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Оооох, завижд, завижд, завиииижд:(((

Аз на моя от сутринта му бая и не ще и не ще да втаса, както си трябва. Еле, еле, преди малко сложих халвата и го сплетох , криво-ляво, че ми писна. Сега пак ще го  чакам малко и ще го пека.

Ама, е сигурно, че няма да става за снимки:((((((

Добре че, с другите работи се справих, с тоя козунак, голяма излагация:((((

@AlexandraKo аз по твоето клипче правя за втори път. Стават перфектни. Следвам точно инструкциите на жената и станаха супер, ето и снимки. Този път ги направих с нутела.

20200418_134125.jpg

IMG-44cc2e5a14513a14ccfb3a082ce87c0e-V.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.