Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Днес е толкова умрял форумът, че съм принудена да споделя най-лошото си готвене от година, колкото да си спамя нещо 🙂

Вместо ирландската яхния, случайно се присетих, че съм гледала фламандска телешка яхния с тъмна бира, белгийската алтернатива на телешко по бургундски, абе един път си казах....

По липса на меденки или стар хляб обаче сложих един странен пълнозърнест хляб и добавих малко подправки за меденки. Хлябът за лош късмет се разтвори напълно и почна да загаря още на първия час на яхнийката.

Сега не знам дали рецептата не ми харесва, бирата ли ми идва горчива, загорялото ли е дошло в повече... За всеки случай няма да я повтарям: 

 

PXL_20241121_1040177232.jpg.80d259b187d868b73297a98e92308589.jpg

 

PXL_20241120_1655377882.jpg.a97767bbd7c8d0fdfb5b6a8e4c17d2c7.jpg

 

Добре, че маринованите в соев сос яйца са страхотни и бързо оправят рецепторите. 

 

@Роца, ти помниш ли преди 7 години като я готви, дали беше горчива? 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2017/11/carbonnade-flamande.html

  • Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , Lindt каза:

Сега не знам дали рецептата не ми харесва, бирата ли ми идва горчива, загорялото ли е дошло в повече... За всеки случай няма да я повтарям: 

Значи бързо купувайте билети и тичайте с @Eva eva към Лил, да пробвате карбонадата там и хубави бирки:grin:

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 16 минути , Lindt каза:

Днес е толкова умрял форумът, че съм принудена да споделя най-лошото си готвене от година, колкото да си спамя нещо 🙂

Вместо ирландската яхния, случайно се присетих, че съм гледала фламандска телешка яхния с тъмна бира, белгийската алтернатива на телешко по бургундски, абе един път си казах....

По липса на меденки или стар хляб обаче сложих един странен пълнозърнест хляб и добавих малко подправки за меденки. Хлябът за лош късмет се разтвори напълно и почна да загаря още на първия час на яхнийката.

Сега не знам дали рецептата не ми харесва, бирата ли ми идва горчива, загорялото ли е дошло в повече... За всеки случай няма да я повтарям: 

 

PXL_20241121_1040177232.jpg.80d259b187d868b73297a98e92308589.jpg

 

PXL_20241120_1655377882.jpg.a97767bbd7c8d0fdfb5b6a8e4c17d2c7.jpg

 

Добре, че маринованите в соев сос яйца са страхотни и бързо оправят рецепторите. 

 

@Роца, ти помниш ли преди 7 години като я готви, дали беше горчива? 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2017/11/carbonnade-flamande.html

Добре изглежда!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Фил каза:

Значи бързо купувайте билети и тичайте с @Eva eva към Лил, да пробвате карбонадата там и хубави бирки:grin:

Мама много ще се разстрои, ако чуе за още едни билети и ръси ултиматуми, че няма да бъде гледачка. Иначе го мислихме вместо Неапол, ама ни се видя студено :biggrin:

преди 5 минути , neuromancer каза:

на снимките добре изглежда

ще взема да пробвам

Непременно кажи дали е вкусно! И го поръси с кориандър за финален щрих, магданозът е за слабаци :biggrin:

преди 4 минути , Asya Assenova каза:

Добре изглежда!

Мерси, ама реално другите 2/3 от яденето бяха и на вкус хубави 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Lindt каза:

 

@Роца, ти помниш ли преди 7 години като я готви, дали беше горчива? 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2017/11/carbonnade-flamande.html

Не само преди 7 години, правя я поне 1-2 пъти годишно 😉. Даже тези дни си казвах, че вече пак й е време.

По принцип яхнията си има една лека остатъчна горчивина от бирата, която на мен не ми прави особено впечатление (но аз обичам и чай матча). При теб тя е била засилена, понеже си ползвала хляб вместо меденки. Идеята на меденките е именно тяхната сладост да "убие" горчивината на бирата. Можело е да добавиш мед или захар в соса, за компенсация на горчивия вкус. 

Следващия път питай, бре, жена! 😂 На моите рецепти винаги осигурявам "клиентски сервиз" (пък и не само на моите, както знаеш 😉 )

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Lindt, верно изглежда много вкусно 😀 Явно си е малко по-специфично ястие, аз бих го опитала. На мен ще ми хареса, на мен всичко ми харесва 😄 

 

Сетих се, че в Гент ядох нещо подобно. Много ми хареса 🙂 

 

@Фил, а така, колега, казвайте ги навреме тези неща 🙂 От няколко месеца си мечтая за ескаргьо с френско, бело, но втората вечер ми оставаше неясна 😄  Ако случайно се сетиш и как се казваше ресторантчето в Лил, цена нямаш 🙂  

 

DSC_0643-2.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Eva eva каза:

 

@Фил, а така, колега, казвайте ги навреме тези неща 🙂 От няколко месеца си мечтая за ескаргьо с френско, бело, но втората вечер ми оставаше неясна 😄  Ако случайно се сетиш и как се казваше ресторантчето, цена нямаш 🙂  

Как се казваше трудно ще се сетя, но ето тук съм споменавал и показал на карта - има една уличка - "Rue de Gand", където видях най-много готини кръчмета - разходи се там и си харесай някое. В (пред)празничен ден може и да е малко трудно с намирането на места. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Lindt каза:

Непременно кажи дали е вкусно! И го поръси с кориандър за финален щрих, магданозът е за слабаци :biggrin:

Уф, тя жената ме разкритикува, че все едно и също ядем, та трябва да пробвам нови неща. Едно време много правих месо с бира. А аз пък уж гледам децата да не мрънкат и да ядат всичко, пък избива на друго място...

 

Кориандъра на семена е осигурен, даже същия старец дето си беше преди го продаваше, та или са ме информирали грешно, или друг е починал, ама не съм разпитвал де...

Връзка към коментар
Преди 1 час, Роца каза:

Не само преди 7 години, правя я поне 1-2 пъти годишно 😉. Даже тези дни си казвах, че вече пак й е време.

По принцип яхнията си има една лека остатъчна горчивина от бирата, която на мен не ми прави особено впечатление (но аз обичам и чай матча). При теб тя е била засилена, понеже си ползвала хляб вместо меденки. Идеята на меденките е именно тяхната сладост да "убие" горчивината на бирата. Можело е да добавиш мед или захар в соса, за компенсация на горчивия вкус. 

Следващия път питай, бре, жена! 😂 На моите рецепти винаги осигурявам "клиентски сервиз" (пък и не само на моите, както знаеш 😉 )

Питам те когато правя десерти, за месо не ми е хрумвало, то може да си е грозничко. Ама сме на диета сега и затова ядем сладки неща от магазина :derisive:

Сложих мед, канела, карамфил, бахар, звезден анасон и кардамон и реших, че съм компенсирала предоволно. Ако ти дойде време да готвиш бургундски яйца или нещо  неазиатско, метни и на мен рецепта, моля!

 

  

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • Niceday
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.