Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 6 часа, samuraika каза:

Ре-цеп-та!!! моля

Разбира се, давам...то пък каква рецепта да е, нещо от рода оптимизизай продукти от хладилника

Пилешко филе - в случая една "пеперуда" нарязано на късчета и задушено с доволно количество пресен лук  и скилидка чесън

200гр заквасена сметана+3 яйца+сушените чери доматки/колкото желаем, аз обичам повечко/+ шепа настърган кашкавал+ сол, пипер,  всичко това объркваме и заливаме филето положено в тавичка.

Поръсено обилно с пармиджано и пресен стрък мащерка. Печем до приятен загар. Воала. 

Дали заради винцето, но студения вариант ми хареса повече:girl_drink2:

 

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Йосиф Милчов

@samuraika Извинявам се за късното включване. 

Прилагам ти технологията и рецептата на хляб с круши и пулиш от елда. Рецептата е за професионална употреба, но мисля, че може да се модифицира в домашни условия.

Относно елдата и безглутеновите печива, както и за  приготвяне и работа с пулиш, квас, предфермент, бига и т.н. Май вярно ше трябва да отворя тема за хляб, защото постовете ще са ми прекалено дълги.  

20200503_074745.jpg

20200503_074810.jpg

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, crazyhorse каза:

Спешно!Някой готвил ли е крокодилско филе от опашка?Давайте идеи!

Ако не сте го сготвили още, ето една рецепта от Бон Апети, правих еднъж и стана вкусно:

 

BB448A46-ED05-4785-896F-55D5C8E7E466.jpeg.14b3cfc7805fffcd24e41a00091e9aba.jpeg

759C8646-757C-4D31-A131-436142A117E2.thumb.jpeg.44a617cf6a025419430f94b333ad8a77.jpeg4AB4014F-D61B-4AAB-BB8F-C341E583CD23.thumb.jpeg.2d88a1023aef33be9cc5bb8232c65d5e.jpegD47FCF56-9976-40E6-8A9D-F88361CC6ECF.jpeg.cb3ac1a2aa107b21673e787395ee2852.jpeg

Връзка към коментар
преди 1 час, BlackArt77 каза:

Относно елдата и безглутеновите печива, както и за  приготвяне и работа с пулиш, квас, предфермент, бига и т.н. Май вярно ше трябва да отворя тема за хляб, защото постовете ще са ми прекалено дълги.  

С най-голямо удоволствие ще чета и пробвам, че безглутеновия хляб ми се опъва, особено този без ксантанова гума 🙂

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Граф Вронски

Споделям ви рецепта ми за дюнери с боб, риба тон и салца. Аз бях малко скептично настроен, заради странната комбинация от боб и риба тон.
Но наистина се получават жестоки. Ходил съм на гости на моите приятели (двойките), за да им ги приготвям, всички са мега доволни. 😄 

Ето клипа:

 

  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 глава кромид лук/червен лук
  • 1 консерва бял боб - предпочитам да използвам боб в доматен сос, иначе сместа изсъхва доста.
  • 2 консерви риба тон
  • 100 грама - салца - в Lidl има готови, два вида са - пробвал съм и с двата и с двата се получават страхотно. Може да замените салцата и с домашна едросмяна лютеница. Или да приложите подаръка от @Marusinka
  • микс от подправки - fajitas seasoning mix - тъй като аз не съм го срещал в България, но съставките са ясни и просто си ги смесвам в една купичка:
    This is about some chili powder, a bit of cumin, paprika, salt and pepper, dash or two of garlic powder, and a good dose of oregano.
  • питка за дюнер
  • опционално можета да си сложите малко кашкавал/пармезан.

Нямам хубава снимка на пълнежа, но ето от онази вечер (със крем супа от броколи) + бурканчета видове салца:

20200501_203211.jpg.862f73df9f3ba88b2e41c52fd71e2cce.jpg

 

20200503_115842.jpg.346740720e19dc9b256f1121870a86da.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар

Лек обяд с пица и чаша вино.

 

757004748_IMG_20200502_1521592.jpg.bd165286414c02f111e5c37f53343bf1.jpg

 

Пицата омесих от пълнозърнесто брашно и гарнирах с италиански кренвирши,Кача Кавало и домашни домати от буркан.И босилекът е от моята си градинка.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Взех хубави аспержи и реших да направя киш. Само че никога не съм правил и исках като за първи път да следвам рецептата. Е, сега знам защо не обичам да готвя по рецепти, а по усет. Количеството тесто се оказа наполовина от това, което ми трябваше, но......поне вече знам. Поне е вкусно.

20200503_142032.jpg

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

За последен път готвя тази седмица:))))))

Ще бъде грийн динър,щото Сър Антъни,пак домъкна от село два чувала  зелении.

Колкото и да разпределих на децата,пак остана много:)

Та, спретнах комбус от лапад/ по рецепта на мама,видях,че нета има подобна/,сложих повечко пресен чесън и магданоз  и стана ммммм,уауууу,много вкусно!

 

1311538417_IMG_20200503_1331392.jpg.c426ba703068d79425262a2e346ffa3a.jpg

 

  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Заради едни гости направих само малко профитероли. Много добре се получиха, изключително нежен вкус.

Кремът ми дойде в повече, та направих и в чашка.

 

 

20200503_224556.jpg

20200503_111538.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 46 минути , Eva eva каза:

Ягодово тортЕ 🙂 Рецепта - https://privanya.blogspot.com/2016/03/blog-post_61.html

 

 

DSC_0343-2-5.jpg

 Теб ще те провазгласим, за “Царица на десертите”:)))

 

Ние, толкова внимаваме с въглехидратите, че, ако изядем по едно парче торта, после, две седмици - нищо сладко:(((

Абе - старост - нерадост:((((

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Ние днес отново бяхме на индийска кухня 😂 - пиле тандури, чапати и райта. 

И кифлички с глазура за закуска (от новата ми книга с рецепти за британски печива).

 

20200503_131421.jpg

20200503_084918.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 5
Връзка към коментар

Големите щерки направиха пица. Със саморъчно ( в машина за хляб ) замесено тесто. Едната е вегетарианка, та са си я цепнали по средата по братски. (Малката, пък пица не обича. Не е и по сладкото. Явно нея не съм я раждала аз ! )

20200503_175528.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, bibi каза:

Големите щерки направиха пица. Със саморъчно ( в машина за хляб ) замесено тесто. Едната е вегетарианка, та са си я цепнали по средата по братски. (Малката, пък пица не обича. Не е и по сладкото. Явно нея не съм я раждала аз ! )

20200503_175528.jpg

Виж, аз трябва сериозно да си поговоря с теб.

Преди няколко дни като се събудих сутринта, първата ми мисъл беше тази:

 

Спойлер

20200428_144019.jpg

 

Имаш ли да кажеш нещо в свое оправдание? (Например - рецептата :grin:)

  • Смея се 4
Връзка към коментар

Заповядай :

https://www.cookwithasmile.com/чийзкейк-с-боровинки-без-печене/

Аз увеличих съставките за крема по 1.5 с изключение на захарта и желатина, че на момата тавата е с размерите за чиния, а моята като за 5-членно ящно семейство, а и мама е на горния етаж.😊

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.