Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 2 часа, elenitta каза:

Изглеждат ужасно апетитно ☺️Ще се правят!

Така е, много вкусни са и търпят много импровизации откъмто сирена и форми,

достъпни продукти, взаимозаменяеми и най вече не отнема повече от половин час с печенето включително.

Ако се препекат пък, стават леко хрупкави. 

@Травеолани ги направи по-големки :good:и ми даде идея, че могат да се ползват за основа за Дипове или да се оформят като Воловани.

Ще пробвам и ще докладвам.

@AlexandraKo има друга идея/за подмяна на брашното/:good:...чудесно звучи, ще чакам да видя какво се е получило.

Най редовно ги правя за детски РД, като гризини...омитат се скорострелно. 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

На стек от говеждо месо на грил онзи ден. Казвам стек, защото това пишеше на етикета, ама не е стек, какъвто се приема в Бг, а нещо като огромна пържола:

 

F836F963-D6C0-4724-9117-F4B79E4568C7.jpeg.8da61f98a54d563fa2e5d584335b363f.jpeg

 

В тънкия край е medium-well за мен, в по-дебелия е medium за мъжа ми. Много добре се получи. Грилът се справи отлично. 

 

 

  • Харесвам 18
  • Браво 5
Връзка към коментар

Направоооо,съм горда със себе си:))))

Като усъвършенствах и доразвих на @Тони идеята за тахановотото хлебче,днеска направих пици.

Същата смес,1 см дебела,пекох 10 минути.

Извадих и наредих отгоре бекон,моцарела и домати с босилек .

Върнах във фурната и доопекох,за още 15 минути.

Станаха ммммм,страхотнииииии!

@Тони,специални благодарности на теб за рецептата!

Най-после,да си ядем пица,без да сме гузни,че не е диетично:))))

 

2010997655_IMG_20200514_1821252.jpg.b8feefc9d66d9a379e55b11edd854477.jpg

 

Ето,колко е дебело блатчето:

 

1044610187_IMG_20200514_1826362.thumb.jpg.7953598a8131d52fbb744da9c7f9cb4d.jpg

 

 

 

 

  • Харесвам 10
  • Браво 5
Връзка към коментар

@AlexandraKo, каква е точно твоята рецепта за нисковъглехидратен блат? Аз правя основно с карфиол или тичкивки:

 

EB8135FC-241C-4ECA-AEAE-B974F16A353B.jpeg.ecf941e66091253757ec1fe6fe45d747.jpeg
 

2BF27FE7-16B5-440C-9CB8-24607B1C543B.jpeg.0dff070abd89e9b0c913081c92297b9c.jpeg

 

42A0B21B-6784-4EE3-8396-0CAEE8D0406D.jpeg.7f7ec6319bc19ed1be259276f0e49df3.jpeg
 

Пак добре се получават, но не е и като блат от тесто...

  • Харесвам 12
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 33 минути , DaBo каза:

@AlexandraKo, каква е точно твоята рецепта за нисковъглехидратен блат? Аз правя основно с карфиол или тичкивки:

 

EB8135FC-241C-4ECA-AEAE-B974F16A353B.jpeg.ecf941e66091253757ec1fe6fe45d747.jpeg
 

2BF27FE7-16B5-440C-9CB8-24607B1C543B.jpeg.0dff070abd89e9b0c913081c92297b9c.jpeg

 

Пак добре се получават, но не е и като блат от тесто...

Рецептата е за таханов хляб на @Тони:

 

150 гр.сусамов тахан / аз вече правих и със слънчогледов/.

3 яйца

1 бакпулвер 

малко сол

 

Ние ядем безсолно,та само ръсвам.

 

В незалепваща тава, наливам , около 1 см от сместа. Пека 10 мин, за да се стегне, вадя и нареждам - днес беше с бекон,моцарела и домати с босилек. Допекох още 15 минути.Вчера пекох само с моцарела, за закуска, стана като пърленка - препеченка и хрупкава.

 Пицата си става, баш, като нормална пица и на фасон, и на вкус.

Да, ама е НВ и е кето.

 

Сърът , пък, днес  намерил  тахан от тиквени семки. Тия дни , от него ще майсторя тутманик. Но нека пробвам и ще кажа.

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

@AlexandraKo, супер, че ти допадна рецептата. Аз правя още едно хлебче, но то е с лек привкус на сирене. Все пак ако искаш, може за пробваш и него.

 

Иначе в бонбоните аз добавям и малко течна сметана, обичам да и се усеща вкуса и са доста по плътни. И какао, просто така предпочитаме.

 

Иначе днес правих кърпички, половината ги права с кайма и ориз, а за мен заменям ориза с карфиол. Обожавам ги, много са вкусни. Плънката им правя по същия начин като на обикновените, просто накрая вместо ориз добавям настърган карфиол и го запържвам за около 5 мин.

 

 

received_375033233440349.jpeg

received_895977290780055.jpeg

received_3362526733822676.jpeg

received_611692769375977.jpeg

received_359125911705357.jpeg

  • Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 1 час, Тони каза:

@AlexandraKo, супер, че ти допадна рецептата. Аз правя още едно хлебче, но то е с лек привкус на сирене. Все пак ако искаш, може за пробваш и него.

 

Иначе в бонбоните аз добавям и малко течна сметана, обичам да и се усеща вкуса и са доста по плътни. И какао, просто така предпочитаме.

 

Иначе днес правих кърпички, половината ги права с кайма и ориз, а за мен заменям ориза с карфиол. Обожавам ги, много са вкусни. Плънката им правя по същия начин като на обикновените, просто накрая вместо ориз добавям настърган карфиол и го запържвам за около 5 мин.

 

 

received_375033233440349.jpeg

received_895977290780055.jpeg

received_3362526733822676.jpeg

received_611692769375977.jpeg

received_359125911705357.jpeg

 

Благодаря ти!
Едно по едно, ще пробвам всичко.

А ти направи сърмички ли?
Че пише “ кърпички”.Или така се казват?

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Тони каза:

Редакторът се е проявил и не съм забелязала. Сърмички, разбира се. 🤣

И аз така си помислих:))))

Тия Андроиди, пишат всякакви глупости.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз пека разни работи,след малко ще ги покажа.

За вечеря - каша от коприва,със сос от агнешко и сърце от Пармезан:)))))

Когато пека агнешко,не изхвърлям соса,а го наливам в силиконови формички и замразявам.И стават кубчета бульон,който ползвам за постните манджи.

Зелена салата и домашна лютеница.

 

1569405910_IMG_20200515_1852462.jpg.6323623cf9ac488c049e7dde918778e2.jpg

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Кето пърленка,диетична,НВ от лешниково брашно.

Опитах я вече - много е вкусна.Ще се маже с лютеница и крема-сирене+айрян,за закуска.

Ако някой иска рецептата,да каже.

 

IMG_20200515_190405~2.jpg

 

И кето хлебчета,но този път,с тахан от тиквени семки+ малко зряла моцарела в сместа.

Станаха по-светли и като тутманичета на вкус от сиренцето.

 

1814044265_IMG_20200515_1923122.jpg.bb93c22363815cbb458fd3d70c6aa8c6.jpg

 

След малко ще дойде журито да каже,кои са най-вкусни.

Пробвах със слънчогледов,сусамов и този .

На мен ми харесва хлебчето най-много,с тиквения.

Ама,да видим,ВИП клиентът, какво ще рече:)))))

  • Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 20 минути , DaBo каза:

Искам рецептата, ще видя къде ще го намеря това лешниково брашно тук, но не е възможно, де! Давай! 😋

Ааа, оригиналната рецепта е със смлян сусам, може да се замени с ядково брашно, каквото имаш. 

Може бадемово, може кокосово, рошково и пр.

Aз имам лешниково в момента.

 

4 яйца

125 гр. крема сирене

8 с.л. смлян сусам / ядково брашно/

100 гр. сирене

1 бакпулвер

2 с.л. зехтин

 

Разбиваме яйцата  с крема - сиренето  и бакпулвера, добавяме  сусама/ брашното, натрошеното сирене / аз сложих настъргана моцарела/ , едната лъжица зехтин - на дъното на тавата, разстиламе на 1 см. слой, / то се надува малко/, втората лъжица зехтин ръсваме отгоре.

Печем 30-35 мин на 180 градуса и прилагаме номера с клечката:))))

Може 5 мин по- рано, да се сложи пармезан или чедър, за да се запече отгоре.

 

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Eva eva, честит обектив! Със здраве и на фокус! 🙂 Макро ли е?

 

@samuraika, благодаря за разясненията за японското къри. Ще погледна за кубчетата в азиатския супермаркет като стигна до там... някой ден 🙂 . Утре ще пробвам една рецепта от книгата ми за японска кухня, ще пусна резултата (ако го докарам).

 

Ние днес бяхме на тарта с лук и аншоа от Ница ("писаладиер"):

 

 

20200515_191954.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 19 минути , Тони каза:

Толкова е вкусна, че и недиетичните я обожават!

Месеничка.

received_2647915425323913.jpeg

received_186113725936253.jpeg

По това време спим, но след няколко часа ще напиша една интересна рецепта .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес направих за първи път lamington cakes - австралийски десерт. Много вкусен се получи, дори и децата помагаха 🙂

Като за първо правене, спазвах точно рецептата, но следващия път ще направя глазурата от черен шоколад.

 

C26D12D8-FB59-4912-9E3E-BE7EDB18E7A3.thumb.jpeg.fff0d0d1d228bd54c3d975a5e7abf337.jpeg
 

8BC7809D-D033-4702-AB7C-B3173C967921.jpeg.fb7df3f68114445079cb8c3219a10793.jpeg

 

618468D5-7B02-4B53-9EF9-D8A53FCD1FF4.jpeg.f0b8ca2de1fe373657f0b20f0559e318.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 3
Връзка към коментар

За обяд:

 

1675254177_IMG_20200516_1152152.jpg.aa3edee33be0aefb1ccc4f8788ab7c3a.jpg

 

Крем - супа от коприва,руло от кайма,облечено в картофено пюре и салата домати и краставици.

Забъркала съм и едни бонбони,след малко ще ги покажа и тях.

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ето ги и двата вида кето-бонбони,за компания на Перно -то:)))

Кокосови стърготини,маскарпоне,какао,масло,орехи и малко еритрол.Едните са оваляни в какао,другите - в кокос.

572894010_IMG_20200516_1229492.jpg.8db971b8de98df10702a3783c0ed5651.jpg

 

  • Харесвам 6
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 14 часа, Eva eva каза:

Наздраве 🙂 Черпя за новия обектив с бира и бургер 

Пак си викала професионалистите да ти снимат яденето 😜

Абсолютен фен съм на снимките ти. И на ястията 🙂 Честита придобивка!

  • Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Явно си личи тънката нишка която ни свързва с турската кухня, признавам им безапелационно табиета на комшиите да омагьосват с храна. 

Патладжан кебап 

20200514_143941.thumb.jpg.2d28e0fc3fae6bca6c8bdb15fd16b690.jpg

 

20200513_234511.thumb.jpg.9697c592556435a22e6573bf152b556b.jpg

 

Благодаря на @Тони за подсказката за Пиде(първото в биографията ми), ще го усъвършенствам, обещавам:

 

20200514_195818.jpg.cc178d2fe1e49e965c5aa6a98ffdd26d.jpg

 

20200516_143807.jpg.13522f3c9f1c492c8d5cd43270d021cc.jpg

 

И официално откриваме сезона на СладоЛедената епоха  

Сладолед по бързата процедура, че беше спешен

Малинов:

20200516_145141.jpg.cf1e7ef8356497723530e51dada661a5.jpg

С киви

20200516_150208.jpg.319d03120dffd0096e3eaac108a9da3f.jpg

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.