Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 32 минути , AlexandraKo каза:

Нещо,като мусака,ама,без картофи.Кайма,със зеленчуци и печен патладжан с моцарела.Ордьовър - копривената тафта:)))И зелена салата.

1093564883_IMG_20200524_1434302.jpg.fde62639ea41b0e06d4b6e0754a29ee5.jpg

 

Прави ми впечатление,  че избягвате картофите,  а ориз изобщо не помня да си качвала. Защо? И още нещо искам да те попитам,  този режим на хранене ти сама ли го измисли, или се консултира с някой.  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С мойта сръчност... толкоз🙂

Колко нови и извънредни тревоги от началото на месеца, а накрая пак стария въпрос какво ще е времето🙂

Получи се ... 🎈🎈🎈тортата не чак толкова, но празникът чудесно. Имаше слънце, дъжд, градушка и най-важното четири приятелки. Накрая рожденичката ми каза мамо, не се сърди, но този рожден ден беше по-готин от миналия в Дисниленд. Както на нас ни липсва пътуването, така и на децата общуването извън дома🙂

 

1F14CB6D-444C-4F76-BC8D-0F6A86F5E3C3.jpeg

61B1213C-E56E-4CC0-B1D0-50E56E49102B.jpeg

BA0AC5DA-F99E-4F57-AE00-447DBAB71FE2.jpeg

132C8EE4-CC8B-4950-A5E7-912236ACBC4F.jpeg

B499285F-3415-4B64-8BDF-F394B1541A57.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 9 часа, slujitel каза:

Прави ми впечатление,  че избягвате картофите,  а ориз изобщо не помня да си качвала. Защо? И още нещо искам да те попитам,  този режим на хранене ти сама ли го измисли, или се консултира с някой.  

А, дивечът в неделя, беше с картофки. Но наистина, ориз и картофи я има веднъж на два месеца, я няма. Картофи - предимно на пюре с лук и масло. Ориз самостоятелно не обичаме, не готвя, понякога с лапад или коприва.

Не, не съм го измислила , ето, това е режимът:

 

https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf

 

Не съм се консултирала с никого, в годините съм опитвала какво ли не, наблюдавала съм  се  сама, променяла съм нещо, добавяла съм нещо. Опитвала съм какво ли не : Дюкан, гладуване, високо въглехидратно хранене, циклично хранене и пр.

Най- добре се чувстваме здравословно  и двамата. с нисък прием на въглехидрати и с истинска храна, с повече натурални мазнини. Отделно, дето и килограмите кротуват:))))Не броя калории, въпреки, че за всяко нещо знам горе- долу, колко  са 

и колко В има в него. И чак, под 20 гр. не ги държим , целта е да е здравословно, не толкова  отслабващо.

Това, естествено, го следя и с периодични  лабораторни изследвания.

От една възраст нататък, трябва да се внимава с храната и то - много. 
Друг е въпросът, като ида в магазина, колко време прекарвам в четене и колко неща не бива да се купуват:((((

 

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Още малко тесто (нали захлади и пак се размесих) - милинки.

Уникално вкусни станаха- за 1-ви път правя. Другият път малко по- малки топчета ще направя. 

Рецепта:

 

Spoiler

 

Пухкави милинки със сирене

 

Съставки:

 

брашно - 500 гр

мая - 1 пак. суха или 20 гр жива

яйца - 1 бр.

прясно мляко - 150 мл топло

вода - 120 мл

оцет - 1 ч.л. 

сол - 1 ч.л. 

захар - 1 ч.л. 

олио - 100 мл

 

За поръсване:

 

сирене - около 150 гр

30- 40 гр масло

1 с.л. брашно

шарена сол

 

Маята и захарта се разтварят в топлата вода, докато започне да се образува пяна. В дълбока купа се изсипват топлото прясното мляко, солта, яйцето, оцета и олиото. Добавяме брашното и шупналата маята и се замесва меко тесто (може да се “меси” само с вилица до еднородно много меко тесто, което се отлепя от стените на купата).

Оставя се да втаса в намаслена купа, докато обемът му се увеличи 3 пъти. С намаслени ръце се оформят малки топки, които се подреждат или в намаслена тава, или върху хартия за печене.

Поръсват се със сирене и се оставят да втасат отново за 20 минути. През това време се запържват маслото с 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол.

Още докато запръжката  е топла и непосредствено преди да се сложат във фурната, се заливат втасалите милинки. Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна  до зачервяване (около 35 минути) и след това се намазват с масло и се покриват с кърпа за около 15 минути.

 

 

милинки - 3.jpg

 

Още снимки:

Spoiler

 

милинки - 2.jpg

 

милинки - 4.jpg

 

милинки - 5.jpg

 

 

  • Харесвам 15
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

А, дивечът в неделя, беше с картофки. Но наистина, ориз и картофи я има веднъж на два месеца, я няма. Картофи - предимно на пюре с лук и масло. Ориз самостоятелно не обичаме, не готвя, понякога с лапад или коприва.

Не, не съм го измислила , ето, това е режимът:

 

https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf

 

Не съм се консултирала с никого, в годините съм опитвала какво ли не, наблюдавала съм  се  сама, променяла съм нещо, добавяла съм нещо. Опитвала съм какво ли не : Дюкан, гладуване, високо въглехидратно хранене, циклично хранене и пр.

Най- добре се чувстваме здравословно  и двамата. с нисък прием на въглехидрати и с истинска храна, с повече натурални мазнини. Отделно, дето и килограмите кротуват:))))Не броя калории, въпреки, че за всяко нещо знам горе- долу, колко  са 

и колко В има в него. И чак, под 20 гр. не ги държим , целта е да е здравословно, не толкова  отслабващо.

Това, естествено, го следя и с периодични  лабораторни изследвания.

От една възраст нататък, трябва да се внимава с храната и то - много. 
Друг е въпросът, като ида в магазина, колко време прекарвам в четене и колко неща не бива да се купуват:((((

 

 

 

 

 

 

 

Много ми хареса, каква сметана ползваш?

Връзка към коментар
преди 44 минути , slujitel каза:

Много ми хареса, каква сметана ползваш?

Ползвам заквасена, най - ми харесва тази на LIDL,  Pilos. Най-ми е вкусна, слагам в разните сосове, в яденето, в супата и става много вкусно.

Има разни, на Данон, на Бор-Чвор и пр., но тях не ги харесвам. Въпрос на вкус.

 

Форум СЕГА - Кюфтета и стари дантели

 

Имат и течна.

 

image.jpeg.945ccd826885aa5a253a194890d508b7.jpeg

 

Но най-често ползвам тази, че Лидъл -ът не ми е на път.

 

 

СМЕТАНА PRESIDENT ТЕТРАПАК 200ml

 

Течните сметани ги ползвам повече за десертите.

А най-най-най вкусно, според мен,  става всичко,  с Маскарпоне. И манджа, и десерт.:))))

Най-любимото ми е това:

 

Маскарпоне 500гр Санта  Гальбани 80%

Маскарпоне-то на Занети, също се намира по нашите магазини и също не е лошо.

 

image.jpeg.5613f17a84cc39f895175f8448c421dc.jpeg

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Secreto de cerdo (Тайната за свинско месо е разрез, който се намира между рамото и бекона, във вътрешната област се казва, че има форма на ветрило и обикновено са парчета от около 150-200 грама. Очевидно името на тайната се дължи на факта, че това е разрез, който е скрит, може да се види само ако мускулът се нарязва хоризонтално, въпреки че има и такива, които коментират, че това вкусно парче се нарича тайна, тъй като предвид неговите качества са били парчета, които месарите са били държали за тяхна консумация.) Papas arrugadas con mojo picón (набръчкани картофи - варят се с малко вода и доста морска сол и канарски пикантен  сос ) и вино Rioja бяло и червено .

IMG 134635.jpg

IMG 132929.jpg

IMG 132939.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 2
Връзка към коментар
On 5/13/2020 at 1:59 PM, aleksandrina said:

Само съм я чувала. Хайде, давай да видим ...и да направим . 😉

Вчера имах рожден ден и реших, че това е достатъчен повод да запретна ръкави и да се опитам да я направя тази торта. Получи се доста добре според мен. Стриктно следвах рецептата е резултатът беше доста добър. На вкус точно такова, каквото очаквах. Леко и вкусно 🙂 

IMG_6519.JPG

  • Харесвам 15
  • Браво 18
Връзка към коментар
2 minutes ago, t_petkov said:

Вчера имах рожден ден и реших, че това е достатъчен повод да запретна ръкави и да се опитам да я направя тази торта. Получи се доста добре според мен. Стриктно следвах рецептата е резултатът беше доста добър. На вкус точно такова, каквото очаквах. Леко и вкусно 🙂 

IMG_6519.JPG

Павлова ли е това? Честит рожден ден 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
1 minute ago, Eva eva said:

Павлова ли е това? Честит рожден ден 🙂

Благодаря много! 🙂

Точно така! Торта Павлова, която правя за първи път, но майка ми ми беше безценен помощник по месинджър да дава наставления. 🙂

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 6 часа, t_petkov каза:

Вчера имах рожден ден и реших, че това е достатъчен повод да запретна ръкави и да се опитам да я направя тази торта. Получи се доста добре според мен. Стриктно следвах рецептата е резултатът беше доста добър. На вкус точно такова, каквото очаквах. Леко и вкусно 🙂 

IMG_6519.JPG

Възможности за Стаж - CulinaryArtsEurope

 

Веднага получаваш звездичка на Мишлен, страхотна торта!

И ЧРД!

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
8 hours ago, t_petkov said:

Вчера имах рожден ден и реших, че това е достатъчен повод да запретна ръкави и да се опитам да я направя тази торта. Получи се доста добре според мен. Стриктно следвах рецептата е резултатът беше доста добър. На вкус точно такова, каквото очаквах. Леко и вкусно 🙂 

IMG_6519.JPG

Честит да си! Да ти е все така сладко и креативно по рождените дни и между тях! 🙂

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, t_petkov каза:

Вчера имах рожден ден

Бъди здрав и щастлив!

Сбъдвай мечтите си и нека годината ти бъде изпълнена с много любов,верни приятели и прекрасни моменти!

Тортата ти е чудесна!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Чудна Павлова! Да си жив и здрав!

 

Аз днес се заиграх с едни кюфтенца в патладжанено-бешамелов сос,  доматен сос и моцарела. Станаха вълшебни, много вкусни.

А за нещо сладко направих тортичка от  блат с матча и яйчен крем, получи се добре- лек десерт. 

20200528_185513.jpg

20200528_185529.jpg

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 13 часа, t_petkov каза:

Вчера имах рожден ден и реших, че това е достатъчен повод да запретна ръкави и да се опитам да я направя тази торта. Получи се доста добре според мен. Стриктно следвах рецептата е резултатът беше доста добър. На вкус точно такова, каквото очаквах. Леко и вкусно 🙂 

IMG_6519.JPG

Поздравления!

Да си жив и здрав!

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

  Ох,драма имаме:(((

Сър Антъни е качил 300 грама:(((((

Та за туй,постна супа, без капка мазнина,точно от 10 зеленчука+много джинджифил.

Гъбки,задушени в сос от крема сирене/диетично/,с черен пипер и куркума/засилват метаболизма/и запечени с Пармиджано Реджано.

2072198832_IMG_20200528_1707032.jpg.bb18b2a6f58b66b34b69022b78e2e994.jpg

 

Направих  и кето - кекс от кокосово брашно,с лек маслен крем отгоре 

А вътре,с много орехи и стафиди.

Да изстине,че да отрежа,да видим как е.

 

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ето го и диетичният сладкиш.3айца,100 гр кокосово масло,6 лъжици кокосово брашно и малко еритрол. 150 гр орехи и толкова стафиди.

Далееееч съм от на @Eva evaделишъсите, ама става за ядене,много е вкусно,тъкмо,за Перно-то.

Наздраве!

 

1995079314_IMG_20200528_1741392.jpg.90e9744862b97a3a440168e09869ab80.jpg

 

334799556_IMG_20200528_1749032.jpg.a781d781b6f05d336b9f40413da8e796.jpg

 

 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

Ето го и диетичният сладкиш.3айца,100 гр кокосово масло,6 лъжици кокосово брашно и малко еритрол. 150 гр орехи и толкова стафиди.

Далееееч съм от на @Eva evaделишъсите, ама става за ядене,много е вкусно,тъкмо,за Перно-то.

Наздраве!

 

1995079314_IMG_20200528_1741392.jpg.90e9744862b97a3a440168e09869ab80.jpg

 

334799556_IMG_20200528_1749032.jpg.a781d781b6f05d336b9f40413da8e796.jpg

 

 

Пак съм аз, да питам, от къде го купуваш еритрола, обиколих навсякъде и не го намирам?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , slujitel каза:

Пак съм аз, да питам, от къде го купуваш еритрола, обиколих навсякъде и не го намирам?

Преди съм си купила повече от един диетичен магазин, ама поръчвам и онлайн.

Ако няма, ползвам Суитли или Стевия - има на прах , има и течна.

Ама на мен, Стевията малко ми нагарча, та я отбягвам, не и свикнах. 

 

https://trimart.bg/produkt/еритритол-1000/?gclid=Cj0KCQjwwr32BRD4ARIsAAJNf_09cbBddyD7yXl_hbe9tkk7MPA6DT566Y_v8fsvtkgD-lRux3ppQS4aAhgUEALw_wcB

 

https://zelen.bg/biomagazin/bio-hrani/zahar-med-podsladiteli/podsladiteli/eritritol-dragon-superfoods-250-g/

 

https://apteka.framar.bg/категории/подсладители

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.