Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес набързо след работа: кейк с пушена сьомга и един шотландски десерт (cranachan) със сметана, малини, овесени ядки и ... уиски 😉

 

20200528_192455.jpg

 

20200528_183643.jpg

 

  • Харесвам 13
  • Шок 1
  • Браво 6
Публикувано:
преди 7 минути , Роца каза:

един шотландски десерт (cranachan) със сметана, малини, овесени ядки и ... уиски

Това за сефте го чувам, но ми звучи като перфектната закуска 😂

  • Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 20 минути , bulpa каза:

Това за сефте го чувам, но ми звучи като перфектната закуска 😂

Разковничето май е в съотношението между овесените ядки и уискито 😂.

Иначе и аз не го бях чувала допреди няколко месеца, когато го срещнах в една книга, чието действие се развива в Highlands.

  • Харесвам 4
Публикувано:

 Набръжко:

Картофено пюре,със задушен в масло кромид.

Сварявам картофите,лукът,нарязан на ситно,задушавам в МВ,докато стане прозрачен ,смесвам с намачканите картофи,овкусявам с малко сол  и става страхотно.

За гарнитура на картофите, домашни наденички 

 

404374497_IMG_20200529_1901012.jpg.27e5b270638d469f694056b694132c7d.jpg

  • Харесвам 10
Публикувано:

Хехе,днес имаме и донос:))))От благодарственото население:)))

Донесоха подарък,една кофа череши.

865284670_IMG_20200529_1908562.thumb.jpg.f21bb1ff5dfb5195ad200a5bca5fe480.jpg

 

Ей сега се наплюсках,въпреки че, не са хич сладки.Ама,толкова обичам черешки, че чак ,накрая разбрах.:((((((

Ма то,на харизан кон,кой му гледа кусурите?

 

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Хехе,днес имаме и донос:))))От благодарственото население:)))

Донесоха подарък,една кофа череши.

865284670_IMG_20200529_1908562.thumb.jpg.f21bb1ff5dfb5195ad200a5bca5fe480.jpg

 

Ей сега се наплюсках,въпреки че, не са хич сладки.Ама,толкова обичам черешки, че чак ,накрая разбрах.:((((((

Ма то,на харизан кон,кой му гледа кусурите?

 

Завииижд, завиииижд! 😂😂😂

Обожавам череши,  но при нас са още на безбожни цени (14-15 евро за килограм).

 

Аз днес добавих още една година на брояча, та по този повод ви черпя с португалска бисквитена торта (bolo de bolacha) и любимото ми португалско ястие, което поръчвам винаги първата вечер, когато пристигна в Португалия, bacalhao a bras, ужасно нефотогенично, но адски вкусно 😍.

 

20200529_185327.jpg

 

20200529_173126.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 11
Публикувано:

@Роца, да си много здрава! Пожелавам ти още това лято да събереш слънчеви лъчи и да вкусиш бакаляо ... нещо си в Португалия🙂

Наздраве🥂🎊

  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 часа, Роца каза:

 

Аз днес добавих още една година на брояча, та по този повод ви черпя с португалска бисквитена торта (bolo de bolacha) 

20200529_185327.jpg

 

20200529_173126.jpg

Да си жива и здрава!

Да направиш много пътешествия по непознати и любими места!

Да изкачиш нови върхове - географски и кулинарни!

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Роца каза:

Завииижд, завиииижд! 😂😂😂

Обожавам череши,  но при нас са още на безбожни цени (14-15 евро за килограм).

 

Аз днес добавих още една година на брояча, та по този повод ви черпя с португалска бисквитена торта (bolo de bolacha) и любимото ми португалско ястие, което поръчвам винаги първата вечер, когато пристигна в Португалия, bacalhao a bras, ужасно нефотогенично, но адски вкусно 😍.

 

20200529_185327.jpg

 

20200529_173126.jpg

@Роцааааа,ЧРД!

Да си жива и здрава, все така лъчезарна и с много късмет!
 

D909DCAE-2F87-42FC-AAAA-2CE91DDE641D.jpeg.4cfdf8aad659eec3e8415f45a74588a0.jpeg

 


 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Достоен ученик на @AlexandraKo. Сладкиш с блат от орехи, яйца, прясно мляко, канела и стевия. Отгоре извара, яйца, прясно мляко, ванилия и стевия. Не е много сладък, Алекс тези диетичните неща по принцип май не стават толкова сладки,  или греша?

20200530_131455.jpg

  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 23 минути , slujitel каза:

Достоен ученик на @AlexandraKo. Сладкиш с блат от орехи, яйца, прясно мляко, канела и стевия. Отгоре извара, яйца, прясно мляко, ванилия и стевия. Не е много сладък, Алекс тези диетичните неща по принцип май не стават толкова сладки,  или греша?

20200530_131455.jpg

Браво, изглежда чудесно!
Вариантите са два - или, слагаш повече подсладител, или с времето свиквате, да не е чак толкова шекерено:))))

Нали знаеш- вкусът се възпитава.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Браво, изглежда чудесно!
Вариантите са два - или, слагаш повече подсладител, или с времето свиквате, да не е чак толкова шекерено:))))

Нали знаеш- вкусът се възпитава.

Да, предпочитам втория вариант. Всъщност след третата хапка започна много да ми харесва. 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Крем супа от маруля,с моцарела.

Освен нея има и  морков,пресен лук,пресен чесън,домат и тиквичка.

Зеленчуци на фурна ,с дресинг от малко мед,зехтин и балсамов оцет.

 

1556932337_IMG_20200530_1418352.jpg.4eab21de79024f1696b459578cfa074f.jpg

 

Ребърцата ги пека на фурна,че се канеше уж,да вали,та не посмях на двора:(

Ще пека и хляб,ще има втора серия на днешното готвене.

  • Харесвам 6
Публикувано:
10 minutes ago, slujitel said:

Да, предпочитам втория вариант. Всъщност след третата хапка започна много да ми харесва. 

Също може да заместиш захарта с еритритол или ксилитол. Първото е за предпочитане, заради нулевия си гликемичен индекс. Може също да го направиш и на пудра захар за по-добро стопяване. Има много в нета писано за тези два естествени заместителя на захарта.

  • Харесвам 3
Публикувано:

Свински ребърца,без кост,на фурна, задушени в бяло вино и с пресен босилек за разкош:))))

 

273128711_IMG_20200530_1546452.jpg.64c70da7bd1838628c1dc021c9d5adb7.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.