Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 37 минути , slujitel каза:

Ти тези дни не готвиш ли, пак влизам да видя какво си сготвила и няма пост?

Снощи не готвих,че понеделник ни е дълъг ден и се прибираме и двамата ,след 8,та гледам да има нещо от предните дни.

Иначе,днес готвя,ли готвя:))))

Опекох таханови хлебчета,таханова пица,с моцарела,домати и поръсена с Пармезан.

 

1391839410_IMG_20200609_1808532.thumb.jpg.8c032b8ebffd2bc64f37bf1d297e8fbe.jpg

 

Пицата е за закуската утре:)))

1468660812_IMG_20200609_1808192.jpg.949d6370db4c68f406d9821017941664.jpg

Опекох  едно джоланче и за гарнитура - коприва,задушена с домати,пресен лук и мАсълце:))))) с малко ориз,запечена с  Кача Кавало.

1348629303_IMG_20200609_1822092.jpg.ccbb945471dc3ae9512a53e3c418e375.jpg

 

 

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

@AlexandraKo, не съм по което-рецептите, но определено се вдъхнових от твоите творения. Затова, моля, кажи от къде се снабдява с продуктите : тахан, разни странни брашна...? Онзи ден търсих на щандовете за здравословни храни в Хит, и в близкия до Нас СВА, но нищо подобно не открих. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , Lyubina каза:

@AlexandraKo, не съм по което-рецептите, но определено се вдъхнових от твоите творения. Затова, моля, кажи от къде се снабдява с продуктите : тахан, разни странни брашна...? Онзи ден търсих на щандовете за здравословни храни в Хит, и в близкия до Нас СВА, но нищо подобно не открих. 

Ще карам по ред:

От LIDL:

 

Кокосово масло

Кокосови стърготини

Стафиди

Течна сметана

Skyr

Заквасена сметана на Pilos

Крема сирене Godessa

Настъргана Моцарела

Прясна Моцарела

Грана Падано

 

От Лекси:

Ама при вас дали има Лекси?

 

Тахан - слънчогледов и сусамов

Сър Антъни носи от Асеновград - от тиквени семки, той ми харесва най- много

Орехово брашно

Бадемово брашно / но предпочитам да смеля бадеми/

Лешниково брашно
Рошково брашно

Еритрол

Какао

 

А, сетих се, че Балчо имат всякяквиг.

Можеш да си поръчаш онлайн.

 

28858103-76F9-4AAA-9B50-5DC94BD72362.jpeg.989abd4feda48784db1df75eb2a180cf.jpeg

 

https://balcho.bg/bg/product/сусамов-тахан-пълнозърнест/

 

Аз много харесвам един тахан от Харманли - много е вкусен:

 

AF64D27F-4AC2-47F0-8206-5F8FD96828EC.jpeg.659cc3a95d7f69cf1c721480b58c7d87.jpeg

Може да се купи  от тук. Има всякакви.

:

http://moitebilki.com/сусамов_тахан_натурален_700гр_-3643.html

 

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз си накупих от Кауфланд,  от био щанда доста неща.  Стевията я вземам от аптеката, там също има био щанд, и от там вземам по нещо. Ние нямаме Лидл, сметана заквасена ползвам на Данон. @AlexandraKo това нещо скир го видях от теб за първи път, ще купя като отида в Кауфланд,  само там го има в Карлово.  То какъв вкус има, нещо като заквасена сметана,  но без вкуса на кисело мляко? Ти какво правиш с него?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , slujitel каза:

Аз си накупих от Кауфланд,  от био щанда доста неща.  Стевията я вземам от аптеката, там също има био щанд, и от там вземам по нещо. Ние нямаме Лидл, сметана заквасена ползвам на Данон. @AlexandraKo това нещо скир го видях от теб за първи път, ще купя като отида в Кауфланд,  само там го има в Карлово.  То какъв вкус има, нещо като заквасена сметана,  но без вкуса на кисело мляко? Ти какво правиш с него?

Skyr е като цедено мляко, няма въглехидрати, малко мазнини и много белтъчини.

 

https://www.yulisgym.com/kakvo-e-skir/

 

6C4C5DEA-0F4A-4C48-996E-B2F24D279BC2.png.0be6479cee7d6a1aa9bfb30494ec8db5.pngA2EC39DE-F238-46B8-9525-131BC153076F.jpeg.d851ffc0ab9967458b25e50028c07ada.jpeg

 

Например, става страхотна млечна салата, слагам го на тахановата смес и става, като тутманиче..

Слагам го, вместо крема сиренето, по разните десерти.

Има в мънички / наполовина/ кофички, с ягоди или с лимон - много е вкусно, ядем си го така.

Мажем го на филийка, смесено с гуакамоле.

В линка по- горе има и инфо, и рецепти.

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@AlexandraKo може и да не готви, аз се прежалвам да застана от време на време пред печката 😉

Тези дни у нас имаше: солено клафути с тиквички и сирене, английсказакуска под формата на брънч и соба нудъли с пиле. 

 

20200606_191655.jpg

 

IMG_20190310_120742.jpg

 

20200607_194741.jpg

  • Харесвам 20
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

Skyr е като цедено мляко, няма въглехидрати, малко мазнини и много белтъчини.

 

https://www.yulisgym.com/kakvo-e-skir/

 

6C4C5DEA-0F4A-4C48-996E-B2F24D279BC2.png.0be6479cee7d6a1aa9bfb30494ec8db5.pngA2EC39DE-F238-46B8-9525-131BC153076F.jpeg.d851ffc0ab9967458b25e50028c07ada.jpeg

 

Например, става страхотна млечна салата, слагам го на тахановата смес и става, като тутманиче..

Слагам го, вместо крема сиренето, по разните десерти.

Има в мънички / наполовина/ кофички, с ягоди или с лимон - много е вкусно, ядем си го така.

Мажем го на филийка, смесено с гуакамоле.

В линка по- горе има и инфо, и рецепти.

Това ми е любимото за закуска. Вкусен протеин, лесно и бързо.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да кажем добра дума и за домашните напитки.

Запазваме си лято в буркан☀️🍒🍓

Ароматно Боле със сезонни плодове.

 

20200606_131810.thumb.jpg.623c6c6ecfe9cea6d1fc6c33f41cdea4.jpg

Дано се е получило сега, явно имам проблем с фотоматериалите

Редактирано от Kalina Ivanova
  • Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , Kalina Ivanova каза:

Да кажем добра дума и за домашните напитки.

Запазваме си лято в буркан☀️🍒🍓

Ароматно Боле със сезонни плодове.

 

20200606_114528.jpg.28285d51d3c3ea7ee07b0e13b75c0c4d.jpg

Само аз ли не го виждам?

  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Граф Вронски

@AlexandraKo, скирът е чудесен. Точно щях да ти препоръчам видът на Exquisa, но @Izabela ме изпревари. 😛 С една идея е много по-мек и не толкова кисел от лидълския. Има го във Фантастико, Била и Кауфланд( сега разбрах и за ТМаркет от Изабела), но доста бързо свършва. Аз и айрян си правя от него.  Както и шоколад (като течен шоколад).

И една малка корекция: почти никакви мазнини(0.2g) и малко въглехидрати(4g) е.

 

20200609_233150.jpg.5f29a1fec747867b70cb1a1268d24dc2.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, Граф Вронски каза:

@AlexandraKo, скирът е чудесен. Точно щях да ти препоръчам видът на Exquisa, но @Izabela ме изпревари. 😛 С една идея е много по-мек и не толкова кисел от лидълския. Има го във Фантастико, Била и Кауфланд( сега разбрах и за ТМаркет от Изабела), но доста бързо свършва. Аз и айрян си правя от него.  Както и шоколад (като течен шоколад).

И една малка корекция: почти никакви мазнини(0.2g) и малко въглехидрати(4g) е.

 

20200609_233150.jpg.5f29a1fec747867b70cb1a1268d24dc2.jpg

Благодаря ти:))))

Някой път ще го пробвам, даже, още днес ще видя, дали на новата Била, на МОЛ Марково тепе има, че ми е най-близо.

На мен и лдълският не ми е кисел, а плодовите пък, са ми още по-вкусни.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 18 часа, Lyubina каза:

Онзи ден търсих на щандовете за здравословни храни в Хит, и в близкия до Нас СВА, но нищо подобно не открих. 

В магазините Зоя има всякакви брашна, масла и здравословни продукти: https://www.zoya.bg/?currency=EUR

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, AlexandraKo каза:

Благодаря ти:))))

Някой път ще го пробвам, даже, още днес ще видя, дали на новата Била, на МОЛ Марково тепе има, че ми е най-близо.

На мен и лидълският не ми е кисел, а плодовите пък, са ми още по-вкусни.

Вече пробваааах!

В една пауза влязох в Билата отсреща и накупих 10 броя.

Наистина е по-хубав този скир, сравних с другия. Всичко им е еднакво, в лидълския има повече сол.

Много благодаря за съвета, ще се яде вече от този. Ма те пък, нямат плодов...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@Lyubina В Billa съм виждал брашна от елда, нахут, сусам, от леща даже, както и няколко други такива по-необичайни. Някой ако има възможност да се снабдява с качествени зърнени храни и желание - продават се домашни каменни мелници, вчера мернах една за под 400 лева.

 

Аз днес - нищо особено - обядвах постна шкембе чорба и пих една малка кеторакия. И понеже знам, че @Zaro като прочете това, ще подскочи от възмушение и ще пита как е възможно това, отговарям - може, Zaro, може. Тя шкембе чорбата всъщност си е съвсем обикновена, но аз я нарекох постна, защото в крайна сметка всичко опира до понятията. За мен например постно е всичко, което няма кокал. Това представлява ли проблем за теб? :dirol::vinsent::grin:

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Всичко имат в Зоя, онлайн също може да се поръчва. Аз преди доста често поръчвах брашно от тапиока, че трудно се намираше, а правих едни любими на девойките хлебчета, които с никакво друго не ставаха. И за да не съм голословна, ето рецептата , ако някой иска да ги пробва. Страхотни са.

https://nooosugar.wordpress.com/2016/09/24/бразилски-хлебчета-pao-de-queijo/

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
Граф Вронски
преди 22 минути , AlexandraKo каза:

Вече пробваааах!

В една пауза влязох в Билата отсреща и накупих 10 броя.

Наистина е по-хубав този скир, сравних с другия. Всичко им е еднакво, в лидълския има повече сол.

Много благодаря за съвета, ще се яде вече от този. Ма те пък, нямат плодов...

Ще дойдат и те. От една седмица, вече има в една верига магазини "Да хапна", но май са само в София: 

 

20200610_142209.jpg.a8b620601ded96d890d72e20db3b1ff5.jpg

 

Още малко и се надявам да се появят на много места. 🙂

 

Винаги можеш и към скира да добавиш някакъв плод и ето ти го вкуса/разнообразието (и с малко мед, ако въглехидратите го позволяват 😛 )

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Граф Вронски каза:

Ще дойдат и те. От една седмица, вече има в една верига магазини "Да хапна", но май са само в София: 

 

20200610_142209.jpg.a8b620601ded96d890d72e20db3b1ff5.jpg

 

Още малко и се надявам да се появят на много места. 🙂

 

Винаги можеш и към скира да добавиш някакъв плод и ето ти го вкуса/разнообразието (и с малко мед, ако въглехидратите го позволяват 😛 )

Ееее ,вие у Софето, винаги сте напред с материала:)))

Ние у Прованса,  плодови, само два вида мънинки кофички, по 150 гр. си имаме, ама пък, днеска купих големите кофички натурален, по 2.69 за бройка.

При теб, ако това 2.99 е цената, има разлика 0.30 на бройка, което хич не е малко.

Поуспокоих се, че ние пък, имаме друга есктра:)))))

  • Смея се 1
Връзка към коментар

Тези бразилски хлебчета, ми приличат на колумбийските хлебчета Пандебоно, които са с малко по-различно съотношение на съставките. Брашно от тапиока, го  побългарих с безглутенова смеска от царевично, оризово и нахутено брашно (или квото дойде) и с български кашкавал, стават чудни и много бързо.

 

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
На 23.05.2020 г. в 18:12, DaBo каза:

Може, може! 😊 Купувам говежди кости, като гледам в тарелката да има всякакъв вид кокаляк. При нас ги продават в тарелки и са страшно евтини - левче за килограм горе-долу. След това ги слагам в тавата на фурната върху хария за печене с малко сол и пипер. Печа ги на силна температура (200 градуса с вентилатор), докато покафенеят. Някъде към час и половина, два. Стават тъмно кафеви. После ги прехвърлям с тенджерата за бавно готвене без отделилата се мазнина, като добавям лъжица сол и две супени лъжици оцет. Зеленчуци - лук, морков, целина. Няколко зърна черен пипер. Покривам с вода и пускам тенджерата на бавно готвене. Цикълът за бавното готвене е 10 часа, а аз включвам и втори цикъл. Варят се бавно поне 20-на часа. После прецеждам в буркани, завивам капачката и обръщам обратно. Като изстинат, ги слагам в хладилника. Излизат ми 2-3 буркана от 0.9 литра, но бульонът е много концентриран и винаги го разреждам с вода, когато го използвам за готвене. 

Майко мила, ти си гений! Само да допълниш в хладилника колко време може да зимуват бурканите. И още - приблизително колко кила кокали се събират за едно печене във фурната?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, DenitsaS каза:

В магазините Зоя има всякакви брашна, масла и здравословни продукти: https://www.zoya.bg/?currency=EUR

Да ти кажа,аз съм им обидена. Тене знаят, че не се разправях:))) Веднъж поръчах от тях,кашон ленено брашно и ми пристигнаха кутии,от които 3/4 бяха с изтичащ срок,след седмица .

Можеха да ме предупредят поне,да взема по- малко.

Та,каквото се употреби,се употреби,другото замина на боклука.

Като поръчвате,гледайте сроковете на годност.

 

За днес- шарено, в шарени чинии, че с това  сиво време навън ...

 

490756381_IMG_20200610_1613182.jpg.b4bc97e1c6c05dc966e873f4ada72cf6.jpg

 

Дроб-сарма,салата домати,краставици и пресни лукове:)))

Хехе,сега видях,че жълтият чери-домат в средата прилича на яйце:))))

Не е яйце,жълто доматче е.

И бонбони за десерт.

Тия дни пак има донос- череши,та се давим от събота с тях:(

Днес - почивка от черешите.

Тая година,до сега,не съм видяла вкусни череши.Ама то,с тия дъждове...

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , AlexandraKo каза:

Да ти кажа,аз съм им обидена. Тене знаят, че не се разправях:))) Веднъж поръчах от тях,кашон ленено брашно и ми пристигнаха кутии,от които 3/4 бяха с изтичащ срок,след седмица .

Можеха да ме предупредят поне,да взема по- малко.

Та,каквото се употреби,се употреби,другото замина на боклука.

Като поръчвате,гледайте сроковете на годност.

 

За днес:

 

490756381_IMG_20200610_1613182.jpg.b4bc97e1c6c05dc966e873f4ada72cf6.jpg

 

Дроб-сарма,салата домати,краставици и пресни лукове:)))

Хехе,сега видях,че жълтият чери-домат в средата прилича на яйце:))))

Не е яйце,жълто доматче е.

И бонбони за десерт.

Тия дни пак има донос- череши,та се давим от събота с тях:(

Днес - почивка от черешите.

Тая година,до сега,не съм видяла вкусни череши.Ама то,с тия дъждове...

Дроб сърмата с ориз ли е, и ако да, какъв?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.