Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 36 минути , AlexandraKo каза:

Добре де, а какво ядете, като не готвиш?

Правя леки бързи неща - аламинути, скара и големи салати. Това не го наричам готвене. 

Обичам много плодове, което не е диетично.

  • Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 18 минути , AlexandraKo каза:

Супер си е с тиквички, пробвай и с патладжан, много вкусно  става.

Аз ги пека с малко масълце и после  пека

на шницел или огретен. Че избягвам пърженето и много рядко  го правя.

Освен нормалната фурна, непрекъснато ползвам конвекторната тенджера, Сърът я е кръстил “ летящата чиния”:)))

Слагам всичко на скарата, отдолу в тавичка се събира мазнината, която изхвърлям. 

За тази говоря:

 

 

40B2D651-930B-4E3E-B5B5-35B0B322D845.jpeg.c3f723d6a219d221565b6f24af130e6b.jpeg

Ето и с решетката.

 

 

 

 

54E1FAE5-B80D-4B8B-9222-B07BB5B15B29.jpeg.504c590e02705f08ef599da798a32a52.jpeg

 

 

От години я ползвам, тази ни е трета, купили сме си и една резервна:)))

Тенджерата става и за в голямата фурна, че е 17 л.

Имам същата, но дори не съм я пробвала. Щом специалист по диетично хранене, като теб, я препоръчва, трябва да я извадя.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Алекс че,  а какво им има на българските сирена и кашкавал? Ма занаятчийска та мандра до нас: овцете се гледат В родопите, семейно, после млякото идва при моята позната, тя си има мандричка и сама, ръчно, прави 100% овчи кашкавал и сирене (и да иска, Няма право да произвежда от друго мляко), след това го реализира пак сама, няма право да продава в магазин. Кашкавала го зрее повече от 2 месеца. Сиренето го зрее повече от 50 дни. Знаеш, че в зрялото сирене нвма никакви захари(ако това пречи на кетото). 2. За колбаси те - не знам дали знаеш, ама тук адитивите ги докараха от Европа, не са се измислили при нас. Италианските колбаси, традиционно, са висококачествени, но испански, немски, т. Н. не съвсем. Плюс, вече от няколко години се опитват бг производители да продават с чисти етикети. А Е номер има за всичко, включително витамин С, знаеш, че се ползва за консервант, не само за "химията". Даже вече слагат на етикетите истинските имена на адитивите, защото хората се страхуват ОТ Е номер, а като видят написано без Е--е ок. Мисълта ми е, че не бива така към нашите производители. 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Дани Магелани каза:

Имам същата, но дори не съм я пробвала. Щом специалист по диетично хранене, като теб, я препоръчва, трябва да я извадя.

Ти пък - чак специалист:((

И не е толкава диетично, стремя се да е здравословно. Вече това е доминантата. Да няма болежки, туй е важното. Докато цял живот - килограмите:((((((
Аз имам толкова “дебели гени” по майчина линия, че цял живот се боря с тях

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , luba_rizova каза:

Алекс че,  а какво им има на българските сирена и кашкавал? Ма занаятчийска та мандра до нас: овцете се гледат В родопите, семейно, после млякото идва при моята позната, тя си има мандричка и сама, ръчно, прави 100% овчи кашкавал и сирене (и да иска, Няма право да произвежда от друго мляко), след това го реализира пак сама, няма право да продава в магазин. Кашкавала го зрее повече от 2 месеца. Сиренето го зрее повече от 50 дни. Знаеш, че в зрялото сирене нвма никакви захари(ако това пречи на кетото). 2. За колбаси те - не знам дали знаеш, ама тук адитивите ги докараха от Европа, не са се измислили при нас. Италианските колбаси, традиционно, са висококачествени, но испански, немски, т. Н. не съвсем. Плюс, вече от няколко години се опитват бг производители да продават с чисти етикети. А Е номер има за всичко, включително витамин С, знаеш, че се ползва за консервант, не само за "химията". Даже вече слагат на етикетите истинските имена на адитивите, защото хората се страхуват ОТ Е номер, а като видят написано без Е--е ок. Мисълта ми е, че не бива така към нашите производители. 

Имам си нЕкои съображения:(((((

И по отношение на храната, хич не съм патриот.Вече:((((

Лично мнение, не ангажирам никого.

Публикувано:

И аз рядко купувам български неща. В повечето случаи или са зле или са супер скъпи. За сирената за начало са супер солени, без обезсоляване рядко стават за ядене, ами за идентични суми купувам гръцка фета 80-90% козе мляко, останалото овче и никога няма нужда от обезсоляване.

 

Няма как в село Смилян-Млечен дом, (всичко е добре и даже се познаваме със собственичката), български кашкавал, наречен пармезан на 3 год да струва на място в селото  повече от оригинала в Италия по магазини ...Друг пресен пример от миналата събота, на фермерски пазар на сергия продават масло, уж смес от бивол и крава, но много жълто или 80% ще да е краве.

Цена на сергията 35лв/кг, исках да пробвам поне преди да дам 10лв, ами нямало и с тон ме пита ще взимам ли, не можело да се пробва, такова масло  нямало откъде да купя, все едно нещо от Марс предлага..

 

 

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Еритролът уж,най - ниско вреден. Което също е спорно - слагам ги в една графа с Е-тата

Е-номерът му Е968.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 48 минути , Alexander каза:

И аз рядко купувам български неща. В повечето случаи или са зле или са супер скъпи. За сирената за начало са супер солени, без обезсоляване рядко стават за ядене, ами за идентични суми купувам гръцка фета 80-90% козе мляко, останалото овче и никога няма нужда от обезсоляване.

 

Няма как в село Смилян-Млечен дом, (всичко е добре и даже се познаваме със собственичката), български кашкавал, наречен пармезан на 3 год да струва на място в селото  повече от оригинала в Италия по магазини ...Друг пресен пример от миналата събота, на фермерски пазар на сергия продават масло, уж смес от бивол и крава, но много жълто или 80% ще да е краве.

Цена на сергията 35лв/кг, исках да пробвам поне преди да дам 10лв, ами нямало и с тон ме пита ще взимам ли, не можело да се пробва, такова масло  нямало откъде да купя, все едно нещо от Марс предлага..

 

 

 

Абсолютно!

В Пловдив на Главната, същата работа - фермерски пазар- кило сирене, колкот половин крава:))))

За качеството - солено, та солено. И като поседи във водата, стане на каша.

То, вярно е и това, че у нас  ядем безсолно. Ама защо испански/италиански сирена и колбаси не са ни солени?
Да не говорим за това, че нашенският кашкавал, като поседи, та мухляса или за палмовите масла вътре.

Дълга тема.

Ма, да си яде всеки, каквото си иска. Тука просто си споделяме мненията.

 

преди 46 минути , bulpa каза:

Е-номерът му Е968.

Не съм го проверявала, дали има номер, но бях сигурна, че е от същата категория, съмнителни добавки.
 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Значи, тъкмо съм си свикнала със стевията,  хич няма да я сменям с еритрол.  

Сирене си купувам от един човек,  гледа крави и ми дава прясно,  още неузряло, много го харесвам. Масло и кашкавал ми носят от една мандра от Родопите, хубави са и на нормални цени. received_575771843110747.jpeg.311d872825259908b5df2ae05c85d1a5.jpeg

За другите неща чета етикети в магазина. 

А, изварата и киселото и прясно мляко са на Домлян, че са ни тук в района и познати,  които работят там казват, че са истински. 

  • Харесвам 2
Публикувано:

Колбаси ядем само зимата, също от приятел,  който коли коне и прави луканки, купуваме ги пресни и си ги сушим. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , slujitel каза:

Значи, тъкмо съм си свикнала със стевията,  хич няма да я сменям с еритрол.  

Сирене си купувам от един човек,  гледа крави и ми дава прясно,  още неузряло, много го харесвам. Масло и кашкавал ми носят от една мандра от Родопите, хубави са и на нормални цени. received_575771843110747.jpeg.311d872825259908b5df2ae05c85d1a5.jpeg

За другите неща чета етикети в магазина. 

А, изварата и киселото и прясно мляко са на Домлян, че са ни тук в района и познати,  които работят там казват, че са истински. 

Да, стевията уж е най- безвредна. Не я сменяй. Макар че, едно е да вариш “ медената билка”, за да ползваш сока за подслаждане, съвсем второ, трето и пето, да се  направят таблетки, капсули и течности, които не серазвалят с години. Пак е химия, но поне, не се разгражда на канцерогенни феноли, бутилоли и пр.

Любопитен факт: в Япония първи и най- активно я ползват. Япония  е най- големият потребител на стевия. 

 А някъде четох,  че е единствената одобрена за подсладител на храните на армията на Пентагона.

 

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Днес направих пармиджана, с пържени 🍆 в зехтин/олио. Стана много вкусна, но леко мазна. 

Въпреки това я предпочитаме пред тази с непържени патладжани (на грил тиган), която става много суха и няма вкус.

Наздраве! 

IMG_20200613_212934.jpg

  • Харесвам 7
Публикувано:

Не е най-безвредна стевията. Еротролът е. Всъщност, и захарта не е вредна, количеството е. За организма дали ядеш захар или мед, все тая. И за Етата е така, всяко нещо си има Е, не виждам причина да се заклеймява само въз основа на това. Сравнявате кон с кокошка - навсякъде по света фермерските продукти се очаква да са по-скъпи, защото са ръчни и бутикови. Тук купуваме от магазина испански кашкавал или сирене, гръцко, ама не фермерско, нали??? И там са субсидирани производителите, тук не съвсем. Вече палмово масло, когато не е отбелязано на етикета, значи няма. Имитациите на сирене са на отделно място и са посочени. Когато е от 100% краве мляко, но е по-водно, е защото се прави по една специална технология, при която успява да се улови водата в продукта, заедно обаче и с полезните елементи, които иначе се ползват за направа на други неща, и тази технология позволява зреене 1 седмица да е достатъчно. В Италия производителя на пармезан (зрее 12-24 месеца) има комфорта в момента, в който произведе продукта и го остави (тоест дал е парите за него и се очаква да ги зарови с години), държавата да му изкупи продукта, да си вземе парите и след годината, като го реализира, връща на държавата парите. И така се защитават традиционни производства. Аз мога да кажа, че тук в мандрата, понеже имам поглед, декември месец сиренето е свършило и новото е готово чак след края на май. През това време производителя брои звезди и се надява да изкара със заделените пари. И пак не продават толкова скъпо - 20 лв за 1 кг ръчно  овче сирене, зряло 2 месеца, не е много, не е по-скъпо от това, което прави големият производител, а би следвало. Аз не ям солено също, в къщи ядем много сирене, на солено не съм попаднала с години, нямам любим производител да кажеш, че е от това. За колбаси те е много по-сложна ситуацията, Именно поради недоверието на потребителя в Бг стока. На едно място, където работеше мъж ми, правеха само на 100% от прясно месо (защото са производители на месо) колбаси, добавките бяха само подправки, ама не бленд, а само кимион, или пипер. И те Не продават. Никой не купува. Защото :бързо става сиво, никой не вярва на етикета. Познавам и доста други такива, фалирали някои. Щот явно всеки си мисли българско=боклук. Не винаги е така. 

  • Харесвам 8
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Не е най-безвредна стевията. Еротролът е. Всъщност, и захарта не е вредна, количеството е. За организма дали ядеш захар или мед, все тая. И за Етата е така, всяко нещо си има Е, не виждам причина да се заклеймява само въз основа на това. Сравнявате кон с кокошка - навсякъде по света фермерските продукти се очаква да са по-скъпи, защото са ръчни и бутикови. Тук купуваме от магазина испански кашкавал или сирене, гръцко, ама не фермерско, нали??? И там са субсидирани производителите, тук не съвсем. Вече палмово масло, когато не е отбелязано на етикета, значи няма. Имитациите на сирене са на отделно място и са посочени. Когато е от 100% краве мляко, но е по-водно, е защото се прави по една специална технология, при която успява да се улови водата в продукта, заедно обаче и с полезните елементи, които иначе се ползват за направа на други неща, и тази технология позволява зреене 1 седмица да е достатъчно. В Италия производителя на пармезан (зрее 12-24 месеца) има комфорта в момента, в който произведе продукта и го остави (тоест дал е парите за него и се очаква да ги зарови с години), държавата да му изкупи продукта, да си вземе парите и след годината, като го реализира, връща на държавата парите. И така се защитават традиционни производства. Аз мога да кажа, че тук в мандрата, понеже имам поглед, декември месец сиренето е свършило и новото е готово чак след края на май. През това време производителя брои звезди и се надява да изкара със заделените пари. И пак не продават толкова скъпо - 20 лв за 1 кг ръчно  овче сирене, зряло 2 месеца, не е много, не е по-скъпо от това, което прави големият производител, а би следвало. Аз не ям солено също, в къщи ядем много сирене, на солено не съм попаднала с години, нямам любим производител да кажеш, че е от това. За колбаси те е много по-сложна ситуацията, Именно поради недоверието на потребителя в Бг стока. На едно място, където работеше мъж ми, правеха само на 100% от прясно месо (защото са производители на месо) колбаси, добавките бяха само подправки, ама не бленд, а само кимион, или пипер. И те Не продават. Никой не купува. Защото :бързо става сиво, никой не вярва на етикета. Познавам и доста други такива, фалирали някои. Щот явно всеки си мисли българско=боклук. Не винаги е така. 

Защо е вредна стевията? Аз напоследък изчетох много материали,  не разбрах да е вредна. За другите неща, които пишеш,  мисля всеки си е намерил начина какво да яде, и никой в нищо няма да убедиш. Аз, например не бих дала 20 лв за килограм сирене, моето го вземам на 10 лв. Освен това къде ще го търся твоето? Аз го обичам прясно,  не узряло и безсолно, в магазина няма такова. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , slujitel каза:

Защо е вредна стевията?

Може да причини алергична реакция, метаболитни промени. Взаимодейства с някои лекарства, като понижава или блокира действието им. Понижава кръвната захар и ако приемаш лекарства за контрол на КЗ може да се наложи корекция. Същото се отнася и за кръвното налягане, понижава го и е необходима консултация с лекуващия лекар преди да се премине към редовна употреба. 

 

Инфо на английския - Цък

 

Всичко е в дозата 🙂

 

  • Харесвам 2
Публикувано:

Аз не убеждавам никой в моята теза, нито пък имам сирене, купувам различни и вярвам на етикета,защото не е вярно, че всичко е лъжа. За стевията има материали, чела съм, не ми се рови, материали за и против има за всичко, така и така. За това и не бива да се робува на слогана "здравословно". А, булпито, даже е и намерила. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Понеже от много години харесваме италианската храна, а сирената пък - особено, живо се интересувам от процеса на производството. През този януари, пак ходихме във фабриката на Пармиджано Реджано, ми всичко си е, както си беше и преди 15 години. И както си е било и преди 100:)))). За един килограм сирене - 16 литра мляко и зрее 3 години.

Между другото, има едно италианско сирене, дето зреело 10 години - Moose Cheese, ама и цената му е възрастна - къде 120-130 евро за килограм.

 

847ED25E-1745-42F7-9A5F-0E4A2AD6273A.jpeg.ebd32512216126b678e8af19af39c7aa.jpeg


И друг път съм го казвала- Ит е единствената страна в ЕС,  която е забранен влагането на сухо мляко в сирената.Преди пет години, ЕС се опита да ги принуди, да станат като всички, но те казаха твърдо не.

На когото му е интересно, ето малко по въпроса:

 

https://bntnews.bg/bg/a/italiya-kaza-ne-na-proizvodstvoto-na-sirena-ot-suho-mlyako-775160

 

Най-любимото ни е това:

 

C7F25E38-9965-48FA-BACA-FDB114F0BE4E.jpeg.7f83a92d494f46d4963b98a87b003398.jpeg

 

Но тук почти не се намира, та го влачим все оттам. През януари, от Болоня, единият куфар / 32 кила/ , беше пълен, със сирена и прошуто:))))))Че и децата сме научили.

До апартамента, който ползваме в Падуа, има един огромен хранителен мтазин, дето вече ни знаят - винаги, като се появим, им изкупуваме,  всичките  цели етумбички Кача Кавало, най- многото, дето сме сварили е 5:)))))

Този  път имаха 3:)))))

Нямам нищо против, да подкрепям родните производители, ако качеството е добро.Вместо да наливаме пари в чужбина.

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , slujitel каза:

Защо е вредна стевията? Аз напоследък изчетох много материали,  не разбрах да е вредна. За другите неща, които пишеш,  мисля всеки си е намерил начина какво да яде, и никой в нищо няма да убедиш. Аз, например не бих дала 20 лв за килограм сирене, моето го вземам на 10 лв. Освен това къде ще го търся твоето? Аз го обичам прясно,  не узряло и безсолно, в магазина няма такова. 

Самата стевия е билка. И ако си направиш отвара, за да подслаждаш това- онова, не е вредна.

На като се вкара вътре и химия, за да се извлекат гликозидите и да се вкарат в хапче, капсула, прахче и  пр. вече е друго.

”Дозата прави лекарството”, което ще рече, че в минимални количества, няма да навреди. 
Но все пак, вместо да се сложи в сладкиша 1ч.ч захар, се сложи 1/2 лъжица стевия, според мен, е по-малкото зло. И ние избираме него:)))))

 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, slujitel каза:

Значи, тъкмо съм си свикнала със стевията,  хич няма да я сменям с еритрол.  

Сирене си купувам от един човек,  гледа крави и ми дава прясно,  още неузряло, много го харесвам. Масло и кашкавал ми носят от една мандра от Родопите, хубави са и на нормални цени. received_575771843110747.jpeg.311d872825259908b5df2ae05c85d1a5.jpeg

За другите неща чета етикети в магазина. 

А, изварата и киселото и прясно мляко са на Домлян, че са ни тук в района и познати,  които работят там казват, че са истински. 

Ако се съди по съдържанието на въглехидрати, този кашкавал е съмнителен.

Виж т.5 от "Основни резултати" тук.

Ние вкъщи колбаси и обработени меса ядем веднъж в годината, за млечните продукти аз най-много вярвам на LB - 100% държавна собственост, наследници на едновремешното ДСО "Млечна промишленост" и което е най-хубавото - няма скандали и слухове около тази фирма, поне аз не съм чувал.  Като бонус - производствената им база е във Видин, тоест осигуряват поминък в най-бедния регион на ЕС.

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 44 минути , Goal & Boss каза:

Ако се съди по съдържанието на въглехидрати, този кашкавал е съмнителен.

Виж т.5 от "Основни резултати" тук.

Ние вкъщи колбаси и обработени меса ядем веднъж в годината, за млечните продукти аз най-много вярвам на LB - 100% държавна собственост, наследници на едновремешното ДСО "Млечна промишленост" и което е най-хубавото - няма скандали и слухове около тази фирма, поне аз не съм чувал.  Като бонус - производствената им база е във Видин, тоест осигуряват поминък в най-бедния регион на ЕС.

Ами стигам до извода на @AlexandraKo, нямай вяра в българското,  освен,  ако не го вземаш от проверен човек или не си го правиш сам. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, bulpa каза:

Може да причини алергична реакция, метаболитни промени. Взаимодейства с някои лекарства, като понижава или блокира действието им. Понижава кръвната захар и ако приемаш лекарства за контрол на КЗ може да се наложи корекция. Същото се отнася и за кръвното налягане, понижава го и е необходима консултация с лекуващия лекар преди да се премине към редовна употреба. 

 

Инфо на английския - Цък

 

Всичко е в дозата 🙂

 

В тази статия пише " може да е така, но може и да не е така". Единственото категорочно твърдение е, че може да причини алергия и да взаимодейства с други лекарства.  Лекарства слава богу не вземаме. На моя мъж за високото кръвно лекарите му казаха да не яде сладко, солено и да внимава с Е-тата.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Първом да благодаря на @Eva eva:give_rose: за рецептата за гофрети(няколко странички назад). Толкова рецепти да съм пробвала, толкова маТриал да съм хвърлила ...и не, и не. 

Спирам да търся:dance3:

Потвърждавам тези са изключителни.

20200614_111430.thumb.jpg.cad77d8783aef815512fc0d17af61495.jpg

 

20200614_111223.jpg.7258f16eb7f735985671f1e7ca28960f.jpg

 

20200614_112049.jpg.d87c5bd145cd7c59c27b8d513053f705.jpg

 

Сервирани с череши, защото все още имаме домашни, толкова сладки, че мед не ги стига. 

А и детската аудитория винаги ги превръща в игра...Черешката на тортата. Та черешка всякога се мъдри някъде, даже и върху пица или тиквички:lol:, само и само да е Черешката на....и защото все още ги има, разбира се.

 

 

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

@slujitel щом пише може, значи може. Резултатът идва след дълга употреба. Каква ти е ползата от неможенето, ако се окаже, че за някой от вас може ? Според мен, здравословно означава съобразено с моето тяло.  

@AlexandraKo честичко пише едни мъдри слова : ,, Ние пробвахме една година и взехме решение... Сподели рецептата, моля. Искам да пробвам... " - и ни дава ключ към здравословното хранене - ...една година ... пробвам...вземам решение.

 

Струва ми се , че проблемът на българските млечни продукти е, че няма разнообразни вкусове, а не в изпълнението. Както пише @luba_rizova взеха се мерки и всеки може да направи избор какво да купи с парите и за вкусовете си. При първото ми ходене в Швейцария, на гарата в Цюрих, имаше фермерски пазар. Бях изумена от избора на сиреноподобни - хиляда вида ! Купих си от четири . Пак бях изумена , че никой не ми каза, че не продава 100 гр, а ми отряза от огромна пита - не ми събраха трошичките от дъното на тавата ! И да - всеки вид беше абсолютно различен от другия. Някои от тях, и срещу влог в тамошна банка, не бих хапнала повече, ама от другите си купих повечко. У нас приготвяме само краве саламурено сирене, овче, биволско и козе натюр. И с все един срок на зреене. Кашкавалоподобните в швейцарско пак бяха хиляда вида. И пак бяха с различен вкус. В Италия няма чак такова разнообразие, но пак са много и си избираме. Какво да изберем от нашите, освен марката ?

Като съм почнала да си споделям за храната, да си кажа мнението и за бялата захар - толкова е вредна, че никой и не помисля да й сложи Е ! Съвършено чиста отрова, произведена само и единствено от захарно цвекло, в студените пояси, или от захарна тръстика по света. Никакво концентриране, подобряващи, оцветяващи и т.н... Направо я виждам една дълга ръка. С две ръце за мнението на @bulpa - дозата .

Няма да ви се мешам повече в темата, че ни мога да снимам, ни съм добър пример с моят избор на храна. Тя е съобразена само с мен:grin:

 

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Друг пример пак от Млечен дом.

собственичката ни разказва един път, как намерила една жена с биволи. Ако се предава млякото на мандрата се изкупува за под лев, без значение краве или биволско е.

Тя се спазарила с нея да изкупува всичкото мляко всеки ден за 2 или да не беше над 2лв и го използвала за сирена -кашкавали.

 Всички доволни ще кажете, ама не.

След време  се влошило качеството на кашкавала и хванали жената, че разрежда млякото с вода, въпреки, че взима в пъти повече от това което ще даде всяка мандра.

Какво се казва на това?

Разбира се, са преустанови отношения и всеки по пътя си.


Това със субсидиите е безкрайна тема, уж нямало, но за каквото има се правят схеми и точене! Ами по-добре да няма.

 

У нас няма традиции, няма фирми и производители на нещо, каквото и да е било сирене, вино, салам, сладкарница, обувки което да се изработва поколение наред, както се среща често в Европа.

 

За това виждаме резултата, всеки прави нещо, утре друго няма постоянство, камо ли да е цел на цялото семейство и фирма.  Тук там има добри неща, но често с годините се влошават по едни или други причини или са на много висока цена и стават непродаваеми. Да не говоря с бума на еко, био и т.н. неща които се лепят на всичко. Бях виждал био маргарин..

 

  • Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.