Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Прозаично за вечеря: миш-маш с печени червени чушки и таратор. Ако се чудите защо миш-машът е толкова оранжев, ами защото използвах повечко оранжеви и по-малко розови домати:

 

104232291_543143539691383_3433132191892468634_n.jpg.87dde1d9fe2468ac7ce9aefba3b42ecc.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 4
Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

Прозаично за вечеря: миш-маш с печени червени чушки и таратор. Ако се чудите защо миш-машът е толкова оранжев, ами защото използвах повечко оранжеви и по-малко розови домати:

 

104232291_543143539691383_3433132191892468634_n.jpg.87dde1d9fe2468ac7ce9aefba3b42ecc.jpg

Що прозаично, точно летни манджи:)))

  • Харесвам 2
Публикувано:

Наздраве и от мен 🙂 Толкова ми бяха вкусни вчера калмарите, че днес отново си направих 🙂 Този път пропуснах царевичката и успях да снимам 🙂

 

DSC_0249-2.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 6
Публикувано:
На 10.06.2020 г. в 8:03, neuromancer каза:

Pão de queijo много обичам, ама тук тъщата прави тесто, а аз си го държа във фризера. Ама свърши, и доставките секнаха...

 

Чудни са бразилските хлебчета - и аз ги направих!  Ама гледам, че в рецептите из нета съотношението мляко/брашно (от тапиока) доста силно варира...  @neuromancer,  би ли питал тъща си за нейната рецепта, ако обичаш?

 

  • Харесвам 2
Публикувано:

  Обезкостени месеца, от печената на фурна , риба тон,със сос от чесън,магданоз и сока на един лимон.

Стана много вкусно:))))

1944399060_IMG_20200618_1830312.jpg.9c151f8c806d44a7d27138af9a70fdd3.jpg

 

Ще се пие Неро ди Авола.

 

1460341295_IMG_20200618_1836152.jpg.e29bd7244d771aefa2430136bb91b01f.jpg

 

Щото,по туй време,щяхме да сме на Сицилия.А като сме там,това ни е основната храна - рибата тон и виното.

Днешната риба няма нищо общо,със сицилианската,името само:(((

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:

Ние вечеряхме шницели от свинско месо, оваляни в пармезан и запържени в гхи. Салата е от разноцветни домати с бурата и босилек:

 

4CE3CE43-3446-474D-9DC7-5A17542C9E24.jpeg.e7f77eded6c76f6e7ae20550367dac55.jpeg

 

Сега ще си сипем по едно уиски, ей тъй без повод! 🥃

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , DaBo каза:

Сега ще си сипем по едно уиски, ей тъй без повод! 🥃

Поводи има винаги. 🙂 Наздраве!

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , DaBo каза:

Ние вечеряхме шницели от свинско месо, оваляни в пармезан и запържени в гхи. Салата е от разноцветни домати с бурата и босилек:

 

4CE3CE43-3446-474D-9DC7-5A17542C9E24.jpeg.e7f77eded6c76f6e7ae20550367dac55.jpeg

 

Сега ще си сипем по едно уиски, ей тъй без повод! 🥃

Еее, как без повод - четвъртък е - чудесен повод за пийване:)))

  • Харесвам 3
Публикувано:

Тази вечер, по случай че се прибрах преди 8 хвърлих във фурната едни зеленчуци (микс от тиквички, моркови, чушки, една глава пресен чесън и няколко гъби). Като станаха почти готови ги накиснах в марината от лимон, зехтин, сол, накълцан на ситно чесън (в случая зелен) и много копър.

За гарнитура бяло сирене.

И за разкош - едно френско розе (твърди се, че произходът му е в близост до Сен Тропе).

Десерт -череши.

Диетично и разкошно (и почти кето-  ;) )

 

Снимки по традиция няма, защото докато станат готови за хапване, вече бяхме озверели от глад.

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Дояде ми се патладжан , последният , който ядохме в Иран беше разкошен . Спретнах една манджа чесън , две глави лук , няколко печени и обелени чушки нарязани на ситно и два патладжана опечени първо във фурната ,малко пържен домат,  за подправки сол, мляна чубрица, чер пипер и магданоз. 

IMG 122235.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 часа, Lyubina каза:

Тази вечер, по случай че се прибрах преди 8 хвърлих във фурната едни зеленчуци (микс от тиквички, моркови, чушки, една глава пресен чесън и няколко гъби). Като станаха почти готови ги накиснах в марината от лимон, зехтин, сол, накълцан на ситно чесън (в случая зелен) и много копър.

За гарнитура бяло сирене.

И за разкош - едно френско розе (твърди се, че произходът му е в близост до Сен Тропе).

Десерт -череши.

Диетично и разкошно (и почти кето-  😉 )

 

Снимки по традиция няма, защото докато станат готови за хапване, вече бяхме озверели от глад.

Ми тогава, снимайте се наядени!:))))))

Днес ще готвя нещо специално, тайна за сега:)),)

  • Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 1
Граф Вронски
Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Ми тогава, снимайте се наядени!:))))))

Днес ще готвя нещо специално, тайна за сега:)),)

Стискам палци! (въпреки че няма нужда)

 

п.с. И после тайна вечеря? 🤔🤗 

  • Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

Стискам палци! (въпреки че няма нужда)

 

п.с. И после тайна вечеря? 🤔🤗 

Аааа,няма да е тайна,надявам се да става за показване:))))

Но ще е специална:)))

  • Харесвам 3
Публикувано:

От вчера - пролетни рулца 🙂 Запържих пилешко месо, около 500 г., добавих за 2 минути и зеленчуците в тигана, нарязани на жулиени (зеле, чушки и лук, но може да се добавят каквито обичате). В края сложих малко чесън, джинджифил и соев сос. В кори от баница подредих плънката, навих на руло,  подредих в тавичка, намазах с белтък , поръсих със сусам и запекох на 200 градуса до зачервяване. За около 1 час работа, максимум 🙂 

DSC_0258-2.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:
преди 18 часа, Lyubina каза:

Снимки по традиция няма, защото докато станат готови за хапване, вече бяхме озверели от глад.

Малко снимаш, затова!

Вкъщи вече са научени да питат "Това ще го снимаш ли, или може да ядем?" 😂😂😂

  • Харесвам 3
  • Смея се 19
Публикувано:
преди 2 часа, Василена каза:

Дояде ми се патладжан , последният , който ядохме в Иран беше разкошен . Спретнах една манджа чесън , две глави лук , няколко печени и обелени чушки нарязани на ситно и два патладжана опечени първо във фурната ,малко пържен домат,  за подправки сол, мляна чубрица, чер пипер и магданоз. 

Супер си го спретнала! Лично аз бих го поставил върху един арабски кускус например. Мисля, че ще балансира подчертания вкус на продуктите, които си използвала, а и ще подсуши евентуалните сосове от сготвеното. Само си разсъждавам де. Просто се вдъхнових от сготвеното от теб  🙂   

 

П.П. Сега като се замисля бих ти препоръчал да смениш следващия път чубрицата с дафинов лист и индийско орехче. Само като препоръка 🙂    Дано не звуча като някакъв "разбирач", щото няма да ми е приятно

  • Харесвам 2
  • Шок 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 31 минути , Pantelej Putnik каза:

Супер си го спретнала! Лично аз бих го поставил върху един арабски кускус например. Мисля, че ще балансира подчертания вкус на продуктите, които си използвала, а и ще подсуши евентуалните сосове от сготвеното. Само си разсъждавам де. Просто се вдъхнових от сготвеното от теб  🙂   

 

П.П. Сега като се замисля бих ти препоръчал да смениш следващия път чубрицата с дафинов лист и индийско орехче. Само като препоръка 🙂    Дано не звуча като някакъв "разбирач", щото няма да ми е приятно

Като шеф Иван Манчев даваш съвети.

Но май звучиш по-скоро като свекърва. 😄

  • Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 22 часа, DaBo каза:

4CE3CE43-3446-474D-9DC7-5A17542C9E24.jpeg.e7f77eded6c76f6e7ae20550367dac55.jpegСега ще си сипем по едно уиски, ей тъй без повод! 🥃

 

преди 22 часа, AlexandraKo каза:

Еее, как без повод - четвъртък е - чудесен повод за пийване:)))

 

преди 22 часа, DaBo каза:

Правилно, винаги има повод за Наздраве:

1F63AF5C-06DC-42DE-A7DF-194440370EA9.jpeg.c7a4b420371ca9d2bcbf18015df4a6dc.jpeg

Или както гласи един тост от онези североизточни земи: 
Мы собрались здесь, чтобы выпить. Так выпьем же за то, что мы здесь собрались!  
:grin:

  • Харесвам 4
  • Смея се 5
Публикувано:

Изненадващо се сдобих с голямо количество манатарки.Мислех да търся разнообразни рецепти в интернет, но така или иначе по големи майстори от вас няма 😊Събирам всякакви интересни идеи 👩‍🍳

  • Харесвам 1
Публикувано:
11 minutes ago, Мари Николова said:

Изненадващо се сдобих с голямо количество манатарки.Мислех да търся разнообразни рецепти в интернет, но така или иначе по големи майстори от вас няма 😊.Събирам всякакви интересни идеи 👩‍🍳

Веднъж правих ризото с манатарки. Жестоко 🙂

  • Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Фичо каза:

 

 

Или както гласи един тост от онези североизточни земи: 
Мы собрались здесь, чтобы выпить. Так выпьем же за то, что мы здесь собрались!  
:grin:

Тъй,тъй,мъдър Фичо!:))))

И аз сколасах .Та подгънах един крак за малко:)))

 

Днеска,комшийката,от другата страна на левия дувар,се похвали,че купила заек.Рекох,че и аз ще отърча,като се прибирам.Тя,обаче,отишла и ми купила.

Та съм опекла заек.Много обичаме,но ядем предимно диви,питомен скоро не бях случвала.

Та,напълних му коремчето с гъбки,лучец, моркови и неговите дреболийки и го турих легнал,измежду пресни картофки.

С много масълце и подправки.

Току-що го извадих от фурната и го опитах - супер е станал.Но ще чакам Сър Антъни,за да го изненадам и няма да чопля повече,да не му се развали фасонът:))))

 

302089638_IMG_20200619_1822432.jpg.cddce233c27d3f1de53991622b8b1c92.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 6
Публикувано:

Докато Зайо - Байо се готвеше,опекох едно бързо  кето хлебче в МВ. Отдавна му се канех и все не му идваше ред.Понеже фурната беше зАнята, днес се вреди:))

Рецептата:

1с.л. масло

1 яйце

30 гр бадемово брашно.

Аз сложих от амарант,че е по-безвъглехидратно.

1/4 бакпулвер или малко содичка.

Всичко се разбърква добре в една чаша/ползвах от френските купи за супа/.

Пекох 2,3 мин,направо с купата, в МВ. Вътре сложих и зрънца белен сусам,наръсих и отгоре.

Стана изненадващо добре,вкусно и си мяза на хляб:))))

Чак да не повярваш.

Ей го:

 

2143186366_IMG_20200619_1725562.jpg.8fd2cc749ca8d9e1033421cfd4931e56.jpg

  • Харесвам 10
Публикувано:
преди 34 минути , Мари Николова каза:

.Събирам всякакви интересни идеи 👩‍🍳

Ако не ги употребиш всички, може да ги нарежеш на лентички и да ги изсушиш и така ще си имаш сушени манатарки резерв за разни манджи. :smile3:
Иначе паста (най-добре талиатели) с манатарки винаги е добър вариант. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

И като му хванах терка,на печенето у МВ,спретнах и едно печиво,във висока чаша,с идеята за десерт .

По тази рецепта:

1 с.л. масло

1 яйце

30 гр.   кокосово брашно

1/4 бакпулвер

5 капки еритрол

 

Нарязах на блатчета - излязоха 6.

Направих две мини кето тортички:

 

Едната - с крем от плодов скир,какао и много орехи .

Другата- блатчета,накиснати в сметана,  орехи между тях и отгоре,полята със сметанка +малко какао за цвят.

 

Ето ги и тях:))

 

389684937_IMG_20200619_1725352.jpg.ad98a81400139e2de2ca30030da08270.jpg

 

1909890968_IMG_20200619_1804072.jpg.799e950a43cdaf72a7e45e0ffc09d87e.jpg

 

Ето и как изглеждат отвътре:.

 

1207953085_IMG_20200619_1815062.jpg.a8f762bce8b79fb416cf4c4cd1e918c4.jpg

 

Марулевата салата няма да я снимам:))

Ставам да мия чинии,че съм оплескала къде сто:((((

И трябва да подредя и масата...

  • Харесвам 9
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.