Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако някой реши да пробва новото експресно кето хлебче,ето етапите.Опекох още едно:

1 яйце

1 с.л. масло

1/4 бакпулвер

30 гр брашно от амарант/оригиналната е с бадемово/

Може да се смесят бадемово и ленено,може само ленено,оказа се ,че и от амарант е чудно.

В това добавих и лъжица белен слънчоглед.

 

Разбъркала съм всичко:

 

1164072306_IMG_20200619_1908392.jpg.86abdaca2483682ef1bdcc4130ecddeb.jpg

 

Пека,направо в същата чаша - за моята МВ- 2 минути и половина.

Опечено:

 

1001748046_IMG_20200619_1917273.jpg.15b62dea686df1738de9f6a4e2f78eab.jpg

 

И обърнато в чинийка:

 

371175932_IMG_20200619_1918013.jpg.f1ca760f9b0d10493b4ccb8a8596636a.jpg

 

 

 

  • Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Като шеф Иван Манчев даваш съвети.

Но май звучиш по-скоро като свекърва. 

😄 Наистина не исках така да звуча. Нека не се разбира така, а просто по следния начин - обожавам готвенето и когато някой е на това ниво като Василена, то само може да ме вдъхнови да си помечтая и да предизвика изобщо размисли и чувства в мен с храната си. Тоест, Василена е направила изкуство! 🙂 

Публикувано:

Аз пък тази вечер правих нещо различно - гъби с нахут. Случайно мернах рецептата и реших да опитам. Чудесно се получи. 

 

IMG_20200619_192756.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 13 минути , aleksandrina каза:

Аз пък тази вечер правих нещо различно - гъби с нахут. Случайно мернах рецептата и реших да опитам. Чудесно се получи. 

 

IMG_20200619_192756.jpg

А нахутът от консерва ли е?
Дай рецептата, моля!

Публикувано:
11 minutes ago, AlexandraKo said:

А нахутът от консерва ли е?
Дай рецептата, моля!

Да- от консерва (от буркан в случая). 🙂

Нарязах зелен лук (по рецепта е със стар) и на дребно чесън. Задуших ги заедно с гъбите (моите бяха около 650 гр) в олио докато поизври водицата. После сложих една консерва (буркан) нахут и 2 чаши гореща вода. Добавих черен пипер и сол. Всичко това повря 30- 40 мин, докато изври водата. Наръсих обилно с копър. 

  • Харесвам 2
Публикувано:

Яйца на очи с качамак, малко сиренце и скир. Първоначално комбинирах със заквасена сметана, после с по-нискомаслено мляко. Днес като видях в Била скир, веднага се сетих за Вас и взех. Разкошен е. Идеално си паснахме вкусово.

Благодаря Ви😋

97F3028C-BE28-4543-B6A4-65E3CE815B32.jpeg

Ааа забравих и отстрани малко хамонче🙂

  • Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:

Ние днес сме на свинско контрафиле с моцарела, сушени домати, маслини и каперси, а за гарнитура - картофи. Синът ми каза, че иска и за утре такава красива вечеря 😃.

Преди печенето:

IMG_20200619_192648.thumb.jpg.52128019c2a958adf7da0139f6d75f6a.jpg

 

И след това:

IMG_20200619_203327.thumb.jpg.511f0a09f0806ead77868eb4aa8ed617.jpg

 

  • Харесвам 13
  • Браво 8
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Яйца на очи с качамак, малко сиренце и скир. Първоначално комбинирах със заквасена сметана, после с по-нискомаслено мляко. Днес като видях в Била скир, веднага се сетих за Вас и взех. Разкошен е. Идеално си паснахме вкусово.

Благодаря Ви😋

97F3028C-BE28-4543-B6A4-65E3CE815B32.jpeg

Ааа забравих и отстрани малко хамонче🙂

Изглежда много вкусно, дояде ми се и качамак и яйца на очи! Да ви е сладко!

 

Само аз ли не се разбирам добре с този скир 😁. Напоследък е още по-модерен от преди и вече масово го зареждат по магазините. Преди година някъде пробвах натурален и ми стана зле, а сега пробвах и плодов и с ванилия...голяма грешка. 😒 Изобщо не ми допада. Но виждам, че пък хората предимно го харесват. 

 

И за да не е спам, правя лазаня, в момента се пече. 😁

  • Харесвам 2
Публикувано:

Белтъчна храна  е. Може да не ти понася. Ама , ако не ти и харесва, защо да се мъчиш..

преди 6 часа, Моника каза:

Само аз ли не се разбирам добре с този скир 😁. Напоследък е още по-модерен от преди и вече масово го зареждат по магазините. Преди година някъде пробвах натурален и ми стана зле, а сега пробвах и плодов и с ванилия...голяма грешка. 😒 Изобщо не ми допада. Но виждам, че пък хората предимно го харесват. 

😁

 

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Сложих агнешко да печа

20200620_152110.thumb.jpg.68d52f402a7f7fc186d0b7ae60440178.jpg

 

Докато чакам направих десерта - ванилено кремче върху нарязани праскови

20200620_161304.thumb.jpg.1744341d13b72d9b1c9d5636beb69d63.jpg

 

Пък реших да си направя едно Куба Либре, докато чакам 😉

20200620_163723.jpg.60a95345d135029d633fbc557d287fa3.jpg

 

Наздраве!

  • Харесвам 12
  • Браво 5
Публикувано:
преди 6 минути , Pantelej Putnik каза:

 

След малко ще пусна и снимка как го сервирам...

Дай да видим как го ядеш 😉

 

п.п. Да ти е сладко!  🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:

В сезона на черешите да си спомним за  "Туин Пийкс", агент Дейл Купър и неговата слабост: черешовия пай на Норма.

 

Twin Peaks Cherry Pie

20200620_191316.jpg

  • Харесвам 20
  • Браво 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , Роца каза:

В сезона на черешите да си спомним за  "Туин Пийкс", агент Дейл Купър и неговата слабост: черешовия пай на Норма.

 

Twin Peaks Cherry Pie

20200620_191316.jpg

Изглежда страхотно! Може ли рецептата?

  • Благодаря 1
Публикувано:

Понеже Йордания се размина и не отидох, то Йордания дойде при мен. 🙂 Агнешкото месо комбинирам с арабски кускус (с арабски подправки). Пуснал съм арабска музика - Амр Диаб. И за да вкарам в ред целия този драматизъм на арабския свят, потушавам огъня с австрийски Грюнер Фелтинер (бЕло вино). Само където вече изпих няколко чаши от австриеца, та вече и Ви обичам.... 😄

20200620_202015.jpg.1258f9098a721763bd46fad7fe51aae4.jpg

 

П.П. Исках да аранжирам с нещо по-арабско, но нямам подходящи чинии, а и стъкалцето за парфюми от Египет установих, че е счупено 😕 Е, ще трябва пак да отида. 🙂

 

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 33 минути , Дани Магелани каза:

Изглежда страхотно! Може ли рецептата?

Да, ето я: https://marmottesetchocolat.com/blog/2013/06/twin-peaks-cherry-pie.html

(този път, обаче, черешите ми бяха явно по-сочни, та има повечко сос..)

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , Pantelej Putnik каза:

Понеже Йордания се размина и не отидох, то Йордания дойде при мен. 🙂 Агнешкото месо комбинирам с арабски кускус (с арабски подправки). Пуснал съм арабска музика - Амр Диаб. И за да вкарам в ред целия този драматизъм на арабския свят, потушавам огъня с австрийски Грюнер Фелтинер (бЕло вино). Само където вече изпих няколко чаши от австриеца, та вече и Ви обичам.... 😄

20200620_202015.jpg.1258f9098a721763bd46fad7fe51aae4.jpg

 

П.П. Исках да аранжирам с нещо по-арабско, но нямам подходящи чинии, а и стъкалцето за парфюми от Египет установих, че е счупено 😕 Е, ще трябва пак да отида. 🙂

 

Храната и музиката - супер! Но къде е танцьорката само по воал и/или парфюм?

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 53 минути , Pantelej Putnik каза:

вече изпих няколко чаши от австриеца, та вече и Ви обичам....

Значи купонът ти е пълен "Habibi ya nour el ein" (Мила моя, ти си сиянието в очите ми)  🙂
Наздраве!   😉

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Храната и музиката - супер! Но къде е танцьорката само по воал и/или парфюм?

Какъв воал, какъв парфюм??? Аз какъв арабин съм (само тази вечер, слава богу 🙂), че ще оставам на жената да й се вижда нещо, та било то китка или глезен! Трябва да се спазва благоприличие. 🤭

преди 2 часа, iaia_mama каза:

Значи купонът ти е пълен "Habibi ya nour el ein" (Мила моя, ти си сиянието в очите ми)  🙂
Наздраве!   😉

Ех, как знаеш само! (Ганц генау! 😄) Браво! И понеже сме на арабска вълна, а и на музикална, ето един поздрав на всички момичета тук, които се стараят и готвят. Нека хем да е арабско, но и да е отпускарско, а не любовноотмъстително (типично по арабски). Наздраве! 

 

 

  • Харесвам 4
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.