Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

А аз да питам, каква е тайната съставка или майсторство, че не ми се получават банановите палачинки. Благодаря предварително!

Публикувано:

Вчера свекърва ми ни изпроводи с ярешко, та за мен остана да се вихря с десерта - крем " Да посрещнем лятото" ( кой отслабнал - отслабнал 😞)

 

2020-06-21-20-02-19.jpg

  

Бита сметана 35 %, заквасена сметана, малко мед, пасирани малини (домашни) и рязани белени праскови.

  • Харесвам 16
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 часа, Sara каза:

Лимонада от лавандула и мед.

Как се прави тази лимонада?

В момента аз пия една лимонада, която много обичам - джинджифил, мед, лимон и вода. Поставям в блендера обелено парче джинджифил (голямо колкото един палец), лъжица - две мед (на вкус) и вода. Врътвам ги за около минута, а после добавям сока от 3-4 лимона и пак врътвам. Прецеждам и имам около 1,5 литра лимонада без оцветители, без изкуствени подсладители, консерванти и химия.

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 49 минути , Pantelej Putnik каза:

Как се прави тази лимонада?

 

Tочно щях да задам същия въпрос. 🙂

  • Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Как се прави тази лимонада?

В момента аз пия една лимонада, която много обичам - джинджифил, мед, лимон и вода. Поставям в блендера обелено парче джинджифил (голямо колкото един палец), лъжица - две мед (на вкус) и вода. Врътвам ги за около минута, а после добавям сока от 3-4 лимона и пак врътвам. Прецеждам и имам около 1,5 литра лимонада без оцветители, без изкуствени подсладители, консерванти и химия.

Сега аз да кажа като истинска свекърва. Правя същото, но нарязвам обелените лимони и ги добавям към меда, ментата и джинджифила. Жал ми е да изхвърля ценните съставки. А и доста поскъпнаха.

И понеже има нещо габровско в мен, след прецеждането на цитронадата, от гъстата каша си правя и чай. 

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
На 15.06.2020 г. в 5:47, AlexandraKo каза:

@ZORI, много красив този хляб! Като картина. Опечен ли изглежда така?
Дай рецептата, моля!

Хляб като хляб Алеск. Направи го с бяло пшенично, хубав хляб става. Аз сложих три вида брашно, че съм накупила много брошна - пшенично, ръжено и едно черно незнам откакво е. 600г брашно, половин пакетче прясна мая, 1чл мед /захар/1чл сол 3чч вода , аз слагам 1 мляко и 2 вода. Замесва се тесто, оформя се питка, върху хартия за печене с пръсти разстилаш тестото и отгоре се слагаш мазнината олио или зехтин. При мен всичко е на око. Подреждаш нарязан червен лук, див лук, зелен лук, морков, червено цветло, маслини по твои избор и въображение. Аз съм сложима малко сирени кашавал и печеш на 180 градуса. Да Ви е сладко!

А това е следващата идея

банички с кашкавал и готово тесто.

105031520_148286183465435_1590057138831557299_n.jpg

104924141_148286240132096_1267203330933093542_n.jpg

  • Харесвам 3
Публикувано:

Рецепта за лимонадата от лавандула:

1 чаша мед, около 150-200гр. плюс около 2 супени лъжици цвят на лавандула/ без дръжките/ се заливат с гореща вода ,1 - 2 чаши ,докато се разтопи медът. Прецеждаме през две цедки. Добавяме сок от един,два  лимона за около 2 литра течност.Следва газирана или негазирана вода до 2 литра.Пробвайте,защото медът и лимоните са различни и затова грамажът не е точен. Да ви е сладко! 😀 И ароматно! Върви с мечти за пътешествия! 

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Тези дни много ми се хапва пад тай. Имам всички необходими продукти, но оризовите спагети, с които разполагам са от тънките - почти като фиде.

Откъде мога да си купя по-широки оризови нудъли?

В Била търсих, но само от най-тънките имаше.

Публикувано:

Оня ден отиваме на вилата и приятна изненада - 10-15 полски печурки, от къде ли ги е довял вятъра...(мицела). Зеленият боб започнал да ражда и с него и гъбките стана лека лятна гозбица. И прясна салата от първите доматчета. 

Днес пък съсед мина и остави една торба гъба булка. Та бланширах набързо, че бях отишъл по друга работа. 

  • Харесвам 7
Публикувано:
На 17.06.2020 г. в 16:05, DaBo каза:

Може, разбира се!

 

За 3-4 порции (зависи колко сте гладни):

 

2 броя по-големи пилешки гърди, почистени от ципи и др.

3-4 чушки (може от един цвят, може и от няколко цвята). Чушките са от онези дебелостенните.

Червен лук

 

Зехтин

Пушен червен пипер

Кимион

Черен пипер

Сух чесън на прах

Лют пипер Кайен (ако обичате лютото)

Лайм

 

Пилешките гърди се нарязват на тънки жулиени. Към тях се добавят 3-4 с.л. зехтин, 1 ч.л. пушен червен пипер и по половин ч.л. от останалите подправки. Всичко се разбърква много добре, покрива се с домакинско фолио и се прибира в хладилника поне за половин час, но колкото повече стои, толкова по-ароматно е месото. Чушките се почистват от семките и нарязват на жулиени, а червеният лук на полумесеци.

Първо се пържи месото в силно загрят, незалепващ тиган на два пъти. По време на пърженето се овкусява и със сол на вкус. След месото се салага малко зехтин в тигана и се запържват чушките и лука. За зеленчуците не трябва много време - 6-8 минути. Тиганът се дърпа от котлона и пилето се връща към зеленчуците, омесват се добре и се поливат със сока на половин лайм. Ако обичате пресен кориандър, поръсете с накълцан.

Гуакамолето също е много лесно. Два броя авокадо, малък червен домат почистен от семките и нарязан на дребни кубчета, червен лук на ситно, люта чушка, нарязана на ситно, ако обичате люто и сокът от другата половина на лайма. Добавят се 3-4 с.л.зехтин, сол, малко черен пипер и всичко много добре се намачква и омесва. Накрая се слага пресен кориандър.

 

Оригинално се сервира като тако - в царевична тортиля (corn tortilla) с добавка от заквасена сметана и/или кашкавал. Не знам в БГ дали продават тортили от царевица, но става и с пшенични. Ние го караме по-леко и използвам листа от айсберг.

 

Да ви е сладко!

За вечерята днес, благодаря на @DaBo.

IMG_20200623_181321.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 3
Публикувано:
1 hour ago, rdd said:

За вечерята днес, благодаря на @DaBo.

IMG_20200623_181321.jpg

Надявам се, че ви е било вкусно! Да ви е сладко!

 

Ние бяхме на някаква измишльотина с тиквички, ама по модерному ще кажа, че е запеканка с тиквички:

 

7F1CFA53-11D5-493D-81F1-DEDF66978F34.jpeg.79e65a90866e0cb59b0ee268312b438b.jpeg

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

Надявам се, че ви е било вкусно! Да ви е сладко!

 

Ние бяхме на някаква измишльотина с тиквички, ама по модерному ще кажа, че е запеканка с тиквички:

 

7F1CFA53-11D5-493D-81F1-DEDF66978F34.jpeg.79e65a90866e0cb59b0ee268312b438b.jpeg

Изглежда така, сякаш те подканва да грабваш вилицата 🙂

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Скоро заговорихте за гъби, а Eva eva каза, че правила ризото с манатарки. Мога и да излъжа, но няма да го направя. Моите гъби са сорт Портобело, което ми прозвуча като курорт на Сардиния, и хайде в кошницата. Ето го моето ризото, което не е с ориз Арборио (така ли беше този за ризотото?).

20200623_201509.thumb.jpg.92fb63078c217845ae67bd63cbc11cb7.jpg

 

Моля за разбиране, че снимам с телефон, не съм фотограф, но пък ми се получава на вкус почти винаги. 🤗

  • Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 часа, DaBo каза:

Надявам се, че ви е било вкусно! Да ви е сладко!

 

 

 

7F1CFA53-11D5-493D-81F1-DEDF66978F34.jpeg.79e65a90866e0cb59b0ee268312b438b.jpeg

@DaBo, много вкусно стана ястието, всички вкъщи бяха единодушни, че е по-вкусно от Хепи, дори.

  • Благодаря 1
Публикувано:

Най-трудно ми е да измисля какво да направя за вечеря... Сега особено в жегите, ама все трябва да се яде, нали?!

 

Стекове за вечеря, за мен sirloin steak, за половинката филе миньон, но съм снимала само моя. На всичкото отгоре така се изгорих, че едвам държах приборите:

 

104609750_277590580249561_1604591095911852116_n.jpg.c67c496e72d28e10bd8dbdad138fc467.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 4
Публикувано:

Рецептите на Ирина Купенска са невероятни, и винаги ми се получават. 😊 Жалкото е, че напоследък нямам вдъхновение за кулинарстване. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , Lyubina каза:

Рецептите на Ирина Купенска са невероятни, и винаги ми се получават. 😊 Жалкото е, че напоследък нямам вдъхновение за кулинарстване. 

Любимите ми шоколадови торти са от нейния сайт, правя ги от много години 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:

Хехе,както е тръгнало,ще си гоооотвим,вместо да хвърчим:))))

Кето милинките на Дени,в два варианта:

 

Със сусамено брашно и семенца сусам:

 

930094883_IMG_20200621_1112322.jpg.36a971bfda2c8a2c96d30faa8a51d867.jpg

 

И с брашно от сладка лупина и слънчогледови семки:

 

2008314769_IMG_20200625_1610542.jpg.c559ca2e33d09647edcc4b50178fe9fe.jpg

 

И в двата варианта,вместо крема-сирене,сложих Скир ,вместо сирене - прясна моцарела.

И в двата варианта стана много вкусно.

 

 

 

 

  • Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Хехе,както е тръгнало,ще си гоооотвим,вместо да хвърчим:))))

Кето милинките на Дени,в два варианта:

 

Със сусамено брашно и семенца сусам:

 

930094883_IMG_20200621_1112322.jpg.36a971bfda2c8a2c96d30faa8a51d867.jpg

 

И с брашно от сладка лупина и слънчогледови семки:

 

2008314769_IMG_20200625_1610542.jpg.c559ca2e33d09647edcc4b50178fe9fe.jpg

 

И в двата варианта,вместо крема-сирене,сложих Скир ,вместо сирене - прясна моцарела.

И в двата варианта стана много вкусно.

 

 

 

 

Ааа, появи се, вече се чудех дали не си фръкнала без да се обадиш.

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.