Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес съм накълцала една зелка и съм я сложила на тих огън, да къкри (задушава) с пресни домати.

За гарнитура съм приготвила обикновено бяло сиренце.

 

Виж колко проста храна съм си нарекла, без необичайни продукти ;)

И домашна лимонада с домашно приготвен сок от бъз и лимони.

  • Харесвам 4
Публикувано:
На 30.06.2020 г. в 20:21, Eva eva каза:

Минавам само да кажа НАЗДРАВЕ и се оттеглям, че много салата ме чака 🙂 И много бяло винце. 

236.jpg

Това пипала от калмари ли е? Как ги правиш?

  • Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, Alexander said:

Това пипала от калмари ли е? Как ги правиш?

Май са пипала от октопод, ама може и от калмар да са 🙂 Така или иначе ги правя по тази рецепта: 

https://www.kulinarno-joana.com/2016/08/marinovan-oktopod-parjeni-tikvichki-i-skordalia/

  • Харесвам 2
Публикувано:

Ето и една яхнийка със същия този главен герой (да кажем октопод) 🙂 Получи се много, много вкусно. Снощи омахах две препълнени чинии, чак лошо ми стана 🙂 Имам си още за цяла седмица 🙂

Рецептата е на една дама, която живее в Кипър:  http://www.mycookingbookblog.com/octopus-stifado-ili-iahnia-s-oktopod/

 

 

DSC_0678-2.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Рошави и неугледни кето- кексчета, но мноооого вкусни.

Яйца,кокосово масло, кокосово брашно, орехи, малко течна сметана, ванилия и еритрол:

 

ED145E53-EE84-470B-9ACC-A62E51E3A9B3.jpeg.b4819a2cdbc03669808b6dd1b5acc1ad.jpeg

 

Картофено руло, с плънка от кайма и зеленчуци:

 

9DED5B4A-151F-4775-8FFC-147C54205708.jpeg.e940d4d0f44779d3d8b42747e1fb9980.jpeg

 

И салата от розАви домати, с огърличка от черита:))))

 

42B33913-E5C2-4DD9-AF0B-B143FC46373D.jpeg.d35e74e2fdcbcab2d4a3cbbaf785cd13.jpeg

  • Харесвам 10
Публикувано:

Скоунс с шоколадови парченца за неделна закуска (снимани набързо на терасата) и класика - печено пиле с картофи (и лук).

 

 

20200705_090139.jpg

 

20200705_124454.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:

@Роца, още онзи ден ти видях рецептата във ФБ за тези скоунс и се зачудих какво точно представляват - нещо като курабийки ли са? Твърдички ли са или меки? Със сигурност изглеждат много вкусни, виждам, че имаш различни вариации на тези сладки.

Благодаря ти предварително 🙂

  • Харесвам 3
Публикувано:

@Eva eva, да, доста приличат на нашите курабийки, но са по-маслени от нашите и не толкова ронливи. Отвънка са твърди, отвътре по-меки и са най-вкусни в деня на печенето, още леко топли. Аз лично съм им огромен фен и съм пробвала доста варианти, от една книга, която си купих в Англия. На моменти ги правя поне по веднъж месечно 😂.

  • Харесвам 5
Публикувано:

Не знам ... ние като бяхме хлапета, не оставяхме плодно дръвче необрано в махалата - това джанки, череши, вишни, сливи, ябълки, круши - трудно изчаквахме да узреят даже и още зелени ги почвахме. :grin:


Сега пред прозорореца ми вишнапът се отрупа с плод, а комшийските дечурилги въобще не му обръщат внимание... :rolleyes:


20200707_095103_cr.thumb.jpg.11f93b002f6c09d4c1604141b55da992.jpg

Стори ми се грехота да замине зян такава реколта, а и сигурно шестото чувство ми подсказа, че може да удари някоя градушка, та оня ден излезнах да понабера...  

20200707_095509.jpg.6563adc2a8ef5873d737b9df8f75c9bb.jpg

Аз и свежи много обичам да ги хапвам, ама понеже имаше достатъчно, реших и една плодова пита да спретна. :smile3:  Махането на костилките е малко пипкава работа, но докато гледах (или по-точно слушах) вечерните новини и се оправих.  Айде в тавата. 

20200707_215257.jpg.caacbadc060ef16f831bbcc0c619256f.jpg

 

На другата сутрин и колегите в офиса почерпих ... :smile3:


20200708_112249.jpg.c5cecd26a126f7c89574439719c35f46.jpg

Сега, аз на вербални похвали много-много нямам вяра :grin:, понеже често може да са  просто от куртоазия, обаче след като и допълните парчета много бързо се ометоха, значи все пак добре се получи. :smile3:   То не че е някаква голяма философия приготвянето на тоя сладкиш, де. :wink: 
 

  • Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 14
Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

Сега, аз на вербални похвали много-много нямам вяра :grin:, понеже често може да са  просто от куртоазия, обаче след като и допълните парчета много бързо се ометоха, значи все пак добре се получи. :smile3:   То не че е някаква голяма философия приготвянето на тоя сладкиш, де. :wink: 
 

Страхотно! Браво, Фичо! :good:Я, какъв сладкар си бил! 🙂 

Публикувано:

Браво, @Фичо! Ако ти хареса да правиш такива сладкиши, имам предложение за махането на костилките:

 

71GYOCJFwEL._AC_SX522_.jpg

 

Конкретно това е Leifheit, аз съм купувал същото от Kaufland, но има и други варианти. А костилките като ги понасъбереш, можеш да си направиш възглавница с тях :)  

  • Харесвам 1
Публикувано:

 

Много лесен начин за махане на костилките.

Става и с фуния.

Фунията лежи на широката част и на върха на чучура се натиска черешата.

Но не намерих клипчето.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Фичо каза:

Не знам ... ние като бяхме хлапета, не оставяхме плодно дръвче необрано в махалата - това джанки, череши, вишни, сливи, ябълки, круши - трудно изчаквахме да узреят даже и още зелени ги почвахме. :grin:


Сега пред прозорореца ми вишнапът се отрупа с плод, а комшийските дечурилги въобще не му обръщат внимание... :rolleyes:


20200707_095103_cr.thumb.jpg.11f93b002f6c09d4c1604141b55da992.jpg

Стори ми се грехота да замине зян такава реколта, а и сигурно шестото чувство ми подсказа, че може да удари някоя градушка, та оня ден излезнах да понабера...  

20200707_095509.jpg.6563adc2a8ef5873d737b9df8f75c9bb.jpg

Аз и свежи много обичам да ги хапвам, ама понеже имаше достатъчно, реших и една плодова пита да спретна. :smile3:  Махането на костилките е малко пипкава работа, но докато гледах (или по-точно слушах) вечерните новини и се оправих.  Айде в тавата. 

20200707_215257.jpg.caacbadc060ef16f831bbcc0c619256f.jpg

 

На другата сутрин и колегите в офиса почерпих ... :smile3:


20200708_112249.jpg.c5cecd26a126f7c89574439719c35f46.jpg

Сега, аз на вербални похвали много-много нямам вяра :grin:, понеже често може да са  просто от куртоазия, обаче след като и допълните парчета много бързо се ометоха, значи все пак добре се получи. :smile3:   То не че е някаква голяма философия приготвянето на тоя сладкиш, де. :wink: 
 

Браво, много добре изглежда!

И щом се е изял, значи е бил вкусен.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , Фичо каза:

Айде в тавата. 

Леле, Фичо, толкова подредени плодове за първи път виждам. Бравос!

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , bulpa каза:

Леле, Фичо, толкова подредени плодове за първи път виждам. Бравос!

Ха-ха, благодаря, но по моите критерии това даже е доста хаотично :grin:, ама точно вече бях почнал да леко се отегчавам и да карам по набързо. :wink: 
Но не знам дали се забелязва "моя ъгъл" как си го подредих :biggrin: 
image.png.36ee220baa685f459d63b4e4ab76554d.png
 

  • Харесвам 4
  • Смея се 15
Публикувано:

Знам, че има тема за пиене, ама това е несериозно питие за там

Но е лято, жега e...пък е и една дъъъълга въздишка към изплъзващото ми се пътуване в Иран

Персийска свежа напитка с мента и краставица20200707_194407.jpg.46a0c8c58649173ddbac7015413852dc.jpg

 

Време за готвене няма, но набързо едни много вкусни шишчета с калмари от тия дни. Мариновани и изпечени:

 

20200630_224801.thumb.jpg.07c9afcffd34f77d660ef8e1e15bfc4b.jpg

 

20200708_144309.jpg.8637a077f167aa6389ff3999dea869a2.jpg

Снимките не биват, че набързо щракнах, преди да изчезнат, но калмарите  си бяха супер. 

 

 

  • Харесвам 6
  • Браво 5
Публикувано:
преди 8 минути , Kalina Ivanova каза:

Снимките не биват, че набързо щракнах

Е, не бъди толкова срамежлива, де.... Просто кажи как се прави напитката. 🙂 

А първата снимка си е направо за списание 🙂 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Фичо каза:

Сега пред прозорореца ми вишнапът се отрупа с плод, а комшийските дечурилги въобще не му обръщат внимание... :rolleyes:

Да им се неначудиш на днешниге дечурлига,ама те сега имат други приоритети 🙂

Чудесен сладкиш си направил,браво!

И моите детски спомени са свързани с кетерене по дърветата и бране до шушка на плодовете.В двора на баба и дядо имаше 2 червени и една бяла череша и вишнап,от който ставаше фамозно сладко.Много ги обичам тези киселички малки вълшебства.Сега правим  вишновка,ако обичаш можеш да си направиш.По време на карантината,слизайки в мазето, на ден по глътка-две и опаа изпих я.Върху плодовете отново сипах захар и ракия,много хубаво се получи,ама сега я оставих за всички останали у дома.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , jungfraujoch каза:

Да им се неначудиш на днешниге дечурлига,ама те сега имат други приоритети

Събират покемони, а не наберат вишнап!!! Акъла им толкова 😄

Публикувано:
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Е, не бъди толкова срамежлива, де.... Просто кажи как се прави напитката. 🙂 

А първата снимка си е направо за списание 🙂 

То да постна оригиналната рецепта, ама от нея остана само идеята за съставките.

Направата по мой вкус:

Една голяма китка мента потапям в около 2л вода и оставям поне 24 часа в хладилника /при мен до когато имам време, та откара повечко май/

Получава се ментова на вкус вода +1-2 изцедени лимона, мед на вкус, краставица, клонки мента /аз я намачквам още, за да е по наситен аромата/, +лед.

За +18, какъвто е случая, добавяме няколко молекули алкохолна мента:girl_haha:

В оригиналната рецепта ментата се вари, добавя се захар и оцет, охлажда се, краставицата се настъргва. Напитката се сервира студена с лед. 

Ако държиш на оригинала, ще я намеря и пусна.

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

А първата снимка си е направо за списание

Благодаря, много мило

Заслугата е на телефона.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.