Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Морски истории с миди...тези са по бургаски

 

20200712_112238.thumb.jpg.ba2bddbf1ff0fe7a79a873e392149709.jpg

 

20200712_075051.thumb.jpg.3868404a637f6d59fb33edbe925787da.jpg

 

А, да ви се похваля, какъв босилек си отгледах...на терасата, за чудо и приказ

 

20200710_205447.jpg.43faad316aa442e3f9d5ce1823edc199.jpg

 

  • Харесвам 14
  • Браво 6
Публикувано:
преди 35 минути , Kalina Ivanova каза:

Морски истории с миди...тези са по бургаски

 

20200712_112238.thumb.jpg.ba2bddbf1ff0fe7a79a873e392149709.jpg

 

20200712_075051.thumb.jpg.3868404a637f6d59fb33edbe925787da.jpg

 

А, да ви се похваля, какъв босилек си отгледах...на терасата, за чудо и приказ

 

20200710_205447.jpg.43faad316aa442e3f9d5ce1823edc199.jpg

 

Браво, Калина! Красиво е! 🙂

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, DenitsaS каза:

@Травеолани, @AlexandraKo, ето рецептата за кюфтенцата от киноа: 100 гр киноа, 100 гр фета сирене, 1 глава лук (нарязан на ситно), 50 гр маслини без костилки, 2 яйца, 8 с.л. галета. Киноата се сварява и изцежда, аз я оставям върху кухненска хартия да поеме водата. Маслините се нарязват, а сиренето се натрошава. Всички съставки се разбъркват в дълбока купа, слагам черен пипер и зелени подправки по избор (риган, босилек, розмарин). Оформят се кюфтенца и се пържат в зехтин или олио. Обикновено като пържа такива неща, ги нареждам върху хартия, за да поеме от мазнината. 

Благодаря! Направих ги и се получиха много добре и на вид и на вкус. 

9357E6E3-53F0-407A-BE67-8B6DEBF4CE59.jpeg.4b0d527f1dff91fe2011450947094632.jpeg

 

  • Харесвам 11
Публикувано:
Преди 1 час, Травеолани каза:

Благодаря! Направих ги и се получиха много добре и на вид и на вкус. 

9357E6E3-53F0-407A-BE67-8B6DEBF4CE59.jpeg.4b0d527f1dff91fe2011450947094632.jpeg

 

Ааа, браво!
Ще се пробвам и аз тези дни.

преди 8 часа, Kalina Ivanova каза:

Морски истории с миди...тези са по бургаски

 

20200712_112238.thumb.jpg.ba2bddbf1ff0fe7a79a873e392149709.jpg

 

20200712_075051.thumb.jpg.3868404a637f6d59fb33edbe925787da.jpg

 

А, да ви се похваля, какъв босилек си отгледах...на терасата, за чудо и приказ

 

20200710_205447.jpg.43faad316aa442e3f9d5ce1823edc199.jpg

 

Браво! Харесало му е мястото. Че аз , няколко години поред садих на двора и все един хилавичък растеше.

Докато не му се улучи една шарена сенчица, та надебеля:)))).

Публикувано:

От комадировка - направо в кухнята. След 15-20 минути вече беше налице това. Бързо, лесно, вкусно 🙂

IMG-e16c1b4f2dcbeced77e3251c60c6bba3-V.jpg

 

IMG-782d7bef6de8fd89a2bbe809e2b4bd4c-V.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
18 minutes ago, Pantelej Putnik said:

От комадировка - направо в кухнята. След 15-20 минути вече беше налице това. Бързо, лесно, вкусно 🙂

IMG-e16c1b4f2dcbeced77e3251c60c6bba3-V.jpg

 

IMG-782d7bef6de8fd89a2bbe809e2b4bd4c-V.jpg

Супер ти е манджата, много вкусно изглежда 🙂  Браво!

Като я видях се сетих как преди доста години в някаква книга срещнах термина "папарделе" 🙂 Тогава ми се стори нещо супер странно и екзотично. Доста години по-късно разбрах какво е 🙂 

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Супер ти е манджата, много вкусно изглежда 🙂  Браво!

Като я видях се сетих как преди доста години в някаква книга срещнах термина "папарделе" 🙂 Тогава ми се стори нещо супер странно и екзотично. Доста години по-късно разбрах какво е 🙂 

Благодаря за милите думи, Eva eva!Папарделе е онази паста с широките дълги ленти, нали? На мен те ми приличат много на онези широки ленти в Тайланд, като там са вероятно от ориз. Лично аз сякаш най обичам тези, които наричат "пене". В моето ястие има пене и малко "фузили" за разнообразие. 🙂

Ето и една бърза снимка от една книга за паста.

20200713_215254.jpg.5f32310d44b16f024fd38934eb9bed47.jpg

  • Харесвам 1
Публикувано:
На 12.07.2020 г. в 7:45, AlexandraKo каза:

След малко  ще ти пробвам рецептата, с някои промени:))))Изглежда страхотно!

Ще доложа за резултата.

 

@DenitsaSДеничка, присъединявам се към @Травеолани, с молба за рецептата на кюфтенцата! И за чийзкейка, ако може, моля!
Па как ги направи , толкова кръглички и равнички:)))Моите, все едни рошавички излизат, от каквото и да са:((

В тази връзка, гледам едни приспособления за кръгли сладки, може би, ще са подходящи и за кюфтаци?

https://nalaiandco.com/products/non-stick-meatball-spoon-maker?pp=1

 

ето едно такова удобство за кухнята, не знам в БГ обаче дали се среща

  • Харесвам 1
Публикувано:
7 minutes ago, Mistela said:

https://nalaiandco.com/products/non-stick-meatball-spoon-maker?pp=1

 

ето едно такова удобство за кухнята, не знам в БГ обаче дали се среща

Като напишеш лъжица за оформяне на кюфтета в гугъл и излиза на няколко места. Според мен успехът с този уред зависи от консистенцията на самата кайма. На клипчето се вижда, че сместа е като пастет, а от опит знам, че и каймата много лепне. Но пък не струва кой знае колко пари, така че може да се пробва. 😉

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , DaBo каза:

Като напишеш лъжица за оформяне на кюфтета в гугъл и излиза на няколко места. Според мен успехът с този уред зависи от консистенцията на самата кайма. На клипчето се вижда, че сместа е като пастет, а от опит знам, че и каймата много лепне. Но пък не струва кой знае колко пари, така че може да се пробва. 😉

Да, глезотийка е. Баба ми все с такава лъжица си е правила топчетата за супа 😉

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

В един друг кулинарен форум срещнах мнението на голям експерт и находчив Дзвер. Използва консерва от безалкохолно за точно оразмеряване на кюфтета, а навярно и кебапчета. Не съм опитвал, но съм го запомнил и не е далеч денят, когато ще опитам и аз. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
12 minutes ago, дядо Пепи said:

В един друг кулинарен форум срещнах мнението на голям експерт и находчив Дзвер. Използва консерва от безалкохолно за точно оразмеряване на кюфтета, а навярно и кебапчета. Не съм опитвал, но съм го запомнил и не е далеч денят, когато ще опитам и аз. 

Извинявам се, но какво е консерва от безалкохолно? Кенче ли? Просто се зачудих... И как става номерът? 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Тая седмица ни е зелена:)))

Пюре от коприва, с моцарела.

Домати с много лимонова мента и пармезан, вместо сол.

И от кокосовия сладкиш на @Тони, с благодарности за идеята.

Най-вкусният кето-сладкиш до сега:))))

 

7AEE6A18-870E-4E60-B2C0-DA5721E4116A.thumb.jpeg.bb8694907aed86e8eaa7ec50fabc480c.jpeg

 

Давам идея на @Граф Вронски , да си завъди лимонова мента- страхотна е. И за подправка, и за чай.

И ухае страхотно:)))

 

4D71F8B2-936C-43D8-8285-E877C83E85C4.jpeg.8d041582a0ed97e30fe600be2f3125b2.jpeg

 

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, DaBo каза:

Извинявам се, но какво е консерва от безалкохолно? Кенче ли? Просто се зачудих... И как става номерът? 

"Ползвам изрязана кутийка за доматено пюре - 75 гр. и се получават еднакви и равни кюфтета". Намерих и копирах. Съжалявам, че леко подведох аудиторията! 

  • Харесвам 1
Публикувано:
13 minutes ago, дядо Пепи said:

"Ползвам изрязана кутийка за доматено пюре - 75 гр. и се получават еднакви и равни кюфтета". Намерих и копирах. Съжалявам, че леко подведох аудиторията! 

А, не си подвел никой! Ясно, сега схванах какво се има предвид.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, дядо Пепи каза:

"Ползвам изрязана кутийка за доматено пюре - 75 гр. и се получават еднакви и равни кюфтета". Намерих и копирах. Съжалявам, че леко подведох аудиторията! 

Ааа, нищо, то и с кенче ще стане . Въпросът, обаче беше, не точно за кръгчетата, а за идеалното топче:)))

  • Харесвам 1
Публикувано:

Днес най- обикновено свинско със зеле /без снимка/ 🤣

 

А иначе вчера правих мъфини като лапички и розички. 

 

И едни ореховки без захар, ама забравих да ги снимам.

 

И един сладкиш с карфиол- звучи гадно, но е много вкусен!

 

 

20200714_181544.jpg

20200714_161125.jpg

FB_IMG_1574299059683.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:

@Тони, страхотно изглеждат сладкишите ти. Моля те, дай ми рецепта за сладкиша с карфиол. Аз много обичам да готвя такива извратени десерти 🙂 Правила съм с тиквички, варени картофи, сигурно и други има, но не се сещам в момента. 

 

Благодаря предварително 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря. Затвориха ни наново за 6 седмици, та това веднага се отразява на желанието ми за се занимавам с разни неща. 🤣🤣🤣🤣

Рецептата- разбира се. 🙂

Малко е натоварена с реклами, но просто ги игнорирай.

 

https://www.forlife.bg/unikalno-brauni-s-karfiol

  • Харесвам 2
Публикувано:

Агнешки кюфтенца, печени в конвекторната фурна, в гнездо от хавайски микс, задушен в масълце:

 

3FE31B80-A3A2-48ED-9336-02ED2D43BAD4.jpeg.1f3a1609b2a0537aeb99aa74f383211a.jpeg

 

Продължавам с готвенето:)))

 

Кето баница: 6 яйца, 200 гр. настъргана моцарела, 100 гр. пармиджано, 100 гр. масло, 3 с.л. с връх брашно от лупина, 1 ч.л. сода.

Разбърках всичко и пекох в незалепваща тава 40 минути.

 

ACAE941C-83E2-458D-819B-694732685593.jpeg.caee4e7ee1d67f6d4faf19b19b5f2bed.jpeg

 

Направих и сладкиша с кокосови стърготини, ама вече съм го показвала.

 

Че остана време и за едно Tanqueray на терасата.

Наздраве!

 

452470796_IMG-ea0d267353ce3e23398473b57ad283db-V2.jpg.8d1db836e577945f5f07077d243135d6.jpg

  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 6 часа, Eva eva каза:

@Тони, страхотно изглеждат сладкишите ти. Моля те, дай ми рецепта за сладкиша с карфиол. Аз много обичам да готвя такива извратени десерти 🙂 Правила съм с тиквички, варени картофи, сигурно и други има, но не се сещам в момента. 

 

Благодаря предварително 🙂

Моята баба викаше, че като се тУри повечко шекер, от всичко ставало десерт:)))))

  • Харесвам 1
  • Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.