Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

За сладката от кайсии - това е много сполучливо http://www.mycookingbookblog.com/konfitiur-ot-kaisii-po-kiparski/

 

Също така, нещо , което научих скоро, как да махаме пяната от сладкото, като заври  и се запени, се прибавя половин чаена лъжичка краве масло, моментално изчезва пяната, също така, за запазване на красивия цвят се слага лимонтозуто в началото на готвенето, а не в края. Това научих от един влог, У Вали.

  • Харесвам 6
Публикувано:

Нашето приспособление за печене на пиле беше керамично и вътре в гърлото се слага бира/течност:

Spoiler

DSC07931.jpg.08d6e8bf59022cbb358ffbdf0cc220cb.jpg

 

Един път го използвах и толкова. Оставих го на приятели в Малайзия, като си тръгвахме. Нещо не ми допадна.

 

@AlexandraKo, ако искаш да си свариш кето сладко, използвай ксилитол, защото еритритолът не е подходящ за сладка и мармалади, защото се захаросва. Разбрах го по трудния начин. Миналата година варих сладко за първи път в живота си - по няколко бурканчета от ягоди, череши, малини и боровинки. Едните станаха идеални, другите се захаросаха. Дълго време се чудих защо, но прочетох в един блог, че еритритолът се захаросвал и тогава ми светна.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , DaBo каза:

Нашето приспособление за печене на пиле беше керамично и вътре в гърлото се слага бира/течност:

  Покажи

DSC07931.jpg.08d6e8bf59022cbb358ffbdf0cc220cb.jpg

 

Един път го използвах и толкова. Оставих го на приятели в Малайзия, като си тръгвахме. Нещо не ми допадна.

 

@AlexandraKo, ако искаш да си свариш кето сладко, използвай ксилитол, защото еритритолът не е подходящ за сладка и мармалади, защото се захаросва. Разбрах го по трудния начин. Миналата година варих сладко за първи път в живота си - по няколко бурканчета от ягоди, череши, малини и боровинки. Едните станаха идеални, другите се захаросаха. Дълго време се чудих защо, но прочетох в един блог, че еритритолът се захаросвал и тогава ми светна.

Благодаря ти:)))

Не го знаех това за еритрола. Може би, за кето сладко, ще е подходяща и стевията.

Ще питам в един форум за този начин на хранене, там знаят всичко:)))

И ще доложа, те с какво правят конфитюри.

  • Харесвам 1
Публикувано:
45 minutes ago, AlexandraKo said:

Благодаря ти:)))

Не го знаех това за еритрола. Може би, за кето сладко, ще е подходяща и стевията.

Ще питам в един форум за този начин на хранене, там знаят всичко:)))

И ще доложа, те с какво правят конфитюри.

Така и не одобрих вкуса на стевията.

За съжаление, инфото беше под формата на много добре направена таблица в един немски блог, но сега не мога да го открия.

 

EDIT: Ето, тук е: http://zuckerersatz-info.de/xylit-oder-erythrit/

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , AlexandraKo каза:

Благодаря ти:)))

Не го знаех това за еритрола. Може би, за кето сладко, ще е подходяща и стевията.

Ще питам в един форум за този начин на хранене, там знаят всичко:)))

И ще доложа, те с какво правят конфитюри.

Кой е този блог, да чета и аз?

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lyubina каза:

Както и да е, отивам да търся броколи, под каквато и да са форма. 

Малко късно се включвам, но днес видях броколи в Лидъл.

Публикувано:

Намерих във Фантастико - имаше и сурови и замразени. Подходих мързеливо и си взех замразени, бяха микс с карфиол.

Стана.

Снимката ми е потресаваща, но ... толкова си можем 😉

Ам, защо не мога да я кача от телефона? 

 

IMG_20200719_202000.jpg

 

Уф, успях. И малко морков има даже. 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Последните дни в картинки:

 

Разни бутерки- сладки и солени:

20200718_172648.jpg.eda07436fdbc16e0206e190a5819609f.jpg

 

Торта с два вида домашен сладолед- шоколадов и с матча:

 

20200720_160826.jpg.3bf60aebb7eb0bffa77b75982f026fe0.jpg

 

И пай с пиле и гъби:

 

20200720_161025.jpg.eef7d9258cde20a21fb5f284eeb6237a.jpg

 

  • Харесвам 10
  • Браво 6
Публикувано:

Когати неможеш да отидеш до Азия ,тогава Азия трябва да си я заведеш във вкъщи.Някой от любимите продукти и сме готови за готвене.

20200721_142637.jpg.bdeed324fa8beb1fb4a949b69c75fe7d.jpg

 

любимата гюза на дъщеря ми.

20200721_142139.jpg.4abbd26def5b968377026bc79dd8ed37.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Домати с моцарела и мариновани  лукчета, гуакамоле, задушени със зеленчуци гъбки, запечени с пармезан и черешки..

 

A0BFFA15-A0B0-4C73-A4CE-F7E07FF7DDBC.thumb.jpeg.48e5de083804330cbc228c26c801ee40.jpeg

 

Да ви кажа под секрет, скопосала съм и един  кето сладкиш, с малинки ама трябва да се стегне. Ето го, готов, преди охлаждането:

 

8F3FEEF3-997F-4929-8659-0B72D5061E26.jpeg.f4d67e470146aeb5927dc1bfc7259374.jpeg

 

Рецептата е тази, без чая:

 

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/03/raspberry-tea-keto-no-bake-cheesecake.html

  • Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:

Хехе, който го мързи да си меси кето хляб, има и готов:

 

3A9525EA-B551-4727-9E65-DA26BC3EB0D1.jpeg.25d42ff1513ed919f2ce077d7619c7ab.jpeg

 

Един хляб е 1300 грама.

  • Шок 8
  • Смея се 4
Публикувано:

У нас всичко е възможно откъм цени, убедил съм се не веднъж и дваж.

Днес попаднах на реклама на кръчма на стрида отгоре с черен хайвер, у нас най-важното е да е скъпо, а дали има смисъл не е важно.

 

Просто масово  липсва култура на хранене, но пък има много хора с пари, които се чудят какво да ги правят и резултатите са налице.

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Капса със Агнешко (ориз със месо и домати )

капсата   се прави само по домовете , във ресорантите сервират манди  подобие на капсата  но се прави на пещ

капса има и по ресторанти   но никога не става като домашната .

 

13119831_1010858265673835_4478243393653402890_o.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

Хехе, който го мързи да си меси кето хляб, има и готов:

 

3A9525EA-B551-4727-9E65-DA26BC3EB0D1.jpeg.25d42ff1513ed919f2ce077d7619c7ab.jpeg

 

Един хляб е 1300 грама.

Това, извинявам се, но е прекалено. 

  • Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, BlackArt77 каза:

Това, извинявам се, но е прекалено. 

Абсурди всякякви...

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, flafi каза:

Капса със Агнешко (ориз със месо и домати )

капсата   се прави само по домовете , във ресорантите сервират манди  подобие на капсата  но се прави на пещ

капса има и по ресторанти   но никога не става като домашната .

 

13119831_1010858265673835_4478243393653402890_o.jpg

А такова пък, как обичаааам:)))))

Агнешко, овнешко, както се готви в Арабския свят ми е любима храна.

  • Харесвам 1
Йосиф Милчов
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Абсурди всякякви...

Права си, но за мен това е повече от абсурд. Някой е решил, че трябва да натрупа кинти много бързо от хипстирията, която витае на последък. Интересно дали продават четвърт филия за лев и 50 примерно. 😁

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

А такова пък, как обичаааам:)))))

Агнешко, овнешко, както се готви в Арабския свят ми е любима храна.

пробвай много лесно става , най лесната манджа , чесно да си призная , аз исхвърлих много ориз  докато най накрая ми се получи ,обаче сега правя даже по добре и от месните арабки  Аз не се хваля де 😜 ама сестрата на моя прави капса  като нашата с ориз и домати  тоест оризът е залепен , а той трябва да се отделя. вирнах си аз носът  когато приятелка на дъщеря ми  два пъти и поръча  да и направя капса 🤪 лошото е на саудитската кухня че ползват много доматено пюре  идва ми в повече  то не знаеш какво яфеш доматено пюре или манджа.

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, flafi каза:

пробвай много лесно става , най лесната манджа , чесно да си призная , аз исхвърлих много ориз  докато най накрая ми се получи ,обаче сега правя даже по добре и от месните арабки  Аз не се хваля де 😜 ама сестрата на моя прави капса  като нашата с ориз и домати  тоест оризът е залепен , а той трябва да се отделя. вирнах си аз носът  когато приятелка на дъщеря ми  два пъти и поръча  да и направя капса 🤪 лошото е на саудитската кухня че ползват много доматено пюре  идва ми в повече  то не знаеш какво яфеш доматено пюре или манджа.

 

А ще кажеш ли, как го правиш, моля!

Ако не е тайна рецепта:)))))

  • Харесвам 1
Публикувано:

Кайма, омесена, като за кюфтета и опечена в тавичка. Отгоре - запечена, с моцарела.

Гарнитура - броколи, картофки и шунка, задушени със сметана и пармезан.

 

C7C908F4-6E99-4D14-850C-ADE5366F5661.thumb.jpeg.39d4f8adf4dc525f02f326ada96881d9.jpeg

 

щ

  • Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

А ще кажеш ли, как го правиш, моля!

Ако не е тайна рецепта:)))))

И аз съм любопитна 🙂 

Ще се радвам да направя нещо по-различно.

преди 12 минути , AlexandraKo каза:

Кайма,

Алекс, готова кайма ли купуваш или си я мелите?

Вече съм се зачудила от къде да намеря читава кайма (от месо).

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , Lyubina каза:

И аз съм любопитна 🙂 

Ще се радвам да направя нещо по-различно.

Алекс, готова кайма ли купуваш или си я мелите?

Вече съм се зачудила от къде да намеря читава кайма (от месо).

От една турска месарница купувам агнешко и телешко смляно месце. 

Иначе, готовите кайми са ми съмнителни.

Последния път, когато бях купила готова кайма, като я сложих да се пече на руло, пусна толкова вода, че остана на половина.

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.