Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
2 minutes ago, bad kid said:

Чийзкейк колко да стои в хладилника преди да го почвам?

Според мен зависи от рецептата, но поне 2-3 часа.

  • Харесвам 1
Публикувано:
6 minutes ago, bad kid said:

Ами от бързите е....бисквити, сметана , крема сирене, пудра захар....

Може да споделите пробвани рецепти 🙂

Ако е с маслени трохи от бисквити, най-добре е да стои поне една нощ, за да слепне по-добре.

Имам любим с тиква, но чакам да им дойде сезона🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 52 минути , bad kid каза:

Ами от бързите е....бисквити, сметана , крема сирене, пудра захар....

Може да споделите пробвани рецепти 🙂

Нищо не пречи, да го почваш:))) 

Ако няма да го снимаш:)))

  • Смея се 2
Публикувано:
преди 16 минути , bad kid каза:

Пробвах го, престоя 2-3 часа 😛

Малко пухкав е май пълнежа, но е супер.

А ти ли го измайстори?

Публикувано:

@AlexandraKo Благодаря за идеята за салатката "Лалета". Изненадах днес жената и натрупах зелени точки. Направих я с чери домати, рикота, краставичка и бейби спанак.

20200829_211129.jpg.76ae75d67968a7198efa6b1b8aa7fd86.jpg

 

Ама и тя не остана по-назад като изкара топла чабата с маслини. 

 

20200829_211255.thumb.jpg.e21c89658dcc0db6c3bf54b4d2c299ec.jpg

 

Пържолките още се пекат... Наздраве!

  • Харесвам 16
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, oli_mali каза:

@AlexandraKo Благодаря за идеята за салатката "Лалета". Изненадах днес жената и натрупах зелени точки. Направих я с чери домати, рикота, краставичка и бейби спанак.

20200829_211129.jpg.76ae75d67968a7198efa6b1b8aa7fd86.jpg

 

Ама и тя не остана по-назад като изкара топла чабата с маслини. 

 

20200829_211255.thumb.jpg.e21c89658dcc0db6c3bf54b4d2c299ec.jpg

 

Пържолките още се пекат... Наздраве!

Браво, страхотно си ги направил!
Наздраве!

  • Харесвам 2
Публикувано:

И аз сготвих днес след ваканция  и известна почивка от готвенето - свинско брачоле и тарталетки с праскови:

DSC02925.JPG.d797a1dbc1068299d5ca3bde347dc662.JPGDSC02921.JPG.9c3e0f9bef0019dacc3403dd047a8e86.JPG

  • Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:

Днеска, постно кето:))))От билки.

 

Коприва, зелен лук / имам си замразени/, моркови и пащърнак, задушени в масло.

После направих на пюре, добавих по малко  кервиз, лимонова мента и джоджен, и запекох с канарско козе сиренце. В настърганото сирене, сложих пасирания чесън.

 

78A0CE8C-0757-450A-807B-C8209AFF9439.jpeg.55d2895b75c0d9f6c4f0039537f36286.jpeg

преди 22 минути , Бръмбар каза:

И аз сготвих днес след ваканция  и известна почивка от готвенето - свинско брачоле и тарталетки с праскови:

DSC02925.JPG.d797a1dbc1068299d5ca3bde347dc662.JPGDSC02921.JPG.9c3e0f9bef0019dacc3403dd047a8e86.JPG

Много ти хубави манджите, браво!:drinks:

  • Харесвам 8
Публикувано:
На 29.08.2020 г. в 15:51, elenitta каза:

Днес сме на бургери, мъжа реши да се изявява. От мен са питките с квас. Ще ни държи сито до закуска утре 🍔🍔🍔 

received_619701942023280.jpeg

Може ли рецепта за питките? 

@AlexandraKo, много топло за готвене, че и за ядене 😜 Салати, прошуто, брускетки... Но зимата идва 😆😆😆

  • Харесвам 1
Публикувано:

Цяло лято (имам 1 изключение, беше захладняло)не съм готвила нищо различно от салати. Ако любимият е много озверял за месо, отиваме до съседите (заведението до нас) и си взема каквото му е вкусно за момента 😀. Готвенето съм го оставила за след края на септември. 

  • Харесвам 4
Публикувано:

На кулинарен туризъм из Ардино! 

Не готвя, ям :))))) 

Къпана баница - уморих се, само докато изслушам технологията на приготвяне 

 

PSX_20200829_135020.jpg.1ad6c36aeb0e22108141f4d117a5727a.jpg

На село е така 🙂

PSX_20200829_134812.jpg.eb315dcf9393a7d12a3cf13b4b64dac2.jpg

 

Най-якия сутляш и крем карамел, докато отразяваме шахматния турнир

PSX_20200829_134910.jpg.c68a7ff4aee89f23ecdeb3e5ff6b87ae.jpg

 

PSX_20200829_134939.jpg.740fc67b544a381cd01f566a9bc164c0.jpg

 

За да не кажете, че е спам - смокините с бри, ементал и сироп от смокиново сладко е мое дело 🙂

PSX_20200830_074750.jpg.01428b4bebe655ab4bf397387e500483.jpg

 

 

 

  • Харесвам 21
  • Браво 3
Публикувано:

 

преди 8 часа, jul каза:

Може ли рецепта за питките? 

@AlexandraKo, много топло за готвене, че и за ядене 😜 Салати, прошуто, брускетки... Но зимата идва 😆😆😆

Ааа, ние у нас държим 26 градуса и аз събота-и неделя не съм си показала носа навън:))))Въпреки че, навън топлото не ми пречи.

Много рядко ми се случват два почивни дни, че и да си ги изкарам с кеф в къщи.

Освен, дето обичам да пътувам, много обичам и да си стоя в къщи:)))))

И апетит си имаме...

  • Харесвам 5
Публикувано:

Пандишпанено руло с домашен конфитюр от нектарини и маслен крем 🙂 

Без разделяне на белтъци и жълтъци 🙂 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 ·       6 бр. яйца

·       200 г захар

·       180 г брашно

·       1 ванилия или кора от лимон

·       30 мл. олио

·       пудра захар

·       конфитюр за плънката

 

Забележка – рулото на снимката е и с маслен крем:

·      120 гр. краве масло със стайна температура;

·      70 гр. пудра захар;

·      1 прахче ванилия

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сложете в купа яйцата и захарта. Разбивайте с миксер на максимална скорост докато яйцата увеличат многократно обемът си и побелеят. В случай, че нямате опит в разбиването на яйца за такъв тип платка (блат), засечете 8 минути разбиване. След 8 минути добавете на тънка струя при непрекъснато разбиване с миксера олиото и разбивайте още 2 минути. След като сте разбивали 10 минути сместа е много пухкава и лека. Започнете да добавяте брашното като пресявате през цедка всеки 2 супени лъжици и разбърквате с дървена лъжица или силиконава шпатула. Добавете и избраният от вас аромат (прясно настъргана лимонова кора или ванилия).

Сложете лист хартия за печене в тавата на фурната и оформете ъглите. Изсипете сместа за пандишпановото руло и разстелете равномерно. Сложете рулото да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Тавата се поставя на средната скара. Платката се пече 12-15 минути. Първоначално се надува неравномерно, но впоследствие по време на печенето става равна. Внимавайте да не препечете платката, защото ще стане чуплива.

Изпечената платка, се обръща върху леко навлажнена голяма кърпа. Внимателно се отделя хартията и веднага се навива заедно с кърпата на стегнато руло. Оставяте така да изстине. След като е напълно изстинала платката се развива внимателно и се намазва с избраният от вас крем или конфитюр. Навивате отново и поръсвате с пудра захар.

Вашето пандишпанено руло е готово. Направете този класически десерт и му се насладете. Това руло може да направите и с друг пълнеж (течен шоколад, маскарпоне с плодове…)

 

 

 

 

 

249.jpg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ох бях се зарекла да не надничам вече в тази тема, но не мога да се сдържа като видя че @Eva eva пак е постнала нещо...

После съжалявам, ама късно. 

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Летни плодове в употреба.

Сандвич-закуска с меко сирене,праскови и мащерка

20200825_101815.thumb.jpg.113a527c91e0795f44eff41a2e4e5cd2.jpg

 

Сладкиш със заквасена сметана и праскови

20200825_133557.jpg.ab2299d1e7461204b25aad5739384a8b.jpg

 

20200825_180303.thumb.jpg.609b4906645cf111a01386198149f97e.jpg

 

Смокини, събрали  слънцето на лятото

Който е брал смокини, знае какъв филм е. А в клоните на това дърво за разкош се беше замотал и огромен къпинов храст.

 

20200831_115303.jpg.d66988f792025d32874068d8ec1c3c85.jpg

 

20200831_115405.jpg.f803656d681ee2ff28534cd529f353ee.jpg

И смокини с прошуто и синьо сирене.

 

20200831_201930.jpg.e51396fe011a6883711b240ea3601f3b.jpg

 

20200831_211354.thumb.jpg.01f9916a8c1b0687de28f60f860c174f.jpg

 

20200831_204007.thumb.jpg.bc72a83e406392dcc8b9ea4f77d56302.jpg

 

 

 

 

 

  • Харесвам 27
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 часа, Kalina Ivanova каза:

И смокини с прошуто и синьо сирене.

Само да попитам за колко време се запичат, предварително благодаря.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Tim каза:

Само да попитам за колко време се запичат, предварително благодаря.

5-6 минутки на 200С, на горна решетка, колкото да се разтопи сиренето и да се запече прошутото до хрупкаво.

Може да се запече и на скара. Захлюпвам с клош пак за 5-6 минутки. 

И на двата варианта се полага доволно количество вино:girl_drink1:

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Семифредо с къпини и шам фъстък за летните жеги (може да мине и за диетично понеже е без захар, само с 2 лъжици мед  на цялото количество, което не е толкова малко🙂). Правих и един сладкиш с праскови и лавандула, но поради липса на цветчета лавандула, сложих няколко капки етерично маско (исках да е 1-2 капки, но не съм сигурна колко точно капнаха) - груба грешка, много е силна миризмата на лавандула и не ми харесва, ще го изхвърля:

DSC02937.JPG.e2d78d688172c8614a8fb7fe5f5c9636.JPG

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 1 час, Бръмбар каза:

Семифредо с къпини и шам фъстък за летните жеги (може да мине и за диетично понеже е без захар, само с 2 лъжици мед  на цялото количество, което не е толкова малко🙂). Правих и един сладкиш с праскови и лавандула, но поради липса на цветчета лавандула, сложих няколко капки етерично маско (исках да е 1-2 капки, но не съм сигурна колко точно капнаха) - груба грешка, много е силна миризмата на лавандула и не ми харесва, ще го изхвърля:

DSC02937.JPG.e2d78d688172c8614a8fb7fe5f5c9636.JPG

Аз така ливнах на един сладкиш повечко лимонова есенция и стана ужасен:(((((

Но то си е нормално, някои неща ги учим с участието на кофата за боклук:)))))

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Бръмбар каза:

Семифредо с къпини и шам фъстък за летните жеги (може да мине и за диетично понеже е без захар, само с 2 лъжици мед  на цялото количество, което не е толкова малко🙂). Правих и един сладкиш с праскови и лавандула, но поради липса на цветчета лавандула, сложих няколко капки етерично маско (исках да е 1-2 капки, но не съм сигурна колко точно капнаха) - груба грешка, много е силна миризмата на лавандула и не ми харесва, ще го изхвърля:

DSC02937.JPG.e2d78d688172c8614a8fb7fe5f5c9636.JPG

Може ли рецептите? 🙂

Публикувано:

Днес еко-био-мио вечеря,изцяло с материали от нашата си градинка.Само яйцата не сме си ги самоснесли,от комшиите са:))))

Малко нестандартен омлет. 

В една купа настъргах един малък картоф,наситних чушка,малко кромид,един домат,настъргах козе сиренце и сложих копър:

 

1223851589_IMG_20200902_1937164.jpg.69244c41ecb6afdb550853ac938d9ae7.jpg

 

438193047_IMG_20200902_1938085.thumb.jpg.5996aacffb72a595253dc63aaec32b89.jpg

 

После разбих две яйца и залях тази смес:

 

29182147_IMG_20200902_1944172.jpg.7999d32503b267717f6879d9e077898c.jpg

 

Пекох в микровълновата 5 минути и стана чудесен омлет,на етажи:))))

Този си го разделихме.

 

1066311376_IMG_20200902_1953122.jpg.556376d2f3c865402f5a425e5407afe8.jpg

 

Салата - моркови и ряпа,с бейби корнишончета.

Грозде,смокини и сливи - пак от село:)))

 

974589074_IMG_20200902_1953413.jpg.c9afd5fe915d62d9e7cd4e26ccf4973f.jpg

 

2120810091_IMG_20200902_1957072.jpg.7ce2c399609969fd33b60890f7e7166a.jpg

 

За пиене - джинджифилов чай.

  • Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.