Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 23 минути , Sju каза:

Вчера от любопитство след кексовете на АлександраКо с орехово брашно, се прибрах с такова от тиквени семки. Купих го, защото на него имаше рецепта за магданозени кюфтета и това брашно 😄

 

IMG_20200905_210420.jpg.187284cf99cb703fe7c932252ec6a7d8.jpg

 

Днес ще повторя рецептата, но с тиквички и ще ги пека на хартия без капчица мазнина.

Вкусно е с него, малко зеленеят печивата. С ореховото тъмнеят, но с ядковите брашна, всеки път е различно.

И таханът е вкусен.

Добре става и сосче или, ако искаш да сгъстиш супичка.

Ти пък ме подсети за маганозените кюфтенца - и ние много обичаме, но не ги пържа, а ги пека на решетката в конвекторната фурна. Или на хартия, в голямата фурна. Ще забъркам тези дни.

Твоите изглеждат  много добре:)))

Публикувано:

@Sju, аз по принцип не се храня НВ, но кюфтетата от тиквички ги правя без брашно и на хартия за печене, обикновено без мазнина 🙂Настъргвам 2-3 средни тиквички, поръсвам със сол и оставям да постоят малко в гевгир за да отделят водата си, след това гледам хубаво да ги отцедя. Към настърганите тиквички прибавям 2 скилидки пресован чесън, по равни парчета сирене (натрошено) и кашкавал (настъгран) - на око, но обичам да е повече кашкавала и 2 яйца, може още сол и черен пипер на вкус да се добави, разбърквам и с лъжица за сладолед ги оформям и нареждам в тава застлана с хартия (понякога отгоре наръсвам малко зехтин, друг път забравям) и пека до зачервяване на около 190'-200'С с вентилатор. Ядем с млечно-чеснов сос и вкъщи се харесва.

 

@DenitsaS, аз обичам десерти с плодове, но като са хубави и пресни обикновено ми е жал да ги обработвам термично. Смокините си бяха много хубави и сурови, но прасковите хич не бяха и затова реших да ги облагородя със стафиди и амарето и да ги изпека :-)) Деликатесът "рибешки език" приготвен изглежда много апетитно.

 

@AlexandraKo, тъкмо преди малко хванах от края "Турска кухна с Рефика" и тя приготвяше риба върху "пилаф" от карфиол с орехи с куркума. Изглеждаше много вкусно и мислех да го опитам някой път.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря много за идеята за смокините, снощи беше гвоздея на вечерята, но и останалите неща не останаха незабелязани.  Снимки на смокините нямам, че бързах да ги сервирам. Черупките на канолите купих готови, но се получиха съвсем като италианските на вкус.

received_1004287820015087.jpeg

received_614590362563522.jpeg

received_930872834062383.jpeg

  • Харесвам 16
  • Браво 4
Публикувано:
преди 18 минути , elenitta каза:

Благодаря много за идеята за смокините, снощи беше гвоздея на вечерята, но и останалите неща не останаха незабелязани.  Снимки на смокините нямам, че бързах да ги сервирам. Черупките на канолите купих готови, но се получиха съвсем като италианските на вкус.

received_1004287820015087.jpeg

А от къде купи черупките за каноли?
Рикота има, но черупки не съм виждала. Не че е сложно да се направят, ама си е врътня и трябват формички.

Страхотни са ти, че и  с шам фастък, точно , като оригиналните!

П.П. Точно в момента гледам една серия на Монталбано, дето патологът се беше усамотил , да си яде каноли на спокойствие. И Монталбано му отмъкна едно:))))

  • Харесвам 2
Публикувано:

Най-любимият ми италиански десерт! Принципно не ми пречи сама да си направя черупките, но се изкуших да си спестя пърженето в тази жега. Намерих ги в италианския магазин Виа Тракия. В София е някъде зад гарата, а има и един на магистралата до Пазарджик. Бях си взела брошура, но за жалост май съм я хвърлила. Шам-фъстъка го чистих и го кълцах с ножа, че не успях да намеря готов. 

П.п. Успях да намеря някакъв линк.

https://ciao.bg/

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , elenitta каза:

Най-любимият ми италиански десерт! Принципно не ми пречи сама да си направя черупките, но се изкуших да си спестя пърженето в тази жега. Намерих ги в италианския магазин Виа Тракия. В София е някъде зад гарата, а има и един на магистралата до Пазарджик. Бях си взела брошура, но за жалост май съм я хвърлила. Шам-фъстъка го чистих и го кълцах с ножа, че не успях да намеря готов. 

П.п. Успях да намеря някакъв линк.

https://ciao.bg/

 

И на нас ни е любим:)))В Сицилия е основният сладкиш навсякъде и те казват, че сицилианците от Калтанисета  са го измислили. 

В Пунта Сека, точно срещу къщата на комисарето има кафене и там е “ каноло дел Комисарио”:))))

То, в оня район на Сицилия всичко е комисарио:)))

Обаче, най- хубавите сме яли в Савока, в барчето от Кръстникът:)))Сицилианците казват, че  рикотата се отцежда първо, после я претриват през сито и чак тогава слагат другите неща. Черупките седят отделно, отделно - пълнежът и се пълнят, непосредствено, преди яденето. За да са хрупкави черупките, като престоят пълни, се овлажняват.

  • Харесвам 2
Публикувано:

@AlexandraKo, да знаеш, грабвам ти рецептата за лука. Имам си вкъщи един луколюбител, ще ти е много признателен 😉.

Ние изкарахме последните 2 седмици в ремонт на спалните, та хич не ми се снимаха манджи в целия калабалък... но пък хвърлях по едно оЧо на вашите 🙂 .

Вече ми е по-широко около врата, та от последните няколко дни: баница, кеджъри, френска тънка ябълкова тарта и провансалски тиан за гарнитура на неснимано говеждо печено. 

 

IMG_20190921_190618-01.jpeg

 

20200906_131804.jpg

 

20200906_135107.jpg

 

20200906_164001.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 5
Публикувано:

@elenitta, чудни каноли и мерси за линка за черупките. Суров обелен шам-фъстък съм купувала от Била. От Сицилия си бях донесла цяла кутия брашно от шам-фъстък, черупки за каноли също 🙂

 

Аз откакто работя (а то не е отскоро), за първи път съм вкъщи по време на отпуска. Досега винаги ми се е струвало пълна загуба на време да стоя вкъщи, вместо да отидем някъде. То и сега трябваше по план да пътуваме до Палма де Майорка, но пътуването отпадна, а отпуската беше планирана. Първоначално мислех да отдем някъде в България, но преди празниците, обаче за местата, които исках нямаше свободни места и останахме. С изключение на някое ходене на Витоша и разходки, останалото време си бях вкъщи и се оказа, че ми харесва да имам много време и да не бързам за никъде, и да готвя. Много умора и стрес ми се беше насъбрал и въпреки, че пътуванията също ме зареждат, се радвам, че можах да забавя темпото. Едва ли скоро пак ще ми се случи , от утре на работа и обичайната въртележка 🙂 

 

Пилешки гърди с босилеково песто и пюре от целина, както и някоя и друга гъба:

DSC02963.JPG.69eed2da00e69bb42547d8b7525b00aa.JPG

  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 22 часа, Роца каза:

@AlexandraKo, да знаеш, грабвам ти рецептата за лука. Имам си вкъщи един луколюбител, ще ти е много признателен 😉.

20200906_131804.jpg

 

20200906_135107.jpg

20200906_164001.jpg

Грабвай, грабвай, дано остане доволен човекът:))))Ешьте на здоровье, както викат руснаците:)))))

Но понеже тези дни пекох  четири  вида лук, да споделя нЕкои съображения:))))

 

DE37169B-EAB9-4874-B6B9-505310481407.jpeg.6430b78610276cc27530e66ad6a7dd43.jpeg

 

 

На тази картинка са показани видовете лук.

 

Най-вкусен стана най- простият, дето си го имаме от село. Тук е с номер 10. Не е водЕн, пусна един много вкусен гъст сок и се топеше в устата.

1,3,6 са другите, които пекох. Много са водни, пуснаха много вода, пекох ги по - дълго, ама пак си останаха водни.

Иначе е красиво, като се подреди и сервира една бяла и една червена розичка.

Освен това, не се лакомете като мен , с най- големите глави. Най- добре е, да са средни.

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 часа, Rumiana каза:

Я дай рецептата за ябълковата торта, ако обичаш!

Разбира се! Рецептата е на един френски майстор-сладкар, Кристоф Мишалак (световен шампион по сладкарство не помня през коя година) и е много лесна. Беше я пуснал преди няколко дни в инстаграма си и не издържах и в неделя я направих 🙂 .

 

1 пакет (250г) бутер тесто

5-6 с.л. кафява захар (количеството варира в зависимост от вашите предпочитания и сладостта на ябълките)

4-5 ябълки (моите бяха 4, средноголеми, от сорт, който издържа на печене, леко кисел)

4-5 с.л. ябълково пюре (при нас го продават готово, но иначе представлява задушени и пюрирани ябълки с или без добавена захар)

Около 10 - 15 г разтопено масло, за намазване

 

Фурната се загрява на 170 градуса (моята е с вентилатор). Ябълките се обелват, пънчетата се измушват и ябълките се срязват наполовина. Всяка половинка се нарязва на тънки ленти (2-3 мм). Плоска тава се застила с пекарска хартия. Хартията се поръсва с 2 с.л. кафява захар на мястото, където ще бъде тестото. Тестото се разстила върху тънкия слой захар (така тя ще карамелизира при печенето отдолу). Отгоре се разпределя на тънък слой ябълковото пюре, като се оставя борд около 1 см откъм края. Парчетата ябълки се подреждат отгоре. Намазват се с четка с разтопеното масло и се поръсват с останалата захар. 

Пече се в загрятата фурна, около 45-55 минути, докато ябълките карамелизират отгоре.

Оставя се да изстине преди да бъде нападната 🙂.

  • Харесвам 7
  • Благодаря 4
Публикувано:

Как да си направим  домашно Манди .по традиция мандито се прави във спецялни пещи 

но можете да пробвате и по този начин.

DSC_0148.JPG.0a29dc51a36d92db8ad93b3847870403.JPG

 

тенджерата   да не е със пласмосови дръжки  защото ще влиза във фурна

измивате  2 чаши ориз басмати  предварително.

1 стъпка  ако имате сланина или месото да е със сланина  отрежете сланината и я сложете във тенждерата без олио ,

заедно със сланината  сложете : дафинонов лист 3 листа , карафил 5  броя, пръчка канела., черен пипер  окло 8 зрънца , анасон ,всичко това  бъркаите със сланината докато  сланината пусне мазнина. сланина около 5-6 малки парченца .изключете котлона и

 прибавете  измитят ориз.налейте 3 часи вода  или 2 зависи колко ориз сте сложили .

поръсете със шафран- на снимката се вижда как шафрана плува .можете да сложите и сушени стафиди около шепа .

DSC_0150.JPG.35b8e5aa1d764850831997662f5499b2.JPG

 

трябва да се получи нещо такова

покрите  със целофан  и набучкайте целофана

 

DSC_0151.JPG.11896d2184fe1c3538fd6d5d2b582c78.JPG

 

сложете месето  от горе  като месото предварително сте  поръсили със сол черен пипер  кимион

DSC_0152.JPG.9e20b15b35010e52711b4e49500e5aeb.JPG

 

покрите го със втори целофан този път се закрива месото

 

DSC_0153.JPG.64294c1ddfb63691c013260745db3d95.JPG

 

тенджерата се слага във тава  със една чаша вода , за да не залепне ориза

пече се 2 часа  на загрята фурна 250 градуса

DSC_0155.JPG.d27eb7e9da9f07270e8bbb9644b34dde.JPG

 

след два часа  положението е такова

 

слагате месото на страни и отваряте и фолиото на ориза

DSC_0156.JPG.8c7d06ce1e4f51f9eb2ac9bb59124091.JPG

 

трябва да изглежда ей така

махате  всички подправки и мазнината  ако искате де.

но по едрите подправки ги магнете .

взимате вилица и лекичко разбърквате ориза  след това слагате  месото отгоре .

можете да исипете мандито във голяма чиния и да сервирате

това ястие се сервира  цяло , и всеки си взима от чинията  във собствена чиния.

 

DSC_0157.JPG.6bd80feb8d125e3aa115cca627488394.JPG

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:

Нека ме извинят тези, които нямат достъп до вкусните, слънчеви плодове на лятото ни:flirt:

Изкусителни просто.

Днес втори рунд с къпиновия храст, който е завладял смокиновото дърво.

И резултата раздрани ръце и...

Тарт със смокини и сирена

 

20200909_105445.jpg.8785241eefecfcab08fd591f47d0e368.jpg

 

20200909_180348.jpg.eccbcec587c278886c416f32429ba788.jpg

 

Тази година суших плодове, че сладка почти не ядем.

Но  сладкото от смокини е на почит.

За мен лично, това е аромата на детството ми.

20200909_121956.jpg.a84ab84612ba4fdc9e9eedfce4584641.jpg

 

  • Харесвам 17
  • Браво 10
Публикувано:
преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

Нека ме извинят тези, които нямат достъп до вкусните, слънчеви плодове на лятото ни:flirt:

Изкусителни просто.

Днес втори рунд с къпиновия храст, който е завладял смокиновото дърво.

И резултата раздрани ръце и...

Тарт със смокини и сирена

 

20200909_105445.jpg.8785241eefecfcab08fd591f47d0e368.jpg

 

20200909_180348.jpg.eccbcec587c278886c416f32429ba788.jpg

 

Тази година суших плодове, че сладка почти не ядем.

Но  сладкото от смокини е на почит.

За мен лично, това е аромата на детството ми.

20200909_121956.jpg.a84ab84612ba4fdc9e9eedfce4584641.jpg

 

Бихте ли казали как приготвяте сладкото от смокини? Благодаря. В детството ми, в къщи при родителите ми, винаги е имало сладко от смокини. Но не си спомням как го е приготвяла майка ми.

  • Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, rdd каза:

Бихте ли казали как приготвяте сладкото от смокини? Благодаря. В детството ми, в къщи при родителите ми, винаги е имало сладко от смокини. Но не си спомням как го е приготвяла майка ми.

В бабиния тефтер пише:115 бр смокини за 1кг захар:girl_cray2:, само че смокинята ни беше с дребни плодове, с много тънка светлозелена кора и всички един размер, като изкарани от калъп. Берях и броях... и нито бройка повече:lol::lol::lol:

Тези са друг сорт, но приблизително 1 кг смокини заспивам с 800гр захар.

Добре измити, отрязана дръжка и надупчени с върха на ножа на няколко места. 

Слагаме на слаб огън. Самите плодове пускат сок в който се варят, но може да се добави 100гр вода, за да се стартира процеса на варене. Не се бърка често, за да се запази целостта на плодовете.

Сладкото се вари, докато смокините променят цвета си и гъстотата на сиропа ни харесва.При мен беше 20-30 мин. Образува се пяна, която премахваме. Добавяме 1/2чаена лъжичка лимонена киселина. Оставяме да поври още минута две. Насипваме горещото сладко в сухи бурканчета, затваряме и обръщаме с капачката надолу. Оставяме да изстине така.

Воала. 

Без трагичното събиране на смокини, ми отне 30-40 минутки въртене около котлона.

Нищо сложно и трудно няма.

 

 

 

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Kalina Ivanova каза:

Нека ме извинят тези, които нямат достъп до вкусните, слънчеви плодове на лятото ни:flirt:

Изкусителни просто.

Днес втори рунд с къпиновия храст, който е завладял смокиновото дърво.

И резултата раздрани ръце и...

Тарт със смокини и сирена

 

20200909_105445.jpg.8785241eefecfcab08fd591f47d0e368.jpg

 

20200909_180348.jpg.eccbcec587c278886c416f32429ba788.jpg

 

 

Аз ще помоля за рецепта за тарта със смокини и сирена, както съм гладна....Цял ден ще го мисля 🙂 

  • Харесвам 2
Публикувано:

Обожавам смокини и си отядох, докато си бяхме в БГ. Не че тук няма, ама нашите са по-вкусни и много сладки. 😉

Иначе повтаряме неща, които вече съм показвала, но летните зеленчуци трябва да се използват на макс: Постен гювеч. Този е преди да го метна във фурната да се запече  леко, а е готвен в бавната тенджера за 6-7 часа:

 

D3985EE3-A664-45FD-9B8F-348B9A87A0FE.jpeg.b345e5506bb296bf02bd736980fa8b4b.jpeg

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, elenitta каза:

Аз ще помоля за рецепта за тарта със смокини и сирена, както съм гладна....Цял ден ще го мисля 🙂 

Заповядай:

Приготвяме маслено тесто за основата - 250гр брашно+125 гр студено масло на малки парченца+щипка сол. Всичко претриваме до маслени трохи, без да прекаляваме, за да не се разтопи маслото от топлината на ръцете. Ако имаме уред за тази процедура е най-добре да се ползва, аз нямам. Добавяме 1 голямо яйце към маслените трохи, то играе ролята на спойка. Само събираме с няколко движения на топка тесто. Ако е необходимо, се добавя 1сл ледена вода, за да се оформи ето такова топка тесто:

 

20200910_100601.jpg.20c68b65e147cdf2758d0ccf5a752000.jpg

Увиваме в свежо фолио и оставяме в хладилника за едно питие време. Може и предния ден да се приготви.

До тук 5-6минутки работа.

 

Плънката: 1 малка течна сметана+3яйца+около 200гр меки сирена(аз имах крема сирене и извара). Смесваме добре. 

Тук разходваме 2-3 минути.

 

Сглобяваме:

Разточваме поседялото в хладилника тесто и полагаме във форма за тарт( с къдрави стени). Ако няма, не е фатално, може и алуминиева форма, само да е ниска. Мойта 26см. Изсипваме сметановата смес, нареждаме смокини, както ни харесва, поръсваме за разкош синьо сиренце.

Печем на 200С, 15 минутки на горна решетка, до приятен за окото и рецепторите загар. 

Гарантираме с прошуто.

Мащерка забравих ли пак... забравих.

Виното обаче не:girl_drink1:

 

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:

Ей, такива как ги обичам - бързо, лесно, вкусно! Звучи божествено! Нямам търпение да го опитам, обичам сладко-солени заигравки. Имам си продуктите и желание - още по-голямо! Много ти благодаря! 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:

Вай, вай, вай,  докато плюскам из Истанбул, сте занемарили готвенето:(((((

 

Агнешко варено, агнешки кИфтенца, печени в конвекторната фурна и картофено пюре, задушено в масло с кромид и чесънец:)))

 

BB455FDF-F8CC-4CB3-9C86-3B71A10037F0.thumb.jpeg.1b2f1af2fe6267f5801cf2589b0446cf.jpeg

 

За закуска  - кето пица. Блатче  по рецептата за таханов хляб+прошуто+козе канарско сиренце+домати с босилек на Барила.

 

07ED8D56-D4EC-4679-A5E0-283AC683E5B3.thumb.jpeg.4f0fc0bad7fb2df8e40ce21bfe1e1d1c.jpeg

 

Канарски сиренца ще си имаме дълго време, че надонесохме бая:))))

  • Харесвам 7
  • Смея се 2
Публикувано:
6 minutes ago, AlexandraKo said:

Вай, вай, вай, аз, докато плюскам из Истанбул, сте занемарили готвенето:(((((

 

Агнешко варено, агнешки кИфтенца, печени в конвекторната фурна и картофено пюре, задушено в масло с кромид и чесънец:)))

 

BB455FDF-F8CC-4CB3-9C86-3B71A10037F0.thumb.jpeg.1b2f1af2fe6267f5801cf2589b0446cf.jpeg

 

За закуска  - кето пица. Блатче  по рецептата за таханов хляб+прошуто+козе канарско сиренце+домати с босилек на Барила.

 

07ED8D56-D4EC-4679-A5E0-283AC683E5B3.thumb.jpeg.4f0fc0bad7fb2df8e40ce21bfe1e1d1c.jpeg

 

Канарски сиренца ще си имаме дълго време, че надонесохме бая:))))

Да уточня, че да няма двусмислие. Не се смея. Радвам ти се🙂👏

  • Харесвам 1
Публикувано:
На 7.09.2020 г. в 23:04, flafi каза:

Как да си направим  домашно Манди .по традиция мандито се прави във спецялни пещи 

но можете да пробвате и по този начин.

DSC_0148.JPG.0a29dc51a36d92db8ad93b3847870403.JPG

 

тенджерата   да не е със пласмосови дръжки  защото ще влиза във фурна

измивате  2 чаши ориз басмати  предварително.

1 стъпка  ако имате сланина или месото да е със сланина  отрежете сланината и я сложете във тенждерата без олио ,

заедно със сланината  сложете : дафинонов лист 3 листа , карафил 5  броя, пръчка канела., черен пипер  окло 8 зрънца , анасон ,всичко това  бъркаите със сланината докато  сланината пусне мазнина. сланина около 5-6 малки парченца .изключете котлона и

 прибавете  измитят ориз.налейте 3 часи вода  или 2 зависи колко ориз сте сложили .

поръсете със шафран- на снимката се вижда как шафрана плува .можете да сложите и сушени стафиди около шепа .

DSC_0150.JPG.35b8e5aa1d764850831997662f5499b2.JPG

 

трябва да се получи нещо такова

покрите  със целофан  и набучкайте целофана

 

DSC_0151.JPG.11896d2184fe1c3538fd6d5d2b582c78.JPG

 

сложете месето  от горе  като месото предварително сте  поръсили със сол черен пипер  кимион

DSC_0152.JPG.9e20b15b35010e52711b4e49500e5aeb.JPG

 

покрите го със втори целофан този път се закрива месото

 

DSC_0153.JPG.64294c1ddfb63691c013260745db3d95.JPG

 

тенджерата се слага във тава  със една чаша вода , за да не залепне ориза

пече се 2 часа  на загрята фурна 250 градуса

DSC_0155.JPG.d27eb7e9da9f07270e8bbb9644b34dde.JPG

 

след два часа  положението е такова

 

слагате месото на страни и отваряте и фолиото на ориза

DSC_0156.JPG.8c7d06ce1e4f51f9eb2ac9bb59124091.JPG

 

трябва да изглежда ей така

махате  всички подправки и мазнината  ако искате де.

но по едрите подправки ги магнете .

взимате вилица и лекичко разбърквате ориза  след това слагате  месото отгоре .

можете да исипете мандито във голяма чиния и да сервирате

това ястие се сервира  цяло , и всеки си взима от чинията  във собствена чиния.

 

DSC_0157.JPG.6bd80feb8d125e3aa115cca627488394.JPG

 

Това ядене, много го обичам:)))И овнешко обичам:)))

Ама, не знаех, че се казва манди. И винаги съм се чудела, как го правят месцето, че е толкова добре сварено и в същото време, не се разпада.

@flafi, много ти благодаря за рецептата! Трябва да намеря някоя по- тлъстичка овнешка мръвчица и да се пробвам. Ама надали, от пръв път ще стане. Не е никак просто, хем да не изгори оризът и мръвките да останат сухи, хем водата да стигне, та оризът да е пухкав и мръвките сочни:(

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Миналата седмица сготвихме с една приятелка овчарски пай. Рецептата е от тук. Ние естествено я приготвихме с телешка кайма (от шол). Ароматно и убийствено вкусно:

 

received_240339393983195.jpeg.414b9a4d4703963c0bd8f76e7066810a.jpeg

 

received_359887935185870.jpeg.130b1f1e756408ceab7bfb35651f5a0c.jpeg

 

received_751184468762454.jpeg.748ec120ee2e8cb28b91d643f8d85699.jpeg

 

20200909_220449.jpg.9679180178c98e11eb045efcba0ffb78.jpg

 

  • Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 16 часа, AlexandraKo каза:

Това ядене, много го обичам:)))И овнешко обичам:)))

Ама, не знаех, че се казва манди. И винаги съм се чудела, как го правят месцето, че е толкова добре сварено и в същото време, не се разпада.

@flafi, много ти благодаря за рецептата! Трябва да намеря някоя по- тлъстичка овнешка мръвчица и да се пробвам. Ама надали, от пръв път ще стане. Не е никак просто, хем да не изгори оризът и мръвките да останат сухи, хем водата да стигне, та оризът да е пухкав и мръвките сочни:(

 

за това тавата се слага във вода , да не изгори ориза , много е лесно , и аз си мислех че е трудно  но е лесно.

 

преди 16 часа, AlexandraKo каза:

Вай, вай, вай,  докато плюскам из Истанбул, сте занемарили готвенето:(((((

 

Агнешко варено, агнешки кИфтенца, печени в конвекторната фурна и картофено пюре, задушено в масло с кромид и чесънец:)))

 

BB455FDF-F8CC-4CB3-9C86-3B71A10037F0.thumb.jpeg.1b2f1af2fe6267f5801cf2589b0446cf.jpeg

 

За закуска  - кето пица. Блатче  по рецептата за таханов хляб+прошуто+козе канарско сиренце+домати с босилек на Барила.

 

07ED8D56-D4EC-4679-A5E0-283AC683E5B3.thumb.jpeg.4f0fc0bad7fb2df8e40ce21bfe1e1d1c.jpeg

 

Канарски сиренца ще си имаме дълго време, че надонесохме бая:))))

аз по едно време ного си играех със кето рецепти, кето пицата от карфиол ли е , аз от карфиол правех  , но много игра с тез кето рецепти , но най лесни ми бяха кето палачинките , по едно време сутрин с моят само това закусвахме , но и на него май му омръзна , скоро не е изевявал желание  за палачинки😃

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, flafi каза:

за това тавата се слага във вода , да не изгори ориза , много е лесно , и аз си мислех че е трудно  но е лесно.

 

аз по едно време ного си играех със кето рецепти, кето пицата от карфиол ли е , аз от карфиол правех  , но много игра с тез кето рецепти , но най лесни ми бяха кето палачинките , по едно време сутрин с моят само това закусвахме , но и на него май му омръзна , скоро не е изевявал желание  за палачинки😃

@flafi, на мен нещо карфиолът не ми се нрави, ама хич, в кето рецептите. Ние и иначе го недолюбваме. Опитах, вместо ориз или за блат, ама не повторих:((( Предпочитам блат от яйца и тахан - прилича си на хляб и пицата става много хубава, като истинска.

 

Днеска постно. Боб по градинарски с всякакви зеленчуци, много джоджен и салата от маруля, краставица и авокадо, олио от гроздови семки и сос от нар. Много вкусна стана.

 

C35DEA7B-76BE-49A0-9336-CD575D58D52C.thumb.jpeg.95bf35bd5b0d9bffd47af59dc18f51b8.jpegе

 

16166970-953E-4166-A506-81FCE0C7CCA7.jpeg.022a5d3b3d270bdcb1af4c50e5c4bf0f.jpeg

  • Харесвам 6
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.