Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Захладня и почвам да надничам в темата 😊

3 седмици веган го играя, ама без брашно и без захар. 

Подготвям идеи за после, пускайте смело 😄

  • Харесвам 1
Публикувано:

У нас салатите понякога са основни ястия.

Основата е пресни тиквички и е добавено всичко, което обичаме . В днешната има розов домат, краставица, авокадо, маслини, варено яйце, тиквени семки и гриловано пилешко бонфиле. Овкусени с босилек, лимонов сок и зехтин.

 

IMG_7638.jpg.58a2a5ebc116d6071c565189514ef846.jpg

 

 

  • Харесвам 19
Публикувано:

Хлебче в чаша, омлет в чаша, супер бърза кето- закуска:

 

0D672F5A-9337-4A66-8D32-C77204BBF1F4.thumb.jpeg.0fc81255db92ab3c09bb631e75674e0e.jpeg

 

Хлебче в чаша:

 

1 с.л. разтопено масло, 1 яйце, 2 с.л. лупиново брашно / равни/, 1/2 пакетче бакпулвер.

Друг път пека в чаша в МВ за 2 минути. Сега разделих в две кръгли купички, та станаха две хлебченца, поръсени с чубричка.

 

Омлет в чаша:

 

1/2 чушка, 1/2 голям домат,1/2 голяма глава кромид на ситно, магданоз и настъргано козе сирене, около 100 грама, 2 яйца. Може с кашкавал, синьо сирене, сирене бри и пр.

Пека 5 минути в МВ.

Днес направих двойна доза, съответно, пекох в по- голяма купа, 10 минути.

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:

@Alexander, в Куба сме яли, много беше вкусно, но там , май , е винаги с говеждо. А на Канарските острови го правят с всякакво месо. Ти с какво го сготви?

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

B76FF303-19E0-4FB8-A7DB-B43A6740047B.thumb.jpeg.7f80858b1425e4064b2bb2c713a243c6.jpeg

Еее, ама и рецептата чакаме , дееее!
Иначе, само да се облизваме ли?:curtsey::curtsey:

Забрави ли, че не знаем испански, като теб. И не можем да си я прочетем.

Публикувано:
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

Еее, ама и рецептата чакаме , дееее!
Иначе, само да се облизваме ли?:curtsey::curtsey:

Забрави ли, че не знаем испански, като теб. И не можем да си я прочетем.

е нали има гугъл

 

Хайде ето я.

Аз този път реших да си варя нахута, иначе може и със сварен от буркан.

Използва се всякакво месо, от супа или печено, аз използвах печено пиле.

 

След като е сварен нахута или имате буркан с такъв, запържвате 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън, след 5 мин добавяме нарязаните чушки, аз сложих зелена и червена по 2/3 от всяка.

Малко по-късно добавяме настърганите домати 250гр и продължаваме с готвенето.

 

След като се сгъсти се добавя червен пипер и след 1 минута свареният нахут, дафинов лист, риган, мащерка, черен пипер на зърна, сол и 250мл бульон или вино и накъсаното месо.

Готви се още минимум 5-6 мин или докато прецените, в зависимост колко сос искате да има.

 

Може да се добави и малко чорисо още в началото след лука.

 

 

 

 

9A7681C1-BE83-41B4-B01C-F1085C095423.jpeg

 

 

 

Сервира се с магданоз отгоре, при желание и с малко пържени картофи.

 

 

Ще се яде довечера, за това не е в чиния.

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вчера, както беше беше мрачно и дъждовно, имах желание за нещо горещо и сгряващо - супа от тиква с джинджифил,  даже си я поръсих с малко чили, за още по-сгряващо. Мислех да правя и опит за пиле сатай с фъстъчен сос, но реших, че още джинджифил и кокос ще са ми малко в повече за един ден и затова нещо по-традационно и типично зимно - наденички със сос от карамелизиран лук  и картофено пюре (да вървят към червеното вино 🙂) А пилето само го мариновах, ще видя довечера какво ще съм сътворила, понеже досега само в заведения съм го яла, а в мрежата намерих много и вариращи рецепти, ако стане ще го снимам.

 

DSC03044.JPG.3cd278e873c209afb44fd7cac2f14c15.JPG

 

DSC03041.JPG.8d29f3b4e44421c689b16a4363f9c7bb.JPG

  • Харесвам 8
  • Браво 5
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

е нали има гугъл

 

Хайде ето я.

Аз този път реших да си варя нахута, иначе може и със сварен от буркан.

Използва се всякакво месо, от супа или печено, аз използвах печено пиле.

 

След като е сварен нахута или имате буркан с такъв, запържвате 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън, след 5 мин добавяме нарязаните чушки, аз сложих зелена и червена по 2/3 от всяка.

Малко по-късно добавяме настърганите домати 250гр и продължаваме с готвенето.

 

След като се сгъсти се добавя червен пипер и след 1 минута свареният нахут, дафинов лист, риган, мащерка, черен пипер на зърна, сол и 250мл бульон или вино и накъсаното месо.

Готви се още минимум 5-6 мин или докато прецените, в зависимост колко сос искате да има.

 

Може да се добави и малко чорисо още в началото след лука.

 

 

 

 

9A7681C1-BE83-41B4-B01C-F1085C095423.jpeg

 

 

 

Сервира се с магданоз отгоре, при желание и с малко пържени картофи.

 

 

Ще се яде довечера, за това не е в чиния.

Благодаря ти! Абе, Гугъл-мугъл, друго си е, ти като го разкажеш:)))))

 

Аз от сутринта се моткам с едно доматено пюре:(((На бавен огън, ама стана супер, с чесън и босилек.

За довечера - ребърца на скара и печени чушки с доматен сос.

 

4795E64B-A1F1-4525-A4CF-855497C10450.thumb.jpeg.1a915a74d00f32c0ccd1608fe571e3ec.jpeg

  • Харесвам 9
Публикувано:

Нещо немско, с немска бира, доста ни хареса.

Шпецле с бекон и немско кисело зеле.

Използвах по препоръка свинска мас.

C4848210-991E-4D70-A02D-512C6AE2F7AC.jpeg.e932e5e11230b60a98bfce70cdd7005a.jpeg


59AAFA4A-A99E-4584-8A94-F2295F2BB693.thumb.jpeg.cc459c15478ec9f7ef811df48f0abb0d.jpeg

дъщеря ми прави чийзкейк-снимки утре, доста добре й се получава винаги.

 

  • Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Нещо немско, с немска бира, доста ни хареса.

Шпецле с бекон и немско кисело зеле.

Използвах по препоръка свинска мас.

C4848210-991E-4D70-A02D-512C6AE2F7AC.jpeg.e932e5e11230b60a98bfce70cdd7005a.jpeg


59AAFA4A-A99E-4584-8A94-F2295F2BB693.thumb.jpeg.cc459c15478ec9f7ef811df48f0abb0d.jpeg

дъщеря ми прави чийзкейк-снимки утре, доста добре й се получава винаги.

 

Ми тя, с тоз тати кулинар, няма да остава назад:))))

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

Нещо немско, с немска бира, доста ни хареса.

Шпецле с бекон и немско кисело зеле.

Използвах по препоръка свинска мас.

C4848210-991E-4D70-A02D-512C6AE2F7AC.jpeg.e932e5e11230b60a98bfce70cdd7005a.jpeg


59AAFA4A-A99E-4584-8A94-F2295F2BB693.thumb.jpeg.cc459c15478ec9f7ef811df48f0abb0d.jpeg

дъщеря ми прави чийзкейк-снимки утре, доста добре й се получава винаги.

 

Много обичам щпецле, купено от улицата направо в Германия в едни големи тигани/ тави по коледни базари,  вкъщи го правих 1-2пъти с  немско зеле от кутия от Кауфланд, но не ми се получи много добре. Може ли да споделиш как го направи?

 

Ето го и пилето сатай, малко ми е тъмен фъстъчения сос, но мисля, че добре се получи: 

 

DSC03060.JPG.1ec6e8cea1454a858b11d4925f411ee6.JPG

  • Харесвам 13
Публикувано:

@Бръмбар сварих шпецлето, в тиган запържих в свинска мас лук с бекон, панчета или хамон.

След това добавих зелето и го оставих още малко. 
добре е да има кафяво тук-там.

накрая смесих всичко и това беше 

 

Ето кейка на дъщеря ми.

 

 

9CF7C57C-0F5E-4DD5-8EE1-05399B043E5E.jpeg

5EB54179-7B95-453A-AB7C-1BE526BDD346.jpeg

  • Харесвам 12
  • Браво 8
Публикувано:

Чуден чийзкейк! Поздравления за госпожицата! 🙂

Аз снощи пак готвих по "Инстаграм" 😉 . Един от любимите ми шефове, Кристоф Мишалак преди няколко дни сподели рецепта за бърза и лесна тарта с пушена сьомга. Наистина беше бърза, лесна и вкусна 🙂 

 

 

20200926_195410.jpg

 

А днешната вечеря беше на принципа на копчето и балтона. Миналата седмица с удон-нудълите трябваше да си отворим по една японска бира, но забравих да я извадя от хладилника 😂. И Благоверният заключи, че "пак ще трябва да сготвиш нещо японско другия уикенд". Та, заради бирата, днес имахме вечеря в стил "изакая" - мариновани зеленчуци, салата с краставици и водорасли, салата с круша, авокадо и сос понзу, панирано мариновано пилешко (kara-age), крокети със сос тонкацу, омлет tamagoyaki и пържено-задушени патладжани:

 

20200927_200926.jpg

  • Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 6
Публикувано:
преди 6 часа, lyusi каза:

Ох, бе хора, спрете се с това готвене и тези снимки. Мъжът ми ако случайно попадне на тази тема ще вземе да ме изгони от къщи. 

Ами ти, почни, малко по малко, от нещо лесно:(

Не от на @Роца манджите, че много сложни:)))Ма тя е мастър-шеф:))

Че като ни затворят в къщи след малко, да не седи чилякът гладен.:curtsey:

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Роца е минала покрай мастър-шефа... на спринт 😂😂😂

Всъщност, рядко готвя мноооого засукани манджи,  само имената им са такива 😉. В повечето случаи, продуктите са по-екзотични, но ястията не изискват особена техника. Нищо, че от време на време обичам да си създавам кулинарни главоболия. В момента обмислям една корейска манджа, която си е точно за рубриката "Усложявам си живота. Съзнателно!" 😂

  • Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Вие наистина прекалявате. Близо 100 страници вкусотии … със снимки.

 

И като знам, че имам принос в създаването на тази тема, отцепила се от "Жените ви гладят ли?" се замислям дали да не се пробвам в създаването на нова тема:

Каква, …, каква, ...хмм, … ами, … например, да речем … нещо от сорта:

 

"Как правите секс?"

 

Защото, както вика @AlexandraKo,

преди 5 часа, AlexandraKo каза:

 

Че като ни затворят в къщи след малко, да не седи чилякът гладен.:curtsey:

но и нещо приятно да вършим...

 

---------------

И … много моля, пак така - със снимки, картинки и подробни разяснения...

:wink::biggrin::laugh:

 

 

 

 

 

 

  • Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 41 минути , ven62 каза:

И … много моля, пак така - със снимки, картинки и подробни разяснения...

 

Я да видим кой не се е запознал с условията за ползване на сайта... :banned:

 

image.png

 

 

  • Шок 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.